Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne STYCZNIOWE TESTOWANIE 2018
Odpowiedz

STYCZNIOWE TESTOWANIE 2018

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anusiak5 wrote:
    no niestety najwyżej moje prawko na które chciałam zbierac zaczeka jeszcze z 2 lata.ale nie poddam sie będe walczyc o swoje szczęscie

Ja w tamtym miesiącu za badania tarczycy, amh, inhibiny b, ogólnie też morfologii, wizyty lekarskie, leki wydałam 1500 zł...

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • klitra Przyjaciółka

Wysłany: 3 stycznia 2018, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anusiak5 wrote:
    no niestety najwyżej moje prawko na które chciałam zbierac zaczeka jeszcze z 2 lata.ale nie poddam sie będe walczyc o swoje szczęscie

To mi się podoba, silna kobieta z Ciebie :) Dasz radę

20111119580114.png

iv09e6yd1yzy4wvd.png
  • anusiak5 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klitra wrote:
    To mi się podoba, silna kobieta z Ciebie :) Dasz radę
    nie jestem silna jestem poprostu uparta i zawsze dąże do celu miewajac przez to kłopoty

anusiak=niedoczynnosc tarczycy i hashimoto
    iv09jw4z4iotag22.png whjt3csz8ywysrrm.png
    8fd339fb5b3915db6590d59424627848.png
  • anusiak5 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Ja w tamtym miesiącu za badania tarczycy, amh, inhibiny b, ogólnie też morfologii, wizyty lekarskie, leki wydałam 1500 zł...
    ile kosztuje amh bo mysłałam o tym badaniu,co to inhibiny

anusiak=niedoczynnosc tarczycy i hashimoto
    iv09jw4z4iotag22.png whjt3csz8ywysrrm.png
    8fd339fb5b3915db6590d59424627848.png
  • MeggiGirl Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i jestem dziewczyny, z pierwszą @ w tym roku. Jak dobrze pójdzie to jeszcze będę sikać na testy w tym miesiącu.

010is65gtxk93h3j.png

Beta HCG:
    23.02. - 32,8 mIU/ml
    25.02 - 121.1 mIU/ml

starania wspomagane od 08.2020.

👩 27 l.
    👨 28 l.

Nasze pierwsze dziecko
  • Seli Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anusiak5 wrote:
    ile kosztuje amh bo mysłałam o tym badaniu,co to inhibiny

150 albo 120 bo robiłam razem z inhibiną b i któreś tyle kosztowało.

Sama rezerwa to słabe badanie, nie daje poglądu, inhibina b pokazuje zdolność jajników, a rezerwa same pęcherzyki.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim staraczkom:) trochę mnie tu nie było (czyt. z 2 dni:P) ale zajęłam się pracą, widzę, że tu dużo koleżanek nauczycielek, więc same wiecie, że półrocze się zbliża, więc zaczyna się papierologia:P U mnie od 3 dni kłucie jajnika oczywiście prawego, a dzisiaj ból jakby miesiączkowy, tempa się nie rusza, śluz hmm lepki, wodnisty, dzisiaj zauważyłam, mówiąc brzydko takiego "gluta" rozciągającego się - czy to może być płodny? Mam nieregularne cykle, więc już sama nie wiem:P chociaż ostatnio gdzieś na necie przeczytałam coś ciekawego, powiedzcie co myślicie? Jak rano odnotuje się skok tempki, to można jeszcze działać, bo być może nie będzie jeszcze za późno:P mówiłam już mojemu A. że jak tylko rano tempka skoczy to go od razu budzę przed pracą:P Oprócz tego, odebrałam dzisiaj wyniki badań i chyba wszystko spoko, co myślicie?

Glukoza 5,0 mmol/L
    insulina 5,5 uU/ml
    Z tego obliczyłam wskaźnik HOMA i wyszedł 1,22 - z tego co patrzyłam to Ok.
    Toskoplazmoza ujemna
    Cytomegalia ujemna

f1c0a9c499b0ce9973f22522c05428ed.png

4 cs - 29 marca II kreseczki <3

7v8r9n73wz5zsofj.png

heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G

• MeggiGirl Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia27 wrote:
    Hej wszystkim staraczkom:) trochę mnie tu nie było (czyt. z 2 dni:P) ale zajęłam się pracą, widzę, że tu dużo koleżanek nauczycielek, więc same wiecie, że półrocze się zbliża, więc zaczyna się papierologia:P U mnie od 3 dni kłucie jajnika oczywiście prawego, a dzisiaj ból jakby miesiączkowy, tempa się nie rusza, śluz hmm lepki, wodnisty, dzisiaj zauważyłam, mówiąc brzydko takiego "gluta" rozciągającego się - czy to może być płodny? Mam nieregularne cykle, więc już sama nie wiem:P chociaż ostatnio gdzieś na necie przeczytałam coś ciekawego, powiedzcie co myślicie? Jak rano odnotuje się skok tempki, to można jeszcze działać, bo być może nie będzie jeszcze za późno:P mówiłam już mojemu A. że jak tylko rano tempka skoczy to go od razu budzę przed pracą:P Oprócz tego, odebrałam dzisiaj wyniki badań i chyba wszystko spoko, co myślicie?

Glukoza 5,0 mmol/L
    insulina 5,5 uU/ml
    Toskoplazmoza ujemna
    Cytomegalia ujemna

Ja akurat (na szczęście) nie mam wychowawstwa, ale wystawianie ocen semestralnych mnie przytłacza. Dziś rozmawiałam z koleżanką, że nie będzie mnie za tydzień, bo mam wizytę u gin...a ona już "czy coś tam rośnie?". Ehh..chciałabym inaczej odpowiadać, a tu gucio.

010is65gtxk93h3j.png

Beta HCG:
    23.02. - 32,8 mIU/ml
    25.02 - 121.1 mIU/ml

👩 27 l.
    👨 28 l.

Nasze pierwsze dziecko
  • Seli Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeggiGirl wrote:
    Ja akurat (na szczęście) nie mam wychowawstwa, ale wystawianie ocen semestralnych mnie przytłacza. Dziś rozmawiałam z koleżanką, że nie będzie mnie za tydzień, bo mam wizytę u gin...a ona już "czy coś tam rośnie?". Ehh..chciałabym inaczej odpowiadać, a tu gucio.

Ja mam radę we wtorek, muszę sprawozdania pisać ehhhhhh :P

dZhdp1.png

• Ineczka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia27 wrote:

Glukoza 5,0 mmol/L
    insulina 5,5 uU/ml
    Toskoplazmoza ujemna
    Cytomegalia ujemna
    Zastanawiałam się gdzie się podziewasz :) Pamiętałam, ze robiłaś insuline wskaźnik Homa oki :)) super

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • MeggiGirl Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Ja mam radę we wtorek, muszę sprawozdania pisać ehhhhhh :P

Ja też mam wtedy radę...a w środę dzień otwarty. Najgorzej.

010is65gtxk93h3j.png

Beta HCG:
    23.02. - 32,8 mIU/ml
    25.02 - 121.1 mIU/ml

👩 27 l.
    👨 28 l.

Nasze pierwsze dziecko
  • Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, u mnie też już wszyscy "na mnie liczą" :P heh Ale w pracy mam super koleżanki z którymi mogę pogadać o wszystkim i o dupie marynie więc atmosfera jest luźna. Ja mam wychowawstwo (już żegnam w tym roku moje dzieciaki, bo idą do IV kl), angielski u siebie w klasie i zajęcia korekcyjno - kompensacyjne, także cztery dzienniki na mnie czekają do wypełnienia, nie mówiąc o niezliczonej ilości opinii, sprawozdań + awans zawodowy. Ale ogólnie nie narzekam, lubię tę pracę i to zamieszanie i ciężko będzie mi rozstać się z moimi dzieciakami pod koniec roku. Czytam, że wstrętna małpa do Ciebie przyszła, ale głowa do góry, szybko minie i zaczynasz nowy cykl:) z TSH musisz koniecznie coś zrobić, bo masz za wysokie, mi po bromku też spadła prl, aż mam poniżej normy teraz, więc zamiast 1/2 tabletki biorę 1/4 tabletki.

7v8r9n73wz5zsofj.png

• Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OMG kobitki to strasznie wcześnie:P u mnie ferie dopiero w połowie lutego, mamy na końcu, więc rada i wywiadówki pewnie też dopiero jakoś pod koniec stycznia, ale już zaczynam powoli to wszystko ogarniać - w mojej szkole papierologia musi się zgadzać:P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2018, 20:51

7v8r9n73wz5zsofj.png

• MeggiGirl Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, ja mam ferie już od 15, ale znajomy załatwił mi pracę na całe dwa tygodnie. Z jednej strony się cieszę, bo dodatkowe pieniądze zawsze się przydadzą, ale z drugiej strony zaczynam się bać, żę nie napiszę w końcu magisterki.

010is65gtxk93h3j.png

Beta HCG:
    23.02. - 32,8 mIU/ml
    25.02 - 121.1 mIU/ml

👩 27 l.
    👨 28 l.

Nasze pierwsze dziecko
  • Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczko jestem, jestem:) zwerbowałam moją siostrę też do badań, ale niestety kiepsko jej powychodziły, wskaźnik Homa też nieciekawy:( ja robiłam jeszcze całą tarczycę, ale nie wiem czy na naszym forum styczniowych staraczek któraś orientuje się w wynikach?:)

7v8r9n73wz5zsofj.png

• Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oszzz Ty farciaro:) ale za to drugie półrocze macie dłuższe:P hehe ja w ferie mam plan nie robienia dosłownie niczego, chociaż znając siebie będzie całkiem na odwrót:P

7v8r9n73wz5zsofj.png

• Seli Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas nie ma dni otwartych :) ale też od 15 wolne dwa tygodnie :) I trzynastka 18.01 :D to mnie pociesza :P

dZhdp1.png

• MeggiGirl Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O właśnie, a od czego zależy kiedy wypłacają trzynastkę? To będzie moja pierwsza w życiu! :D

010is65gtxk93h3j.png

Beta HCG:
    23.02. - 32,8 mIU/ml
    25.02 - 121.1 mIU/ml

👩 27 l.
    👨 28 l.

Nasze pierwsze dziecko
  • Seli Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja druga :D a nie wiem od czego :P

dZhdp1.png

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia27 wrote:
    Ineczko jestem, jestem:) zwerbowałam moją siostrę też do badań, ale niestety kiepsko jej powychodziły, wskaźnik Homa też nieciekawy:( ja robiłam jeszcze całą tarczycę, ale nie wiem czy na naszym forum styczniowych staraczek któraś orientuje się w wynikach?:)

Ja sie orientuje, dajesz :)

dqprqps6kaqxmc83.png
‹‹ 50 51 52 53 54 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ