STYCZNIOWE TESTOWANIE 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
anusiak5 wrote:no niestety najwyżej moje prawko na które chciałam zbierac zaczeka jeszcze z 2 lata.ale nie poddam sie będe walczyc o swoje szczęscie
Ja w tamtym miesiącu za badania tarczycy, amh, inhibiny b, ogólnie też morfologii, wizyty lekarskie, leki wydałam 1500 zł... -
anusiak5 wrote:ile kosztuje amh bo mysłałam o tym badaniu,co to inhibiny
150 albo 120 bo robiłam razem z inhibiną b i któreś tyle kosztowało.
Sama rezerwa to słabe badanie, nie daje poglądu, inhibina b pokazuje zdolność jajników, a rezerwa same pęcherzyki. -
Hej wszystkim staraczkom:) trochę mnie tu nie było (czyt. z 2 dni:P) ale zajęłam się pracą, widzę, że tu dużo koleżanek nauczycielek, więc same wiecie, że półrocze się zbliża, więc zaczyna się papierologia:P U mnie od 3 dni kłucie jajnika oczywiście prawego, a dzisiaj ból jakby miesiączkowy, tempa się nie rusza, śluz hmm lepki, wodnisty, dzisiaj zauważyłam, mówiąc brzydko takiego "gluta" rozciągającego się - czy to może być płodny? Mam nieregularne cykle, więc już sama nie wiem:P chociaż ostatnio gdzieś na necie przeczytałam coś ciekawego, powiedzcie co myślicie? Jak rano odnotuje się skok tempki, to można jeszcze działać, bo być może nie będzie jeszcze za późno:P mówiłam już mojemu A. że jak tylko rano tempka skoczy to go od razu budzę przed pracą Oprócz tego, odebrałam dzisiaj wyniki badań i chyba wszystko spoko, co myślicie?
Glukoza 5,0 mmol/L
insulina 5,5 uU/ml
Z tego obliczyłam wskaźnik HOMA i wyszedł 1,22 - z tego co patrzyłam to Ok.
Toskoplazmoza ujemna
Cytomegalia ujemna
4 cs - 29 marca II kreseczki
heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G
-
Karolcia27 wrote:Hej wszystkim staraczkom:) trochę mnie tu nie było (czyt. z 2 dni:P) ale zajęłam się pracą, widzę, że tu dużo koleżanek nauczycielek, więc same wiecie, że półrocze się zbliża, więc zaczyna się papierologia:P U mnie od 3 dni kłucie jajnika oczywiście prawego, a dzisiaj ból jakby miesiączkowy, tempa się nie rusza, śluz hmm lepki, wodnisty, dzisiaj zauważyłam, mówiąc brzydko takiego "gluta" rozciągającego się - czy to może być płodny? Mam nieregularne cykle, więc już sama nie wiem:P chociaż ostatnio gdzieś na necie przeczytałam coś ciekawego, powiedzcie co myślicie? Jak rano odnotuje się skok tempki, to można jeszcze działać, bo być może nie będzie jeszcze za późno:P mówiłam już mojemu A. że jak tylko rano tempka skoczy to go od razu budzę przed pracą Oprócz tego, odebrałam dzisiaj wyniki badań i chyba wszystko spoko, co myślicie?
Glukoza 5,0 mmol/L
insulina 5,5 uU/ml
Toskoplazmoza ujemna
Cytomegalia ujemna
Ja akurat (na szczęście) nie mam wychowawstwa, ale wystawianie ocen semestralnych mnie przytłacza. Dziś rozmawiałam z koleżanką, że nie będzie mnie za tydzień, bo mam wizytę u gin...a ona już "czy coś tam rośnie?". Ehh..chciałabym inaczej odpowiadać, a tu gucio.
Beta HCG:
23.02. - 32,8 mIU/ml
25.02 - 121.1 mIU/ml
starania wspomagane od 08.2020.
👩 27 l.
👨 28 l.
Nasze pierwsze dziecko -
MeggiGirl wrote:Ja akurat (na szczęście) nie mam wychowawstwa, ale wystawianie ocen semestralnych mnie przytłacza. Dziś rozmawiałam z koleżanką, że nie będzie mnie za tydzień, bo mam wizytę u gin...a ona już "czy coś tam rośnie?". Ehh..chciałabym inaczej odpowiadać, a tu gucio.
Ja mam radę we wtorek, muszę sprawozdania pisać ehhhhhh -
Karolcia27 wrote:Hej wszystkim staraczkom:) trochę mnie tu nie było (czyt. z 2 dni:P) ale zajęłam się pracą, widzę, że tu dużo koleżanek nauczycielek, więc same wiecie, że półrocze się zbliża, więc zaczyna się papierologia:P U mnie od 3 dni kłucie jajnika oczywiście prawego, a dzisiaj ból jakby miesiączkowy, tempa się nie rusza, śluz hmm lepki, wodnisty, dzisiaj zauważyłam, mówiąc brzydko takiego "gluta" rozciągającego się - czy to może być płodny? Mam nieregularne cykle, więc już sama nie wiem:P chociaż ostatnio gdzieś na necie przeczytałam coś ciekawego, powiedzcie co myślicie? Jak rano odnotuje się skok tempki, to można jeszcze działać, bo być może nie będzie jeszcze za późno:P mówiłam już mojemu A. że jak tylko rano tempka skoczy to go od razu budzę przed pracą Oprócz tego, odebrałam dzisiaj wyniki badań i chyba wszystko spoko, co myślicie?
Glukoza 5,0 mmol/L
insulina 5,5 uU/ml
Toskoplazmoza ujemna
Cytomegalia ujemna
Zastanawiałam się gdzie się podziewasz Pamiętałam, ze robiłaś insuline wskaźnik Homa oki ) super
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
Seli wrote:Ja mam radę we wtorek, muszę sprawozdania pisać ehhhhhh
Ja też mam wtedy radę...a w środę dzień otwarty. Najgorzej.
Beta HCG:
23.02. - 32,8 mIU/ml
25.02 - 121.1 mIU/ml
👩 27 l.
👨 28 l.
Nasze pierwsze dziecko -
Wiem, u mnie też już wszyscy "na mnie liczą" heh Ale w pracy mam super koleżanki z którymi mogę pogadać o wszystkim i o dupie marynie więc atmosfera jest luźna. Ja mam wychowawstwo (już żegnam w tym roku moje dzieciaki, bo idą do IV kl), angielski u siebie w klasie i zajęcia korekcyjno - kompensacyjne, także cztery dzienniki na mnie czekają do wypełnienia, nie mówiąc o niezliczonej ilości opinii, sprawozdań + awans zawodowy. Ale ogólnie nie narzekam, lubię tę pracę i to zamieszanie i ciężko będzie mi rozstać się z moimi dzieciakami pod koniec roku. Czytam, że wstrętna małpa do Ciebie przyszła, ale głowa do góry, szybko minie i zaczynasz nowy cykl:) z TSH musisz koniecznie coś zrobić, bo masz za wysokie, mi po bromku też spadła prl, aż mam poniżej normy teraz, więc zamiast 1/2 tabletki biorę 1/4 tabletki.4 cs - 29 marca II kreseczki
-
OMG kobitki to strasznie wcześnie:P u mnie ferie dopiero w połowie lutego, mamy na końcu, więc rada i wywiadówki pewnie też dopiero jakoś pod koniec stycznia, ale już zaczynam powoli to wszystko ogarniać - w mojej szkole papierologia musi się zgadzać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2018, 20:51
4 cs - 29 marca II kreseczki
-
Haha, ja mam ferie już od 15, ale znajomy załatwił mi pracę na całe dwa tygodnie. Z jednej strony się cieszę, bo dodatkowe pieniądze zawsze się przydadzą, ale z drugiej strony zaczynam się bać, żę nie napiszę w końcu magisterki.
Beta HCG:
23.02. - 32,8 mIU/ml
25.02 - 121.1 mIU/ml
👩 27 l.
👨 28 l.
Nasze pierwsze dziecko -
Ineczko jestem, jestem:) zwerbowałam moją siostrę też do badań, ale niestety kiepsko jej powychodziły, wskaźnik Homa też nieciekawy:( ja robiłam jeszcze całą tarczycę, ale nie wiem czy na naszym forum styczniowych staraczek któraś orientuje się w wynikach?4 cs - 29 marca II kreseczki
-
Oszzz Ty farciaro:) ale za to drugie półrocze macie dłuższe:P hehe ja w ferie mam plan nie robienia dosłownie niczego, chociaż znając siebie będzie całkiem na odwrót:P4 cs - 29 marca II kreseczki
-
u nas nie ma dni otwartych ale też od 15 wolne dwa tygodnie I trzynastka 18.01 to mnie pociesza
-
Karolcia27 wrote:Ineczko jestem, jestem:) zwerbowałam moją siostrę też do badań, ale niestety kiepsko jej powychodziły, wskaźnik Homa też nieciekawy:( ja robiłam jeszcze całą tarczycę, ale nie wiem czy na naszym forum styczniowych staraczek któraś orientuje się w wynikach?
Ja sie orientuje, dajesz