STYCZNIOWE TESTOWANIE 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja jestem w prywatnej, więc nie mam żadnych trzynastek, dodatków łeeeee...
Edwarda20 dobra kobieto, dziękuję Ci:)
TSH 1,88 mlU/L norma 0,270 - 4,200
Ft4 17,64 norma 12.00 - 22.00
Ft3 4,73 norma 3,95 - 6,80
anty TPO 12,1 IU/ml norma <34
anty TG <10 IU/ml norma <1151000 lubi tę wiadomość
4 cs - 29 marca II kreseczki
heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G
-
Ewelinaaaa wrote:Uff.. nadrobiłam wszystkie posty praca pochłonęła mnie totalnie, może to i dobrze, nie ma czasu ma myślenie - udało się tym razem, czy nie
Patrzę na Twój wykres, zapowiada się dobrze;) jaki lubrykant stosujesz?
4 cs - 29 marca II kreseczki
heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G
-
Hej jak uwazaja wasi ginekolodzy i wy same
Seks co 3 ,2 dni czy codziennie ?
Czytalam tez zeby w dni plodne przez te okolo 5 dni codziennie inni ze co 2 dni. Sama juz nie wiem
Robilismy co 2 dni i nic. Ostatnio tylko po tescie poytywnym18.03.2020 Pozytywny test
02.2020 Invimed Poznan
01.2019 brak akcji serca
24.12.2018 pozytywny test
11+2 [*] Aniołek, puste jajo
8cs o 2 maluszka UDANY !!!
06.06.2018 pozytywny test ❤ rosnij kruszynko
02.2017 zdrowa córka -
Karolcia27 wrote:Patrzę na Twój wykres, zapowiada się dobrze;) jaki lubrykant stosujesz?
tak jak większość dziewczyn używam Conceive Plus -
MARIKA12 wrote:Hej jak uwazaja wasi ginekolodzy i wy same
Czytalam tez zeby w dni plodne przez te okolo 5 dni codziennie inni ze co 2 dni. Sama juz nie wiem
Robilismy co 2 dni i nic. Ostatnio tylko po tescie poytywnym
Mój ginekolog mówił żeby na 3-4 dni przed przewidywana owulacją się wstrzymać i działać już w dniu owulacji ale byłam akurat na monitoringu więc wiedziałam w miarę dokładnie kiedy pęcherzyk powinien pęknąć. Lekarz powiedział że piątek/sobota pęknie i wtedy też trzeba serduszkowaćAleksa87 lubi tę wiadomość
-
Tusia91 wrote:Na pewno się uda!!! Trzymam mocno kciuki! Jaka była Wasza droga do IVF?
Po dokladnych badaniach stwierdzono bardzo slaba ruchliwosc plemnikow u meza. I brak witamin u obojga.
Przepisali nam suplementy i witaminy. Wyniki spermy lekko sie poprawily ale pani Dr. Nie wiedziala szans na szybkie zajscie w ciaze nawet inseminacja nic by nam nie dala.
Te wyniki sprawdzilismy jeszcze u 3 innych specjalistow i kazdy mowil to samo.
W koncu decyzja zapadla poddajemy sie sztucznemu zaplodnieniu. Kasa chorych przejela wszystkiego koszty na 3 podejscia oprocz mrozenia zarodkow.
W tym cyklu czyli öd 01.01.
Od pierwszego dnia miesiaczki zaczelam brac dopochwowo tabletki z estridolem na zbudowanie ladnej scianki w macicy do zagniezdzenia. Czy sie ladnie zbuduje i spulchnieje zobaczymy na kontrolnym USG 12.01
Jesli wszystko dobrze pojdzie to okolo 15.01 powinno zrobic mi transfer zarodka.
Zawsze chcialam naturalnie zajsc w ciaze...
Jakos nam nie wyszlo.. Wiec wzielismy sprawy w swoje rece.
Boje sie ze sie nie przyjmie jajeczko...
Sung wrote:
Aleksa, jak to wysoki progesteron nie pozwolił na trasfer zarodka?? Co to znaczy?
Po punkcji mielismy jeszcze czekac w klinice na wyniki krwi i pani Dr. Powiedzial a ze nie wyznaczymy daty transferu w tym miesiacu poniewaz poziom progesteronu jest za wysoki i moje scianki macicy powoli Beda przygotowywac sie do zluszczania. Ta sytuacja wyklucza zagniezdzenie sie zarodka.
Bardzo docenilam jej decyzje bo mogla rutynowo przeprowadzic kilka dni pozniej transfer i rozlozyc rece w momencie kiedy by nie wyszlo.
Teraz czekaja na nas 2 zarodki zamrozone. Ale zdecydowalismy sie podac tylko jednego w tym pierwszym podejsciu.
Agatek ogromne gratulacje!!!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2018, 21:59
-
nick nieaktualnyAleksa, tak dopytuję, bo ja się smaruję progesteronem. Czyli miałaś go za dużo przed owulacją? A wiadomo dlaczego??
Meggi, ale wpisz tu wyniki z normami, bo normy lab to nie normy.
Niecierpliwa, Amadeusz, jakie fajne
Drugi wieczór boli mnie podbrzusze... -
MARIKA12 wrote:Hej jak uwazaja wasi ginekolodzy i wy same
Próbowałam i codziennie i co dwa dni i powiem tak, codziennie to katorga dla faceta, o ile kobieta w dni płodne ma większą chęć na sex i ma dużo śluzu płodnego o tyle mężczyzna nie ma tak dużej potrzeby i piątego dnia mój facet miał dość a plemników tyle co kot napłakał. Co 2 dni to sama przyjemność i plemniki silniejsze -
Sung wrote:Aleksa, tak dopytuję, bo ja się smaruję progesteronem. Czyli miałaś go za dużo przed owulacją? A wiadomo dlaczego??
(
To bylo tak stymulowalam sie zastrzykami öd poczatku cyklu do 12dc.
13 dnia mialam zastrzyk na pekniecie pecherzykow.
14dc mialam punkcje czyli pobranie jajeczek (dojrzalych bylo 8 zdatnych do pobrania)
I wlasnie w dniu punkcji czyli 14dc. Wyniki krwi wskazaly za wysoki poziom progesteronu.
Pani Doktor mowila ze robila praktyki w USA i ze oni tam na to bardzo zwracaja uwage i nawet zalecaja robic transfer zarodkow w nastepnym miesiacu.
Dlatego ta decyzja z jej str.
Byc mozee mialam za duzo przez te zastrzyki bo to jednak nienaturalna ingerencja hormonalna byla.
A dlaczego smarujesz sie progesteronem? I w jakiej czesci cyklu?
Ja w zeszlym miesiacu pomylilam tabletki zamiast estridolu dopochwowo aplikowalam Progesteron przez 2 dni i musielismy ten cykl odpuscic. Ryczalam przez 2 nastepne dni bo caly miesiac stracony przez glupote.
Moja lekarka dala mi plan w ktorym öd poczatku cyklu mam brac estridol a pozniej po transferze dopiero Progesteron mi dolaczy ale tylko po konsultacji.
Ja przez ten Progesteron ktory 2/dni sobie aplikowalam mialam 37dniowy cykl a normalnie 27/28 dni mam.
Czekalam na @ jak na zbawienie...
Teraz ju dzialamy
Nowy rok - Nowe szczescie!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2018, 23:24
-
Sung moze ten bol podbrzusza to dobry znak w ktory to dzien cyklu?
-
nick nieaktualnyMARIKA12 wrote:Hej jak uwazaja wasi ginekolodzy i wy same
My próbowaliśmy jeden cykl co 2 dni, a następny codziennie. Codziennie to maraton mój byl zachwycony bo on ma az nadto libido ale ja juz nie mogłam :p
Ginekolog mi powiedzial żeby 2 razy w tygodniu ale to wydaje mi sie zbyt rzadko. W szczęśliwym cyklu w ogóle odpuściłam ho sie wkurzylam tym całym "robieniem dziecka" i wyluzowalam całkowicie sie nie nastawialam. Moj tez mial dwa krótkie wyjazdy nie liczylam dni plodnych nie zapisywalam serduszkowania, nie robilam świecy jak wcześniej itd i nie wiem nawet kiedy to sie stałoMiSia :) lubi tę wiadomość
-
MeggiGirl wrote:Ja też mam wtedy radę...a w środę dzień otwarty. Najgorzej.
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
Karolcia27 wrote:Ineczko jestem, jestem:) zwerbowałam moją siostrę też do badań, ale niestety kiepsko jej powychodziły, wskaźnik Homa też nieciekawy:( ja robiłam jeszcze całą tarczycę, ale nie wiem czy na naszym forum styczniowych staraczek któraś orientuje się w wynikach?
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
edwarda20 wrote:Ja sie orientuje, dajesz
edwarda20 lubi tę wiadomość
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615