Forum Starając się - ogólne STYCZNIOWE TESTOWANIE 2018
Odpowiedz

STYCZNIOWE TESTOWANIE 2018

Oceń ten wątek:
  • Magda - mbc Autorytet
    Postów: 6526 4988

    Wysłany: 3 stycznia 2018, 21:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeggiGirl wrote:
    Helpunku! Nie mam siły ani trochę. Spałam z 20 minut i chce spać wciąż...

    to chyba też może być od tarczycy, taka senność

    atdcl6d8afs9zxzu.png
  • Ewelinaaaa Przyjaciółka
    Postów: 89 32

    Wysłany: 3 stycznia 2018, 21:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff.. nadrobiłam wszystkie posty :) praca pochłonęła mnie totalnie, może to i dobrze, nie ma czasu ma myślenie - udało się tym razem, czy nie ;)

    3jgx43r8qbfa8f9b.png
  • Karolcia27 Autorytet
    Postów: 1497 931

    Wysłany: 3 stycznia 2018, 21:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem w prywatnej, więc nie mam żadnych trzynastek, dodatków łeeeee... :(

    Edwarda20 dobra kobieto, dziękuję Ci:)

    TSH 1,88 mlU/L norma 0,270 - 4,200
    Ft4 17,64 norma 12.00 - 22.00
    Ft3 4,73 norma 3,95 - 6,80
    anty TPO 12,1 IU/ml norma <34
    anty TG <10 IU/ml norma <115

    1000 lubi tę wiadomość

    4 cs - 29 marca II kreseczki <3

    7v8r9n73wz5zsofj.png

    heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G

  • Karolcia27 Autorytet
    Postów: 1497 931

    Wysłany: 3 stycznia 2018, 21:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinaaaa wrote:
    Uff.. nadrobiłam wszystkie posty :) praca pochłonęła mnie totalnie, może to i dobrze, nie ma czasu ma myślenie - udało się tym razem, czy nie ;)

    Patrzę na Twój wykres, zapowiada się dobrze;) jaki lubrykant stosujesz?

    4 cs - 29 marca II kreseczki <3

    7v8r9n73wz5zsofj.png

    heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G

  • MARIKA12 Ekspertka
    Postów: 246 102

    Wysłany: 3 stycznia 2018, 21:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej jak uwazaja wasi ginekolodzy i wy same
    Seks co 3 ,2 dni czy codziennie ?
    Czytalam tez zeby w dni plodne przez te okolo 5 dni codziennie inni ze co 2 dni. Sama juz nie wiem
    Robilismy co 2 dni i nic. Ostatnio tylko po tescie poytywnym

    18.03.2020 Pozytywny test
    02.2020 Invimed Poznan
    01.2019 brak akcji serca
    24.12.2018 pozytywny test
    11+2 [*] Aniołek, puste jajo :(
    8cs o 2 maluszka UDANY !!!
    06.06.2018 pozytywny test ❤ rosnij kruszynko
    02.2017 zdrowa córka
  • Ewelinaaaa Przyjaciółka
    Postów: 89 32

    Wysłany: 3 stycznia 2018, 21:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia27 wrote:
    Patrzę na Twój wykres, zapowiada się dobrze;) jaki lubrykant stosujesz?
    za kilka dni się okaże :) ciężko mi stwierdzić, bo to mój pierwszy cykl z pomiarem temperatury :) zdziwiłam się, że mam w 1 fazie aż taką niską temperaturę

    tak jak większość dziewczyn używam Conceive Plus

    3jgx43r8qbfa8f9b.png
  • Natalia91! Autorytet
    Postów: 433 210

    Wysłany: 3 stycznia 2018, 21:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MARIKA12 wrote:
    Hej jak uwazaja wasi ginekolodzy i wy same
    Seks co 3 ,2 dni czy codziennie ?
    Czytalam tez zeby w dni plodne przez te okolo 5 dni codziennie inni ze co 2 dni. Sama juz nie wiem
    Robilismy co 2 dni i nic. Ostatnio tylko po tescie poytywnym

    Mój ginekolog mówił żeby na 3-4 dni przed przewidywana owulacją się wstrzymać i działać już w dniu owulacji ale byłam akurat na monitoringu więc wiedziałam w miarę dokładnie kiedy pęcherzyk powinien pęknąć. Lekarz powiedział że piątek/sobota pęknie i wtedy też trzeba serduszkować :)

    Aleksa87 lubi tę wiadomość

    7u22ugpj8heetxf1.png
  • Aleksa87 Autorytet
    Postów: 987 339

    Wysłany: 3 stycznia 2018, 21:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia91 wrote:
    Na pewno się uda!!! Trzymam mocno kciuki! Jaka była Wasza droga do IVF?
    Na dzien dzisiejszy staramy sie juz öd 3 lat. Rok temu zdecydowalismy sie isc do kliniki dla nieplodnych. ( ja mam 30/lat, maz 32)
    Po dokladnych badaniach stwierdzono bardzo slaba ruchliwosc plemnikow u meza. I brak witamin u obojga.
    Przepisali nam suplementy i witaminy. Wyniki spermy lekko sie poprawily ale pani Dr. Nie wiedziala szans na szybkie zajscie w ciaze nawet inseminacja nic by nam nie dala.

    Te wyniki sprawdzilismy jeszcze u 3 innych specjalistow i kazdy mowil to samo.

    W koncu decyzja zapadla poddajemy sie sztucznemu zaplodnieniu. Kasa chorych przejela wszystkiego koszty na 3 podejscia oprocz mrozenia zarodkow.

    W tym cyklu czyli öd 01.01.

    Od pierwszego dnia miesiaczki zaczelam brac dopochwowo tabletki z estridolem na zbudowanie ladnej scianki w macicy do zagniezdzenia. Czy sie ladnie zbuduje i spulchnieje zobaczymy na kontrolnym USG 12.01

    Jesli wszystko dobrze pojdzie to okolo 15.01 powinno zrobic mi transfer zarodka.
    Zawsze chcialam naturalnie zajsc w ciaze...
    Jakos nam nie wyszlo.. Wiec wzielismy sprawy w swoje rece.

    Boje sie ze sie nie przyjmie jajeczko...

    Sung wrote:

    Aleksa, jak to wysoki progesteron nie pozwolił na trasfer zarodka?? Co to znaczy?

    Po punkcji mielismy jeszcze czekac w klinice na wyniki krwi i pani Dr. Powiedzial a ze nie wyznaczymy daty transferu w tym miesiacu poniewaz poziom progesteronu jest za wysoki i moje scianki macicy powoli Beda przygotowywac sie do zluszczania. Ta sytuacja wyklucza zagniezdzenie sie zarodka.
    Bardzo docenilam jej decyzje bo mogla rutynowo przeprowadzic kilka dni pozniej transfer i rozlozyc rece w momencie kiedy by nie wyszlo.
    Teraz czekaja na nas 2 zarodki zamrozone. Ale zdecydowalismy sie podac tylko jednego w tym pierwszym podejsciu.

    Agatek ogromne gratulacje!!!!

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2018, 21:59

    1) 16.01.18 crio ivf - 1 mrozaczek ;(,
    2) 27.03.18 transfer- 1 embrio ;(
    3) 18.05.18 Crio-transfer-2 mrozaczki 5-dni UDALO SIE!
    [*]14.02.19 Annabelle-Aniolek - cichy porod w 42tc
    4) 30.07.19 transfer- 1 embrio ;(
    5) 21.09.19 Crio-transfer- 1 embrio UDALO SIE!
    8599gov33b6h6gc5.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 3 stycznia 2018, 22:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksa, tak dopytuję, bo ja się smaruję progesteronem. Czyli miałaś go za dużo przed owulacją? A wiadomo dlaczego??

    Meggi, ale wpisz tu wyniki z normami, bo normy lab to nie normy.

    Niecierpliwa, Amadeusz, jakie fajne :D

    Drugi wieczór boli mnie podbrzusze...:(

  • klitra Przyjaciółka
    Postów: 381 46

    Wysłany: 3 stycznia 2018, 22:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MARIKA12 wrote:
    Hej jak uwazaja wasi ginekolodzy i wy same
    Seks co 3 ,2 dni czy codziennie ?
    Czytalam tez zeby w dni plodne przez te okolo 5 dni codziennie inni ze co 2 dni. Sama juz nie wiem
    Robilismy co 2 dni i nic. Ostatnio tylko po tescie poytywnym

    Próbowałam i codziennie i co dwa dni i powiem tak, codziennie to katorga dla faceta, o ile kobieta w dni płodne ma większą chęć na sex i ma dużo śluzu płodnego o tyle mężczyzna nie ma tak dużej potrzeby i piątego dnia mój facet miał dość a plemników tyle co kot napłakał. Co 2 dni to sama przyjemność i plemniki silniejsze :)

    20111119580114.png

    iv09e6yd1yzy4wvd.png
  • Aleksa87 Autorytet
    Postów: 987 339

    Wysłany: 3 stycznia 2018, 23:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sung wrote:
    Aleksa, tak dopytuję, bo ja się smaruję progesteronem. Czyli miałaś go za dużo przed owulacją? A wiadomo dlaczego??
    (

    To bylo tak stymulowalam sie zastrzykami öd poczatku cyklu do 12dc.
    13 dnia mialam zastrzyk na pekniecie pecherzykow.
    14dc mialam punkcje czyli pobranie jajeczek (dojrzalych bylo 8 zdatnych do pobrania)
    I wlasnie w dniu punkcji czyli 14dc. Wyniki krwi wskazaly za wysoki poziom progesteronu.

    Pani Doktor mowila ze robila praktyki w USA i ze oni tam na to bardzo zwracaja uwage i nawet zalecaja robic transfer zarodkow w nastepnym miesiacu.

    Dlatego ta decyzja z jej str.

    Byc mozee mialam za duzo przez te zastrzyki bo to jednak nienaturalna ingerencja hormonalna byla.

    A dlaczego smarujesz sie progesteronem? I w jakiej czesci cyklu?

    Ja w zeszlym miesiacu pomylilam tabletki zamiast estridolu dopochwowo aplikowalam Progesteron przez 2 dni i musielismy ten cykl odpuscic. Ryczalam przez 2 nastepne dni bo caly miesiac stracony przez glupote.

    Moja lekarka dala mi plan w ktorym öd poczatku cyklu mam brac estridol a pozniej po transferze dopiero Progesteron mi dolaczy ale tylko po konsultacji.

    Ja przez ten Progesteron ktory 2/dni sobie aplikowalam mialam 37dniowy cykl a normalnie 27/28 dni mam.
    Czekalam na @ jak na zbawienie...
    Teraz ju dzialamy :)
    Nowy rok - Nowe szczescie!

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2018, 23:24

    1) 16.01.18 crio ivf - 1 mrozaczek ;(,
    2) 27.03.18 transfer- 1 embrio ;(
    3) 18.05.18 Crio-transfer-2 mrozaczki 5-dni UDALO SIE!
    [*]14.02.19 Annabelle-Aniolek - cichy porod w 42tc
    4) 30.07.19 transfer- 1 embrio ;(
    5) 21.09.19 Crio-transfer- 1 embrio UDALO SIE!
    8599gov33b6h6gc5.png
  • Aleksa87 Autorytet
    Postów: 987 339

    Wysłany: 3 stycznia 2018, 23:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sung moze ten bol podbrzusza to dobry znak w ktory to dzien cyklu?

    1) 16.01.18 crio ivf - 1 mrozaczek ;(,
    2) 27.03.18 transfer- 1 embrio ;(
    3) 18.05.18 Crio-transfer-2 mrozaczki 5-dni UDALO SIE!
    [*]14.02.19 Annabelle-Aniolek - cichy porod w 42tc
    4) 30.07.19 transfer- 1 embrio ;(
    5) 21.09.19 Crio-transfer- 1 embrio UDALO SIE!
    8599gov33b6h6gc5.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 3 stycznia 2018, 23:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MARIKA12 wrote:
    Hej jak uwazaja wasi ginekolodzy i wy same
    Seks co 3 ,2 dni czy codziennie ?
    Czytalam tez zeby w dni plodne przez te okolo 5 dni codziennie inni ze co 2 dni. Sama juz nie wiem
    Robilismy co 2 dni i nic. Ostatnio tylko po tescie poytywnym

    My próbowaliśmy jeden cykl co 2 dni, a następny codziennie. Codziennie to maraton mój byl zachwycony bo on ma az nadto libido ale ja juz nie mogłam :p
    Ginekolog mi powiedzial żeby 2 razy w tygodniu ale to wydaje mi sie zbyt rzadko. W szczęśliwym cyklu w ogóle odpuściłam ho sie wkurzylam tym całym "robieniem dziecka" i wyluzowalam całkowicie sie nie nastawialam. Moj tez mial dwa krótkie wyjazdy nie liczylam dni plodnych nie zapisywalam serduszkowania, nie robilam świecy jak wcześniej itd i nie wiem nawet kiedy to sie stało :)

    MiSia :) lubi tę wiadomość

  • Ineczka Autorytet
    Postów: 2953 1174

    Wysłany: 4 stycznia 2018, 08:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeggiGirl wrote:
    Ja też mam wtedy radę...a w środę dzień otwarty. Najgorzej.
    Współczuje powiem Wam, ze ja łapie się na tym co bym teraz robiła np przed świetami warsztaty, zebrania ozdoby i wiecie co oddycham z ulga, ze w tym roku nie muszę tego robić poprzedni rok dał mi tak w tyłek ze teraz odpoczywam :)

    v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • KAL Autorytet
    Postów: 1125 671

    Wysłany: 4 stycznia 2018, 08:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ratunku... Mam zwidy?

    https://naforum.zapodaj.net/15a5428a403e.jpg.html

    Cukierkowa, Sanka lubią tę wiadomość

    2 lata starań
    12.2018 Laparoskopia i Histeroskopia (obydwa jajowody drożne)
    wyłyżeczkowane polipy endometrialne
    Letrox 75 | Glucophage 1000XR | Niedoczynność tarczycy | HASHIMOTO | Insulinooporność | Hiperinsulinemizm
  • Ineczka Autorytet
    Postów: 2953 1174

    Wysłany: 4 stycznia 2018, 08:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia27 wrote:
    Ineczko jestem, jestem:) zwerbowałam moją siostrę też do badań, ale niestety kiepsko jej powychodziły, wskaźnik Homa też nieciekawy:( ja robiłam jeszcze całą tarczycę, ale nie wiem czy na naszym forum styczniowych staraczek któraś orientuje się w wynikach?:)
    Chodzi o ft3,ft4 i reszte ? Edwarda się zna na wynikach związanych z tarczyca może coś doradzi :)

    v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Seli Autorytet
    Postów: 12176 2025

    Wysłany: 4 stycznia 2018, 08:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś tam widać :P

    dZhdp1.png

    Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

    Więcej cudów nie będzie 😔
  • Ineczka Autorytet
    Postów: 2953 1174

    Wysłany: 4 stycznia 2018, 08:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Ja sie orientuje, dajesz :)
    Nadrabiam i widzę, ze już pomogłas, ale miałam nosa :)

    edwarda20 lubi tę wiadomość

    v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • KAL Autorytet
    Postów: 1125 671

    Wysłany: 4 stycznia 2018, 08:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie że to nie zwidy? Ja na betę rano poleciałam z wrażenia...
    j6o2g8.jpg

    Sanka, Helenka_mała, MiSia :) lubią tę wiadomość

    2 lata starań
    12.2018 Laparoskopia i Histeroskopia (obydwa jajowody drożne)
    wyłyżeczkowane polipy endometrialne
    Letrox 75 | Glucophage 1000XR | Niedoczynność tarczycy | HASHIMOTO | Insulinooporność | Hiperinsulinemizm
  • Natalia91! Autorytet
    Postów: 433 210

    Wysłany: 4 stycznia 2018, 08:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAL właśnie miałam pytać jak u was bo przydałaby się jakaś dobra nowina i proszę! Ewidentnie są dwie! :) daj znak jak beta!

    KAL lubi tę wiadomość

    7u22ugpj8heetxf1.png
‹‹ 51 52 53 54 55 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego