X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne STYCZNIOWE TESTOWANIE 2018
Odpowiedz

STYCZNIOWE TESTOWANIE 2018

Oceń ten wątek:
  • Miśka_S Koleżanka

Wysłany: 5 stycznia 2018, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i mnie zalało, przechodzę do Lutego ;) a za Was Kobietki 3mam kciuki!

SMag lubi tę wiadomość

m3sxdqk33n3yb62t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2018, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szimi a zawsze masz plamienia przed okresem czy to wyjątek?
    Bo wiesz... można plamic w ciąży :)
    Który to dpo?

• Szimi Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sung czasem mam plamienia a czasem zalewa znienacka. 13 dpo. Ale kurde tak mnie plecy bolą że co chwile latam do łazienki i sprawdzam czy @ jest. Tak się łudzę, że może jednak się udało i już sama nie wiem co robić testować jutro czy nie testować i czekać dalej...

Natalia91! lubi tę wiadomość

31.01.2018- dwie kreski. Cudzie rośnij zdrowo <3
    zi133e3kabsyhy15.png
  • Sanka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - mbc wrote:
    Wyślę Ci zaproszenie, ja mam iphone'a więc nie mogę uzupelniac z telefonu, ale jak masz system Android, to może się udać. Przejdźmy na priv, wysyłam Ci zaproszenie do przyjaciółek!

Magda ja też mam iphona i uzupełniałam tabelkę z telefonu - ściągnij sobie aplikację Google Sheets.

Dawno się nie odzywałam, mam jakiś kryzys. Chyba dopiero teraz dopadło mnie mocne przygnębienie po tej stracie. Było ok ale teraz wróciło, do tego stresy w związku z pracą i planowaniem dalszej kariery, a za miesiąc jeszcze bardzo ważny egzamin. Totalnie opuściła mnie energia do życia, odechciało mi się seksu i w ogóle wszystkiego, najchetniej bym sie zawinela w koc i płakała. Nie chce mi się gotować, nawet na nic nie mam smaka. Jest do bani...

16udrjjgntojuwbl.png
    7cs - szczęśliwy! 14dpo-202,3 16dpo-607,4
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016
  • SMag Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szimi wrote:
    Sung czasem mam plamienia a czasem zalewa znienacka. 13 dpo. Ale kurde tak mnie plecy bolą że co chwile latam do łazienki i sprawdzam czy @ jest. Tak się łudzę, że może jednak się udało i już sama nie wiem co robić testować jutro czy nie testować i czekać dalej...
    Testuj :* może Tobie Trzej królowie coś przyniosa :)

LISTA STARACZEK

• Sanka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle dziewczyny mam taką propozycję - co wy na to żebyśmy wszystkie siedziały na danym miesięcznym wątku do końca danego miesiąca i dopiero jak zacznie się nowy miesiąc to przenosimy się na nowy wątek? Bo ostatnio tak było że miałam testować pod koniec grudnia i już nikogo tam nie było, nie miałam z kim rozmawiać. Tak jak jest teraz to rozdzielamy się i ciężko jest ogarniać dwa wątki...

ignite, Sung lubią tę wiadomość

16udrjjgntojuwbl.png
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016
  • Madame_butterly Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2018, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanka wrote:
    W ogóle dziewczyny mam taką propozycję - co wy na to żebyśmy wszystkie siedziały na danym miesięcznym wątku do końca danego miesiąca i dopiero jak zacznie się nowy miesiąc to przenosimy się na nowy wątek? Bo ostatnio tak było że miałam testować pod koniec grudnia i już nikogo tam nie było, nie miałam z kim rozmawiać. Tak jak jest teraz to rozdzielamy się i ciężko jest ogarniać dwa wątki...

Jestem za :D
    Akurat w styczniu ja mam taką sytuację, że zostaję tak czy siak do końca :D

28 lat
    6 cykl starań o pierwsze dziecko (luty/marzec 2018)
    W zanadrzu: ovarin, żel conceive -> od 4 cs
    Grudzień 2017 - cytologia (ok)
    Luty 2018 - USG (ok)

"Chcę tylko wiedzieć, do którego punktu wolno mi dojść w moich nadziejach"
  • Natalia91! Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szimi ja tez bym zrobiła test, nie zaszkodzi a może przyniesie Ci cudowna nowinę :) i pamiętaj ze dopóki nie dostaniesz normalnego okresu to nadzieja jest :*

7u22ugpj8heetxf1.png
  • SMag Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanka wrote:
    Też bym była za tym :) lubię z Wami rozmawiać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2018, 15:12

Natalia91! lubi tę wiadomość

LISTA STARACZEK

• Sanka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madame no właśnie, a tematy mamy przecież wspólne co za różnica czy któraś teraz sika na owulaki czy na ciążowe lub czy dopiero rozpoczyna dany cykl. W większym gronie możemy lepiej się wspierać i wymieniać doświadczeniami :)

Natalia91!, Madame_butterly lubią tę wiadomość

16udrjjgntojuwbl.png
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016
  • Natalia91! Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Sanka, nie miałyśmy jeszcze okazji się poznać. Przykro mi z powodu Twojej straty ale trzymam kciuki za dalsze starania! :)
    Tez mam sporo stresów w pracy i myśle ze to tez ma wpływ na moje narazie bezskuteczne starania :( co to za egz za miesiac?

Sanka lubi tę wiadomość

7u22ugpj8heetxf1.png
  • Szimi Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też zostaję do końca miesiąca z Wami :)

Magda - mbc lubi tę wiadomość

31.01.2018- dwie kreski. Cudzie rośnij zdrowo <3
    zi133e3kabsyhy15.png
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanka wrote:
    Magda ja też mam iphona i uzupełniałam tabelkę z telefonu - ściągnij sobie aplikację Google Sheets.

Dawno się nie odzywałam, mam jakiś kryzys. Chyba dopiero teraz dopadło mnie mocne przygnębienie po tej stracie. Było ok ale teraz wróciło, do tego stresy w związku z pracą i planowaniem dalszej kariery, a za miesiąc jeszcze bardzo ważny egzamin. Totalnie opuściła mnie energia do życia, odechciało mi się seksu i w ogóle wszystkiego, najchetniej bym sie zawinela w koc i płakała. Nie chce mi się gotować, nawet na nic nie mam smaka. Jest do bani...

Dzięki Sanka, ściągnę sobie :)
    Nie wiem czy dobrze pamiętam, ale Ty jesteś prawnikiem tak?

Jeśli chodzi o wątek, to dla mnie nie ma problemu, ale wiem, że niektóre dziewczyny po testowaniu nie chcą wracać do wątku, żeby się nie dołować pozytywami. Tabelka i wątek na luty już jest, ale od marca możemy to ogarnąć :)

Tulam Cię mocno, jeszcze będzie dobrze, wiesz o tym :*

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • ignite Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też jestem za.Fajnie jest z kimś popisać kto rozumie co czujesz.Kto nie mówi że jesteś za stara,tylko Cię wspiera i trzyma kciuki.

ignite
  • Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim:) staraczki pomoźcie!! Wczoraj pisałam, że miałam niezbyt spokojny poranek, obudziłam się z 40 min przed mierzeniem tempki i byłam w takim półśnie i akurat wtedy jak już zmierzyłam o tej godzinie co zawsze tempka skoczyła, dzisiaj noc już jak najbardziej w porządku i tempka jeszcze wyższa:) OF wyznaczyło mi owu na wtorek i faktycznie wtedy najbardziej dawał się we znaki jajnik, jestem tylko zdezorientowana co do śluzu bo nie było go za wiele i zauważyłam tylko takiego jednego rozciągliwego "gluta" (przepraszam za kolokwializm). Wspomagaliśmy się żelem Conceive, ale akurat we wtorek nie serduszkowaliśmy, tylko w pon i środę. Od rana mam też wrażliwe sutki na dotyk, ale same z siebie nie bolą:) I teraz moje dwa pytanka:

W tamtym cyklu owulacja dopiero 29 dnia, a w tym 18 - czy to możliwe?
    Chcę iść na badanie progesteronu, wiem, że 7dpo - jeśli OF wyznaczyło owu na wtorek to dobrze myślę, że idę w następny wtorek?

Spójrzcie proszę na mój wykres:) i od razu wpiszcie mnie kochane na testowanie na 12.01 :)

f1c0a9c499b0ce9973f22522c05428ed.png[/url

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2018, 15:20

4 cs - 29 marca II kreseczki <3

7v8r9n73wz5zsofj.png

heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G

• JennyXS Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAL gratulacje :) ja proszę o wpisanie na 27.01 :) mam nadzieję że ta @ z 1.01 będzie ostatnia w tym roku :)

KAL lubi tę wiadomość

200909182441.png
    f2wli09kseu15yxf.png
    3jgxvfxmbborrgjh.png
  • Sanka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem lekarzem ;) za miesiąc mam Lekarski Egzamin Końcowy od wyniku którego zależy gdzie i jaką specjalizację będę robić. Na razie myślę o psychiatrii :P

Ale to nic nie szkodzi że wątek już jest, możemy tam np wpisywać daty w których planujemy testować a główne rozmowy wciąż prowadzić tu :) jest dopiero 5 stycznia a już część osób chce stąd uciekać!

Magda - mbc lubi tę wiadomość

16udrjjgntojuwbl.png
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączę i ja z ewentualnym testem na 28 stycznia. A za tydzień wielkie poszukiwanie owulacji :-)

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • SMag Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanka wrote:
    Jestem lekarzem ;) za miesiąc mam Lekarski Egzamin Końcowy od wyniku którego zależy gdzie i jaką specjalizację będę robić. Na razie myślę o psychiatrii :P

Ale to nic nie szkodzi że wątek już jest, możemy tam np wpisywać daty w których planujemy testować a główne rozmowy wciąż prowadzić tu :) jest dopiero 5 stycznia a już część osób chce stąd uciekać!

Trzymam kciuki za egzamin :* podziwiam szczerze i gratuluję :) a psychiatria ciekawa dziedzina.
    No i głowa do góry, wszystko będzie dobrze :*:*

LISTA STARACZEK

• SMag Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    Dołączę i ja z ewentualnym testem na 28 stycznia. A za tydzień wielkie poszukiwanie owulacji :-)
    Wpisalam Cię i trzymam kciuki :) który to cs ?

LISTA STARACZEK

‹‹ 64 65 66 67 68 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ