Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne STYCZNIOWE TESTOWANIE 2018
Odpowiedz

STYCZNIOWE TESTOWANIE 2018

Oceń ten wątek:
  • Natalia91! Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szimi wrote:
    Natalia ja wczoraj sikalam i się też zasmucilam bardzo. Dzisiaj nie testowałam bo już stwierdziłam że stracone bo nawet plemienia wczoraj miałam. Ale temperatura mi dzisiaj jeszcze nie spadła, więc jak to mówią dziewczyny: póki @ nie ma jest nadzieja!! Trzymam kciuki!!

Najgorsze jest to ze doskonale wiemy ze powinnismy zaczekać do tego dnia po spodziewanej @ ale pokusa jest tak duza ze po prostu nie moge się powstrzymać! I potem tylko rozczarowanie... chociaż z drugiej strony już wiem żeby nie robic sobie złudnych nadzieji... a co do tych plamien to nie jest taki zwykły okres? Bo dziewczyny nie raz pisały ze w ciazy zamiast @ miały właśnie delikatne plamienia wiec może u Ciebie będzie tak samo? Trzymam kciuki tak czy siak! Ja już sobie obiecuje ze dopiero po terminie @ zatestuje, jutro odpuszczę i postaram się zająć czymś innym

Karolcia667 lubi tę wiadomość

7u22ugpj8heetxf1.png
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SMag wrote:
    Przyjęlam, czekam na instrukcje :)
    Wysłałam wiadomości

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Madame_butterly Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2018, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a ja mam jedno pytanie:
    jak byłam ostatnio u gina to powiedział, że mam tyłozgięcie macicy - czy to może utrudniać zajście w ciąże?

28 lat
    6 cykl starań o pierwsze dziecko (luty/marzec 2018)
    W zanadrzu: ovarin, żel conceive -> od 4 cs
    Grudzień 2017 - cytologia (ok)
    Luty 2018 - USG (ok)

"Chcę tylko wiedzieć, do którego punktu wolno mi dojść w moich nadziejach"
  • Martusia9 Przyjaciółka

Wysłany: 5 stycznia 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze ale nie musi. M9ja siostra w 1 cyklu zaszla a ma tyłozgiecieJa tez mam tylo zgiecie i rok temu zaszlam w 4cs a w tym altulanie 6 cs 11 sie dowiemy tsh mam dobre juz 1.13

9cs o 1 dzidziusia
    22.10.2016 7 tyg[*]puste jajo
    24lata
    Tsh 1.13
    1 cykl z CLO-luty
    Wkoncu nam sie uda
    Marzec bez wspomagaczy.. co ma byc to bedzie
  • _Hania Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madame_butterly wrote:
    Dziewczyny, a ja mam jedno pytanie:
    jak byłam ostatnio u gina to powiedział, że mam tyłozgięcie macicy - czy to może utrudniać zajście w ciąże?

Mi 2 ginekologów mówiło,że to totalnie nie ma znaczenia przy staraniach. Najlepsze, że poszłam na HSG i w klinice powiedzieli mi, że nie mam tyłozgięcia... Więc już nic nie rozumiem :p

Dzisiaj mam wolny dzień, mam takiego lenia.... Siedzę w dresie, popijam kawę i chyba nie będę nawet sprzątać na razie, choć planowałam :p

syn 2019
    ____

03.2021 wpadka - biochem
    06.2021 - starania czas start!
    07.2021 - biochem
    08.2021 - przerwa
    11.2021 - ?
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, SMag dołączyła do grona zapisywaczek zgłaszajcie się też do niej! :)

SMag, Natalia91! lubią tę wiadomość

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021

Wysłany: 5 stycznia 2018, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff. Właśnie tak myślałam, że to może nie mieć znaczenia, inaczej gin jakoś by to pewnie skomentował. :)

Ja siedzę w pracy, ale nic mi się nie chce robić. Ważniejsze sprawy mam ogarnięte jak na razie. Stresuję się tylko tą kontrolą ZUS-u, odkąd otrzymałam pismo coś spać nie mogę z tych nerwów :/

28 lat
    Luty 2018 - USG (ok)

• Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madame_butterly wrote:
    Ufff. Właśnie tak myślałam, że to może nie mieć znaczenia, inaczej gin jakoś by to pewnie skomentował. :)

Ja siedzę w pracy, ale nic mi się nie chce robić. Ważniejsze sprawy mam ogarnięte jak na razie. Stresuję się tylko tą kontrolą ZUS-u, odkąd otrzymałam pismo coś spać nie mogę z tych nerwów :/

Madame, a Ty testowałaś 3.01, bo widzę, że byłaś zapisana, jest pusto przy Tobie

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • SMag Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hania wrote:
    Mi 2 ginekologów mówiło,że to totalnie nie ma znaczenia przy staraniach. Najlepsze, że poszłam na HSG i w klinice powiedzieli mi, że nie mam tyłozgięcia... Więc już nic nie rozumiem :p

Dzisiaj mam wolny dzień, mam takiego lenia.... Siedzę w dresie, popijam kawę i chyba nie będę nawet sprzątać na razie, choć planowałam :p
    To dobrze, bo raz też w opisie USG dostałam że mam macicę w tyłozgięciu. Ale to było USG brzucha :P

Zmieniłam sobie termin na 10.01. zobaczymy. Pewnie przyjdzie @ ale nie będę jutro testować... Choć ostatnio testowałam rano i @ przyszla w południe, więc to może też dobry sposób na wywołanie :D
    U mnie też luzy w pracy. Dziś nie będę mieć czasu w domu zeby za bardzo posprzątać a jutro święto więc też odpuszczę chyba ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2018, 10:29

LISTA STARACZEK

• Natalia91! Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madame_butterly wrote:

Ja dzis tez nie moge w ogole skupic się na pracy, siedze i przeglądam Ovu a jeszcze szef będzie dopiero po 14 to motywacja do pracy praktycznie zerowa :D co do kontroli ZUS to narazie się nie przejmuj, może wszystko będzie dobrze a chcą poprawić statystyki przeprowadzonych kontroli ;)

7u22ugpj8heetxf1.png

Wysłany: 5 stycznia 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - mbc wrote:
    Madame, a Ty testowałaś 3.01, bo widzę, że byłaś zapisana, jest pusto przy Tobie

@ do mnie zawitała niestety :/
    Kolejny termin to 31.01., więc Was nie opuszczam :D

28 lat
    Luty 2018 - USG (ok)

• Natalia91! Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O właśnie dziewczyny pamiętajcie ze jutro sklepy pozamykane ;)

SMag to mnie przepisz prosze na 7.01 - skoro dzis wyszedł negatywny to watpie ze jutro coś się zmieni, jak @ nie przyjdzie to zatestuje w niedziele, jak przyjdzie (mam ciagle nadzieje ze nie) to dam znak :)

7u22ugpj8heetxf1.png
  • SMag Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madame_butterly wrote:
    @ do mnie zawitała niestety :/
    Kolejny termin to 31.01., więc Was nie opuszczam :D

Przepisalam Cię :) trzymam kciuki, pamiętaj - zdarte kolana pomagają :D

KAL, Szimi lubią tę wiadomość

LISTA STARACZEK

• SMag Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia91! wrote:
    O właśnie dziewczyny pamiętajcie ze jutro sklepy pozamykane ;)

SMag to mnie przepisz prosze na 7.01 - skoro dzis wyszedł negatywny to watpie ze jutro coś się zmieni, jak @ nie przyjdzie to zatestuje w niedziele, jak przyjdzie (mam ciagle nadzieje ze nie) to dam znak :)
    Natalia przepisałam Cię i trzymam kciuki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2018, 10:43

Natalia91! lubi tę wiadomość

LISTA STARACZEK

Wysłany: 5 stycznia 2018, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia91! wrote:
    Ja dzis tez nie moge w ogole skupic się na pracy, siedze i przeglądam Ovu a jeszcze szef będzie dopiero po 14 to motywacja do pracy praktycznie zerowa :D co do kontroli ZUS to narazie się nie przejmuj, może wszystko będzie dobrze a chcą poprawić statystyki przeprowadzonych kontroli ;)

Oby tak było :)
    Muszę sobie przetłumaczyć, że wszystko jest do przeżycia, a co mnie nie zabije to wzmocni, wszystko jest do skorygowania itp. itd., ale taki mam charakter, że się stresuję tym dziadostwem :P

28 lat
    Luty 2018 - USG (ok)

• Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SMag wrote:
    SMag, ale jak przepisujesz, to nie zmieniaj tylko daty, tylko przenoś pod odpowiedni dzień - żeby był porządek :)

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021

Wysłany: 5 stycznia 2018, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SMag wrote:

Dziękuję :D
    W tym miesiącu, to choćby nie wiem gdzie miałabym nie mieć tych zdarć, nie odpuszczam :D Co 2 dni <3 będzie!

SMag lubi tę wiadomość

28 lat
    Luty 2018 - USG (ok)

• Natalia91! Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madame_butterly wrote:
    Dziękuję :D
    W tym miesiącu, to choćby nie wiem gdzie miałabym nie mieć tych zdarć, nie odpuszczam :D Co 2 dni <3 będzie!

U mnie to samo! Chociazbym miała wstawać wczesniej czy budzić się w nocy :D mąż będzie zachwycony :D

SMag lubi tę wiadomość

7u22ugpj8heetxf1.png
  • _Hania Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha SMag ja jak długo czekam na okres, w sensie, że już czuję ból itp ale jeszcze sie nie zaczyna to jak zrobie test rano to najczęściej popołudniu juz mam @ :p To działa! Może teraz też powinnam walną test? :-)

Madame - nie przejmuj się pracą. Człowiek pracuje, żeby żyć,a nie żyje, żeby pracować. Świat się nie zawali jak coś wyjdzie nie tak, nie zrobiłaś niczego z premedytacją i najwyżej poprawisz błędy :) Poza tym co najgorszego może się stać po tej kontroli? Szkoda, żebyś sobie nerwy psuła. A pamiętaj stres podbija prolaktynę i może blokowac owulację!

syn 2019
    ____

03.2021 wpadka - biochem
    06.2021 - starania czas start!
    07.2021 - biochem
    08.2021 - przerwa
    11.2021 - ?
  • SMag Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - mbc wrote:
    SMag, ale jak przepisujesz, to nie zmieniaj tylko daty, tylko przenoś pod odpowiedni dzień - żeby był porządek :)
    Oki :) sorki ;) muszę ogarnąć excela w telu :p

Magda - mbc lubi tę wiadomość

LISTA STARACZEK

‹‹ 62 63 64 65 66 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ