X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne STYCZNIOWE TESTOWANIE 2018
Odpowiedz

STYCZNIOWE TESTOWANIE 2018

Oceń ten wątek:
  • SMag Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madame_butterly wrote:
    Dziękuję :D
    W tym miesiącu, to choćby nie wiem gdzie miałabym nie mieć tych zdarć, nie odpuszczam :D Co 2 dni <3 będzie!
    Tez mam taki plan, oby nam energii nie brakło ;)

Natalia91! lubi tę wiadomość

LISTA STARACZEK

• SMag Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hania wrote:
    Haha SMag ja jak długo czekam na okres, w sensie, że już czuję ból itp ale jeszcze sie nie zaczyna to jak zrobie test rano to najczęściej popołudniu juz mam @ :p To działa! Może teraz też powinnam walną test? :-)

No to się zaczelam teraz zastanawiać czy rzeczywiście nie testować :D i albo w jedną albo w drugą

LISTA STARACZEK

• Madame_butterly Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2018, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hania wrote:
    Haha SMag ja jak długo czekam na okres, w sensie, że już czuję ból itp ale jeszcze sie nie zaczyna to jak zrobie test rano to najczęściej popołudniu juz mam @ :p To działa! Może teraz też powinnam walną test? :-)

Madame - nie przejmuj się pracą. Człowiek pracuje, żeby żyć,a nie żyje, żeby pracować. Świat się nie zawali jak coś wyjdzie nie tak, nie zrobiłaś niczego z premedytacją i najwyżej poprawisz błędy :) Poza tym co najgorszego może się stać po tej kontroli? Szkoda, żebyś sobie nerwy psuła. A pamiętaj stres podbija prolaktynę i może blokowac owulację!

Najwyżej dostanę pismo z zaleceniami pokontrolnymi i trzeba będzie poprawić ewentualne błędy, tyle. Nawet nie wiem jakie lata będą chcieli kontrolować, pracuję tu dopiero od lutego 2017, więc w większości to nie będą moje błędy :P
    Muszę wyluzować koniecznie!
    I takie to życie - jak nie stres przez pracę to w oczekiwaniu na @ :D :D

28 lat
    6 cykl starań o pierwsze dziecko (luty/marzec 2018)
    W zanadrzu: ovarin, żel conceive -> od 4 cs
    Grudzień 2017 - cytologia (ok)
    Luty 2018 - USG (ok)

"Chcę tylko wiedzieć, do którego punktu wolno mi dojść w moich nadziejach"

Wysłany: 5 stycznia 2018, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też tak mam z testowaniem! Nie zapomnę mojego drugiego sikańca - ledwo test wyszedł negatywny, a tu się @ zaczęła :D

28 lat
    Luty 2018 - USG (ok)

• Malinka23x Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2018, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny, testuję i ja z Wami ale dziś u lekarza, mega boli mnie podbrzusze na testy za wczesnie jestem w 26 dc owulka w 16 dc. temp nijaka raczej nic z tego nie będzie ale dopiszcie na testowanie :> ściskam ;*

4de4da5bbbe6e996e17a2a8aaf94d399.png
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka23x wrote:
    cześć dziewczyny, testuję i ja z Wami ale dziś u lekarza, mega boli mnie podbrzusze na testy za wczesnie jestem w 26 dc owulka w 16 dc. temp nijaka raczej nic z tego nie będzie ale dopiszcie na testowanie :> ściskam ;*

na kiedy Cię wpisać?

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • _Hania Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się na styczeń nie załapię. Nawet testowaniem 1-2 dni przed @. Dzisiaj już 5ty, nawet jakby dzisiaj był 1dc to cykle najkrotsze mam 29 dni. Ale chętnie z Wami zostanę pokibicować, a niedugo ewakuuję się na luty.

syn 2019
    ____

03.2021 wpadka - biochem
    06.2021 - starania czas start!
    07.2021 - biochem
    08.2021 - przerwa
    11.2021 - ?
  • MiSia :) Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kal gratuluje ! :-)

Dziewczyny czytam Was w miare na bierzaco.
    Co do wiesiolka to w 3 cyklu brania go zaszlam w ciaze a lacznie staralismy sie 9 miesiecy , tyle ze ja mialam problem ze sluzem.
    Obecbie jestem w 23 dc , ovu mi sie przesunela i wedlug mnie byla 20 dc. Zobaczymy co nam ten miesiac przyniesie ;-)
    Co do obiawow ciazowych to podeszla bym sceptycznie do tego , jak staralismy sie o pierwsze dziecko to tez sie doszukowalam Bog wie czego.. a to jest glupota. Jak sie przekonalam objawy te o ktorych powszechnie sie mowi wystepuja duzo pozniej niz w okresie spodziewanej miesiaczki. Ja nie mialam zadnych objawow , kompletnie nic dlatego tez bylam w kompletnym szoku jak zobaczylam na tescie dwie kreski. Jedyne co to mialam bole jak na okres w podbrzuszu w terminie spodziewanej @.

Zycze kazdej z osobna zeby Wam sie udalo ( czego zycze i sobie) !
    Znam duzo dziewczyn , ktore wyluzowaly i wtedy zaskoczyly , ja sama w miesiacu kiedy sie udalo nie mialam glowy do tego wszystkiego.. takze na pewno cos w tym jest. Wiem , ze nie da sie calkiem nie myslec bo gdzies z tylu glowy zawsze ta mysl jest mimo wszystko.

Ja zatestuje na pewno wczesniej :-P zakupilam testy z allegro , zobaczymy czy przyniosa mi szczescie.

Milego dnia , glowy do gory ;-)

KAL lubi tę wiadomość

hchygov3n960krj6.png
    f2wl2n0adjltluvt.png
    Mikołaj <3
    Przyszedł na świat 16.02.2016r. o godzinie 18:35 przez cc.
    3580 g , 56 cm :-)
  • SMag Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hania wrote:
    Ja się na styczeń nie załapię. Nawet testowaniem 1-2 dni przed @. Dzisiaj już 5ty, nawet jakby dzisiaj był 1dc to cykle najkrotsze mam 29 dni. Ale chętnie z Wami zostanę pokibicować, a niedugo ewakuuję się na luty.
    Pewnie , że zostań z nami :)

_Hania lubi tę wiadomość

LISTA STARACZEK

• Malinka23x Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2018, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeżeli liczy sie wizyta u lekarza w 12 dpo to na dziś :P

• Malinka23x Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jak nie to dzien okresu czyli 10.01 :)

Wysłany: 5 stycznia 2018, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie poczyniłam strategiczne zakupy :D Zamierzam zaopatrzyć się na ten cykl w co tylko mogę :D

Zamówiłam ovarin, żel conceive (czy jak to się tam pisze :D), wzięłam też na próbę testy owulacyjne i na zapas ciążowe :D Huhu, mam nadzieję, że w poniedziałek - wtorek będzie dostawa, akurat skończy się @.

SMag, Karolcia27 lubią tę wiadomość

28 lat
    Luty 2018 - USG (ok)

• SMag Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madame_butterly wrote:
    Właśnie poczyniłam strategiczne zakupy :D Zamierzam zaopatrzyć się na ten cykl w co tylko mogę :D

Zamówiłam ovarin, żel conceive (czy jak to się tam pisze :D), wzięłam też na próbę testy owulacyjne i na zapas ciążowe :D Huhu, mam nadzieję, że w poniedziałek - wtorek będzie dostawa, akurat skończy się @.
    Tez chyba zakupie ten żel po wypłacie bo u mnie że sluzem słabo było w tym cyklu i muszę dokupić testów owulacyjnych ;)
    Gdzie zamawialas żel ?

LISTA STARACZEK

• SMag Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka23x wrote:
    a jak nie to dzien okresu czyli 10.01 :)
    Wpisałam Cię :) który to cs ?
    I co lekarz powiedział ?

LISTA STARACZEK

Wysłany: 5 stycznia 2018, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SMag wrote:
    Tez chyba zakupie ten żel po wypłacie bo u mnie że sluzem słabo było w tym cyklu i muszę dokupić testów owulacyjnych ;)
    Gdzie zamawialas żel ?

W aptece internetowej zawiszy. Patrzyłam też w innych, gdzieniegdzie wychodziło taniej, ale nie mieli ovarinu, więc już pal licho te kilka złotych ;) Wzięłam 3 aplikatory na próbę.

SMag lubi tę wiadomość

28 lat
    Luty 2018 - USG (ok)

• Szimi Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia, od wczoraj mam plamienie kawa z mlekiem. Ja już mam postanowienie, jak @ przyjdzie kupuje zel conceive, idę na badania wszystkie i męża też wysyłam. No i oczywiście zdzieram kolana ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2018, 14:52

31.01.2018- dwie kreski. Cudzie rośnij zdrowo <3
    zi133e3kabsyhy15.png
  • SMag Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się umowie w okolicach owulacji do ginekologa jak dostanę @, zrobię prolaktyne i będziemy działać :) musi się udać niedługo !

LISTA STARACZEK

• Ineczka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAL wrote:
    Dzień dobry piątek piąteczek piątunio :)

Szimi, Seli a gdzie wiara... Póki nie ma @ to jest nadzieja :)

Jakoś nie dociera do mnie ze się udało... M wczoraj przed snem pyta ale to sen jest tak... Hehe
    Bardzo się cieszę.Gratulacje wczoraj tyle miałam dro zrobienia, ze dopiero teraz nadrobiłam, ze beta piękna :))

Magda - mbc lubi tę wiadomość

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SMag wrote:
    Też myslalam o wakacjach.. nawet szukałam już czegoś na biurach podróży ale ceny nie powalają. Pewnie przed nowym rokiem było taniej, ale wtedy jeszcze nie miałam zaplanowanego urlopu. Zobaczymy co los przyniesie :) wolałabym nigdzie nie jechać tylko siedzieć w domku z brzuszkiem :D a jak nie to last minute :)

W ogóle gdzie planujecie wakacje dziewczyny ? Zagranica ? Polskie morze ? All inclusive ? Czy może pod namiot na własną rękę ? :)
    Piszcie, może się zainspirujemy nawzajem :)
    My mieliśmy jechać we wrześniu do Turcji wycieczkę kupiliśmy pod koniec września miesiąc później okazało się, ze jestem w ciąży i nie polecimy.Oczywiscie braliśmy to pod uwagę i wykupiona była rezygnacja, która miała nam zagwarantować zwrot kosztów teraz cześć zaliczki dostaliśmy a o druga cześć walczymy z ubezpieczalnia.

v5abi09kg49ph79h.png
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majaaa wrote:
    Aha słuchajcie mam takie pytanie, czy może któraś z Was zaobserwowała, ze po Ovarinie skróciły się Wam cykle?
    U mnie skróciły się od stycznia z 35-38dni na 28 dni w szczęśliwym cyklu w listopadzie

Majaaa lubi tę wiadomość

v5abi09kg49ph79h.png
‹‹ 63 64 65 66 67 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ