Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne STYCZNIOWE TESTOWANIE 2018
Odpowiedz

STYCZNIOWE TESTOWANIE 2018

Oceń ten wątek:
  • KAL Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majaaa wrote:
    Kal to będzie Twoje drugie dziecko? Jaka będzie różnica wieku?:)

6 lat różnica. Córka jest z lipca 2012

Majaaa lubi tę wiadomość

Akceptacja!
  • serena1989 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym poprosiła, żeby zmienić mi dzień testowania na 10.01. To będzie 14 dpo, więc do tej pory pojawi się @ lub temperatura spadnie. W razie czego piątek 12.01 też bardziej mi pasuje na ew. powtórkę bety. Nie mam wielkich nadziei co do tego cyklu, ale... kto wie? :)

Magda - mbc, Almond lubią tę wiadomość

f2w3yx8dpvozw3pf.png
    I c - 2 cs - <3 Aleks ur. 03.07.2015 <3
    II c - 1 cs - Aniołek [*] 25.09.2017 (8 tc)
    III c - 4 cs - Danielek [*] 17.02.2018 (10 tc)
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAL wrote:
    6 lat różnica. Córka jest z lipca 2012

o, to tak jak pomiędzy mną i moją siostrą :D
    Wiesz co powiedziałam Mamie, jak ją przyniosła ze szpitala: "czy możemy ją wyrzucić przez okno?" :D
    Chyba nie chciałam rodzeństwa :P

Kitkat lubi tę wiadomość

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • SMag Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - mbc wrote:
    Paryż też polecam i też chciałabym wrócić, byłam zimą, bo w lutym i było super, teraz chciałabym pojechać bardziej w kwietniu/marcu.

My z mężem wybieramy na wakacje raczej duże miasta, niekoniecznie z dostępem do morza, bo my raczej nie leżymy i nie opalamy się, za to szaleńczo zwiedzamy. Na cały pobyt w Andaluzji czy Chorwacji na plaży byliśmy dwa razy :D a jak lecieliśmy na wakacje do Barcelony, to w ogóle nie plażowaliśmy.

Jeśli chodzi o Grecję, to mój mąż był na wypadzie z kolegami w zeszłym roku na weekend majowy i sami ogarniali, także polecam, bo teraz jest dużo lotów do Grecji. :)
    Super :) mega zwiedzacie :) my jak byliśmy w Tunezji kilka lat temu i były to nasze pierwsze wakacje all inclusive to byliśmy tak tym wszystkim podjarani że plaża, parasole z tej słomy, jedzenie :D
    Ale jednak jest różnica między właśnie taką Tunezja a Majorką - na Majorce wyższy standard i w ogóle czyściej , jedzenie i tu i tu było dobre, na Majorce lepsze drinki :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2018, 08:53

LISTA STARACZEK

• Szimi Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, nie no spoczko luz- taka tylko mała dygresja ;) I tak jesteście niesamowite że to ogarnijcie wszystko ;) mogłaś już sobie nie zawracać głowy i zostawić jak jest, A jakby coś się zmieniło to wtedy byś najwyżej zmieniła;)

31.01.2018- dwie kreski. Cudzie rośnij zdrowo <3
    zi133e3kabsyhy15.png
  • Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z tych co lubią poleżeć na plaży. Na co dzień mamy dość intensywny tryb życia, ciągle w biegu, w podróży, po pracy duży ogród do ogarnięcia i na wakacjach wolimy jednak dużo odpoczywać :) Zresztą mi się podoba wszędzie gdzie jest ciepło, słonecznie, gdzie jest plaża, błękitne morze i dobre jedzenie :)

Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • SMag Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chyba jutro nie będę testować
    ... Bez sensu, jeśli owulacja była kiedy była to będzie to dopiero 9dpo.
    Jak @ nie zjawi się na początku tygodnia to zatestuje, ale nie wiem kiedy jeszcze
    ..

Magda - mbc lubi tę wiadomość

LISTA STARACZEK

• Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szimi wrote:
    Magda, nie no spoczko luz- taka tylko mała dygresja ;) I tak jesteście niesamowite że to ogarnijcie wszystko ;) mogłaś już sobie nie zawracać głowy i zostawić jak jest, A jakby coś się zmieniło to wtedy byś najwyżej zmieniła;)

Spoczko Szimi, to nie jest problem, żeby poprawiać, dziś mam dużo czasu, bo w pracy się niewiele dzieje, to sobie tutaj mogę pykać :)

A właśnie, może któraś z Was chciałaby też uzupełniać tabelkę, jest sporo nowych osób, KAL pewnie niedługo będzie rzadziej zaglądać, a ja tez nie jestem jakaś super sumienna :P

To co, ktoś? :)

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2018, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAL wrote:
    Sung a powiedz co to za wcierke z progesteronu robisz?

Progesteron bioidentyczny. Apteczny, niemiecki na zamówienie.

Testuję jutro znowu. Ten cykl jest inny, ale przede wszystkim nie mam już nocnych potów. Były 2 dni... piersi już powinny zmieknac a nadal pełne.
    I brodawki bolą...

• Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowa_Panna wrote:
    My z tych co lubią poleżeć na plaży. Na co dzień mamy dość intensywny tryb życia, ciągle w biegu, w podróży, po pracy duży ogród do ogarnięcia i na wakacjach wolimy jednak dużo odpoczywać :) Zresztą mi się podoba wszędzie gdzie jest ciepło, słonecznie, gdzie jest plaża, błękitne morze i dobre jedzenie :)

No my też raczej z tych, co wiecznie zabiegani, a po pracy jeszcze pies. A my jesteśmy z tych właścicieli, który jednak pracują z psem i poświęcają mu sporo czasu. Natomiast jak gdzieś wyjeżdżamy, to lubimy zagłębić się w dane miejsce, poznać historię, kulturę, jemy raczej lokalnie, dlatego boje się trochę, że taki pobyt na Fuerice zabije to nasze szperanie. Jedzenie w hotelach jest raczej kontynentalne, raczej masówka, ale nie chce się też źle nastawiać. Mam nadzieję, że ten hotel, którego w sumie długo szukałam, okaże się spoko :)

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Natalia91! Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja piąteczek zaczęłam bardzo słabo bo nie mogłam się powstrzymać i zrobiłam test - wyszedł negatywny a to był ten o czułości 10 :( jutro termin @ wiec jutro nie bede raczej testować, jak przyjdzie @ to przyjdzie jak nie to powtórzę test w niedziele... głupia jestem ale wczoraj się tak dziwnie czułam ale najprawdopodobniej się sama nakręcam :/

7u22ugpj8heetxf1.png
  • SMag Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - mbc wrote:
    Spoczko Szimi, to nie jest problem, żeby poprawiać, dziś mam dużo czasu, bo w pracy się niewiele dzieje, to sobie tutaj mogę pykać :)

A właśnie, może któraś z Was chciałaby też uzupełniać tabelkę, jest sporo nowych osób, KAL pewnie niedługo będzie rzadziej zaglądać, a ja tez nie jestem jakaś super sumienna :P

To co, ktoś? :)

Magda ja mogę ;) tylko muszę mieć jakiś swój plik ? Z telefonu da radę bo częściej korzystam niż z laptopa

LISTA STARACZEK

• _Hania Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wakacje <3

My w tym roku planujemy jakiś dalszy wyjazd ale właśnie nie możemy się zdecydować. Europę mamy nawet zwiedzoną, mnie ciągnie na południe (byliśmy już w Grecji, Hiszpanii, we Włoszech, Bułgarii, Słowenii, Portugalii, Anglii, Norwegii, Litwie, Łotwie, Estonii, Ukrainie) Mam rodzinę we Włoszech więc staramy się jeździć tam "dodatkowo".

Może w tym roku Gruzja? Mam wujka w Australii, zaprasza ale trochę się boję :p

My głównie niskobudżetowo jeździmy, jak gdzieś dalej to biuro.

Po Polsce też dużo jeździmy.

Już jutro wielki dzień testowania! a u mnie może dzis w końcu @, trzyma mnie w niepewności :p

syn 2019
    ____

03.2021 wpadka - biochem
    06.2021 - starania czas start!
    07.2021 - biochem
    08.2021 - przerwa
    11.2021 - ?
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SMag wrote:
    Magda ja mogę ;) tylko muszę mieć jakiś swój plik ? Z telefonu da radę bo częściej korzystam niż z laptopa

Wyślę Ci zaproszenie, ja mam iphone'a więc nie mogę uzupelniac z telefonu, ale jak masz system Android, to może się udać. Przejdźmy na priv, wysyłam Ci zaproszenie do przyjaciółek!

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Szimi Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia ja wczoraj sikalam i się też zasmucilam bardzo. Dzisiaj nie testowałam bo już stwierdziłam że stracone bo nawet plemienia wczoraj miałam. Ale temperatura mi dzisiaj jeszcze nie spadła, więc jak to mówią dziewczyny: póki @ nie ma jest nadzieja!! Trzymam kciuki!!

SMag lubi tę wiadomość

zi133e3kabsyhy15.png
  • Karolcia667 Koleżanka

Wysłany: 5 stycznia 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny Ja kolejny dzień mam częste oddawanie moczupomimo braku jakiej kolwiek infekcji i co nadal nie zrobiłam testu ... dlaczego hmmm nie wiem może stresuje się obawiam ehhh ... czekam 5 dni do @

• Szimi Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noszszsz kuurrrdee dzisiaj też plemienia...:(

zi133e3kabsyhy15.png
  • MARIKA12 Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2018, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja prosze o wpisanie na 17.01

18.03.2020 Pozytywny test
    02.2020 Invimed Poznan
    01.2019 brak akcji serca
    24.12.2018 pozytywny test
    11+2 [*] Aniołek, puste jajo :(
    8cs o 2 maluszka UDANY !!!
    06.06.2018 pozytywny test ❤ rosnij kruszynko
    02.2017 zdrowa córka
  • SMag Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - mbc wrote:
    Wyślę Ci zaproszenie, ja mam iphone'a więc nie mogę uzupelniac z telefonu, ale jak masz system Android, to może się udać. Przejdźmy na priv, wysyłam Ci zaproszenie do przyjaciółek!
    Przyjęlam, czekam na instrukcje :)

LISTA STARACZEK

• SMag Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hania wrote:
    Wakacje <3

My w tym roku planujemy jakiś dalszy wyjazd ale właśnie nie możemy się zdecydować. Europę mamy nawet zwiedzoną, mnie ciągnie na południe (byliśmy już w Grecji, Hiszpanii, we Włoszech, Bułgarii, Słowenii, Portugalii, Anglii, Norwegii, Litwie, Łotwie, Estonii, Ukrainie) Mam rodzinę we Włoszech więc staramy się jeździć tam "dodatkowo".

Może w tym roku Gruzja? Mam wujka w Australii, zaprasza ale trochę się boję :p

My głównie niskobudżetowo jeździmy, jak gdzieś dalej to biuro.

Po Polsce też dużo jeździmy.

Już jutro wielki dzień testowania! a u mnie może dzis w końcu @, trzyma mnie w niepewności :p

Wow imponująco :) zazdroszczę tyłu podróży !

_Hania lubi tę wiadomość

LISTA STARACZEK

‹‹ 61 62 63 64 65 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ