STYCZNIOWE TESTOWANIE 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
SMag, a masz jakieś objawy na @?
Ja zawsze miałam dzień przed albo 2 dni przed plamienie, brzuch mnie już wtedy bolał a piersi przestawały. DO tego migrena dzień przed. Na razie oprócz ćmienia brzucha nie mam, wiec podejrzewam, że u mnie nie nadejdzie dziś,a pewni i jutro nie. Chociaż po takim dziwnym cyklu moze mnie zaskoczyć bez uprzedzenia
Trzymam kciuki zeby nie nadeszła dzisiaj i przez parę ładnych następnych miesięcy :*syn 2019
____
03.2021 wpadka - biochem
06.2021 - starania czas start!
07.2021 - biochem
08.2021 - przerwa
11.2021 - ? -
A jeszcze pytanie, nigdy nie miałam infekcji, ale czytałam, że podwyższona temp oraz śluz jaki mam może na nią wskazywać, czy pieczenie pęcherza i częstomocz, ma związek z tym samym, czy mam takie szczęście, że tak jak zapalenia pęcherza nigdy nie miałam to mam i to i to na raz? :psyn 2019
____
03.2021 wpadka - biochem
06.2021 - starania czas start!
07.2021 - biochem
08.2021 - przerwa
11.2021 - ? -
Hania, jeśli piecze przy oddawaniu moczu albo chce ci się siku, a nie możesz zrobić to zazwyczaj objaw zapalenia.
Infekcje to chyba bardziej swędzenie, pieczenie okolic intymnych. Ale jak masz takie objawy to i tak chyba musisz się udać do lekarza.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2018, 16:05
-
_Hania wrote:SMag, a masz jakieś objawy na @?
Ja zawsze miałam dzień przed albo 2 dni przed plamienie, brzuch mnie już wtedy bolał a piersi przestawały. DO tego migrena dzień przed. Na razie oprócz ćmienia brzucha nie mam, wiec podejrzewam, że u mnie nie nadejdzie dziś,a pewni i jutro nie. Chociaż po takim dziwnym cyklu moze mnie zaskoczyć bez uprzedzenia
Trzymam kciuki zeby nie nadeszła dzisiaj i przez parę ładnych następnych miesięcy :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2018, 16:11
Paula_30 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny powiedzcie mi, idę na badanie progesteronu ale w 8 dniu od owu wyznaczonej przez OF. Czy mam zbadać ten "podstawowy" progesteron czy jeszcze jakiś pod inną nazwą daje jakieś dokładniejsze wyniki?4 cs - 29 marca II kreseczki
heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G
-
nick nieaktualny_Hania wrote:A jeszcze pytanie, nigdy nie miałam infekcji, ale czytałam, że podwyższona temp oraz śluz jaki mam może na nią wskazywać, czy pieczenie pęcherza i częstomocz, ma związek z tym samym, czy mam takie szczęście, że tak jak zapalenia pęcherza nigdy nie miałam to mam i to i to na raz? :p
Może być infekcja ureaplasma np. Koniecznie do lekarza zbadac na posiew nawet dla pewności. A na pęcherz polecam furagine (urofuragin) pierwsze objawy najszybciej zwalcza. -
Kal bardzo mi przykro Teraz do wszystkiego tak emocjonalnie podchodze przeżywam z wami każde dwie kreski i porażki .
Karolcia progesteron jest chyba jeden przynajmniej u mnie bardziej dokładnych nie było
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
_Hania wrote:A jeszcze pytanie, nigdy nie miałam infekcji, ale czytałam, że podwyższona temp oraz śluz jaki mam może na nią wskazywać, czy pieczenie pęcherza i częstomocz, ma związek z tym samym, czy mam takie szczęście, że tak jak zapalenia pęcherza nigdy nie miałam to mam i to i to na raz? :p
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
Cukierkowa wrote:Byłam dziś na becie - 809,5
Cukierkowa lubi tę wiadomość
-
KAL wrote:Beta spadla z 13 do 9 progesteron z 13.68 do 2.04 tak jak miałam przeczucie o tym że się udało to dziś rano miałam przeczucie że szczęście mnie opuściło nie pomyliłam się...
Ale chyba robiłaś te badania w innym labie prawda? Może to ma jakieś znaczenie?
Trzymam mocno kciuki! -
NiecierpliwaKarolina wrote:Ale chyba robiłaś te badania w innym labie prawda? Może to ma jakieś znaczenie?
Trzymam mocno kciuki!
4.01 beta 7.12 prog 13.68
6.01 beta 13 (inna placówka sprzęt ten sam)
8.01 beta 9.54 prog 2.04 (labo to co pierwsze badanie)
Jutro mam gin rano opowiem jej to. moje podejrzenie pada na za niski progesteron... 4 dni byłam najszczęśliwsza na świecie a dziś dostałam obuchem w łeb... Do 4.01 nie myślałam że może się udać w tym cyklu bo nastawilam się na stymulację... Jutro miał być 3dc i rozpoczęcie stymulowania a tu znowu czekać... Najbardziej boję się że to pozamaciczna a na USG jutro nic nie będzie widać bo to wczesny etap.... Cóż... Jak człowiek czytał u innych to przez myśl mi nie przeszło że to może mnie spotkać... No bo niby czemu ja?Akceptacja! -
nick nieaktualny
-
KAL nie wiem nawet co mam napisać niestety nie ma odpowiedzi na to pytanie może jest jeszcze jakiś cień nadziei? Może spróbuj jutro czy pojutrze jeszcze raz powtórzyć betę?4 cs - 29 marca II kreseczki
-
Kal bardzo mi przykro :*
Ja dziś sprawdzam szyjkę i jest taka rozpulchniona i miękka ale nisko i chyba zamknięta... I szczerze to nie wiem co to oznacza.. dowiem się niebawem -
Magda - mbc wrote:Ja po wizycie u gina.
Ginekologicznie wszystko super.
Ale mam nieregularne @ wiec jesli teraz dostane 15.01 okres to:
Badania:
prolaktyna, testosteron, SHBG, androstendion, test obciazenia glukoza (75g) z krzywą insulinową po 1 i po 2h, DHEAS, 17-OH-progesteron, kreatynina, ASPAT, ALAT
Duzo, nie?
Dzięki Ineczka;* tutaj Magda pisała jeszcze o jakimś 17-OH-progesteronie i dlatego zapytałam, ale właściwie to nie wiem co to jest:P4 cs - 29 marca II kreseczki
-
Natalia1984 wrote:Ja stosowałam pierwszy cykl i od razu się udało zajść w ciążę. Pierwszy raz z nim miałam bardzo silne i odczuwalne objawy owulacji. Do tego ogromny ból piersi. Po owulce wszystko super, żadnych mdłości, nic. Brałam go regularnie co 12 godziny. Wczoraj pojawiły się dwie kreski na teście.