STYCZNIOWE TESTOWANIE 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
KAL wrote:Mają ale co lekarz zobaczy przy takiej becie? Jutro z rana mam lekarza giną... Nawiasem mówiąc to termin był na symulacje umówiony Msc temu a idę na stos...
-
SMag wrote:Po ciąży biochemicznej w następnym cyklu występuje normalnie @ i można się dalej starać czy trzeba odczekac?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2018, 13:58
-
Minmin wrote:Dziewczyny a czy któraś z Was stosuje duphaston? Ja biorę go już 4cykl, do zeszłego miesiąca było ok. Potem strasznie zaczęło mnie po nim mdlić więc w tym cyklu zaczęłam przed zażyciem dupka brać osłonę na żołądek i było lepiej. Po czym dzisiaj znów mam straszne mdłości,na testowanie jeszcze za wcześnie bo to 9 dzień po rzekomej owulacji wg ovu. W tamtym cyklu mdlilo mnie od 1 dnia zażywania dupka,teraz już 9 dni to biorę i do dzisiaj był spokój. Nie wiem co o tym myśleć
Minmin, Paula_30 lubią tę wiadomość
-
Natalia1984 wrote:Ja stosowałam pierwszy cykl i od razu się udało zajść w ciążę. Pierwszy raz z nim miałam bardzo silne i odczuwalne objawy owulacji. Do tego ogromny ból piersi. Po owulce wszystko super, żadnych mdłości, nic. Brałam go regularnie co 12 godziny. Wczoraj pojawiły się dwie kreski na teście.
-
Hej, chwile mnie tu nie było i strasznie duzo do nadrobienia mam Święta minęły, @ pojawiła się 28 grudnia więc teraz nowa nadzieja na nowy rok Mąż dostał tabletki Fertilman i nawet przyjął to całkiem...po męsku Bierze codziennie i śmieje że musi zażyć niebieską tabletkę Ja biore euthyrox nadal oraz ovarin i olej z wiesiołka. Staram się nie napinać ale jednak cierpliwa to nie jestem i mam nadzieje ze ten cholerny styczeń okaże się szczęśliwy Pozdrawiam Was wszytskie i życze samych pozytywnych testów w tym roku
Majaaa lubi tę wiadomość
gabss -
Ja już dziewczyny czekam na środę jak na zbawienie. Tak naprawdę to już jutro i w środę temperatura (i brak @) mi powie co i jak no ale jednak beta to beta... W środę będzie 14 dpo i 31dc. Liczę, że tym razem się udało, ale się nie nastawiam.
-
SMag wrote:A ten lek stosuje się kiedy ? Jak co lekarz stwierdzi ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2018, 14:35
-
serena1989 wrote:Ja już dziewczyny czekam na środę jak na zbawienie. Tak naprawdę to już jutro i w środę temperatura (i brak @) mi powie co i jak no ale jednak beta to beta... W środę będzie 14 dpo i 31dc. Liczę, że tym razem się udało, ale się nie nastawiam.
-
Natalia1984 wrote:Zbyt niski progesteron, w zasadzie u mnie był tak na granicy. Nadal go biorę. Jeden lekarz powiedział, że wyniki bardzo dobre, a drugi właśnie przepisał dupka bo jednak jego zdaniem istniała potrzeba podniesienia progesteronu. Zaczęłam go brać w 14 dc, przy 30-31 dniowych cyklach. Nie zahamował mi owulacji, tak jak pisały dziewczyny na forum, zaufałam lekarzowi.
-
Do mnie przyszła @, uciekam na luty.
Kal, bardzo mi przykro.
Uda się niedługo, zobaczysz, xxx.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2018, 14:49
rocznik '85. AMH 1,3. Starania od 06.2017.Czynnik męski. Asthenozoospermia. Morfologia 3%, FDNA 8%. Invicta Gdańsk. Pierwsze ivf: 10.11.2018 - transfer blastki 4AB; 16.11 - bHCG - 46.28; 20.11 - bHCG - 285.81; ❄❄ w zapasie
30.07.2019 - poród SN, dziewczynka
18.07.2023 - kriotransfer 4BB, 24.07. bHCG <0,2
18.08.2023 - kriotransfer ostatniej blastki 2BB na cyklu naturalnym
23.08.2023 - pozytywne testy, bHCG- 29,77
24.08.2023 - bHCG- 63,90
28.08.2023 - bHCG - 571,00 -
Ja po wizycie u gina.
Ginekologicznie wszystko super.
Ale mam nieregularne @ wiec jesli teraz dostane 15.01 okres to:
Badania:
prolaktyna, testosteron, SHBG, androstendion, test obciazenia glukoza (75g) z krzywą insulinową po 1 i po 2h, DHEAS, 17-OH-progesteron, kreatynina, ASPAT, ALAT
Duzo, nie?💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Mi gin mwila ze tak 7dpo zrobić progesteron. Od niego zależy zagnieżdzęnie się fasolki dobre Ale progesteron łatwo też podwyższyć duphastonem właśnie, albo luteiną. Mi gin dała luteinę 2 cykle mimo ze nie miałam obniżonego proga, po prsotu zeby "stworzyc jak najlepsze warunki"
Magda - mbc lubi tę wiadomość
syn 2019
____
03.2021 wpadka - biochem
06.2021 - starania czas start!
07.2021 - biochem
08.2021 - przerwa
11.2021 - ? -
_Hania wrote:Mi gin mwila ze tak 7dpo zrobić progesteron. Od niego zależy zagnieżdzęnie się fasolki dobre Ale progesteron łatwo też podwyższyć duphastonem właśnie, albo luteiną. Mi gin dała luteinę 2 cykle mimo ze nie miałam obniżonego proga, po prsotu zeby "stworzyc jak najlepsze warunki"💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Magda - mbc wrote:Ja po wizycie u gina.
Ginekologicznie wszystko super.
Ale mam nieregularne @ wiec jesli teraz dostane 15.01 okres to:
Badania:
prolaktyna, testosteron, SHBG, androstendion, test obciazenia glukoza (75g) z krzywą insulinową po 1 i po 2h, DHEAS, 17-OH-progesteron, kreatynina, ASPAT, ALAT
Duzo, nie?
Dużo, ale na pewno warto
syn 2019
____
03.2021 wpadka - biochem
06.2021 - starania czas start!
07.2021 - biochem
08.2021 - przerwa
11.2021 - ? -
Hej :* Nie wypowiadam się za dużo bo odpuściłam sobie trochę OF . To był 16 cykl starań i oczywiście przyszła @. Przechodzę na lutowe starania chociaż powoli tracę nadzieję, że kiedykolwiek się uda...Kiepskie nasienie
IO
Mutacje mthfr hetero
4 lata starań
2018 IUI 😥
06.2020 IVF biochemiczna 😥
Próbujemy dalej naturalnie ♥️
Klinika Medart Poznań 🤞🍀 -
Helenka w ktorym dc dostalas @ myslalam ze dostaniesz ze mna 11 .01 ja nie robie testu bo czuje ze @przyjdzie:(.. KAL bardzo mi przykro;(9cs o 1 dzidziusia
22.10.2016 7 tyg[*]puste jajo
24lata
Tsh 1.13
1 cykl z CLO-luty
Wkoncu nam sie uda
Marzec bez wspomagaczy.. co ma byc to bedzie -
_Hania wrote:Mi gin mwila ze tak 7dpo zrobić progesteron. Od niego zależy zagnieżdzęnie się fasolki dobre Ale progesteron łatwo też podwyższyć duphastonem właśnie, albo luteiną. Mi gin dała luteinę 2 cykle mimo ze nie miałam obniżonego proga, po prsotu zeby "stworzyc jak najlepsze warunki"
Porobie badania i zobaczymy. Póki co czekam. Jak dziś nie dostanę to się wstrzele i ładnie w 4dc zrobię badania
Magda dużo badań, ale dobrze lepiej zrobić i wiedzieć czy coś jest nie tak już szukać po omacku. Będzie dobrzeMagda - mbc lubi tę wiadomość
-
Dominisia883 wrote:Hej :* Nie wypowiadam się za dużo bo odpuściłam sobie trochę OF . To był 16 cykl starań i oczywiście przyszła @. Przechodzę na lutowe starania chociaż powoli tracę nadzieję, że kiedykolwiek się uda...
Dziewczyny zostańmy na jednym wątku, nie przechodźcie