STYCZNIOWE TESTOWANIE 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mam zawsze wysoko po ovu nigdy nie tak żeby jej nie dostać ale wysoko, nie jest rozpulchniona ale nadal miękka i lekko otwarta i tak mam zawsze do dnia okresu a w tym cyklu jest kompletnie inaczej bo od 3 dni dzisiaj 4 jest nisko twarda i zamknięta, no zobaczymy zobaczymy obecnie mam 26 dc, z moich obserwacji 6 dp także może zatestuje za 4 dni zobaczymy
-
Magda - mbc wrote:Ooo dzięki Sylwia za polecenie, my możemy jechać tylko na tydzień, bo mąż nie może teraz zostawić pracy na dwa tygodnie, ale powiedział, że musi gdzieś jechać odpocząć, bo już nie ma siły. Nie wiem, czy będzie mu się chciało robić coś więcej niż leżenie z książką, ale po Twojej rekomendacji będę go namawiać. Nie powiem, przejechałabym się na wielbłądzie.
My w obu miejscach byliśmy też tylko na tydzień Da się zrobić, na plaży też poleżeliśmy, choć jesteśmy raczej typem osób, które po godzinie leżenia zaczynają się nudzić i muszą coś zrobić, gdzieś iść, itp22.06.2020 Luiza :*
XII 2018 poronienie zatrzymane; Łucja - 10tc [*]
Hashimoto od 2007
Starania od XII 2015
jajowody drożne, histeroskopia ok
Mąż - morfologia 6%
AMH 8,07; 3 x UIU
X 2018 elektrokauteryzacja jajnika, usunięcie ognisk endometriozy
mthfr hetero, kwas metylowany i wit prenatalne -
Ewelinaaaa wrote:Meggi - ściskam mocno :*
SMAG - i jak? testowałaś?
Nie.. jak nie przyjdzie @ to 10.01 testuje. Nie liczę jednak na to
A Ty jak tam ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2018, 09:03
-
SylwiaLu wrote:My w obu miejscach byliśmy też tylko na tydzień Da się zrobić, na plaży też poleżeliśmy, choć jesteśmy raczej typem osób, które po godzinie leżenia zaczynają się nudzić i muszą coś zrobić, gdzieś iść, itp
wczoraj ogarnęliśmy tę wycieczkę, także lecimySylwiaLu lubi tę wiadomość
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Gratuluje wszystkim dziewczynom dwóch kresek super!!! pozazdrościć.
A mi się wydaje że u mnie coś z hormonami się poknociło bo dzisiaj tak samo strasznie bolą mnie piersi. ja już chcę 15 iść do gina i niech mi da skierowanie na te wszystkie badania. -
Ewelinaaaa wrote:Smag nie testowałam, jeśli chodzi o moją temp to ciągła tendencja spadkowa, nie wiem czy jest sens w ogóle testować, może poczekam grzecznie na @. Co myślicie?
-
SMag wrote:Dziewczyny jak dziś dostanę @ to jeśli w piątek w 5 DC zrobię badania:
Estradiol
Prolaktyna
FSH
LH
To będzie ok ? Czy można tylko do 4 DC ? Pytam bo mam możliwość zrobić badania tylko w piątek i w sobotę a nie chciałabym niepotrzebnie tracić kasy bo to ponad stówa..
Mi te badania ginekolog kazała zrobić do 3 dc. Ja bym sie na Twoim miejscu wstrzymała, jak wyniki wyjda nie bardzo (tfu, tfu) to bedziesz sie zastanawiać czy nie zrobiłaś za pozno i w konsekwencji i tak zrobisz jeszcze raz -
Cześć dziewczyny!
Nadrobiłam ale już pozapominałam co chciałam odpisać
Co do badań, o których piszesz SMag - moja gin mówiła 3-5 dc. Więc nie wiem, co lekarz to opinia - jak zwykle. Jak masz szansę zrobić za darmo - zrobiłabym w 5 dc. Najwyżej lekarzowi powiesz potem przy wynikach, że to są z 5dc i zadecyduje czy powtarzać.
Cześć Justyna! Co do bólu piersi - może pojawić się przed owulacją, ale moze mieć to też związek z podwyższoną prolaktyną - moja gin mówiła, że u mnie to było powodem bólu piersi w ciągu cyklu. Na pewno warto sprawdzić, bo zbyt wysoka PRL blokuje owulacje, a bardzo łatwo i szybko można ją "zbić".
U mnie @ nadal brak. Pytałaś Sung (chyba :p) kiedy mam termin @? 29 lub 30 grudnia! Ale w 12 dc nie było pęcherzyka, więc gin mówiła, że pewnie to bezowulacyjny cykl i może się wydłużyć o 2 nawet do 4 tygodni, ale po 2 kazała się zgłosić na wywołanie @ - wcześniej robiąc betaHCG. Na razie od wielu dni czuję, jakby właśnie zaczynała mi się @ i ciągle nic.
Mam jednak wszystkie objawy na @, nie łudzę się, ale zaczynam wierzyć, że owulacja może jednak była
Dopiero jak 11.01 nie będzie @ zrobię test. Już jeden zrobiłam za namową męża (sam kupił i przyniósł) i był negatywny, ale to 2 dni temu.
Dzisiejsza temp 37,6, może jednak to jakaś infekcja bo i śluz mam inny jakis.
A jak u WAS w ten mroźny poranek?
syn 2019
____
03.2021 wpadka - biochem
06.2021 - starania czas start!
07.2021 - biochem
08.2021 - przerwa
11.2021 - ? -
Hania dzięki :* za darmo nie mam szans. Chciałabym poprostu wiedzieć czy wszystko ok. A akurat w piątek mogę wziąć wolne i pomyślałam o badaniach..
Mnie boli podbrzusze jak na @ ale póki co cisza...
Trzymam za Ciebie kciuki żeby wszystko było ok :*
Ja dziś rozkojarzona i smutna jestem... Nie mam weny na nic.. w pracy jakoś przetrwać i do domku -
SMag wrote:Hania dzięki :* za darmo nie mam szans. Chciałabym poprostu wiedzieć czy wszystko ok. A akurat w piątek mogę wziąć wolne i pomyślałam o badaniach..
Mnie boli podbrzusze jak na @ ale póki co cisza...
Trzymam za Ciebie kciuki żeby wszystko było ok :*
Ja dziś rozkojarzona i smutna jestem... Nie mam weny na nic.. w pracy jakoś przetrwać i do domku
Ach to źle zrozumiałam. Myślałam, że masz za darmo jak zrobisz w piątek. A sumie szkoda kolejny cykl czekać.
A będziesz te badania robić po raz pierwszy, czy powtarzasz?
Może nie nadejdzie @ i nie będziesz musiała o tym myśleć
Ja jestem nie tyle smutna co totalnie rozbita, zaraz będzie 40 dc, świra dostaje, bo ciągle wydaje mi się, że już a tu nic się nie zaczyna.
Ale trzeba brać się w garść, szukać jakichś pozytywówsyn 2019
____
03.2021 wpadka - biochem
06.2021 - starania czas start!
07.2021 - biochem
08.2021 - przerwa
11.2021 - ? -
_Hania wrote:Ach to źle zrozumiałam. Myślałam, że masz za darmo jak zrobisz w piątek. A sumie szkoda kolejny cykl czekać.
A będziesz te badania robić po raz pierwszy, czy powtarzasz?
Może nie nadejdzie @ i nie będziesz musiała o tym myśleć
Ja jestem nie tyle smutna co totalnie rozbita, zaraz będzie 40 dc, świra dostaje, bo ciągle wydaje mi się, że już a tu nic się nie zaczyna.
Ale trzeba brać się w garść, szukać jakichś pozytywów
Pierwszy raz te hormony dopiero.
Też już dostaje swira ... Nie miałam od ponad roku tak długiego cyklu.. moja temperatura raczej nie pozostawia złudzeń że @ przyjdzie...Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2018, 11:42
-
Hania a mierzysz temperaturę regularnie? W bezowulacyjnym cyklu tez temperatura moze skoczyć? Tak sie zastanawiam, bo ja w tym cyklu odpuściłam, mierzyłam tylko w połowie cyklu, zeby tylko wyłapać skok, no i skok był, ale tak jak zwykle miałam po owu temperaturę 36,7 i taka sie utrzymywała az do @, tak dzis 36,5 i sie zastanawiam czy to nie przypadkiem brak owulacji...