STYCZNIOWE TESTOWANIE 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
SMag wrote:Kal bardzo mi przykro :*
Ja dziś sprawdzam szyjkę i jest taka rozpulchniona i miękka ale nisko i chyba zamknięta... I szczerze to nie wiem co to oznacza.. dowiem się niebawem
Ja zrezygnowałam jednak z badania szyjki, bo i tak nie potrafię jej rozpoznać... dziś jest 6dpo, schowałam termometr więc jak na razie przestaję mierzyć, żeby dodatkowo się nie nakręcać/stresować itp. myślałam o teście w piątek 12.01 czyli 10dpo, ale może to jeszcze za wcześnie, choć i tak pewnie nie wytrzymam i zrobię wtedy sikańca:P w tamtym cyklu @ przyszła 12 dpo.4 cs - 29 marca II kreseczki
heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G
-
Jestem taka zmęczona. Po pracy pojechałam na zakupy i do rodziców na chwile, dopadł mnie znany mi już ból głowy i mdłości. Obstawiam jutro nadejście @.
Co do mojej infekcji, pieczenie ustało, śluz też już normalnieje, tylko częste sikanie zostało, ale to też się zdarza przed @.
SMag ja już swojej szyjki nie badam na razie, bo się podrażniłam, ale u mnie potrafiła się zmienić w ciągu kilku h. Twoja daje objawy chyba dające nadzieję, ale trzeba cierpliwie czekać.
Ja już nie mam siły, niech ta @ przyjdzie i pójdzie!syn 2019
____
03.2021 wpadka - biochem
06.2021 - starania czas start!
07.2021 - biochem
08.2021 - przerwa
11.2021 - ? -
a jeszcze mam tylko jedno pytanie do staraczek, które miały kiedykolwiek torbiele, czy wtedy po owu, jeśli tworzy się torbiel z niepękniętego pęcherzyka też wzrasta tempka? Trochę w sumie zaczęłam się niepokoić, bo od owu pobolewa mnie ten jajnik prawy, przy owu były silne bóle, teraz o wiele mniejsze, ale wieczorem gdzieś tam są odczuwalne i promieniują też do nogi. A że miałam już torbiele nie raz, to zaczęłam się nad tym zastanawiać. Ktoś może coś na ten temat doradzić? Wizyta u gina dopiero 18.01.4 cs - 29 marca II kreseczki
heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G
-
Karolcia ja nie mialam torbieli, ale mnie czesto juz od owulacji aż do @ boli, ale tak że co jakiś czas, a nie na raz. Myslę,że jak to torbiel krowtoczna z niepękniętego pęcherzyka, to warto zmonitorować, 18.01 na pewno coś Ci lekarz powie, a nie martw się na zapas
Właśnie, Cukierkowa, cóż to za cudowna beta, który dpo?syn 2019
____
03.2021 wpadka - biochem
07.2021 - biochem
08.2021 - przerwa
11.2021 - ? -
_Hania wrote:Jestem taka zmęczona. Po pracy pojechałam na zakupy i do rodziców na chwile, dopadł mnie znany mi już ból głowy i mdłości. Obstawiam jutro nadejście @.
Co do mojej infekcji, pieczenie ustało, śluz też już normalnieje, tylko częste sikanie zostało, ale to też się zdarza przed @.
SMag ja już swojej szyjki nie badam na razie, bo się podrażniłam, ale u mnie potrafiła się zmienić w ciągu kilku h. Twoja daje objawy chyba dające nadzieję, ale trzeba cierpliwie czekać.
Ja już nie mam siły, niech ta @ przyjdzie i pójdzie!
Ogólnie czuje się dziwnie... Przejedzona, ciężka, ból glowy, biegunka..Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2018, 20:22
-
SMag, ja mam mdłości od migreny (u mnie norma) ale jak zobaczyłam ogóreczki kiszone mmm. Jak prawowita ciężarna wciągnęłam haha tylko u mnie to PMS niestety :p
A tetraz też, zdycham.
U mnie też dbanie o higienę, ale jedak nie przywykło moje ciało do tego i może taka rekcja.
A co do Ciebie, oby Twoje objawy zwiastowały II kreskisyn 2019
____
03.2021 wpadka - biochem
07.2021 - biochem
08.2021 - przerwa
11.2021 - ? -
Hej, jestem tutaj nowa i będę wdzięczna za pomoc.
Otóż zazwyczaj mój cykl trwa 28 dni ostatni jednak 24 stad nie wiem jak w tym mc mam liczyć ovu. Dodam tylko ze jesteśmy bardzo początkujący w staraniach, tak naprawdę po prostu przestaliśmy stosować jakiekolwiek zabezpieczenie, i szcErze mówiąc jestem w szoku ze to jakoś tak „nie poszło” od razu. A minęło już tak Ok 5 cs
W każdym bądź razie... od 30 grudnia mam ciagle bóle w podbrzuszu, w drugim dniu to miałam taki ból w prawym jajniku ze praktycznie nie mogłam postawić normalnie prawej nogi- nigdy mi się to nie zdażyło, No i tak do dzisiaj mam te bóle, jednego dnia łagodniejsze innego silniejsze, do tego od dwóch dni bolesne piersi.
Robiłam dzisiaj test, ale nie wiem czy nie za wcześnie. @ powinna być między 16 a 24.01
Myślicie ze jeśli dzisiaj test nic nie pokazał to ten cs na pewno był nieudany ?
Z góry dziękuje za pomocWiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2018, 20:34
ams lubi tę wiadomość
-
Pikapik wrote:Hej, jestem tutaj nowa i będę wdzięczna za pomoc.
Otóż zazwyczaj mój cykl trwa 28 dni ostatni jednak 24 stad nie wiem jak w tym mc mam liczyć ovu. Dodam tylko ze jesteśmy bardzo początkujący w staraniach, tak naprawdę po prostu przestaliśmy stosować jakiekolwiek zabezpieczenie, i szcErze mówiąc jestem w szoku ze to jakoś tak „nie poszło” od razu. A minęło już tak Ok 5 cs
W każdym bądź razie... od 30 grudnia mam ciagle bóle w podbrzuszu, w drugim dniu to miałam taki ból w prawym jajniku ze praktycznie nie mogłam postawić normalnie prawej nogi- nigdy mi się to nie zdażyło, No i tak do dzisiaj mam te bóle, jednego dnia łagodniejsze innego silniejsze, do tego od dwóch dni bolesne piersi.
Robiłam dzisiaj test, ale nie wiem czy nie za wcześnie. @ powinna być między 16 a 24.01
Myślicie ze jeśli dzisiaj test nic nie pokazał to ten cs na pewno był nieudany ?
Z góry dziękuje za pomoc
Pikapik, mysle, ze za wczesnie na testowanie... badz cierpliwa (wiem wiem latwo mowic...)
Swoja droga, jestem w podobnej sytuacji... tez z Mezem przestalismy sie zabezpieczac i myslelismy, ze "samo przyjdzie", nie przyszlo od 2 miesiecy i postanowilam, ze teraz sie wezme bardziej powaznie do roboty
powdodzenia !
Od 22.10.2018 o 2H10 szczesliwa Mamusia malutkiej Charlotte -
Z góry dziękuje za pomoc
Okres masz mieć między 16-24 stycznia ? Skoro masz zazwyczaj cykle 28 dniowe to skad taki rozstrzał?
A na test za wcześnie, jeżeli dostałabyś okres 24.01, t teraz dopiero możesz mieć owulacje, a jak 16 to jesteś zaraz po. Bóle musiały się więc zacząć zaraz po okresie, skoro od 30 grudnia, a następny ma być dopiero za tydzień albo dwa i nie ma to związku wtedy z ciążą. Szczególnie jeżeli są tak silne, że nie możesz chodzić. Zgłoś się do lekarza, bo nie pomożemy Cię zdiagnozować.
A ból piersi, czy pojawiający się w podbrzuszu może świadczyć po prostu o owulacji.
A test zrób w dniu spodziewanej @.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2018, 20:42
ams, SMag lubią tę wiadomość
syn 2019
____
03.2021 wpadka - biochem
07.2021 - biochem
08.2021 - przerwa
11.2021 - ? -
_Hania wrote:SMag, ja mam mdłości od migreny (u mnie norma) ale jak zobaczyłam ogóreczki kiszone mmm. Jak prawowita ciężarna wciągnęłam haha tylko u mnie to PMS niestety :p
A tetraz też, zdycham.
U mnie też dbanie o higienę, ale jedak nie przywykło moje ciało do tego i może taka rekcja.
A co do Ciebie, oby Twoje objawy zwiastowały II kreski
Ja już nie wiem co myśleć... Może to objawy na @ i lekkie przemęczenie, ale nadzieję mam . Dziś już miałam zamawiać ten żel, ovarin i inne wspomagacze ale "coś" kazało mi się wstrzymać._Hania, NiecierpliwaOna lubią tę wiadomość
-
PS. Jeżeli starasz się 5 cyk, a nie wiesz, że test w połowie cyklu nie ma sensu, to powinnaś liznąć więcej teorii, może wystarczy zwrócić uwagę kiedy masz owulacje, żeby się wstrzelić.
SMag lubi tę wiadomość
syn 2019
____
03.2021 wpadka - biochem
07.2021 - biochem
08.2021 - przerwa
11.2021 - ? -
SMag najgorsza sytuacja. Masz objawy na @ i już się z nią godzisz, a ona nie przychodzi i nie przychodzi i dostajesz bzika. Raz zaczynasz wierzyć, raz totalnie tracisz wiarę, normalne roller coster!!
Zjadłam wszystkie ogóreczki, bo bym się podzieliła :p Ale na swoje usprawiedliwienie: było mało!
Daj znać jutro czy @ nadeszła, ja wskakuje w swój różowy dres i pod kołdrę, bo głowa mi pęka. Alemoże jeszeze zajrzęsyn 2019
____
03.2021 wpadka - biochem
07.2021 - biochem
08.2021 - przerwa
11.2021 - ? -
Z góry dziękuje za pomoc
Hania już napisała wszystko, ja dodam tylko od siebie że owu nie wyliczysz od tak. Musisz mierzyć temperaturę. Poczytaj o tym. Do tego sprawdzanie śluzu. Możesz się również wspomagać testami owu.
Na test zdecydowanie za wcześnie . -
_Hania wrote:SMag najgorsza sytuacja. Masz objawy na @ i już się z nią godzisz, a ona nie przychodzi i nie przychodzi i dostajesz bzika. Raz zaczynasz wierzyć, raz totalnie tracisz wiarę, normalne roller coster!!
Zjadłam wszystkie ogóreczki, bo bym się podzieliła :p Ale na swoje usprawiedliwienie: było mało!
Daj znać jutro czy @ nadeszła, ja wskakuje w swój różowy dres i pod kołdrę, bo głowa mi pęka. Alemoże jeszeze zajrzę
Dokładnie...idzie oci...eć jedynym słowem. Już chce środę czy czwartek i albo w jedną albo w drugą stronę. Nie lubię takiej niepewności i jestem niecierpliwa.
Miłego wieczoru ;* -
ams wrote:Pikapik, mysle, ze za wczesnie na testowanie... badz cierpliwa (wiem wiem latwo mowic...)
Swoja droga, jestem w podobnej sytuacji... tez z Mezem przestalismy sie zabezpieczac i myslelismy, ze "samo przyjdzie", nie przyszlo od 2 miesiecy i postanowilam, ze teraz sie wezme bardziej powaznie do roboty
powdodzenia !
Chęć dwóch kresek zabija czasami logiczne myślenie dzięki za zrozumienie
I życzę owocnych starańams, Magda - mbc lubią tę wiadomość
-
_Hania wrote:Karolcia ja nie mialam torbieli, ale mnie czesto juz od owulacji aż do @ boli, ale tak że co jakiś czas, a nie na raz. Myslę,że jak to torbiel krowtoczna z niepękniętego pęcherzyka, to warto zmonitorować, 18.01 na pewno coś Ci lekarz powie, a nie martw się na zapas
Właśnie, Cukierkowa, cóż to za cudowna beta, który dpo?Basia - wrzesień 2018
Gosia - maj 2024 -
_Hania wrote:Okres masz mieć między 16-24 stycznia ? Skoro masz zazwyczaj cykle 28 dniowe to skad taki rozstrzał?
A na test za wcześnie, jeżeli dostałabyś okres 24.01, t teraz dopiero możesz mieć owulacje, a jak 16 to jesteś zaraz po. Bóle musiały się więc zacząć zaraz po okresie, skoro od 30 grudnia, a następny ma być dopiero za tydzień albo dwa i nie ma to związku wtedy z ciążą. Szczególnie jeżeli są tak silne, że nie możesz chodzić. Zgłoś się do lekarza, bo nie pomożemy Cię zdiagnozować.
A ból piersi, czy pojawiający się w podbrzuszu może świadczyć po prostu o owulacji.
A test zrób w dniu spodziewanej @.
W mój post wkradł się błąd, @ spodziewam się między 16 a 20.01
Co do starań, tak, zgadza się, nie jestem jeszcze ekspertem bo jak wspomniałam starania zaczęliśmy Ok 5 mc temu bez żadnej spiny na dni płodne. Poprzez mój post chciałam się dowiedzieć kiedy najlepiej wykonać test, czy jest w ogóle możliwe uzyskanie miarodajnego wyniku przed @.
Tak czy sił dzięki za odzew
-
Cukierkowa - nie martw się, na pewno wszystko będzie dobrze
Pikapik - test najlepiej robić w dniu spodziewanej miesiączki, zdarza się, że test wychodzi pozytywny przed tym dniem, ale są i sytuacje w drugą stronę, że pozytyw wychodzi dopiero kilka dni po terminie @, najpewniejsze jest sprawdzenie bety