Forum Starając się - ogólne Świeże staraczki 2019
Odpowiedz

Świeże staraczki 2019

Oceń ten wątek:
  • listek🍃 Autorytet
    Postów: 726 474

    Wysłany: 23 października 2019, 16:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mlodamezatka wrote:
    Tak jak napisałam badałam w poprzednim cyklu i z moim wynikiem owu sie pojawiła jak widać. Castagnus też może ew odrobinke obnizyć jak coś więc dla owu tym lepiej.
    Nie znam sie jakos bardzo, prolaktyna może skakać w 2 fazie cyklu i powodować problem z podtrzymaniem ciazy np?


    mój brat kazał mi tez sprawdzać prolaktyne w 2 fazie
    ale co do badań warto zrobić badanie na zespół antyfosfolipidowy jak już tu koleżanka wspominała - to ważne przy tym co Ci się przytrafia

    Mlodamezatka lubi tę wiadomość

    synuś Szymuś 🧸❣️
  • Sylwucha Autorytet
    Postów: 3099 6532

    Wysłany: 23 października 2019, 16:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pocieszcie...
    Wczoraj zrobiłam badania hormonów żeby utwierdzić sie, że wszystko jest ok. Nigdy nie miałam problemów z wynikami "poza normą". A tu tsh wyskoczyło 6,421, gdzie norma, to 0,38 - 5,33. Moze to mnie blokuje i nie mogę zajść w ciążę...?
    Aktualnie jestem w 23 dc i nadzieja znów się kończy.
    Poza tsh odebrałam wyniki na progesteron - 9,72 i prolaktynę - 19,41

    8 cs Kropki dwa 💚💚
    Beta HCG 11dpo (06.02.2020) 26,0
    Beta HCG 16 dpo (11.02.2020) 582,6
    Beta HCG 22 dpo(17.02.2020) 11025,0
    Bliźniaczki urodziły się 08.10.2020r.
    Pierwsza: Lena 2760 g, godzina 9:05
    Druga: Oliwia 2790 g, godzina 9:06
    Nadzieja umiera ostatnia 💚
    l22ndf9hs59wnzyu.png
    3i49vcqghh1yc3d7.png
  • katarynka9595 Autorytet
    Postów: 381 239

    Wysłany: 23 października 2019, 16:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nera wrote:
    Katarynka - ja w ciąży nie jestem a od tygodnia funkcjonuje jak Ty obecnie 🤷‍♀️

    Bunia ✊✊✊✊

    Nera może to jakieś przesilenie jesienne 🤨

    6cs 💚🤰
    Jagódka, Ur. 09.04.2020, 17:16 3600g, 57cm, sn 💗🤱

    8fbdccf4c6.png

    lprkmg7yglslnkid.png
  • Ola👄 Autorytet
    Postów: 821 449

    Wysłany: 23 października 2019, 16:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2020, 19:16

    Sylwucha lubi tę wiadomość

    M 20.10.2010
    K 29.05.2020
  • Sylwucha Autorytet
    Postów: 3099 6532

    Wysłany: 23 października 2019, 16:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola👄 wrote:
    Tsh na pewno do zbicia,a powiedz czy masz normy do prolaktyny?
    Do prolaktyny 3,34 - 26,72

    8 cs Kropki dwa 💚💚
    Beta HCG 11dpo (06.02.2020) 26,0
    Beta HCG 16 dpo (11.02.2020) 582,6
    Beta HCG 22 dpo(17.02.2020) 11025,0
    Bliźniaczki urodziły się 08.10.2020r.
    Pierwsza: Lena 2760 g, godzina 9:05
    Druga: Oliwia 2790 g, godzina 9:06
    Nadzieja umiera ostatnia 💚
    l22ndf9hs59wnzyu.png
    3i49vcqghh1yc3d7.png
  • katarynka9595 Autorytet
    Postów: 381 239

    Wysłany: 23 października 2019, 16:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    listek🍃 wrote:
    Muszę się Wam dziewczyny wygadać!
    Ale się w.....łam!

    Pojechałam do Carefour na małe zakupy, wiadomo. Myśle ileż można siedzieć w domu, czuje się już lepiej to coś sobie kupie na to głodomorzenie.

    Ale przy lodówkach z mięsem zaczęło mnie szarpać i robić mi się słabo, coraz bardziej i bardziej. To myśle sobie - o nie nie Wiktorynka, nie przeginaj.

    Wiec udałam się w stronę kas z tym co udało mi się wrzucić do koszyka - patrzę jest kasa z pierwszeństwem. Oczywiście laska z ojcem ładują się na taśmę, myśle sobie, poczekam. Z każda chwila było mi coraz gorzej ale wytrzymałam. Pochodzę a pani kasjerka nie kasuje tyko czeka aż tamci skończą.

    Poprosiłam uprzejmie żeby zaczęła mnie kasować a ja będę wrzucać sobie do wózka od razu bo jestem w ciąży i jest mi bardzo słabo. A ta do mnie z ryjem ze nie widać to się nie liczy i ze powinnam jej to udowodnić, najlepiej karta ciąży! I ze każdy może sobie powiedzieć ze jest w ciąży jak nic nie widać.

    Nawet nie wiem kiedy mnie skasowała. Usiadłam, zebrałam siły i poszłam złożyć skargę na ta szmatę.

    Potem poszłam do KFC i kupiłam frytki z tym nowym musztardowo-majonezowym wędzonym sosem na poprawę humoru 🤣

    a jak Wam się wygadałam to od razu mi lepiej 😁


    Co za baba! Nie cierpię takich sytuacji. Ja nie wiem, czy niektóre osoby są aż tak niedouczone że myślą że tylko widoczna ciąża daje dolegliwości czy co?

    Nera, Neeyenne lubią tę wiadomość

    6cs 💚🤰
    Jagódka, Ur. 09.04.2020, 17:16 3600g, 57cm, sn 💗🤱

    8fbdccf4c6.png

    lprkmg7yglslnkid.png
  • Nera Autorytet
    Postów: 7506 2479

    Wysłany: 23 października 2019, 17:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    katarynka9595 wrote:
    Nera może to jakieś przesilenie jesienne 🤨

    Bardzo możliwe Katarynko, Biometr w kratkę w sumie

    (lista na stronie 2749)
    27.04 - cyt. atypowe komórki nabłonka płaskiego o nieokreślonym znaczeniu ASC-US III
    29.07- zdyskwalifikowana do kolposkopii poprzez brak ponowionej cytologii...
    9.08( wynik 19.08) - cyt. intensywna metaplazja płasko- nabłonkowa III ASC-US
    13.09 - posiew tlenowy wymazu szyjki (ujemny )
    * MACMIROR COMPLEX 500( 12szt.)
    4.10 wizyta * ponowna cytologia w lutym...
    28.10 -cytologia płynna- w wymazie cechy stanu zapalnego i regeneracji nabłonków , obraz odpowiada gr.2 wg Pap.
    Marzec 2022 - ponowna cyt.
  • Ola👄 Autorytet
    Postów: 821 449

    Wysłany: 23 października 2019, 17:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2020, 19:17

    Sylwucha lubi tę wiadomość

    M 20.10.2010
    K 29.05.2020
  • Ola👄 Autorytet
    Postów: 821 449

    Wysłany: 23 października 2019, 17:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2020, 19:17

    M 20.10.2010
    K 29.05.2020
  • Nera Autorytet
    Postów: 7506 2479

    Wysłany: 23 października 2019, 17:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwucha wrote:
    Dziewczyny pocieszcie...
    Wczoraj zrobiłam badania hormonów żeby utwierdzić sie, że wszystko jest ok. Nigdy nie miałam problemów z wynikami "poza normą". A tu tsh wyskoczyło 6,421, gdzie norma, to 0,38 - 5,33. Moze to mnie blokuje i nie mogę zajść w ciążę...?
    Aktualnie jestem w 23 dc i nadzieja znów się kończy.
    Poza tsh odebrałam wyniki na progesteron - 9,72 i prolaktynę - 19,41


    Z TSH nie pociesze, ale z progesteronem troszkę tak bo u mnie wyniósł 6,99

    Sylwucha lubi tę wiadomość

    (lista na stronie 2749)
    27.04 - cyt. atypowe komórki nabłonka płaskiego o nieokreślonym znaczeniu ASC-US III
    29.07- zdyskwalifikowana do kolposkopii poprzez brak ponowionej cytologii...
    9.08( wynik 19.08) - cyt. intensywna metaplazja płasko- nabłonkowa III ASC-US
    13.09 - posiew tlenowy wymazu szyjki (ujemny )
    * MACMIROR COMPLEX 500( 12szt.)
    4.10 wizyta * ponowna cytologia w lutym...
    28.10 -cytologia płynna- w wymazie cechy stanu zapalnego i regeneracji nabłonków , obraz odpowiada gr.2 wg Pap.
    Marzec 2022 - ponowna cyt.
  • Sylwucha Autorytet
    Postów: 3099 6532

    Wysłany: 23 października 2019, 17:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola👄 wrote:
    Moze jakiś castangus by pomógł zbić trochę!U mnie swego czasu jak bylo 22 przy normie 25 to dostalam dostinex
    Czyli prolaktyna jednak też trochę wysoka...
    Poczekam do miesiączki i spróbuję z castagnusem
    ...

    8 cs Kropki dwa 💚💚
    Beta HCG 11dpo (06.02.2020) 26,0
    Beta HCG 16 dpo (11.02.2020) 582,6
    Beta HCG 22 dpo(17.02.2020) 11025,0
    Bliźniaczki urodziły się 08.10.2020r.
    Pierwsza: Lena 2760 g, godzina 9:05
    Druga: Oliwia 2790 g, godzina 9:06
    Nadzieja umiera ostatnia 💚
    l22ndf9hs59wnzyu.png
    3i49vcqghh1yc3d7.png
  • Nera Autorytet
    Postów: 7506 2479

    Wysłany: 23 października 2019, 17:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola👄 wrote:
    Nera o której wyniki?

    Po 24h od zrobienia

    (lista na stronie 2749)
    27.04 - cyt. atypowe komórki nabłonka płaskiego o nieokreślonym znaczeniu ASC-US III
    29.07- zdyskwalifikowana do kolposkopii poprzez brak ponowionej cytologii...
    9.08( wynik 19.08) - cyt. intensywna metaplazja płasko- nabłonkowa III ASC-US
    13.09 - posiew tlenowy wymazu szyjki (ujemny )
    * MACMIROR COMPLEX 500( 12szt.)
    4.10 wizyta * ponowna cytologia w lutym...
    28.10 -cytologia płynna- w wymazie cechy stanu zapalnego i regeneracji nabłonków , obraz odpowiada gr.2 wg Pap.
    Marzec 2022 - ponowna cyt.
  • Nera Autorytet
    Postów: 7506 2479

    Wysłany: 23 października 2019, 17:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro po obiedzie pójdę odebrać . No chyba że rano będą na stronie ale wątpię bo poprzednio nie było wcale

    (lista na stronie 2749)
    27.04 - cyt. atypowe komórki nabłonka płaskiego o nieokreślonym znaczeniu ASC-US III
    29.07- zdyskwalifikowana do kolposkopii poprzez brak ponowionej cytologii...
    9.08( wynik 19.08) - cyt. intensywna metaplazja płasko- nabłonkowa III ASC-US
    13.09 - posiew tlenowy wymazu szyjki (ujemny )
    * MACMIROR COMPLEX 500( 12szt.)
    4.10 wizyta * ponowna cytologia w lutym...
    28.10 -cytologia płynna- w wymazie cechy stanu zapalnego i regeneracji nabłonków , obraz odpowiada gr.2 wg Pap.
    Marzec 2022 - ponowna cyt.
  • Ola👄 Autorytet
    Postów: 821 449

    Wysłany: 23 października 2019, 17:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2020, 19:17

    Sylwucha lubi tę wiadomość

    M 20.10.2010
    K 29.05.2020
  • Ola👄 Autorytet
    Postów: 821 449

    Wysłany: 23 października 2019, 17:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2020, 19:17

    M 20.10.2010
    K 29.05.2020
  • Nera Autorytet
    Postów: 7506 2479

    Wysłany: 23 października 2019, 17:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Winter- już bez brzuszka??

    (lista na stronie 2749)
    27.04 - cyt. atypowe komórki nabłonka płaskiego o nieokreślonym znaczeniu ASC-US III
    29.07- zdyskwalifikowana do kolposkopii poprzez brak ponowionej cytologii...
    9.08( wynik 19.08) - cyt. intensywna metaplazja płasko- nabłonkowa III ASC-US
    13.09 - posiew tlenowy wymazu szyjki (ujemny )
    * MACMIROR COMPLEX 500( 12szt.)
    4.10 wizyta * ponowna cytologia w lutym...
    28.10 -cytologia płynna- w wymazie cechy stanu zapalnego i regeneracji nabłonków , obraz odpowiada gr.2 wg Pap.
    Marzec 2022 - ponowna cyt.
  • Nera Autorytet
    Postów: 7506 2479

    Wysłany: 23 października 2019, 17:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola👄 wrote:
    Kurcze długo każą czekać

    Porypane laboratorium

    b1ac5c4d9e80.jpg

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2019, 17:23

    (lista na stronie 2749)
    27.04 - cyt. atypowe komórki nabłonka płaskiego o nieokreślonym znaczeniu ASC-US III
    29.07- zdyskwalifikowana do kolposkopii poprzez brak ponowionej cytologii...
    9.08( wynik 19.08) - cyt. intensywna metaplazja płasko- nabłonkowa III ASC-US
    13.09 - posiew tlenowy wymazu szyjki (ujemny )
    * MACMIROR COMPLEX 500( 12szt.)
    4.10 wizyta * ponowna cytologia w lutym...
    28.10 -cytologia płynna- w wymazie cechy stanu zapalnego i regeneracji nabłonków , obraz odpowiada gr.2 wg Pap.
    Marzec 2022 - ponowna cyt.
  • Bunia czy Ekspertka
    Postów: 134 52

    Wysłany: 23 października 2019, 17:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja beta <0,2 więc skąd na teście była blada kreska
    Cień się tlił
    Mam nadzieję że 7.11 @się nie pojawi dziś mam dni płodne
    Jutro owulka więc działam ostro znowu

  • Nera Autorytet
    Postów: 7506 2479

    Wysłany: 23 października 2019, 17:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic Bunia nie rozumiem . Jutro masz owulacje a bete robiłaś??

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2019, 17:26

    (lista na stronie 2749)
    27.04 - cyt. atypowe komórki nabłonka płaskiego o nieokreślonym znaczeniu ASC-US III
    29.07- zdyskwalifikowana do kolposkopii poprzez brak ponowionej cytologii...
    9.08( wynik 19.08) - cyt. intensywna metaplazja płasko- nabłonkowa III ASC-US
    13.09 - posiew tlenowy wymazu szyjki (ujemny )
    * MACMIROR COMPLEX 500( 12szt.)
    4.10 wizyta * ponowna cytologia w lutym...
    28.10 -cytologia płynna- w wymazie cechy stanu zapalnego i regeneracji nabłonków , obraz odpowiada gr.2 wg Pap.
    Marzec 2022 - ponowna cyt.
  • Nera Autorytet
    Postów: 7506 2479

    Wysłany: 23 października 2019, 17:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A cień na teście ciążowym dlatego, że wzrósł poziom LH ,a podczas owulacji lh i hcg są do siebie bardzo podobne i wychwytuje wyrzut LH

    Inezkaa lubi tę wiadomość

    (lista na stronie 2749)
    27.04 - cyt. atypowe komórki nabłonka płaskiego o nieokreślonym znaczeniu ASC-US III
    29.07- zdyskwalifikowana do kolposkopii poprzez brak ponowionej cytologii...
    9.08( wynik 19.08) - cyt. intensywna metaplazja płasko- nabłonkowa III ASC-US
    13.09 - posiew tlenowy wymazu szyjki (ujemny )
    * MACMIROR COMPLEX 500( 12szt.)
    4.10 wizyta * ponowna cytologia w lutym...
    28.10 -cytologia płynna- w wymazie cechy stanu zapalnego i regeneracji nabłonków , obraz odpowiada gr.2 wg Pap.
    Marzec 2022 - ponowna cyt.
‹‹ 1299 1300 1301 1302 1303 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ