Świeże staraczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej, to i ja się dołączę co prawda od 2 cykli już próbujemy, ale to początki dopiero. Małżeństwem jesteśmy od 3 miesięcy, więc szybko zaczynamy nie wiem czemu, ale czuję, że to nie jest takie proste
Alstro38, RudaMaruda25, Natka1109, staraczka karolina lubią tę wiadomość
3 cs
kwas foliowy, Wit D, C, A i E, oeparol.
Cykle długie i nieregularne. -
kruci wrote:Hej, to i ja się dołączę co prawda od 2 cykli już próbujemy, ale to początki dopiero. Małżeństwem jesteśmy od 3 miesięcy, więc szybko zaczynamy nie wiem czemu, ale czuję, że to nie jest takie proste
Alstro38 lubi tę wiadomość
-
Mam bardzo dziwne cykle, przez 7 lat brałam tabletki anty, najpierw przez około 4 miesiace cykl wracał do normy od 28 do 33 dni. A teraz cykl w październiku trwał 40 dni (ślub więc może przez stres), a listopadzie 28 dni, a ten obecny 38 dni (byliśmy 2 tygodnie na drugiej półkuli, więc może dlatego tak długo). Dziś pierwszy dzień nowego cyklu. Ile dni trwa Twój cykl Ani0nka?3 cs
Hej dziewczyny to i ja też chętnie dołączę. Mam 27 lat. W sierpniu byłam w szpitalu na badaniach hormonalnych i od tamtej pory biorę Norprolac. Zdiagnozowane mam PCO i podwójną macicę lub macicę z przegrodą. W tym miesiącu zmienilam lekarza i w nowym roku zaczynamy z badaniami u partnera. Jak u niego wszystko będzie dobrze to ja idę do szpitala na laparoskopie i badanie drożności jajowodów... i zobaczymy co to dalej będzie. Lekarka jest w dobrej myśli, szans nie przekreśla. Najważniejsze to chyba znaleźć dobrego lekarza i zacząć działać. Mam nadzieję, że każda z nas w 2019 roku będzie miała szansę poczuć serce pod swoim sercem
Natka1109 lubi tę wiadomość
-
Hej! Dołączam do Was jeśli mnie przyjmiecie
Zrobiłam badania krwi, byłam u ginekologa a potem na usg tarczycy. Tarczyca jest w tragicznym stanie. Lekarz aż się skrzywił jak ją zobaczył. Powiedział, że w tym stanie albo w ogóle nie zajdę w ciążę albo poronię. Powiedział, że koniecznie muszę iść do endokrynologa.
Jakby tego było mało to w morfologii wyszło mi za mało płytek krwi. Mam za kilka tygodni powtórzyć badanie a jeśli płytek nadal będzie mało to czeka mnie wizyta u hematologa z podejrzeniem małopłytkowości, co z kolei może być kolejnym przeciwwskazaniem ciąży
Mam już jedno dziecko, cudowną Córeczkę, urodziła się w marcu tego roku przez cc (zagrażająca zamartwica płodu). Bardzo chcielibyśmy mieć jeszcze jednego Maluszka, ale to chyba nie będzie takie proste. No i należy też dodać do tego wszystkiego mój wiek, nie jestem już najmłodsza niestety
Pozdrawiam Was serdecznieNatka1109 lubi tę wiadomość
Kirunia - jesteś już z nami Maleńka -
Pomarańczka_33 i zuduarineczka współczuję cięższej drogi, ale tu już niejedna trudną historię z happyendem przeczytałam badałam sobie tarczycę TSH FT3 I FT4, anty tpo i anty tg3 cs
Zuduarineczka wrote:Hej dziewczyny to i ja też chętnie dołączę. Mam 27 lat. W sierpniu byłam w szpitalu na badaniach hormonalnych i od tamtej pory biorę Norprolac. Zdiagnozowane mam PCO i podwójną macicę lub macicę z przegrodą. W tym miesiącu zmienilam lekarza i w nowym roku zaczynamy z badaniami u partnera. Jak u niego wszystko będzie dobrze to ja idę do szpitala na laparoskopie i badanie drożności jajowodów... i zobaczymy co to dalej będzie. Lekarka jest w dobrej myśli, szans nie przekreśla. Najważniejsze to chyba znaleźć dobrego lekarza i zacząć działać. Mam nadzieję, że każda z nas w 2019 roku będzie miała szansę poczuć serce pod swoim sercem2017 #1
2019 #2
-
nick nieaktualnyZuduarineczka wrote:Hej dziewczyny to i ja też chętnie dołączę. Mam 27 lat. W sierpniu byłam w szpitalu na badaniach hormonalnych i od tamtej pory biorę Norprolac. Zdiagnozowane mam PCO i podwójną macicę lub macicę z przegrodą. W tym miesiącu zmienilam lekarza i w nowym roku zaczynamy z badaniami u partnera. Jak u niego wszystko będzie dobrze to ja idę do szpitala na laparoskopie i badanie drożności jajowodów... i zobaczymy co to dalej będzie. Lekarka jest w dobrej myśli, szans nie przekreśla. Najważniejsze to chyba znaleźć dobrego lekarza i zacząć działać. Mam nadzieję, że każda z nas w 2019 roku będzie miała szansę poczuć serce pod swoim sercem
Ja jestem akurat po laparoskopii, ale usunięcia mięśniaków i czekam na zielone światło do kwietnia
Laparoskopia spoko, szybko wróciłam do siebie, ale miałam wcześniej laparotomię i to był dramat. Boję się cesarskiego cięcia przez to -
nick nieaktualny
-
Witam nowe staraczki cykle mam 33-35 dniowe
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2018, 19:03
-
Spirit wrote:O Jezu, wystarczyło że przeczytałam nazwę i już mnie wzdryglo brałam wszystkie leki na prolaKtyne ale po noprolaKu było mi tak że że do dziś mam traumę, dobrze się po nim czujesz?
Biorę tylko pół tabletki na noc i nie mam żadnych skutków ubocznych. Dużo gorzej jest po leku Siofor, po którym mogę ledwo dolecieć do łazienki.
Ja chyba ostatnio coś psychicznie się łamie. Lekarz nastawiał mnie, że będzie problem z utrzymaniem,a nie zajściem i tu taka niespodzianka...
Teraz np powinnam mieć owulacje, a nie wiem czy jest. Śluz prawidłowy, bóle w jajnikach ( to wszystko po norprolacu mi się pojawiło), ale testy owulacyjne negatywne i temperatura niska więc już sama nie wiem.
Im więcej informacji tym bardziej się w tym gubie...
-
Jeszcze raz cześć Dziewczyny. Cieszę się, że jest nas coraz więcej. Będzie solidna grupa wsparcia. U mnie cykle 30/31 dniowe. Regularne od niedawna. Wcześniej różnie bywało. Zażywałam bromergon ze względu na prolaktynę kilka lat temu. Teraz trzyma się w normie. Staramy się od dwóch cykli. Teraz zaczynam trzeci. Może do trzech razy sztuka?
To co Dziewczyny? 2019 będzie nasz jeżeli chodzi o fasolkowanie.Ani0nka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny