Świeże staraczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Anetka32 wrote:
Adaśka no to się chyba cieszę. Teraz leki i działać 😁😁
No ja już dzisiaj zaczynam zastrzyki ❤️megson91, Ola👄, Neeyenne, Nera lubią tę wiadomość
👼🏻6tc 👼🏻9tc
28.05.2020⏸🍀
18.01.2021
💙Adaś 10:58, 50cm 2660g
💙Staś 11:00, 47cm 2330g
Spełniłam swoje największe marzenie. Zostałam mamą ♥️ -
nick nieaktualnyAnetka32 wrote:Co do skąpych miesiączek, raczej nie są one wyznacznikiem braku owulacji . Bardziej stawiałabym na cienkie endometrium
Ja miesiączek praktycznie nie miałam, owulacja zawsze za to endometrium było bardzo kiepskie;-)
Plamienie może mieć związek z odstawieniem luteiny . Jeśli ktoś ma jej niski poziom , to po odstawieniu faktycznie rozkręca się @ , a to ze zaczyna się plamienie a nie @ jest właśnie spowodowane wspomaganiem progesteronem . Normalnie jest tak ze @ przychodzi prog spada no a tu jednak sztucznie był dodawany
Hej
Ola tez widziałam wczoraj cień, wychodzi na to ze to lipne testy
Adaśka no to się chyba cieszę. Teraz leki i działać 😁😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2020, 11:29
-
Anetka no właśnie endo miałam zawsze grube.
Zosia na własna rękę to różnie bywa z tymi lekami. Trzeba tez mieć szczęście do lekarza. Ale na trudności z zajściem w ciąże właśnie często wpływają choroby tarczycy i dziwie się ze jeśli kobieta zgłasza się z tym problemem to lekarz nie kieruje ja na te badania. To wydatek rzędu 100 zł (tsh, ft3, ft3, anty-tpo). Nadwaga tez potrafi sporo namieszać w hormonach wiec ogólnie temat jest trudny ale i do ogarnięcia. Mi dopiero pomógł trzeci lekarz do którego zgłosiłam się z problemem !
Klasia mnie czasem wieczorami ta miednica boli a oprócz tego jest ok. Jestem jeszcze całkiem na chodzie. Ale powoli chętnie bym poznała tego małego kawalera który wwierca mi stopki pod żebra 🤪
Adaska! Aż polubiłam ten 1 dc! Kciuki ogromniaste 😘
Mishigami! Ale pięknie wyglądasz ❤️ I tez nie masz za dużego brzuszka. To duża ulga dla kręgosłupa na pewno 😁 choć ja swojego już nie ukryje 🤪🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2020, 13:05
adaska lubi tę wiadomość
💙🧸&🧸💙 -
OlaaM wrote:Ada kciuki kiedy wizyta?
EDIT:
Jak ja się ucieszyłam z tego okresu 🙏🏻Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2020, 13:22
listek🍃, OlaaM lubią tę wiadomość
👼🏻6tc 👼🏻9tc
28.05.2020⏸🍀
18.01.2021
listek🍃 wrote:Klasia mnie czasem wieczorami ta miednica boli a oprócz tego jest ok. Jestem jeszcze całkiem na chodzie. Ale powoli chętnie bym poznała tego małego kawalera który wwierca mi stopki pod żebra 🤪
Oj tak stopki pod żebrami 😜 -
listek🍃 wrote:nowy cykl = nowe szanse 😉 oby kropek szybko wrócił 💌
Od dzisiaj zastrzyki i estrofem. Musi być dobrze
A jeśli się nie uda, to próbujemy dalejMishigami00, listek🍃 lubią tę wiadomość
👼🏻6tc 👼🏻9tc
28.05.2020⏸🍀
18.01.2021
nick nieaktualny
-
Dzięki dziewczyny😁 niby brzuszek nie jakiś wielki, ale kręgosłup już boli jak za dużo chodzę 😅
No właśnie Klasia, Ola, listek wy już tuż tuż, ostatnią prostą 😘
Ja dzisiaj nerwowy dzień mam i wkur.... mnie mój lekarz prowadzący..
Chyba go zmienie, trudno że tak późno, ale kontakt z nim to jakaś pomyłka.
Myślicie że zmiana lekarza w 30 tyg to zły pomysł? I tak chodze prywatnie wiec chyba roznicy nie bedzie.. Myślę o zmianie na lekarke, która robiła mi wszystkie prenatalne, wczoraj więcej mi powiedziała niż mój lekarz 😑
Ogólnie to poradźcie: mam Arh- a mąż 0rh+ więc zalecane jest profilaktycznie zastrzyk, ale mój lekarz dał mi tylko skierowanie i wysłał w poszukiwania miejsca gdzie mi go podadzą.
Więc umówiłam się do Dolnośląskiego Centrum Ginekologii, ale tam musiała najpierw zbadać mnie inna lekarka czy potrzebuje tego zastrzyku. I wg niej nie ma wskazań bo ciąża jest prawidłowa i gdyby każda kobieta rh- miała robić go profilaktycznie to by nie było ich na po porodzie.
Napisałam do mojego lekarza meila co mam robić ponad tydzień temu A on łaskawie odpisał dzisiaj że jest wskazanie i powinni mi dać. Żadnego wyjaśnienia nic. To pytam czy jeśli nie wezmę go czy zagraża mi coś lub dziecku - olał to pytanie ( jak Z resztą wszystkie inne które zadałam) i wysłał link to rozporządzenia ministra zdrowia gdzie pisze że jeśli są wskazania to trzeba zrobić zastrzyk, a ja niby nie mam takich wskazań 😕
Powinniśmy się już spotkać na wizytę a ja dalej nie wiem jakie badania powinnam zrobić, a miał mi dać znać dawno temu tylko miał sprawdzić i czekam sobie dalej. I mam go dość , nawet jak go się O coś pytam to dostaje takie odpowiedzi że dalej nic nie wiem 😤
Zaznaczę też że wczoraj u tej innej gin na prenatalnych - ona mi wyjaśniła że jeśli nie ma wskazań medycznych do zastrzyku to się nic nie stanie jak go nie przyjme, żebym się tym nie denerwowala. Wszystko jakoś spokojnie mi tłumaczyła, a ten mi dzisiaj wysłał cale rozporządzenie ministra zdrowia o ciąży nosz kur!@# i co ja mam sobie z tym zrobić?!
Krew mnie dziś zaleje😭
Żeby zrobić ten zastrzyk muszę mieć ważne przeciwciała i musiałabym je zrobić pilnie poczekać na wyniki, umówić się znowu do tego Centrum a nie wiadomo czy będą miejsca na ten tydzień bo to jest mój 30tydz czyli ostatni dzwonek.
Już się dzisiaj nawkurzałam, poprzeklinalam i poplakalam i nie wiem co z tym zrobić 😢😭
Co uważacie kochane?
28lat
12cs o pierwsze maleństwo
Cykle 26-28dni
1.11.2019 - Cień na teście ciążowym
2.11.2019 - II kreseczki
4.11.2019 Beta Hcg: 188mIU/ml Progesteron 23,8ng/ml
6.11.2019 Beta Hcg: 422,79mlU/ml Progesteron 26,5ng/ml
30.11 Fasolka ma 1,5cm serduszko bije
30.12 wygląda na synka 😉
29.02 na 98% dziewczynka😍❤
21.04 Znowu potwierdzona dziewczynka Amelka
-
nick nieaktualnylistek🍃 wrote:Anetka no właśnie endo miałam zawsze grube.
Zosia na własna rękę to różnie bywa z tymi lekami. Trzeba tez mieć szczęście do lekarza. Ale na trudności z zajściem w ciąże właśnie często wpływają choroby tarczycy i dziwie się ze jeśli kobieta zgłasza się z tym problemem to lekarz nie kieruje ja na te badania. To wydatek rzędu 100 zł (tsh, ft3, ft3, anty-tpo). Nadwaga tez potrafi sporo namieszać w hormonach wiec ogólnie temat jest trudny ale i do ogarnięcia. Mi dopiero pomógł trzeci lekarz do którego zgłosiłam się z problemem !
Klasia mnie czasem wieczorami ta miednica boli a oprócz tego jest ok. Jestem jeszcze całkiem na chodzie. Ale powoli chętnie bym poznała tego małego kawalera który wwierca mi stopki pod żebra 🤪
Adaska! Aż polubiłam ten 1 dc! Kciuki ogromniaste 😘
Mishigami! Ale pięknie wyglądasz ❤️ I tez nie masz za dużego brzuszka. To duża ulga dla kręgosłupa na pewno 😁 choć ja swojego już nie ukryje 🤪🤣 -
nick nieaktualnyAnetka32 wrote:To w drugą stronę , może masz przerośnięte endometrium ?
-
Adaska powodzenia w nowym cyklu ✊🏻🍀
adaska, megson91 lubią tę wiadomość
13.10.2021 10:25 nasz cud pojawił się na świecie 💙
40+1, 56cm, 3300g, 10/10 🐻 I
14.08.2023 5:44 największa niespodzianka życia wkroczyła w nasze życie 🩵
40+5, 55 cm, 3500g, 10/10 🧸 F
6.12.2022 - najwieksza niespodzianka i kolejny cud 🤰🏻
Starania od 07.2019
11.2019 - cp, usunięty lewy jajowód 💔
07.2020 - sonoHSG - jajowód drożny; cb 💔
11.2020 - histeroskopia: liczne mikropolipy - leczenie
01.2021 - IVF start - IMSI
29.01.2021 - transfer 5BB ✊🏻💚
4.03 - 1,3 cm maluszka, FHR 159💚
8.04 - prenatalne; chłopczyk 💙
8 ❄️ oocytów
Brak ❄️ zarodków
MTHFR hetero i PAI homo ❌
Nasienie morfologia 2% ❌ fragmentacja 21% ❌ -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dzisiaj mieliśmy wizytę w Volumedzie i mamy zdjęcia 3D naszej Niuni 💜
Florentynka waży 666 g 💜
BPD wymiar dwuciemieniowy 5.76 cm
OFD wymiar potyliczno-czołowy 7.79 cm
HC obwód główki 21.71 cm
AC obwód brzuszka 19.64 cm
FL długość kości udowej 4.31 cm
Pani Doktor powiedziała, że mała będzie drobniutka i szacuje, że w dniu porodu waga będzie oscylowała w okolicy 2800 g 💜
Córeczko, jesteś idealna 💜💜💜
Ola👄, adaska, Klasia, lena07, Nera, Jeżynka, Neeyenne, Mishigami00, Mlodamezatka, MisiaMonisia lubią tę wiadomość
06.2021 👼🏻 5 tc
08.2021 👼🏻 4 tc
8 cykl stymulowany
18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
30.12 💜
29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.
Kierunek immunologia❔
PCOS i IO 🍬🍭
MTHFR hetero A1298C
-
Mishigami00 wrote:Dzięki dziewczyny😁 niby brzuszek nie jakiś wielki, ale kręgosłup już boli jak za dużo chodzę 😅
No właśnie Klasia, Ola, listek wy już tuż tuż, ostatnią prostą 😘
Ja dzisiaj nerwowy dzień mam i wkur.... mnie mój lekarz prowadzący..
Chyba go zmienie, trudno że tak późno, ale kontakt z nim to jakaś pomyłka.
Myślicie że zmiana lekarza w 30 tyg to zły pomysł? I tak chodze prywatnie wiec chyba roznicy nie bedzie.. Myślę o zmianie na lekarke, która robiła mi wszystkie prenatalne, wczoraj więcej mi powiedziała niż mój lekarz 😑
Ogólnie to poradźcie: mam Arh- a mąż 0rh+ więc zalecane jest profilaktycznie zastrzyk, ale mój lekarz dał mi tylko skierowanie i wysłał w poszukiwania miejsca gdzie mi go podadzą.
Więc umówiłam się do Dolnośląskiego Centrum Ginekologii, ale tam musiała najpierw zbadać mnie inna lekarka czy potrzebuje tego zastrzyku. I wg niej nie ma wskazań bo ciąża jest prawidłowa i gdyby każda kobieta rh- miała robić go profilaktycznie to by nie było ich na po porodzie.
Napisałam do mojego lekarza meila co mam robić ponad tydzień temu A on łaskawie odpisał dzisiaj że jest wskazanie i powinni mi dać. Żadnego wyjaśnienia nic. To pytam czy jeśli nie wezmę go czy zagraża mi coś lub dziecku - olał to pytanie ( jak Z resztą wszystkie inne które zadałam) i wysłał link to rozporządzenia ministra zdrowia gdzie pisze że jeśli są wskazania to trzeba zrobić zastrzyk, a ja niby nie mam takich wskazań 😕
Powinniśmy się już spotkać na wizytę a ja dalej nie wiem jakie badania powinnam zrobić, a miał mi dać znać dawno temu tylko miał sprawdzić i czekam sobie dalej. I mam go dość , nawet jak go się O coś pytam to dostaje takie odpowiedzi że dalej nic nie wiem 😤
Zaznaczę też że wczoraj u tej innej gin na prenatalnych - ona mi wyjaśniła że jeśli nie ma wskazań medycznych do zastrzyku to się nic nie stanie jak go nie przyjme, żebym się tym nie denerwowala. Wszystko jakoś spokojnie mi tłumaczyła, a ten mi dzisiaj wysłał cale rozporządzenie ministra zdrowia o ciąży nosz kur!@# i co ja mam sobie z tym zrobić?!
Krew mnie dziś zaleje😭
Żeby zrobić ten zastrzyk muszę mieć ważne przeciwciała i musiałabym je zrobić pilnie poczekać na wyniki, umówić się znowu do tego Centrum a nie wiadomo czy będą miejsca na ten tydzień bo to jest mój 30tydz czyli ostatni dzwonek.
Już się dzisiaj nawkurzałam, poprzeklinalam i poplakalam i nie wiem co z tym zrobić 😢😭
Co uważacie kochane?
wskazaniem do zastrzyku jest odczyn coombsa dodatni
czyli musisz zrobic badanie krwii i jesli tworza sie przeciwcialaa to wtedy zaczynaja dzialac (swoja droga najszybciej w centrum krwiodastwa dostaniesz zastrzyk z antyglobulina ja kiedys po poronieniu sie tak bujalam i tak dostalam dopiero)
moje dzieci wszystkie maja odczyn RH- i nawet po porodach nie dostawalam zastrzyku nigdy nie mialam z tym problemu ze mam rh-
(teraz po porodzie synka bo nie badali mu krwii wiec na wszelki wypadek dostalam ) -
Jesteśmy zakochani w małej na zabój 💜💜💜
Na pierwszym zdjęciu Niunia ma zamknięte usteczka i widać dziurki w nosku 😍
Na zdjęciu niżej nasz ssak ma otwarte usteczka, nosek po prawej stronie 😍
Podczas badania, cały czas bawiła się paluszkami, połykały wody płodowe i mlaskała sobie 😍
Jest wymarzona 💜💜💜
Usteczka idealnie wykrojone 💜💜💜
I te pyzate policzki i słodziutki podbródek 💜💜💜
Wyglada jak mała laleczka 🥰🥰🥰
Zwariowałam 💜💜💜💜💜💜💜💜💜💜💜💜💜Jeżynka, adaska, Ola👄, Neeyenne, Mishigami00, Mlodamezatka, Masia2 lubią tę wiadomość
06.2021 👼🏻 5 tc
08.2021 👼🏻 4 tc
8 cykl stymulowany
18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
30.12 💜
29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.
Kierunek immunologia❔
PCOS i IO 🍬🍭
MTHFR hetero A1298C