Świeże staraczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Zuduarineczko nie daj sobie zepsuć oczekiwania na testowanie przez kogoś takiego. Dobrze, że teraz to wyszło. Im wcześniej tym lepiej. Takimi osobami nie warto się przejmować i robić swoje. Skoro zazdrości Ci tego, że w Twoim życiu zaczyna się układać, że możesz planować przyszłość, że masz kogoś na stałe to nie jest żadna przyjaciółka.
-
nick nieaktualnyZuduarineczka wrote:Dziewczyny ja dzisiaj rano się tak cieszyłam, bo pojawiła się nadzieja, że się udało i moja przyjaciółka sprawiła, że wszystko prysło jak bańka mydlana.
Ona zawsze miała bardzo dużo pieniędzy bo miała bogatego chłopaka i jeździli i zwiedzali świat i kupowali to o czym marzyli.
Ja nikogo nie miałam bardzo długo i żyłam od 1go do 1go. No i moneta się odwróciła. Ja poznałam miłość mojego życia, a ona się z chłopakiem rozstała.
Mój chłopak dodatkowo zmienił pracę i dobrze zarabia więc zaczeliśmy chodzić na koncerty i np kupiłam sobie termomixa o którym marzyłam.
Za dwa lata mamy wesele i zbieramy na nie kase, dodatkowo na samochód.
Dzisiaj zastanawiałam się jak pisałam z przyjaciółką ile musimy mieć jeszcze na dziecko na wyprawkę w rezerwie i wiecie co? Usłyszałam, że jestem materialistką, że wydaje kase na pierdoły, że tylko ciągle gdzieś wychodzę, że wydaje lekką ręką kase itd. Jestem w takim szoku, że najchętniej wypiłabym butelkę wina i zasnęła... Moja ekscytacja oczekiwaniem na testowanie prysła jak bańka mydlana.
Wiecie co jest najgorsze? Że miesiąc temu rozmawiałam z chłopakiem, że mam wrażenie że moich znajomych zaczyna powoli kłuć w oczy to, że mamy więcej kasy i się sprawdziło. Nie spodziewałam się tylko, że ze strony przyjaciółki...
Taka przyjaciółka to nie przyjaciółka. Ciesz się tym okresem póki możesz, bo kolega mojego narzeczonego powiedział,ze starania o pierwsze dziecko to najpiękniejszy czas w życiu. Znajomi dziś są, jutro nie ma. A każdy jak sobie pościeli tak się wyspi. Ty jedna znasz prawde i nie powinnas tych przykrych slow brac do serca.
Ps thermomix super sprawa my dostalismy naszego za darmo od cioci narzeczonego, która jest przedstawicielem handlowym. Większość rzeczy w nim robimy:) -
Mam tak, że coś mnie zrani i boli, ale później odcinam to od siebie bo bym zwariowała. Mam nadzieję, że i tym razem szybko sobie z tym poradzę.
My kupiliśmy thermo bo to było moje marzenie. I tak wzieliśmy na raty, bo 5000 to spory wydatek na raz, ale uwielbiam ten sprzęt. Zwłaszcza wyrabianie ciast i np robienie placków ziemniaczanych w niecałą minutę. A na lato orzeźwiające koktajle i lody. Rewelacja i nie żałuje zakupu. -
Zuduarineczka nie stety tacy "przyjaciele " zdarzają się coraz częściej niby wszystko fajnie do Ciebie mówią że życzą ci jak najlepiej A w duchu myślą żeby piorun cie pierdyknal:) nie warto przejmować się takimi osobami. Głowa do góry i ciesz się tym czasem który teraz przeżywasz. Powodzenia
Nasz aniołek 05.2019 6tc
* kariotypy prawidlowe
*AMH 6,28
*fDNA plemnika 25%
03.2019 HSG jajowody drożne
12.2019 histeroskopia wszystko ok
01.2020 początek ivf
17.02 pick up 🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
22.02 1ET 🍀😭😭😭
20.04 beta 686,9 progesteron 40
22.04 beta 1509 progesteron 35
28.04 beta 23563 37 progesteron
05.05 mamy ❤
16.06 badanie prenatalne maleństwo ma 6,3 cm
18.08 polowkowe. 80% chlopiec, 460g
Cudzie trwaj .💚💛🧡❤💙💜 -
Czy czas starania się o dziecko jest piękny? Ta niepewność, niecierpliwość, dłużące się dni, godziny? Piękny jest "proces" starania się, ale ile to trwa w stosunku do całego miesiąca oczekiwania dla mnie nic pięknego, a wręcz męczy mnie to a ja mam dopiero 3 cykl
staraczka karolina lubi tę wiadomość
3 cs
kwas foliowy, Wit D, C, A i E, oeparol.
Cykle długie i nieregularne. -
kruci wrote:Czy czas starania się o dziecko jest piękny? Ta niepewność, niecierpliwość, dłużące się dni, godziny? Piękny jest "proces" starania się, ale ile to trwa w stosunku do całego miesiąca oczekiwania dla mnie nic pięknego, a wręcz męczy mnie to a ja mam dopiero 3 cykl
staraczka karolina lubi tę wiadomość
2017 #1
2019 #2
-
Jak kobiety wytrzymują nawet te kilka-kilkanascie miesięcy? A lata? Naprawdę podziwiam. Może w końcu nabiera się dystansu? Czuje, że dołączę do tego grona ech niektóre rzeczy czuje się pod skórą3 cs
nick nieaktualnyAle też ekscytyacja, oczekiwanie, nadzieja. To lepsze niż bezuczuciowa rutyna.. przynajmniej ma sie cel, do ktorego się dąży. Ile było takich monotonnych dni, kiedy człowiek sam nie wiedzial co ze sobą zrobić. Tylko praca, dom.. ja wyczekuje z niecierpliwością każdego dnia, bo nie mam pojęcia co sie wydarzy. A jeszcze miesiac temu bylo mi wszystko jedno czy sie w ogóle obudzę..
-
SandraB wrote:Ale też ekscytyacja, oczekiwanie, nadzieja. To lepsze niż bezuczuciowa rutyna.. przynajmniej ma sie cel, do ktorego się dąży. Ile było takich monotonnych dni, kiedy człowiek sam nie wiedzial co ze sobą zrobić. Tylko praca, dom.. ja wyczekuje z niecierpliwością każdego dnia, bo nie mam pojęcia co sie wydarzy. A jeszcze miesiac temu bylo mi wszystko jedno czy sie w ogóle obudzę..2017 #1
2019 #2
-
Racja to jest cel, ale bardzo niepewny. Fajnie jak niepewność trwa krótko, a w niektórych przypadkach wydłuża się w nieskończoność. Dziś mam zły humor, dlatego jestem pesymistką. A będzie jeszcze gorszy bo 15 minut temu skończyłam pracę, a nadal w niej siedzę i końca nie widać.3 cs
No właśnie sie zastanawiam. Okres planowo powinnam dostać 15. Zapisałam się na 10go, Ale nie wiem czy jutro nie zrobię.
Bardzo bym chciała żeby się udało. Strasznie dzisiaj latam do Wc. Myślę że się udało, Ale może to tylko moja podświadomość mi tak wmawia. To się dopiero okaże po 15 chyba że test wyjdzie wcześniej lub okres przyjdzie -
Zuduarineczka wrote:No właśnie sie zastanawiam. Okres planowo powinnam dostać 15. Zapisałam się na 10go, Ale nie wiem czy jutro nie zrobię.
Bardzo bym chciała żeby się udało. Strasznie dzisiaj latam do Wc. Myślę że się udało, Ale może to tylko moja podświadomość mi tak wmawia. To się dopiero okaże po 15 chyba że test wyjdzie wcześniej lub okres przyjdzie2017 #1
2019 #2
-
Zuduarineczka wrote:No właśnie sie zastanawiam. Okres planowo powinnam dostać 15. Zapisałam się na 10go, Ale nie wiem czy jutro nie zrobię.
Bardzo bym chciała żeby się udało. Strasznie dzisiaj latam do Wc. Myślę że się udało, Ale może to tylko moja podświadomość mi tak wmawia. To się dopiero okaże po 15 chyba że test wyjdzie wcześniej lub okres przyjdzie
Ja też okres planowo mam na 15, ale korci mnie żeby spróbować zrobić w sobotę Ajajaj28lat
12cs o pierwsze maleństwo
Cykle 26-28dni
1.11.2019 - Cień na teście ciążowym
2.11.2019 - II kreseczki
4.11.2019 Beta Hcg: 188mIU/ml Progesteron 23,8ng/ml
6.11.2019 Beta Hcg: 422,79mlU/ml Progesteron 26,5ng/ml
30.11 Fasolka ma 1,5cm serduszko bije
30.12 wygląda na synka 😉
29.02 na 98% dziewczynka😍❤
21.04 Znowu potwierdzona dziewczynka Amelka
-
Dziewczyny trzymam za wszystkie kciuki i dawajcie znać Ja już w pracy i pije kawkę u nas brzydka pogoda mokro i zimno chce już wiosnę
Nasz aniołek 05.2019 6tc
* kariotypy prawidlowe
*AMH 6,28
*fDNA plemnika 25%
01.2020 początek ivf
17.02 pick up 🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
22.02 1ET 🍀😭😭😭
05.05 mamy ❤
16.06 badanie prenatalne maleństwo ma 6,3 cm
18.08 polowkowe. 80% chlopiec, 460g
Cudzie trwaj .💚💛🧡❤💙💜 -
nick nieaktualnyJa zostaję w domu, bo jestem chora. ledwo przełykam.
Temperatury z ostatnich dni (po owulacji) 36.95, 36.90, 36,89, 36.98 dzisiaj. To 36
89 uznalam jako spadek ostatnio, dlatego straciłam nadzieję, ale skoro ludzie mówią, żeby się tym nie sugerować to dalej będę tę nadzieję żywić.
Objawy pojawią się najwcześniej w 8. dobie po zapłodnieniu - to sobie zawsze przypominam i dlatego nie doszukuje sie objawów/ nie łączę ich z ciążą, bo wymienilabym całą liste. Łącznie z przeziębieniem, bo slyszslam, ze to tez jest czesto wczesnym objawem ciazy -
Sandra lecz się ja temperaturami też mocno bym się nie sugerowała tym bardziej teraz w okresie przeziebien. Ja tez nie próbuje szukać objawów ciąży bo chyba byłabym w stanie sobie wszystkie wkręcić więc staram się spokojnie czekać chociaż z tym trochę ciężko
Nasz aniołek 05.2019 6tc
* kariotypy prawidlowe
*AMH 6,28
*fDNA plemnika 25%
01.2020 początek ivf
17.02 pick up 🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
22.02 1ET 🍀😭😭😭