Świeże staraczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Olaa..32 wrote:Jeżeli u mnie nie przyjdzie @ to zatestuje kilka dni później, chyba, że ten cykl będzie trwał znowu 26 dni, czyli 21.03 powinnam dostać @, bo być może moja fl trwa 12 dni 🤔W oczekiwaniu na czwarty cud ...
33lata
2.05.2016r-poronienie
-
U mnie @ już się rozkręciła teraz czekam na koniec i kolejne staranka, tym razem z dystansem
Nera1986 lubi tę wiadomość
Starania o pierwsze maleństwo
Starania od 01.2019
25lat
4cs
22.04 @
4.04 - beta ujemna, wizyta u ginekologa, torbiel na lewym jajniku potwierdzona, - 24x44mm. -
nick nieaktualnyOlaa..32 wrote:A który to Twój dc? 🤔
-
nick nieaktualnyAnia 89 wrote:Judit a jaka dawkę bromergonu bierzesz? Ja biorę pół tabletki i nie mam objawów. Choć z tym bólem piersi czasami tak mam że jeszcze chwilę się utrzymują pomimo @
Dziewczyny ja brałam bromergon na zbicie prolaktyny, podczas brania go też bolały mnie piersi. Wszystko się musi unormowac. Później miałam zawroty głowy po nim i mdłości, więc odstawiłam i ponownie robiłam badania prolaktyny. Po dwóch miesiącach brania przeszło. Z tym że to było 5 lat temu;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2019, 01:03
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDrogie koleżanki (bo taki uzyskałam status tutaj już dzisiaj) uciekam spać. 😊 Po pracy padam na twarz, więc jutro odpuszczam zajęcia na uczelni, a właściwie to już dziś. Mamy sobotę. Nowy dzień. Dla niektórych początek starań na nowo, kolejny cykl. Liczę, że każdej z nas z czasem się uda. Potrzeba cierpliwości. Mnie pobolewa brzuch, i nie chciałam tego pisać, bo może to chwilowe, ale już mam tak trzeci dzień. Dzisiaj mocniej, więc pewnie @ przyjdzie. Tak Jak mówię to może być wszystko. Zarówno ciąża jak i zaburzenia cyklu.. Nie jesteśmy zaprogramowane. Kazda z nas jest inna. Dam znać w każdym razie co dalej. Będę tu pisać i zaglądać w miarę możliwości. Trzymajcie się buziaki 😗😋
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2019, 01:04
-
Cześć dziewczyny, witam się z rana 🤗
U was też tak w nocy wiało? 😳 Normalnie miałam wrażenie, że zaraz szyby od okien wypadną 😏
Jagodowamery to faktycznie długo Ci się spóźnia, byłaś z tym u lekarza? 🤔 -
adelaa wrote:U mnie @ już się rozkręciła teraz czekam na koniec i kolejne staranka, tym razem z dystansem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2019, 07:33
Nera1986, jagodowamery lubią tę wiadomość
-
Ja mam koleżankę, która bierze tabletki anty, bo jest z chłopakiem, ale dość krótko (z kilka miesięcy) i Ona by chciała już drugie dziecko z Nim (ma córkę z poprzedniego związku), ale On nie chce (wcale mu się nie dziwie 😜) i Ona robiła test co 2 tygodnie, bo niby sprawdzała czy tabletki działają 🤦🏽♀️ I co chwile pisze mi, że to w piersiach ją ciągnie, że coś z sutka jej leci, że ma jakieś nudności, no ogólnie tragedia 🤦🏽♀️🤦🏽♀️ Przez takie coś może uroić sobie tą ciąże, bo nie dość, że wmawia sobie objawy (mimo, że bierze te tabletki) to jeszcze bardzo by chciała drugie dziecko i podejrzewam, że Ona po poprostu bierze te tabletki w kratkę, żeby wpaść, moim zdaniem jest nieodpowiedzialna, bo Ona nie pracuje, mieszka z dzieckiem z rodzicami i liczy tylko na Niego, że On utrzyma ją, jej dziecko i dziecko ich wspólne 😳
Dodam, że w pierwszą ciąże zaszła w wieku 17 lat z chłopakiem, z którym była 2 miesiące i po 2 miesiącach związku zaszła w ciąże (ciąża była planowana) 😜
Tak mnie wzięło z rana, żeby wam to opowiedzieć 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2019, 07:44
-
Hmm sama mam synka z innym partnerem niż córcie więc akurat oceniac nie będę. No chyba że wmawianie sobie symptomów. My o córcie staraliśmy się 10 miesięcy ale byla wcześniej planowana . Synka urodziłam jak miałam 19 lat i oczywiście nie planowana ciąża. Więc ja nie oceniam:)
-
Dziewczyny zaobserwowałam coś dziwnego. Cykle mam zawsze długie i owulacja później niż 20dc. Dziś mam 12dc a wczoraj zauważyłam rozciągliwy śluz... na zewnątrz raczej sucho ale w środku przy szyjce wilgotno i podczas badania "wypadla" ze mnie dość duża ilość śluzu jak białko jajka. Dziś rano na wszelki wypadek walnęliśmy ❤. Biorę castagnus od 1dc i tak się właśnie zastanawiam czy to możliwe że aż tak przesunąłby mi owulacje? Oczywiście śluz dalej będę obserwować.
-
Adelaa - podpisuje się pod tym co Ola pisze by nie powtarzać. Powodzenia kochana
Ola - brak słów- . Niestety kobiety same sobie niektóre krzywdę robią psychicznie a to blokuje owulacje (jej zyczę powodzenia w testowaniu 😨)
Katarynka - poprostu weszlaś w fazę dni plodnych Ja rozciągliwy miałam od 10dc a w 20dc owulacje(antybiotyk prawdopodobnie przesunął mi owulację ) . Obserwuj swoje" ciało " a na staranka nigdy nie jest za wcześnie co do leku to juz dziewczyny może pomogą bo ja nie bralam
Ania - ale miałaś 19 a nie 17 Ja miałam 20 jak urodzilam core nieplanowaną. Zaszłam z prezerwatywą bo to było jedyne grudniowe serducho i innej opcji nie ma . Także jak ma Nam byc pisane to jak widać - będzieWiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2019, 09:50
W oczekiwaniu na czwarty cud ...
33lata
2.05.2016r-poronienie
-
Hej dziewczyny u mnie w nocy też strasznie wiało 😧
Judit ja też biorę tabletki na prolaktyne ale ja diostinex jeden raz w tygodniu i po nim nie mam żadnych objawów. Dodatkowo zrób sobie TSH jeśli nie robiłaś i najlepiej robić w 3-5 dniu cyklu.
Katarynka jeśli zaobserwowalas śluz działaj może on zwiastowac początek dni plodnych więc może akurat się uda nic nie tracisz 😁
Nasz aniołek 05.2019 6tc
* kariotypy prawidlowe
*AMH 6,28
*fDNA plemnika 25%
03.2019 HSG jajowody drożne
12.2019 histeroskopia wszystko ok
01.2020 początek ivf
17.02 pick up 🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
22.02 1ET 🍀😭😭😭
20.04 beta 686,9 progesteron 40
22.04 beta 1509 progesteron 35
28.04 beta 23563 37 progesteron
05.05 mamy ❤
16.06 badanie prenatalne maleństwo ma 6,3 cm
18.08 polowkowe. 80% chlopiec, 460g
Cudzie trwaj .💚💛🧡❤💙💜 -
nick nieaktualnyOlaa..32 wrote:Cześć dziewczyny, witam się z rana 🤗
U was też tak w nocy wiało? 😳 Normalnie miałam wrażenie, że zaraz szyby od okien wypadną 😏
Jagodowamery to faktycznie długo Ci się spóźnia, byłaś z tym u lekarza? 🤔 -
nick nieaktualny
-
OlaaM wrote:No właśnie...
W 11dc miał 14mm, nie wiem dlaczego mi nie zalecił. Z drugiej strony jestem dziwnie spokojna... lekarz powiedział, ze po ok. 12h powinien pęknąć.
Pęknięcie pęcherzyka jest wyczuwalne?
Adaskaa a Tobie lekarz zalecił usg po pregnylu?👼🏻6tc 👼🏻9tc
28.05.2020⏸🍀
18.01.2021
💙Adaś 10:58, 50cm 2660g
💙Staś 11:00, 47cm 2330g
Spełniłam swoje największe marzenie. Zostałam mamą ♥️