Świeże staraczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Może mi się też uda rzucić palenie jeśli dowiem się o ciąży, być może odrzuci mnie od papierosów, a jeśli nie - to i tak rzuce. dla zdrowia dziecka wszystko!Starania o pierwsze maleństwo
Starania od 01.2019
25lat
4cs
22.04 @
4.04 - beta ujemna, wizyta u ginekologa, torbiel na lewym jajniku potwierdzona, - 24x44mm. -
Powtórz za 2/3 dni, powinna już być widoczna kreska. Jednak ja jestem zdania, że Ci się udało. ale nic nie wiadomo jak z tymi testami. Ale na moje gdybyś nie była w ciąży, to raczej takie kreski by nie wyszły.Starania o pierwsze maleństwo
Starania od 01.2019
25lat
4cs
22.04 @
4.04 - beta ujemna, wizyta u ginekologa, torbiel na lewym jajniku potwierdzona, - 24x44mm. -
jagodowamery wrote:Ginekolog zapytała o ostatnią miesiączkę, w odpowiedzi usłyszała ode mnie "ciężko stwierdzić". Od razu się uśmiechnęła. Opowiedziałam jej o braku @ właściwie. Na jej oko cykl się przesunął, owulacja siłą rzeczy też. Zbadala mnie. Według obrazu usg znaczna poprawa od ostatniej wizyty. Wtedy nie miałam wykrytej owulacji. Stwierdziła, że niedawno musiało do niej dojść bo " mam płyn za macicą", widoczne ciałko żółte na USG. Cokolwiek to dla Nas wszystkich znaczy, wróży pozytywnie. Od dzisiaj, właściwie od jutra mam brać Luteinę przez 3 dni, 2 razy dziennie po dwie tabletki. Odstawić i jeśli do tygodnia będzie brak @ to zrobić badanie beta hcg. Uważa, że wszystko możliwe, z powodu tego obsunięcia mogłam mieć niedawno owulacje. A raczej bardzo prawdopodobne że miałam. Pytała jak się teraz czuję, czy nie mam jakiś dziwnych pobolewań podbrzusza. Wyczuła chyba, że coś nie tak. Powiedziałam o ostatnich cyrkach i braku snu, dziwnym kłuciu. Jeśli włożyłam wszelkich starań, to mogłam zajść w ciążę.
Jak @ przyjdzie to dała mi receptę na Clostilbegyt od 3 dnia cyklu do 7, później luteina od 21 dnia cyklu przez 5dni i czekanie na okres. Oczywiście jeśli teraz się w ogóle pojawi... NADZIEJA jest Dodała jeszcze że "MAM NADZIEJĘ NA SPOTKANIE W NAJBLIZSZYM CZASIE i to już we wczesnej ciąży. Powodzenia życzę "
Trzymam kciuki.jagodowamery lubi tę wiadomość
Starania o pierwsze maleństwo
Starania od 01.2019
25lat
4cs
22.04 @
Adela ma racje, coś jest na rzeczy, skoro drugi test z innej firmy pokazał też bladą kreseczkę, za kilka dni wyjdą już ładne grube krechy 😁
-
Jagodowamery trzymam kciuki, żeby się udało ✊🏻
jagodowamery lubi tę wiadomość
-
Nera1986 wrote:Nie chcę wyjść na "nienormalną" ale co Wy macie z tą betą ?
Ja też w sumie nie wiem... U mnie beta kosztuje 45 zł... I dla mnie to jest za dużo. Co miesiąc robić takie dwie bety? Hoho. A już nie wspomnę o tych godzinach otwarcia u mnie wolałabym jednak betę zrobić ostatecznie gdyby wyszły dwie wyraźne kreski. Beta by tylko potwierdziła, a później idę i zapisuje się do ginekologa. Ja dodatkowo chodzę do ginekologa prywatnie i za samą wizytę place 100/120 zł... Zależy też czy jest usg itd, itd.Starania o pierwsze maleństwo
Starania od 01.2019
25lat
4cs
22.04 @
adelaa wrote:Powtórz za 2/3 dni, powinna już być widoczna kreska. Jednak ja jestem zdania, że Ci się udało. ale nic nie wiadomo jak z tymi testami. Ale na moje gdybyś nie była w ciąży, to raczej takie kreski by nie wyszły.
Ale... Też nie chce cie martwić, bo np ten test, który oznaczyłaś 25uml to mi wyszla taka sama druga kreska wieczorem i miesiączka przyszła jednak... Ale bądź dobrych myśli, jednak dwa testy wyszły ci z taką kreską więc na moje to udało Ci się.Starania o pierwsze maleństwo
Starania od 01.2019
25lat
4cs
22.04 @
Ja nie powiedzialam że nie widzę kresek na tescie. Natomiast czy wystarczająco hormon przyrasta. Ja na pewno zatestuje dwa dni przed planowana @ . A dlatego że gdyby nie test wykonany przed @ bym nawet nie wiedziała że byla ciąża. A tak od razu luteina i leżenie przez pierwszy czas i jest córa:) tyle że ja mam długą druga faze cyklu bo 15 dni. 16 dnia @ przychodzi
-
Ania 89 wrote:Llulaby powtórz test bo to dziwne aby po tylu dniach test nie był już całkiem wyraźny
KARO, babydust1 lubią tę wiadomość
¤ 34 letnia matka polka..
¤ starania o drugiego maluszka ❤
¤ 2cs..
¤ @ 17.04.
¤ poronienie luty 2019..
-
Llulaby wrote:@ spoznia sie dopiero dwa dni. Takie blade kreski mialam miesiac temu po tygodniu wiec daje na luz narazie.. póki co glowe zaprzatam koncowka remontu i dodatkami😁🤩🤩🤩
Dokładnie, daj na luz, ale też nie wykluczaj, że się udało. Bo według mnie to jesteś w ciąży. Czytałam kiedyś na forach u babek co poroniły i większość z nich zachodzila w ciążę miesiąc po poronieniuWiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2019, 18:53
Starania o pierwsze maleństwo
Starania od 01.2019
25lat
4cs
22.04 @
Ania 89 wrote:Ja nie powiedzialam że nie widzę kresek na tescie. Natomiast czy wystarczająco hormon przyrasta. Ja na pewno zatestuje dwa dni przed planowana @ . A dlatego że gdyby nie test wykonany przed @ bym nawet nie wiedziała że byla ciąża. A tak od razu luteina i leżenie przez pierwszy czas i jest córa:) tyle że ja mam długą druga faze cyklu bo 15 dni. 16 dnia @ przychodzi
Pozniej niestety nie wyszlo... wiec nie poddaje się i nie napalam
Beta u mnie jak pisałam to 50zl jedna.. wizyta i gina z usg 150 sprawdzalam cennik ale chodze na nfz...
Jak ma byc to bedzie nie tym razem to za tu misiac do trzech razy kurna sztuka!😁¤ 34 letnia matka polka..
¤ 2cs..
¤ @ 17.04.
¤ poronienie luty 2019..
-
adelaa wrote:Może mi się też uda rzucić palenie jeśli dowiem się o ciąży, być może odrzuci mnie od papierosów, a jeśli nie - to i tak rzuce. dla zdrowia dziecka wszystko!¤ 34 letnia matka polka..
¤ 2cs..
¤ @ 17.04.
¤ poronienie luty 2019..
-
Llulaby wrote:Nie nie wykluczam i mnie winko ominęło wlasnie w weekend 😉
Te dwa testy są z różnych firm rozumiem?Starania o pierwsze maleństwo
Starania od 01.2019
25lat
4cs
22.04 @
Llulaby wrote:@ spoznia sie dopiero dwa dni. Takie blade kreski mialam miesiac temu po tygodniu wiec daje na luz narazie.. póki co glowe zaprzatam koncowka remontu i dodatkami😁🤩🤩🤩
Ale Ci zazdroszczę końcówki remontu. My za chwilę dopiero będziemy zaczynać i przechodzić przez cały ten szał29 lat
6 cs
Termin @ 29.03
Czekamy na pierwsze Maleństwo ❤️ -
Llulaby wrote:Rzuć.. ja rzucilam to i tobie sie uda. Jest ciezko bo sama tal mialam i palilam "na sucho" trzymalam fajke bez podpalenka
W takim razie, od jutra zaczynam Wszystkie mnie namawiacie więc udowodnie samej sobie, że mam silną wolę.Starania o pierwsze maleństwo
Starania od 01.2019
25lat
4cs
22.04 @
ja tez w lutym mialam CB i mialam nadzieje ze tym razem sie uda tez bo sluz mam identyczny jak zawsze w ciazach i duuuzo go a w normalnych cyklach mam susze po owu ale niestety zrobilam dzisiaj bete i niestety gorzej byc nie moze <0,1 wiem ze zrobilam wczesnie bo 9dpo ale jakby cos sie kroilo to byloby przynajmniej 1-2 a tak nie ma nic -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Lulaby zrób sobie za parę dni test, powinien już wyjść trochę ciemniejszy.
Nera na zawsze robię dzień po planowanej miesiaczce test, a potem idę na betę. Byłam trzy razy w ciąży i trzy razy tak robiłam i było ok. Oczywiście to jest najlepsze jak ktoś ma regularne cykle tak jak ja. Jeszcze pamiętam jak wam pisałam, przed miesiączka, że gdybym nie wiedziała że mam cykl bezowulacyjny myślałabym że jestem w ciąży ja zawsze domyślam się bo zawsze w tym czasie mam tą cieplote ciała dziwna
Mery powodzonka!!!Nera1986, jagodowamery lubią tę wiadomość
Nasza kochana córeczka Jagódka
20.02.2018r. - 01.03.2018r.
27.06. 2018r. - ciąża pozamaciczna
Zostałam mamą!
Oliwia 🥰 27.09.2019r.
Zosia 🥰 17.05.2021r.