SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Świeże staraczki 2019
Odpowiedz

Świeże staraczki 2019

Oceń ten wątek:
  • adelaa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    babydust1 wrote:
    Lulaby mnie praktycznie nigdy nie wyszly grube krechy na testach :) czy w tych ciazach udanych czy nie udanych :) takze ja delikatnie mowie gratuluje i mam ndzieje ze tym razem u ciebie wszystko bedzie dobrze :)

ja tez w lutym mialam CB i mialam nadzieje ze tym razem sie uda tez :( bo sluz mam identyczny jak zawsze w ciazach i duuuzo go a w normalnych cyklach mam susze po owu ale niestety zrobilam dzisiaj bete i niestety gorzej byc nie moze ;) <0,1 :( :( wiem ze zrobilam wczesnie bo 9dpo ale jakby cos sie kroilo to byloby przynajmniej 1-2 a tak nie ma nic :( :(

Przykro mi :( w następnym cyklu się uda ;)

Starania o pierwsze maleństwo <3
    Starania od 01.2019
    25lat
    4cs
    22.04 @
    4.04 - beta ujemna, wizyta u ginekologa, torbiel na lewym jajniku potwierdzona, - 24x44mm.
  • Judit Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2020, 13:40

ultra długi protokół:
    8dojrzałych komórek
    7 się zapłodniło
    ❄4AA na pokładzie-jest z nami na świecie 👣
    została ❄ 4AA

13.02 kriotransfer ❄️4AA
    14.03 jest serduszko❤️

endometrioza 2/3st,hashimoto, kir aa, ANA 1,2
  • adelaa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judit wrote:
    Hej,
    doradzałam się Was parę dni temu w sprawie nieustającego nawet w czasie miesiączki bólu piersi. Dzisiaj 6dc więc już tylko lekko plamie a piersi już prawie nie bolą(jednak nadal leciutko są tkliwe co wcześniej nie trwało nigdy tak długo).

Zbadałam dzisiaj prolaktynę bo minął miesiąc brania połówki bromergonu. Z wyniku 47ng/mL. w ciągu tego czasu (najpierw brałam 2 tyg 1/4 tabletki a następne 2 tygodnie 1/2) spadło aż do 9,03 ng/mL. Bardzo szybko. Pierwsze badanie robiłam w 4 dc o 6 rano więc godzina trochę zbyt wczesna.Dzisiaj już poprawnie bo po 10:00. Wynik nie jest za niski? Tak myślę, że może warto spróbować z tą 1/4 tabletki skoro tak niewiele trzeba, żeby wynik zleciał w dół.

Ja na tym się kompletnie nie znam, ale może Nera jak wejdzie tutaj to ci coś doradzi. Nera, gdzie jesteś? :)

Starania od 01.2019
    25lat
    4cs
    22.04 @
    4.04 - beta ujemna, wizyta u ginekologa, torbiel na lewym jajniku potwierdzona, - 24x44mm.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2019, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adelaa wrote:
    Ja też w sumie nie wiem... U mnie beta kosztuje 45 zł... I dla mnie to jest za dużo. Co miesiąc robić takie dwie bety? Hoho. A już nie wspomnę o tych godzinach otwarcia u mnie :/ wolałabym jednak betę zrobić ostatecznie gdyby wyszły dwie wyraźne kreski. Beta by tylko potwierdziła, a później idę i zapisuje się do ginekologa. Ja dodatkowo chodzę do ginekologa prywatnie i za samą wizytę place 100/120 zł... Zależy też czy jest usg itd, itd.

120zl to i tak mało, ja płacę na przełomie 240 - 300zl za wizytę i usg :O masakra

• Llulaby Ekspertka

Wysłany: 18 marca 2019, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powtorze na pewno 😉

Adela jak bedzie cie mocno cisnelo zapalic pal na sucho wachaj papierosa trzymaj w reku.. przejdzie.. to wszysyko psychika.. zobacz wytrzymasz jeden dzien badz z siebie dumna.. wytrzymalas jeden wytrzymasz drugi dzien itd 😉

¤ 34 letnia matka polka..
    ¤ starania o drugiego maluszka ❤
    ¤ 2cs..
    ¤ @ 17.04.
    ¤ poronienie luty 2019..
    65vqxzdv62dvx6d0.png
    mhsvwn156xwvasns.png
  • adelaa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adelaa wrote:
    Przykro mi :( w następnym cyklu się uda ;)

I wiem babydust co czujesz. Czułam to samo w dniu miesiączki, gdy zrobiłam test, niby była druga kreska, w poniedziałek miała być beta a tu miesiączka przylazła.. A u mnie ból jajnika się nie skończył, aż do dziś. Już mam końcówkę miesiączki, a jajnik jak bolał tak boli, ale leciutko prawie tyle co nic.. Mam nadzieję, że nie szykuje się nic złego...

Nie załamuj się, najważniejsze to podchodzić do tego na luzie i nic sobie nie wkręcać, już sama się przekonałam. :)

Starania od 01.2019
    25lat
    4cs
    22.04 @
  • Atyde Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagodowamery wrote:
    120zl to i tak mało, ja płacę na przełomie 240 - 300zl za wizytę i usg :O masakra
    O matko to dużo, ja 150 zł ze wszystkim. gdzie twój lekarz przyjmuje?? Mój Kędzierzyn, może zależy cennik od wielości miasta czy też cen lekarzy tam przyjmujących )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2019, 19:11

Nasza kochana córeczka Jagódka
    20.02.2018r. - 01.03.2018r.

27.06. 2018r. - ciąża pozamaciczna

Zostałam mamą!
    Oliwia 🥰 27.09.2019r.

Zosia 🥰 17.05.2021r.
  • adelaa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagodowamery wrote:

O matko, to faktycznie dużo..... :/

Starania od 01.2019
    25lat
    4cs
    22.04 @
  • Atyde Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babydust1 moja rada to nie podawać się i w miarę możliwości myśleć pozytywnie. To na prawdę pomaga!!! :)

Zostałam mamą!
    Oliwia 🥰 27.09.2019r.

Zosia 🥰 17.05.2021r.
  • adelaa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Llulaby wrote:
    Powtorze na pewno 😉

Adela jak bedzie cie mocno cisnelo zapalic pal na sucho wachaj papierosa trzymaj w reku.. przejdzie.. to wszysyko psychika.. zobacz wytrzymasz jeden dzien badz z siebie dumna.. wytrzymalas jeden wytrzymasz drugi dzien itd 😉

Racja. :) Od jutra zaczynam, młoda jestem i bez sensu psuć sobie zdrowie, a zwłaszcza, że chce mieć malucha i też chciałabym aby był zdrowy. :) dziś pierwsza tabletka kwasu foliowego.. Nera mi napisała, że powinno się brać trzy miesiące przed staraniem... :( ja dopiero zaczęłam, ale być może się uda w tym cyklu, nie nastawiam się, bo w poprzednim wariowałam i skończyło się jak skończyło. Jajnik nadal boli więc mam nadzieję że to nic groźnego.

Llulaby lubi tę wiadomość

Starania od 01.2019
    25lat
    4cs
    22.04 @
  • adelaa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam tylko nadzieję, że nie będzie u mnie tak jak w przypadku mojej mamy - zalamywala się, że nic, a nic się nie udaje, miesiączka przychodziła normalnie, a się okazało, że w 8 tygodniu ciąży jest.. A co jest najśmieszniejsze? Zrobiła test w pierwszym miesiącu i to dwa testy i miała na dwóch negatyw, (po miesiaczce) więc myślała, że się nie udało i starała się dalej. A miała książkowe objawy ciąży. No i dało mi to do myślenia, zwłaszcza też po tym co mi powiedziała Pani w aptece. Więc będę czujna. Akurat co do tamtego cyklu to jestem przekonana, że się nie udało.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2019, 19:18

Starania od 01.2019
    25lat
    4cs
    22.04 @
  • Nera1986 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie spakowałam 30kg paczkę kumpeli by posłać w świat .Mam nadzieję ,że do niczego to się nie przyczyni mimo wszystko bo złamałam w tym momencie 3 zakazy czego mi nie wolno robić podczas starań :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2019, 19:18

W oczekiwaniu na czwarty cud ...
    33lata
    2.05.2016r-poronienie

o1489x0hv91qnmu5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2019, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judit wrote:
    Hej,
    doradzałam się Was parę dni temu w sprawie nieustającego nawet w czasie miesiączki bólu piersi. Dzisiaj 6dc więc już tylko lekko plamie a piersi już prawie nie bolą(jednak nadal leciutko są tkliwe co wcześniej nie trwało nigdy tak długo).

Zbadałam dzisiaj prolaktynę bo minął miesiąc brania połówki bromergonu. Z wyniku 47ng/mL. w ciągu tego czasu (najpierw brałam 2 tyg 1/4 tabletki a następne 2 tygodnie 1/2) spadło aż do 9,03 ng/mL. Bardzo szybko. Pierwsze badanie robiłam w 4 dc o 6 rano więc godzina trochę zbyt wczesna.Dzisiaj już poprawnie bo po 10:00. Wynik nie jest za niski? Tak myślę, że może warto spróbować z tą 1/4 tabletki skoro tak niewiele trzeba, żeby wynik zleciał w dół.

Nie staraj się na własną rękę zmieniać dawki. Zapytaj lekarza. Ja się zawsze konsultowalam w sprawie bromergonu z moja ginekolog. Mam na tyle dobrą, że mogę jej "truć" na prywatną komórkę jak coś się dzieje

• adelaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nera1986 wrote:
    Właśnie spakowałam 30kg paczkę kumpeli by posłać w świat .Mam nadzieję ,że do niczego to się nie przyczyni mimo wszystko bo złamałam w tym momencie 3 zakazy czego mi nie wolno robić podczas starań :/

Spokojnie, od jednego razu nic nie powinno się stać. :)

Starania od 01.2019
    25lat
    4cs
    22.04 @
  • Llulaby Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adelaa wrote:
    Racja. :) Od jutra zaczynam, młoda jestem i bez sensu psuć sobie zdrowie, a zwłaszcza, że chce mieć malucha i też chciałabym aby był zdrowy. :) dziś pierwsza tabletka kwasu foliowego.. Nera mi napisała, że powinno się brać trzy miesiące przed staraniem... :( ja dopiero zaczęłam, ale być może się uda w tym cyklu, nie nastawiam się, bo w poprzednim wariowałam i skończyło się jak skończyło. Jajnik nadal boli więc mam nadzieję że to nic groźnego.
    Mi sie kwas foliowy skonczyl kilka dni temu. A w pierwszej ciazy kwas zaczelam brac dopiero w 6 tyg jakos..

¤ 34 letnia matka polka..
    ¤ starania o drugiego maluszka ❤
    ¤ 2cs..
    ¤ @ 17.04.
    ¤ poronienie luty 2019..
    65vqxzdv62dvx6d0.png
    mhsvwn156xwvasns.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2019, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atyde wrote:
    O matko to dużo, ja 150 zł ze wszystkim. gdzie twój lekarz przyjmuje?? Mój Kędzierzyn, może zależy cennik od wielości miasta czy też cen lekarzy tam przyjmujących )

Wydaje mi się że w okolicy tego miasta nie ma lepszego ginekologa od mojej Pani doktor. Dlatego tak dużo pacjentek w różnym wieku do niej lgnie. Katowice

• adelaa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Llulaby wrote:
    Mi sie kwas foliowy skonczyl kilka dni temu. A w pierwszej ciazy kwas zaczelam brac dopiero w 6 tyg jakos..

Ważne, że brałaś. :) Czytałam, że kwas foliowy pomaga kobiecie w płodności też.

Starania od 01.2019
    25lat
    4cs
    22.04 @
  • KARO Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagodowamery wrote:
    Wydaje mi się że w okolicy tego miasta nie ma lepszego ginekologa od mojej Pani doktor. Dlatego tak dużo pacjentek w różnym wieku do niej lgnie. Katowice

Sporo bierze Twoja ginekolog. U mnie to 150 zł ze wszystkim. Ale jeśli jest taka dobra i tak oblegana to w sumie pewnie nic dziwnego i warto dać tyle, żeby mieć pewność, że ktoś dobrze Cię prowadzi

29 lat
    6 cs
    Termin @ 29.03

Czekamy na pierwsze Maleństwo ❤️
  • Nera1986 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adelaa wrote:
    Spokojnie, od jednego razu nic nie powinno się stać. :)
    mam problemy z zagnieżdżeniem i w donoszeniu ale w sumie to 5 dpo dopiero
    Zresztą i tak nic z tego nie będzie

W oczekiwaniu na czwarty cud ...
    33lata
    2.05.2016r-poronienie

o1489x0hv91qnmu5.png
  • Atyde Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagodowamery wrote:
    Oj Katowice dobrze mi się nie kojarzą, bo tam w szpitalu zmarła moja córka. Ale suma sumarum to tak 1,5 h ode mnie :)

Zostałam mamą!
    Oliwia 🥰 27.09.2019r.

Zosia 🥰 17.05.2021r.
‹‹ 353 354 355 356 357 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ