X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Świeże staraczki 2019
Odpowiedz

Świeże staraczki 2019

Oceń ten wątek:
  • adelaa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    babydust1 wrote:
    Lulaby mnie praktycznie nigdy nie wyszly grube krechy na testach :) czy w tych ciazach udanych czy nie udanych :) takze ja delikatnie mowie gratuluje i mam ndzieje ze tym razem u ciebie wszystko bedzie dobrze :)

ja tez w lutym mialam CB i mialam nadzieje ze tym razem sie uda tez :( bo sluz mam identyczny jak zawsze w ciazach i duuuzo go a w normalnych cyklach mam susze po owu ale niestety zrobilam dzisiaj bete i niestety gorzej byc nie moze ;) <0,1 :( :( wiem ze zrobilam wczesnie bo 9dpo ale jakby cos sie kroilo to byloby przynajmniej 1-2 a tak nie ma nic :( :(

Przykro mi :( w następnym cyklu się uda ;)

Starania o pierwsze maleństwo <3
    Starania od 01.2019
    25lat
    4cs
    22.04 @
    4.04 - beta ujemna, wizyta u ginekologa, torbiel na lewym jajniku potwierdzona, - 24x44mm.
  • Judit Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2020, 13:40

ultra długi protokół:
    8dojrzałych komórek
    7 się zapłodniło
    ❄4AA na pokładzie-jest z nami na świecie 👣
    została ❄ 4AA

13.02 kriotransfer ❄️4AA
    14.03 jest serduszko❤️

endometrioza 2/3st,hashimoto, kir aa, ANA 1,2
  • adelaa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judit wrote:
    Hej,
    doradzałam się Was parę dni temu w sprawie nieustającego nawet w czasie miesiączki bólu piersi. Dzisiaj 6dc więc już tylko lekko plamie a piersi już prawie nie bolą(jednak nadal leciutko są tkliwe co wcześniej nie trwało nigdy tak długo).

Zbadałam dzisiaj prolaktynę bo minął miesiąc brania połówki bromergonu. Z wyniku 47ng/mL. w ciągu tego czasu (najpierw brałam 2 tyg 1/4 tabletki a następne 2 tygodnie 1/2) spadło aż do 9,03 ng/mL. Bardzo szybko. Pierwsze badanie robiłam w 4 dc o 6 rano więc godzina trochę zbyt wczesna.Dzisiaj już poprawnie bo po 10:00. Wynik nie jest za niski? Tak myślę, że może warto spróbować z tą 1/4 tabletki skoro tak niewiele trzeba, żeby wynik zleciał w dół.

Ja na tym się kompletnie nie znam, ale może Nera jak wejdzie tutaj to ci coś doradzi. Nera, gdzie jesteś? :)

Starania od 01.2019
    25lat
    4cs
    22.04 @
    4.04 - beta ujemna, wizyta u ginekologa, torbiel na lewym jajniku potwierdzona, - 24x44mm.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2019, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adelaa wrote:
    Ja też w sumie nie wiem... U mnie beta kosztuje 45 zł... I dla mnie to jest za dużo. Co miesiąc robić takie dwie bety? Hoho. A już nie wspomnę o tych godzinach otwarcia u mnie :/ wolałabym jednak betę zrobić ostatecznie gdyby wyszły dwie wyraźne kreski. Beta by tylko potwierdziła, a później idę i zapisuje się do ginekologa. Ja dodatkowo chodzę do ginekologa prywatnie i za samą wizytę place 100/120 zł... Zależy też czy jest usg itd, itd.

120zl to i tak mało, ja płacę na przełomie 240 - 300zl za wizytę i usg :O masakra

• Llulaby Ekspertka

Wysłany: 18 marca 2019, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powtorze na pewno 😉

Adela jak bedzie cie mocno cisnelo zapalic pal na sucho wachaj papierosa trzymaj w reku.. przejdzie.. to wszysyko psychika.. zobacz wytrzymasz jeden dzien badz z siebie dumna.. wytrzymalas jeden wytrzymasz drugi dzien itd 😉

¤ 34 letnia matka polka..
    ¤ starania o drugiego maluszka ❤
    ¤ 2cs..
    ¤ @ 17.04.
    ¤ poronienie luty 2019..
    65vqxzdv62dvx6d0.png
    mhsvwn156xwvasns.png
  • adelaa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adelaa wrote:
    Przykro mi :( w następnym cyklu się uda ;)

I wiem babydust co czujesz. Czułam to samo w dniu miesiączki, gdy zrobiłam test, niby była druga kreska, w poniedziałek miała być beta a tu miesiączka przylazła.. A u mnie ból jajnika się nie skończył, aż do dziś. Już mam końcówkę miesiączki, a jajnik jak bolał tak boli, ale leciutko prawie tyle co nic.. Mam nadzieję, że nie szykuje się nic złego...

Nie załamuj się, najważniejsze to podchodzić do tego na luzie i nic sobie nie wkręcać, już sama się przekonałam. :)

Starania od 01.2019
    25lat
    4cs
    22.04 @
  • Atyde Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagodowamery wrote:
    120zl to i tak mało, ja płacę na przełomie 240 - 300zl za wizytę i usg :O masakra
    O matko to dużo, ja 150 zł ze wszystkim. gdzie twój lekarz przyjmuje?? Mój Kędzierzyn, może zależy cennik od wielości miasta czy też cen lekarzy tam przyjmujących )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2019, 19:11

Nasza kochana córeczka Jagódka
    20.02.2018r. - 01.03.2018r.

27.06. 2018r. - ciąża pozamaciczna

Zostałam mamą!
    Oliwia 🥰 27.09.2019r.

Zosia 🥰 17.05.2021r.
  • adelaa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagodowamery wrote:

O matko, to faktycznie dużo..... :/

Starania od 01.2019
    25lat
    4cs
    22.04 @
  • Atyde Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babydust1 moja rada to nie podawać się i w miarę możliwości myśleć pozytywnie. To na prawdę pomaga!!! :)

Zostałam mamą!
    Oliwia 🥰 27.09.2019r.

Zosia 🥰 17.05.2021r.
  • adelaa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Llulaby wrote:
    Powtorze na pewno 😉

Adela jak bedzie cie mocno cisnelo zapalic pal na sucho wachaj papierosa trzymaj w reku.. przejdzie.. to wszysyko psychika.. zobacz wytrzymasz jeden dzien badz z siebie dumna.. wytrzymalas jeden wytrzymasz drugi dzien itd 😉

Racja. :) Od jutra zaczynam, młoda jestem i bez sensu psuć sobie zdrowie, a zwłaszcza, że chce mieć malucha i też chciałabym aby był zdrowy. :) dziś pierwsza tabletka kwasu foliowego.. Nera mi napisała, że powinno się brać trzy miesiące przed staraniem... :( ja dopiero zaczęłam, ale być może się uda w tym cyklu, nie nastawiam się, bo w poprzednim wariowałam i skończyło się jak skończyło. Jajnik nadal boli więc mam nadzieję że to nic groźnego.

Llulaby lubi tę wiadomość

Starania od 01.2019
    25lat
    4cs
    22.04 @
  • adelaa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam tylko nadzieję, że nie będzie u mnie tak jak w przypadku mojej mamy - zalamywala się, że nic, a nic się nie udaje, miesiączka przychodziła normalnie, a się okazało, że w 8 tygodniu ciąży jest.. A co jest najśmieszniejsze? Zrobiła test w pierwszym miesiącu i to dwa testy i miała na dwóch negatyw, (po miesiaczce) więc myślała, że się nie udało i starała się dalej. A miała książkowe objawy ciąży. No i dało mi to do myślenia, zwłaszcza też po tym co mi powiedziała Pani w aptece. Więc będę czujna. Akurat co do tamtego cyklu to jestem przekonana, że się nie udało.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2019, 19:18

Starania od 01.2019
    25lat
    4cs
    22.04 @
  • Nera1986 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie spakowałam 30kg paczkę kumpeli by posłać w świat .Mam nadzieję ,że do niczego to się nie przyczyni mimo wszystko bo złamałam w tym momencie 3 zakazy czego mi nie wolno robić podczas starań :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2019, 19:18

W oczekiwaniu na czwarty cud ...
    33lata
    2.05.2016r-poronienie

o1489x0hv91qnmu5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2019, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judit wrote:
    Hej,
    doradzałam się Was parę dni temu w sprawie nieustającego nawet w czasie miesiączki bólu piersi. Dzisiaj 6dc więc już tylko lekko plamie a piersi już prawie nie bolą(jednak nadal leciutko są tkliwe co wcześniej nie trwało nigdy tak długo).

Zbadałam dzisiaj prolaktynę bo minął miesiąc brania połówki bromergonu. Z wyniku 47ng/mL. w ciągu tego czasu (najpierw brałam 2 tyg 1/4 tabletki a następne 2 tygodnie 1/2) spadło aż do 9,03 ng/mL. Bardzo szybko. Pierwsze badanie robiłam w 4 dc o 6 rano więc godzina trochę zbyt wczesna.Dzisiaj już poprawnie bo po 10:00. Wynik nie jest za niski? Tak myślę, że może warto spróbować z tą 1/4 tabletki skoro tak niewiele trzeba, żeby wynik zleciał w dół.

Nie staraj się na własną rękę zmieniać dawki. Zapytaj lekarza. Ja się zawsze konsultowalam w sprawie bromergonu z moja ginekolog. Mam na tyle dobrą, że mogę jej "truć" na prywatną komórkę jak coś się dzieje

• adelaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nera1986 wrote:
    Właśnie spakowałam 30kg paczkę kumpeli by posłać w świat .Mam nadzieję ,że do niczego to się nie przyczyni mimo wszystko bo złamałam w tym momencie 3 zakazy czego mi nie wolno robić podczas starań :/

Spokojnie, od jednego razu nic nie powinno się stać. :)

Starania od 01.2019
    25lat
    4cs
    22.04 @
  • Llulaby Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adelaa wrote:
    Racja. :) Od jutra zaczynam, młoda jestem i bez sensu psuć sobie zdrowie, a zwłaszcza, że chce mieć malucha i też chciałabym aby był zdrowy. :) dziś pierwsza tabletka kwasu foliowego.. Nera mi napisała, że powinno się brać trzy miesiące przed staraniem... :( ja dopiero zaczęłam, ale być może się uda w tym cyklu, nie nastawiam się, bo w poprzednim wariowałam i skończyło się jak skończyło. Jajnik nadal boli więc mam nadzieję że to nic groźnego.
    Mi sie kwas foliowy skonczyl kilka dni temu. A w pierwszej ciazy kwas zaczelam brac dopiero w 6 tyg jakos..

¤ 34 letnia matka polka..
    ¤ starania o drugiego maluszka ❤
    ¤ 2cs..
    ¤ @ 17.04.
    ¤ poronienie luty 2019..
    65vqxzdv62dvx6d0.png
    mhsvwn156xwvasns.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2019, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atyde wrote:
    O matko to dużo, ja 150 zł ze wszystkim. gdzie twój lekarz przyjmuje?? Mój Kędzierzyn, może zależy cennik od wielości miasta czy też cen lekarzy tam przyjmujących )

Wydaje mi się że w okolicy tego miasta nie ma lepszego ginekologa od mojej Pani doktor. Dlatego tak dużo pacjentek w różnym wieku do niej lgnie. Katowice

• adelaa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Llulaby wrote:
    Mi sie kwas foliowy skonczyl kilka dni temu. A w pierwszej ciazy kwas zaczelam brac dopiero w 6 tyg jakos..

Ważne, że brałaś. :) Czytałam, że kwas foliowy pomaga kobiecie w płodności też.

Starania od 01.2019
    25lat
    4cs
    22.04 @
  • KARO Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagodowamery wrote:
    Wydaje mi się że w okolicy tego miasta nie ma lepszego ginekologa od mojej Pani doktor. Dlatego tak dużo pacjentek w różnym wieku do niej lgnie. Katowice

Sporo bierze Twoja ginekolog. U mnie to 150 zł ze wszystkim. Ale jeśli jest taka dobra i tak oblegana to w sumie pewnie nic dziwnego i warto dać tyle, żeby mieć pewność, że ktoś dobrze Cię prowadzi

29 lat
    6 cs
    Termin @ 29.03

Czekamy na pierwsze Maleństwo ❤️
  • Nera1986 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adelaa wrote:
    Spokojnie, od jednego razu nic nie powinno się stać. :)
    mam problemy z zagnieżdżeniem i w donoszeniu ale w sumie to 5 dpo dopiero
    Zresztą i tak nic z tego nie będzie

W oczekiwaniu na czwarty cud ...
    33lata
    2.05.2016r-poronienie

o1489x0hv91qnmu5.png
  • Atyde Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagodowamery wrote:
    Oj Katowice dobrze mi się nie kojarzą, bo tam w szpitalu zmarła moja córka. Ale suma sumarum to tak 1,5 h ode mnie :)

Zostałam mamą!
    Oliwia 🥰 27.09.2019r.

Zosia 🥰 17.05.2021r.
‹‹ 353 354 355 356 357 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ