Świeże staraczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
babydust1 wrote:Lulaby mnie praktycznie nigdy nie wyszly grube krechy na testach czy w tych ciazach udanych czy nie udanych takze ja delikatnie mowie gratuluje i mam ndzieje ze tym razem u ciebie wszystko bedzie dobrze
ja tez w lutym mialam CB i mialam nadzieje ze tym razem sie uda tez bo sluz mam identyczny jak zawsze w ciazach i duuuzo go a w normalnych cyklach mam susze po owu ale niestety zrobilam dzisiaj bete i niestety gorzej byc nie moze <0,1 wiem ze zrobilam wczesnie bo 9dpo ale jakby cos sie kroilo to byloby przynajmniej 1-2 a tak nie ma nic
Przykro mi w następnym cyklu się udaStarania o pierwsze maleństwo
Starania od 01.2019
25lat
4cs
22.04 @
4.04 - beta ujemna, wizyta u ginekologa, torbiel na lewym jajniku potwierdzona, - 24x44mm. -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2020, 13:40
ultra długi protokół:
8dojrzałych komórek
7 się zapłodniło
❄4AA na pokładzie-jest z nami na świecie 👣
została ❄ 4AA
13.02 kriotransfer ❄️4AA
14.03 jest serduszko❤️
endometrioza 2/3st,hashimoto, kir aa, ANA 1,2 -
Judit wrote:Hej,
doradzałam się Was parę dni temu w sprawie nieustającego nawet w czasie miesiączki bólu piersi. Dzisiaj 6dc więc już tylko lekko plamie a piersi już prawie nie bolą(jednak nadal leciutko są tkliwe co wcześniej nie trwało nigdy tak długo).
Zbadałam dzisiaj prolaktynę bo minął miesiąc brania połówki bromergonu. Z wyniku 47ng/mL. w ciągu tego czasu (najpierw brałam 2 tyg 1/4 tabletki a następne 2 tygodnie 1/2) spadło aż do 9,03 ng/mL. Bardzo szybko. Pierwsze badanie robiłam w 4 dc o 6 rano więc godzina trochę zbyt wczesna.Dzisiaj już poprawnie bo po 10:00. Wynik nie jest za niski? Tak myślę, że może warto spróbować z tą 1/4 tabletki skoro tak niewiele trzeba, żeby wynik zleciał w dół.
Ja na tym się kompletnie nie znam, ale może Nera jak wejdzie tutaj to ci coś doradzi. Nera, gdzie jesteś?Starania o pierwsze maleństwo
Starania od 01.2019
25lat
4cs
22.04 @
4.04 - beta ujemna, wizyta u ginekologa, torbiel na lewym jajniku potwierdzona, - 24x44mm. -
nick nieaktualnyadelaa wrote:Ja też w sumie nie wiem... U mnie beta kosztuje 45 zł... I dla mnie to jest za dużo. Co miesiąc robić takie dwie bety? Hoho. A już nie wspomnę o tych godzinach otwarcia u mnie wolałabym jednak betę zrobić ostatecznie gdyby wyszły dwie wyraźne kreski. Beta by tylko potwierdziła, a później idę i zapisuje się do ginekologa. Ja dodatkowo chodzę do ginekologa prywatnie i za samą wizytę place 100/120 zł... Zależy też czy jest usg itd, itd.
120zl to i tak mało, ja płacę na przełomie 240 - 300zl za wizytę i usg masakra -
Powtorze na pewno 😉
Adela jak bedzie cie mocno cisnelo zapalic pal na sucho wachaj papierosa trzymaj w reku.. przejdzie.. to wszysyko psychika.. zobacz wytrzymasz jeden dzien badz z siebie dumna.. wytrzymalas jeden wytrzymasz drugi dzien itd 😉¤ 34 letnia matka polka..
¤ starania o drugiego maluszka ❤
¤ 2cs..
¤ @ 17.04.
¤ poronienie luty 2019..
-
adelaa wrote:Przykro mi w następnym cyklu się uda
I wiem babydust co czujesz. Czułam to samo w dniu miesiączki, gdy zrobiłam test, niby była druga kreska, w poniedziałek miała być beta a tu miesiączka przylazła.. A u mnie ból jajnika się nie skończył, aż do dziś. Już mam końcówkę miesiączki, a jajnik jak bolał tak boli, ale leciutko prawie tyle co nic.. Mam nadzieję, że nie szykuje się nic złego...
Nie załamuj się, najważniejsze to podchodzić do tego na luzie i nic sobie nie wkręcać, już sama się przekonałam.Starania o pierwsze maleństwo
Starania od 01.2019
25lat
4cs
22.04 @
jagodowamery wrote:120zl to i tak mało, ja płacę na przełomie 240 - 300zl za wizytę i usg masakra
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2019, 19:11
Nasza kochana córeczka Jagódka
20.02.2018r. - 01.03.2018r.
27.06. 2018r. - ciąża pozamaciczna
Zostałam mamą!
Oliwia 🥰 27.09.2019r.
Zosia 🥰 17.05.2021r. -
jagodowamery wrote:120zl to i tak mało, ja płacę na przełomie 240 - 300zl za wizytę i usg masakra
O matko, to faktycznie dużo.....Starania o pierwsze maleństwo
Starania od 01.2019
25lat
4cs
22.04 @
Babydust1 moja rada to nie podawać się i w miarę możliwości myśleć pozytywnie. To na prawdę pomaga!!!Nasza kochana córeczka Jagódka
Zostałam mamą!
Oliwia 🥰 27.09.2019r.
Zosia 🥰 17.05.2021r. -
Llulaby wrote:Powtorze na pewno 😉
Adela jak bedzie cie mocno cisnelo zapalic pal na sucho wachaj papierosa trzymaj w reku.. przejdzie.. to wszysyko psychika.. zobacz wytrzymasz jeden dzien badz z siebie dumna.. wytrzymalas jeden wytrzymasz drugi dzien itd 😉
Racja. Od jutra zaczynam, młoda jestem i bez sensu psuć sobie zdrowie, a zwłaszcza, że chce mieć malucha i też chciałabym aby był zdrowy. dziś pierwsza tabletka kwasu foliowego.. Nera mi napisała, że powinno się brać trzy miesiące przed staraniem... ja dopiero zaczęłam, ale być może się uda w tym cyklu, nie nastawiam się, bo w poprzednim wariowałam i skończyło się jak skończyło. Jajnik nadal boli więc mam nadzieję że to nic groźnego.Llulaby lubi tę wiadomość
Starania o pierwsze maleństwo
Starania od 01.2019
25lat
4cs
22.04 @
Mam tylko nadzieję, że nie będzie u mnie tak jak w przypadku mojej mamy - zalamywala się, że nic, a nic się nie udaje, miesiączka przychodziła normalnie, a się okazało, że w 8 tygodniu ciąży jest.. A co jest najśmieszniejsze? Zrobiła test w pierwszym miesiącu i to dwa testy i miała na dwóch negatyw, (po miesiaczce) więc myślała, że się nie udało i starała się dalej. A miała książkowe objawy ciąży. No i dało mi to do myślenia, zwłaszcza też po tym co mi powiedziała Pani w aptece. Więc będę czujna. Akurat co do tamtego cyklu to jestem przekonana, że się nie udało.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2019, 19:18
Starania o pierwsze maleństwo
Starania od 01.2019
25lat
4cs
22.04 @
Właśnie spakowałam 30kg paczkę kumpeli by posłać w świat .Mam nadzieję ,że do niczego to się nie przyczyni mimo wszystko bo złamałam w tym momencie 3 zakazy czego mi nie wolno robić podczas starań
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2019, 19:18
W oczekiwaniu na czwarty cud ...
33lata
2.05.2016r-poronienie
-
nick nieaktualnyJudit wrote:Hej,
doradzałam się Was parę dni temu w sprawie nieustającego nawet w czasie miesiączki bólu piersi. Dzisiaj 6dc więc już tylko lekko plamie a piersi już prawie nie bolą(jednak nadal leciutko są tkliwe co wcześniej nie trwało nigdy tak długo).
Zbadałam dzisiaj prolaktynę bo minął miesiąc brania połówki bromergonu. Z wyniku 47ng/mL. w ciągu tego czasu (najpierw brałam 2 tyg 1/4 tabletki a następne 2 tygodnie 1/2) spadło aż do 9,03 ng/mL. Bardzo szybko. Pierwsze badanie robiłam w 4 dc o 6 rano więc godzina trochę zbyt wczesna.Dzisiaj już poprawnie bo po 10:00. Wynik nie jest za niski? Tak myślę, że może warto spróbować z tą 1/4 tabletki skoro tak niewiele trzeba, żeby wynik zleciał w dół.
Nie staraj się na własną rękę zmieniać dawki. Zapytaj lekarza. Ja się zawsze konsultowalam w sprawie bromergonu z moja ginekolog. Mam na tyle dobrą, że mogę jej "truć" na prywatną komórkę jak coś się dzieje -
Nera1986 wrote:Właśnie spakowałam 30kg paczkę kumpeli by posłać w świat .Mam nadzieję ,że do niczego to się nie przyczyni mimo wszystko bo złamałam w tym momencie 3 zakazy czego mi nie wolno robić podczas starań
Spokojnie, od jednego razu nic nie powinno się stać.Starania o pierwsze maleństwo
Starania od 01.2019
25lat
4cs
22.04 @
adelaa wrote:Racja. Od jutra zaczynam, młoda jestem i bez sensu psuć sobie zdrowie, a zwłaszcza, że chce mieć malucha i też chciałabym aby był zdrowy. dziś pierwsza tabletka kwasu foliowego.. Nera mi napisała, że powinno się brać trzy miesiące przed staraniem... ja dopiero zaczęłam, ale być może się uda w tym cyklu, nie nastawiam się, bo w poprzednim wariowałam i skończyło się jak skończyło. Jajnik nadal boli więc mam nadzieję że to nic groźnego.¤ 34 letnia matka polka..
¤ starania o drugiego maluszka ❤
¤ 2cs..
¤ @ 17.04.
¤ poronienie luty 2019..
-
nick nieaktualnyAtyde wrote:O matko to dużo, ja 150 zł ze wszystkim. gdzie twój lekarz przyjmuje?? Mój Kędzierzyn, może zależy cennik od wielości miasta czy też cen lekarzy tam przyjmujących )
Wydaje mi się że w okolicy tego miasta nie ma lepszego ginekologa od mojej Pani doktor. Dlatego tak dużo pacjentek w różnym wieku do niej lgnie. Katowice -
Llulaby wrote:Mi sie kwas foliowy skonczyl kilka dni temu. A w pierwszej ciazy kwas zaczelam brac dopiero w 6 tyg jakos..
Ważne, że brałaś. Czytałam, że kwas foliowy pomaga kobiecie w płodności też.Starania o pierwsze maleństwo
Starania od 01.2019
25lat
4cs
22.04 @
jagodowamery wrote:Wydaje mi się że w okolicy tego miasta nie ma lepszego ginekologa od mojej Pani doktor. Dlatego tak dużo pacjentek w różnym wieku do niej lgnie. Katowice
Sporo bierze Twoja ginekolog. U mnie to 150 zł ze wszystkim. Ale jeśli jest taka dobra i tak oblegana to w sumie pewnie nic dziwnego i warto dać tyle, żeby mieć pewność, że ktoś dobrze Cię prowadzi29 lat
6 cs
Termin @ 29.03
Czekamy na pierwsze Maleństwo ❤️ -
jagodowamery wrote:Wydaje mi się że w okolicy tego miasta nie ma lepszego ginekologa od mojej Pani doktor. Dlatego tak dużo pacjentek w różnym wieku do niej lgnie. KatowiceNasza kochana córeczka Jagódka
Zostałam mamą!
Oliwia 🥰 27.09.2019r.
Zosia 🥰 17.05.2021r.