Świeże staraczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
katarynka9595 wrote:Dziewczyny ja mam pytanie tak z innej beczki. Czy któraś z was ma tyłozgięcie macicy? Ja właśnie mam i słyszałam że to właśnie utrudnia zajście w ciążę i tak się zastanawiam, że może przez to się nie udaje
Moja mama ma tyłozgięcie macicy i starała się o mnie przez 2/ 3 lata, pod koniec starań zaszła w ciąże i akurat to było w momencie, gdy ręce jej opadły i powiedziała " dość, już co ma być to będzie." i oto jestem ja. Ale nie sugeruj się tym, bo jedna kobieta może mieć tak, a druga tak. Jedna zajdzie po 5 miesiącach, a druga może po 3/4 latach.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2019, 15:00
Starania o pierwsze maleństwo
Starania od 01.2019
25lat
4cs
22.04 @
4.04 - beta ujemna, wizyta u ginekologa, torbiel na lewym jajniku potwierdzona, - 24x44mm. -
Dziewczyny, mam w sumie pytanko.
Byłam dziś w aptece i zakupiłam witaminę D o nazwie " OmegaMarine FORTE+" czy któraś z was zażywała te tabletki? Pani w aptece mi je poleciła. Mają Omega 3-6-7-9.Starania o pierwsze maleństwo
Starania od 01.2019
25lat
4cs
22.04 @
4.04 - beta ujemna, wizyta u ginekologa, torbiel na lewym jajniku potwierdzona, - 24x44mm. -
adelaa wrote:Dziewczyny, mam w sumie pytanko.
Byłam dziś w aptece i zakupiłam witaminę D o nazwie " OmegaMarine FORTE+" czy któraś z was zażywała te tabletki? Pani w aptece mi je poleciła. Mają Omega 3-6-7-9. -
Olaa..32 wrote:Ja nigdy takich nie zażywałam, ja biorę chela mag B6 + D3 2000j.m 🤔
Hm.. Na opakowaniu jest napisane" produkt ma na celu uzupełnienie codziennej diety w kwasy omega oraz witaminę D.", " Polecany dla kobiet w okresie ciąży i karmienia piersią"
Tylko pytanie czy wierzyć do końca w to co pisze producent?Starania o pierwsze maleństwo
Starania od 01.2019
25lat
4cs
22.04 @
adelaa wrote:Hm.. Na opakowaniu jest napisane" produkt ma na celu uzupełnienie codziennej diety w kwasy omega oraz witaminę D.", " Polecany dla kobiet w okresie ciąży i karmienia piersią"
Tylko pytanie czy wierzyć do końca w to co pisze producent?
A ile jest tam jednostek tej witaminy D? 🤔 -
Olaa..32 wrote:A ile jest tam jednostek tej witaminy D? 🤔
Napiszę to co jest:
ilość netto 34,8g.
65% oleju rybiego, 33/22 EE i 35% oleju z łososia,2 kapsułki zawierają 800,2 mg oleju, w tym:
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe:
Omega 7 - 6mg
Omega 9 - 130mg
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe:
Omega 3 346 mg, w tym:
DHA - 112mg
DPA - 4MG
EPA - 162MG
Omega 6 - 42mg
Witamina D- 5ug 100%
składniki: rafinowane oleje z łososia, sardynek i sardeli, żelatyna, glicerol, witamina D.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2019, 15:29
Starania o pierwsze maleństwo
Starania od 01.2019
25lat
4cs
22.04 @
nick nieaktualnyadelaa wrote:Moja mama ma tyłozgięcie macicy i starała się o mnie przez 2/ 3 lata, pod koniec starań zaszła w ciąże i akurat to było w momencie, gdy ręce jej opadły i powiedziała " dość, już co ma być to będzie." i oto jestem ja. Ale nie sugeruj się tym, bo jedna kobieta może mieć tak, a druga tak. Jedna zajdzie po 5 miesiącach, a druga może po 3/4 latach.
Ja również mam tyłozgięcie i z synem nie miałam problemów, zaszłam od razu. A teraz zobaczymy jak będzie -
nick nieaktualnyadelaa wrote:Dziewczyny, mam w sumie pytanko.
Byłam dziś w aptece i zakupiłam witaminę D o nazwie " OmegaMarine FORTE+" czy któraś z was zażywała te tabletki? Pani w aptece mi je poleciła. Mają Omega 3-6-7-9.
Ja bym polecała Vigantol w kroplach, lepiej się przyswaja. Co więcej - kiedyś był traktowany jako lek i można go było dostać wyłącznie na receptę a teraz recepty już nie trzeba 😉
Dawkowanie - od 6 do 8 kropli na dzień 😊 -
katarynka9595 wrote:Dziewczyny ja mam pytanie tak z innej beczki. Czy któraś z was ma tyłozgięcie macicy? Ja właśnie mam i słyszałam że to właśnie utrudnia zajście w ciążę i tak się zastanawiam, że może przez to się nie udajeW oczekiwaniu na czwarty cud ...
33lata
2.05.2016r-poronienie
-
katarynka9595 wrote:Dziewczyny ja mam pytanie tak z innej beczki. Czy któraś z was ma tyłozgięcie macicy? Ja właśnie mam i słyszałam że to właśnie utrudnia zajście w ciążę i tak się zastanawiam, że może przez to się nie udaje
ale ja zachodze w ciaze zawsze jak po serduszkowaniu poloze sie na brzuchu na troche polecam kilka moich kolezanek tez zastosowalo i zadzialalo -
adelaa wrote:Hm.. Na opakowaniu jest napisane" produkt ma na celu uzupełnienie codziennej diety w kwasy omega oraz witaminę D.", " Polecany dla kobiet w okresie ciąży i karmienia piersią"
Tylko pytanie czy wierzyć do końca w to co pisze producent?
sklad jest ok choc dziwna jednostka wit D3 nigdy sie nie spotkalam z taka i nie wiem ile to faktycznie jest
Czytalaam tez (blog pan tabletka) ze on kobietom w ciazy poleca te witaminy ktore w swoim skladzie maja kwasy omega nie pochodzace z ryb tylko z Alg .. ale dlaczego to nie wiem ... -
babydust1 wrote:to akurat musi byc to co na opakowaniu tylko zawsze to bedzie suplement diety (wiec nie ma badan na tym robionych ) a tak jak listek pisze lepsze sa te ktore sa zarejstrowane jako lek bo wtedy konieczne sa badania zanim lek jest zarejstrowany
sklad jest ok choc dziwna jednostka wit D3 nigdy sie nie spotkalam z taka i nie wiem ile to faktycznie jest
Czytalaam tez (blog pan tabletka) ze on kobietom w ciazy poleca te witaminy ktore w swoim skladzie maja kwasy omega nie pochodzace z ryb tylko z Alg .. ale dlaczego to nie wiem ...
To szczerze mówiąc to już nie wiem w co mam wierzyć... Na jednej stronie jest napisane, że kwasy omega pochodzące z ryb są ważne w czasie ciąży, teraz się dowiaduję, że jakieś kwasy omega pochodzące z Alg... kurde... zostanę po prostu przy tych tabletkach, które zakupiłam, a jeśli ginekolog będzie mi je kazała zmienić i coś innego mi przepiszę to zacznę brać nowe.Starania o pierwsze maleństwo
Starania od 01.2019
25lat
4cs
22.04 @
babydust1 wrote:na niektorych usg mam tylozgiecie na niektorych nie zalezy od gina haha
ale ja zachodze w ciaze zawsze jak po serduszkowaniu poloze sie na brzuchu na troche polecam kilka moich kolezanek tez zastosowalo i zadzialaloW oczekiwaniu na czwarty cud ...
33lata
2.05.2016r-poronienie
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny jak się odnosicie do tego, iż kobiety w ciąży ćwiczą? Przez to też rzeźbią ciało, ponoć poród jest wtedy krótszy. Co o tym myślicie? Mi się wydaje, że jest to mimo wszystko trochę niebezpieczne....Starania o pierwsze maleństwo
Starania od 01.2019
25lat
4cs
22.04 @
adelaa zalezy jakie cwiczenia masz na mysli
spacery joga rozciaganie miesni to jak najbardziej ok
ale takie mocniejsze cwiczenia tylko wtedy gdy przed ciaza tez ktos duzo cwiczyl
ale ja z tych mega nie cwiczacych zupelnie a porody mialam krotkie wszystkie -
nick nieaktualny