Świeże staraczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
adelaa wrote:Dziewczyny jak się odnosicie do tego, iż kobiety w ciąży ćwiczą? Przez to też rzeźbią ciało, ponoć poród jest wtedy krótszy. Co o tym myślicie? Mi się wydaje, że jest to mimo wszystko trochę niebezpieczne....
-
babydust1 wrote:na niektorych usg mam tylozgiecie na niektorych nie zalezy od gina haha
ale ja zachodze w ciaze zawsze jak po serduszkowaniu poloze sie na brzuchu na troche polecam kilka moich kolezanek tez zastosowalo i zadzialalo👼🏻6tc 👼🏻9tc
28.05.2020⏸🍀
18.01.2021
💙Adaś 10:58, 50cm 2660g
💙Staś 11:00, 47cm 2330g
Spełniłam swoje największe marzenie. Zostałam mamą ♥️ -
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/45838dfd61fe.jpg
nadal negatyw? Wygladaja całkiem podobnie, a dzisiaj śluz z krwią 😉 kreska od wczoraj ciemniejsza❌PCOS stwierdzone 05.19(Brak owulacji naturalnych)
❌30.01.20-HyCoSy- oba jajowody drożne
❌On: morfologia 3% przy innych parametrach w normie
Starania od 11.2018 r. z przerwami -
DzulkaJ wrote:https://naforum.zapodaj.net/thumbs/45838dfd61fe.jpg
nadal negatyw? Wygladaja całkiem podobnie, a dzisiaj śluz z krwią 😉 kreska od wczoraj ciemniejszaDzulkaJ lubi tę wiadomość
W oczekiwaniu na czwarty cud ...
33lata
2.05.2016r-poronienie
-
Nera1986 wrote:Ja bym nie czekała na intensywność kresek bo można "przeoczyć" tylko kierowała się śluzem❌PCOS stwierdzone 05.19(Brak owulacji naturalnych)
Mierze, poniżej udostępnilam wykres 😉 myślę, że jutro będzie skok, bo tak teoretycznie wypada owulacja❌PCOS stwierdzone 05.19(Brak owulacji naturalnych)
CarolajnM wrote:Ja przy pierwszej ciąży posluchalam koleżanki, która zalecila robienie świecy 😂Nasza kochana córeczka Jagódka
20.02.2018r. - 01.03.2018r.
27.06. 2018r. - ciąża pozamaciczna
Zostałam mamą!
Oliwia 🥰 27.09.2019r.
Zosia 🥰 17.05.2021r. -
Kochana już Ci się udało 3 razy, to dobrze działas, uda się i czwarty 😉 pewnie teraz zrobiłaś coś nie tak i nie zaskoczyło❌PCOS stwierdzone 05.19(Brak owulacji naturalnych)
Dziękuję dziewczyny za odpowiedź, nie badałam nigdy szyjki macicy? Muszę o tym poczytać, bo przyznam że nawet o tym nie słyszałam. Dopiero zaczynamy się starać i aż tak nie obserwowałam swojego organizmu.
Co do ćwiczeń w ciąży, sama się nad tym zastanawiam. Nie należę do osób wysportowanych, ćwiczących często. Ćwiczę regularnie 3 razy w tygodniu, czasem dodatkowo rower. Ćwiczenia zawsze lubiłam szybkie, skoczne. Nie takie na macie, stateczne. Ostatnio ćwicząc z mężem powiedział, że chyba nie powinnam robić intensywnych ćwiczeń, bo może utrudnią zapłodnienie, jak ledwo dyszę i skaczę. Obydwoje się nie znamy, to tylko takie przypuszczenia i myśli nas nachodzą. Czy może któraś z Was usłyszała jakąś konkretną informacje od lekarza w tym temacie ? -
Czyli to tak naprawdę zależy od kobiety jak szybko zachodzi
Co do ćwiczeń w ciąży, to ja uważam że jakieś lekkie nie bardzo męczące są jak najbardziej wskazane, w końcu ruch to zdrowie
Jeśli chodzi o zajście w ciążę, to podobno aktywność fizyczna pomaga. Wiadomo, że jednak nie mogą to być "wykańczające" ćwiczenia, bo wtedy nawet może się miesiączka zatrzymać i rozwalić cały cykl. -
nick nieaktualny
-
Ana_33 wrote:Jak przegladasz w tel, na dole masz takie odnosniki, o nas, polityka prywatności tam tez jest kontakt. Jak w to klikniesz, otwiera Ci sie okienko, naposz, a odpowiedz dostaniesz na maila:-)
Ana_33 lubi tę wiadomość
W oczekiwaniu na czwarty cud ...
33lata
2.05.2016r-poronienie
-
nick nieaktualny
-
Możecie się śmiać, ale sobie oglądałam Anię Lewandowską i powstała jej książka dla kobiet w ciąży tzn ćwiczenia. I tak pomyślałam, że gdyby w końcu się udało to chętnie bym coś porobila dla swojego zdrowia ale też tak, żeby nie zaszkodzić dziecku. Moja koleżanka biegała do 5 miesiąca i urodziła zdrowego synka. 🤔 Bieg nie był intensywny, a że ona była bardzo uzależniona od sportu to nie mogła wytrzymać siedzenia w domu na L4.Starania o pierwsze maleństwo
Starania od 01.2019
25lat
4cs
22.04 @
4.04 - beta ujemna, wizyta u ginekologa, torbiel na lewym jajniku potwierdzona, - 24x44mm.