Świeże staraczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie pomogę Olu bo ze mnie się leje jak z kaczki ale miałam słabe Endo i też się lało więc chyba nie ma różnicy...Wiem,że moje tylozgiecie odpowiada za te silne krwawienia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2019, 21:26
W oczekiwaniu na czwarty cud ...
33lata
2.05.2016r-poronienie
-
Olaa..32 wrote:Dziewczyny a czy skąpe miesiączki są normalne? Słyszałam, że jak kobieta ma skąpe miesiączki to oznacza, że endometrium było cienkie, ja mam dość skąpe miesiączki odkąd pamiętam, jak zmieniam tampona po 4 godzinach to jest delikatnie pobrudzony trochę czerwoną krwią a trochę brązową i tak mam i w 1dc i 2dc, gdzie na początku powinno być mocniejsze krwawienie, a u mnie na początku cyklu wygląda to tak jak końcówka okresu i trwa tak 3 dni a później brązowe plamienia zazwyczaj do 7 dc
-
Nera1986 wrote:A no cóż- doszłam do wniosku ,że potowarzysze Wam do dwóch kresek a ja zostanę sama na liście
-
Ania 89 wrote:Adelaa zrób test będziesz wiedziała co i jak. Według mnie to nie ciąża a zaburzenie hormonalne a lekarze mówią to co by pacjentka chciała żeby było:) skoro się starasz to nie wykluczają i przez tel nie są w stanie stwierdzić. Także zrób test i przynajmniej jedno będzie jasne:)
A według mnie nie wiadomo co mi jest, więc nie robię żadnego testu. Wolę się pozytywnie zaskoczyć w razie co. nie będę robić testu tylko dlatego, że ktoś coś mi powiedział bez żadnych badań. Nie dajmy się zwariować...
Ale szczerze? Cieszylabym się bardzo, gdyby się okazało, że mam maluszka w brzuchu. ale to zbyt piękne, żeby było prawdziwe w moim przypadku.
A jeśli chodzi o moją ginekolog to ona nigdy nie robi zbędnych nadzieji, bo wie, jak to później boli...Starania o pierwsze maleństwo
Starania od 01.2019
25lat
4cs
22.04 @
4.04 - beta ujemna, wizyta u ginekologa, torbiel na lewym jajniku potwierdzona, - 24x44mm. -
babydust1 wrote:nie zgadzam sie ja mam dosyc skape miesiaczki , maks 3 dni a tylko 1 dzien taki intensywny a moje endometrium zawsze bylo ok 12/13 mm w okolicach owu a w tym cyklu rekord bo mialam nawet 15 mm
-
adelaa wrote:A według mnie nie wiadomo co mi jest, więc nie robię żadnego testu. Wolę się pozytywnie zaskoczyć w razie co. nie będę robić testu tylko dlatego, że ktoś coś mi powiedział bez żadnych badań. Nie dajmy się zwariować...
Ale szczerze? Cieszylabym się bardzo, gdyby się okazało, że mam maluszka w brzuchu. ale to zbyt piękne, żeby było prawdziwe w moim przypadku.
A jeśli chodzi o moją ginekolog to ona nigdy nie robi zbędnych nadzieji, bo wie, jak to później boli... -
adaska wrote:Ada nie chce cię absolutnie martwić, ale ja pamietam jak było u mnie w ostatnim cyklu. Od samej „owulacji” (domniemanej) bolał mnie jajnik. Lewy. Później na zmianę a później to już miałam ból jajnika przy parciu podczas oddawania moczu i przy leżeniu płasko na podłodze. Nie pękł mi pęcherzyk i miałam torbiel.
Lekarze moim zdaniem maja racje, ze nic się nie stanie jeżeli poczekasz do wyznaczonej wizyty. Fakt faktem ze wolałabyś się upewnić o co chodzi.
Nie mam takich objawów jakie opisałaś. 🤔Miałam jednorazowy ból podbrzusza a jajnik cmi, czyli prawie go nie czuć. Mam dni, że go leciutko czuję, a mam dni, że nie czuję nic, żadnego bólu.. Chociaż ten jajnik, to nawet bólem bym nie nazwała.. Po prostu kurcze.. Ból jest tak mały, że prawie wcale.mogę kochać się w każdej pozycji, z siusianiem nie mam problemu, więc nie wiem.. Ale.. Wytłumaczcie mi coś. Dlaczego tak jest, że jak już kobieta się stara, to nagle torbiele się pojawiają, a jak się nie stara to jajniki są zdrowe i w ogóle cud, miód? To dołujące 🙁 a jeśli nawet to jest torbiel to czeka mnie jakieś długie leczenie?...Starania o pierwsze maleństwo
Starania od 01.2019
25lat
4cs
22.04 @
4.04 - beta ujemna, wizyta u ginekologa, torbiel na lewym jajniku potwierdzona, - 24x44mm. -
Mnie zawsze torbiele same się wchlaniały,zasuszaly a raz nawet zaszłam z dużymi i bez problemu było (pękł mi przy porodzie ale bez żadnych komplikacji-urodziłam później jeszcze dwójkę dzieci )W oczekiwaniu na czwarty cud ...
33lata
2.05.2016r-poronienie
-
Olaa..32 wrote:Poczekaj do tego 9 kwietnia na spokojnie i na wizycie wszystko się wyjaśni, torbiel się mogła jakaś przyplątać, ten ostry ból mógł być spowodowany przez torbiel, moja siostra miała torbiela i dostała takiego ostrego bólu w podbrzuszu, że aż z bólu zemdlała
Zobaczymy. Będę dobrych myśli, nie obstawiam, że to jakaś choroba a po prostu zmiany hormonalne, tak jak Nera mi napisała. nie będę się załamywać, nie ma sensuNera1986 lubi tę wiadomość
Starania o pierwsze maleństwo
Starania od 01.2019
25lat
4cs
22.04 @
OlaaM wrote:Hej
A powiedz proszę, czułaś może pęknięcie pęcherzyka? Coś co wskazywałoby na pęknięcie?
Ja 16.03 wieczorem miałam zastrzyk, a poniedziałek rano na teście owu soczysta kreska i bardzo mocne kłucie jajnika o podbrzusza. Przeszło po kilku godzinach. Staraliśmy się 17.03 i 18.03. Tez nie byłam na usg, żeby potwierdzić pęknięcie - lekarz nie zalecił.
Mam zamiar testować w sobotę rano, chociaż już teraz mnie nosi...
Wiem jedno, jeśli teraz się nie udało to w kolejnym cyklu będę chciała pójść na kolejne usg.
Trzymam za Ciebie kciuki.
Niestety, nie czułam pęknięcia. W lutym miałam normalne bóle owulacyjne. A w tym cyklu mimo potwierdzonej testem owulacji, żadnych bóli nie miałam. Także nie wiem co jest grane... Jak się ie uda to postaram się w następnym cyklu częściej chodzić do ginka.
Mnie też korci, żeby zrobić test, ale wiem, że to jeszcze za wcześnie.. Nigdy dni mi się tak nie dłużyły, jak teraz czekając na dzień testowania.
Powodzenia 🙂
4.04 beta 1210 😀
16.12.19 Natalka ❤️👶🏻 -
adelaa wrote:Zobaczymy. Będę dobrych myśli, nie obstawiam, że to jakaś choroba a po prostu zmiany hormonalne, tak jak Nera mi napisała. nie będę się załamywać, nie ma sensu
-
Olaa..32 wrote:Nera głupoty gadasz, zobaczysz te swoje upragnione kreski szybciej jak myślisz, każda z Nas staraczek czeka na te krechy, ale w końcu każda z nas się doczeka, kwiecień może będzie bardziej sprzyjający dla nas 🤗
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2019, 21:48
33lata
2.05.2016r-poronienie
-
Nera1986 wrote:Mnie zawsze torbiele same się wchlaniały,zasuszaly a raz nawet zaszłam z dużymi i bez problemu było (pękł mi przy porodzie ale bez żadnych komplikacji-urodziłam później jeszcze dwójkę dzieci )
Kiedy torbiele ci się pojawiły? W czasie ciąży, czy przed ciążą gdy nie wiedziałaś? Wiesz może coś na temat leczenie torbieli? Czy leczenie jest długie?... 🙁Starania o pierwsze maleństwo
Starania od 01.2019
25lat
4cs
22.04 @
adelaa wrote:Zobaczymy. Będę dobrych myśli, nie obstawiam, że to jakaś choroba a po prostu zmiany hormonalne, tak jak Nera mi napisała. nie będę się załamywać, nie ma sensuW oczekiwaniu na czwarty cud ...
33lata
2.05.2016r-poronienie
-
Nera, nie udało się w tym cyklu to uda się w następnym. :* Kobiety zachodzą w ciążę ze stosunku parę dni przed okresem, więc ty tym bardziej zajdziesz serduszkując w dni płodne, nic się nie martw, aniołek do ciebie wróci, zobaczyszStarania o pierwsze maleństwo
Starania od 01.2019
25lat
4cs
22.04 @
Adaska zrob jutro test. Ja tez widze kreseczke.
Nera tule mocno
Olaa 32 ja nie wiem jak okres wplywa ale tez mam bardzo skapy i trwa tylko 3dni zdarza się nawet, że dwa. Ja używam kubeczka mentrucyjnego to przez caly dzień jest go 3/4 także mało ale mam nadzieje ze wszystko jest ok bo ostatnio jak sie badalam to miałam piękne endo.
Adela musisz wstrzymać sie do wizyty bo takie wróżenie nic nie da. Musisz zrobić usg i wszystkiego sie dowiesz. A na razie myśl pozytywnie 😊 -
adelaa wrote:Kiedy torbiele ci się pojawiły? W czasie ciąży, czy przed ciążą gdy nie wiedziałaś? Wiesz może coś na temat leczenie torbieli? Czy leczenie jest długie?... 🙁
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2019, 21:52
33lata
2.05.2016r-poronienie