X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Świeże staraczki 2019
Odpowiedz

Świeże staraczki 2019

Oceń ten wątek:
  • Winter86 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszą daj na później znać jak po wizycie! Trzymam kciuki by było wszystko ok✊

34Lata
    Matka Polka na pełym etacie :D
    starania od sierpnia2018
    Pazdziernik 2018 Poronienie 5tc
    Luty 2019 Pozytywny test ciążowy -oczekuje kolejnego szczescia :)
    Niedoczynnosc tarczycy Ethyrox112

💚💙💚💙💚💙💚💙💙💚💙💚💙💚💙💚

💙Pawełek 05.11.2019 💙
  • Atyde Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Winter86 wrote:
    Ale za to jaka stylowa💃💃💃💃
    Ja nie lubię dużo wydawać na ciuchy fajnie się ubrać za nie duża kasę
    Nie powiem bo nie będę hipokrytka ale raz na jaaaaakis czas lubię kupić sobie buty czy kieckie czy nawet jakiś ciuch za 200 czy 300zl ale to musi być takie wow dla mnie... 😁😁😁😁
    Widzę myślimy tak samo :) ja tam ciuchy droższe też sobie kupię, ale na wesele na jeden raz to mi kasy szkoda :)

Winter86 lubi tę wiadomość

Nasza kochana córeczka Jagódka
    20.02.2018r. - 01.03.2018r.

27.06. 2018r. - ciąża pozamaciczna

Zostałam mamą!
    Oliwia 🥰 27.09.2019r.

Zosia 🥰 17.05.2021r.
  • Ania 89 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adelaa na spokojnie przeanalizuj co tu piszesz. Ja już nawet nie będę oceniać. No cóż powiem tylko, że dziwnie się zachowujesz. ... A i dziewczyny znam lepsza sytuację. Taka hmm powiedzmy dawna znajoma wstawiła od razu swój test ciążowy na Facebooku. Także nie mam pytań...

Winter86 lubi tę wiadomość

43e007b402535b35389a1a34ce3b22f8.png
  • Atyde Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adelaa wrote:
    Zapewniam was, że wszystko będzie okej.
    Test mnie nie przekonał o ciąży, nadal nad tym myślę, więc jeśli się potwierdzi to z każdym bólem będę chodzić do ginekologa, wierz mi Izka. Wtedy będę się bała każdego bólu.
    Adelaa Izka ma 100% racji, weź sobie słowa koleżanek z forum do serca, przezyłam ciążę pozamaciczna i nie życzę tego nikomu. Troszkę zachowujesz się nieodpowiedzialnie i tu Izka ma rację. Nie chcemy cie urazić ani przestraszyć, ale niestety prawda jest taka że coraz więcej kobiet ma problemy z ciąża itp. Dlatego należy być na pewne sygnały wyczulonym. Może zrób sobie jutro betę?? Będziesz miała przynajmniej 100% pewności :)

Winter86, listek’ lubią tę wiadomość

Zostałam mamą!
    Oliwia 🥰 27.09.2019r.

Zosia 🥰 17.05.2021r.
  • Atyde Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania 89 wrote:
    Adelaa na spokojnie przeanalizuj co tu piszesz. Ja już nawet nie będę oceniać. No cóż powiem tylko, że dziwnie się zachowujesz. ... A i dziewczyny znam lepsza sytuację. Taka hmm powiedzmy dawna znajoma wstawiła od razu swój test ciążowy na Facebooku. Także nie mam pytań...
    To to wogole ewenement :) pomyślcie sobie - ja - ciąża donoszona, wszystko ok - milion zdjęć brzuszka na internecie - dziecko umiera... i co?.. Ja tam wolę nic nie dać i tyle, różne są osoby, ale ciąża również może się różnie potoczyc, a później jest to po prostu smutne, jak ludzie cie pytają a dziecko, a ono umarło. Różnie życie się układa, chociaż nie powiem, pochwalenie się ciążą kusi i nawet mnie :)i to bardzo :)

Zostałam mamą!
    Oliwia 🥰 27.09.2019r.

Zosia 🥰 17.05.2021r.
  • Winter86 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atyde wrote:
    Widzę myślimy tak samo :) ja tam ciuchy droższe też sobie kupię, ale na wesele na jeden raz to mi kasy szkoda :)

Ale ale słabość mam do zegarków 😍 jak i kolczyków chociaż wolę kupować kolczyki tzw. Antyalergiczne ale drobne i z kamykiem... Ogólnie to wydaje na dzieci na dobre ciuchy sukienki etc. 😁😁😉

34Lata
    starania od sierpnia2018

💚💙💚💙💚💙💚💙💙💚💙💚💙💚💙💚

💙Pawełek 05.11.2019 💙
  • Ania 89 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie nikt z obcych nie wiedział o ciąży. Do wiosny chodziło się w kurtce i pewnie myśleli i się głowili czy jestem w ciąży czy nie. A potem cieplejsze dni i jak zdjęłam kurtkę to nie było wątpliwości. Ha ha a ludzie oj potrafią być ciekawi a tyle przegapili ha ha ;)

43e007b402535b35389a1a34ce3b22f8.png
  • Olaa..32 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po prostu do pewnych spraw, tym bardziej takich jak ciąża, trzeba podchodzić ze zdrowym rozsądkiem, niestety ale 1 trymestr bywa najgorszy, wiele rzeczy może się stać na tym etapie, dlatego nie ma co się chwalić zaraz całemu światu, bo nie daj Boże w razie jakiegoś wypadku kobieta powinna przeżywać to w ciszy, a jeżeli ogłosi ciąże i ją straci to niestety nie uniknie pytań dotyczące ciąży, a wiadomo, że kobiecie ciężko o tym mówić i się tłumaczyć ludziom ze swojej straty.. Dlatego najlepiej zachować to dla siebie i pochwalić się jak już maluszek będzie na świecie cały i zdrowy.. Mówię oczywiście o obcych, bo rodzina i przyjaciele to wiadomo, że dowiedzą się wcześniej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2019, 18:30

Winter86, Atyde lubią tę wiadomość

21.10.2024 - 21t połówkowe, 403g szczęścia, potwierdzona dziewczynka 🩷

28.08.2024 - 13t2d prenatalne, ryzyko niskie, prawdopodobnie 🩷

08.07.2024 - 5t+6d (według USG) mamy zarodek z ❤️

06.2024 - ⏸️

05.2024 - 6tc 👼🏻💔

02.11.21 - 38+4tc 54cm i 3120g 👶🏻💙

07.2019 - 6tc 👼🏻💔

preg.png
  • Winter86 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atyde a tak z innej beczki jeżeli chodzi o chwale ie się... u mnie rodzina najbliższą wie i z 5 koleżanek (poinformowała) tyle reszta się dowie pewnie już końcem kwietnia jak już mi brzuch bardziej się uwidoczni...
    Ja tam nie lubię się chwalić...

Aaaaaaaaaaaaaaa i oprócz Was😂😂😂 wiadomo krąg wątku 😁😁😉😉😉😉

Atyde, listek’ lubią tę wiadomość

34Lata
    starania od sierpnia2018

💚💙💚💙💚💙💚💙💙💚💙💚💙💚💙💚

💙Pawełek 05.11.2019 💙
  • adelaa Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atyde wrote:
    Adelaa Izka ma 100% racji, weź sobie słowa koleżanek z forum do serca, przezyłam ciążę pozamaciczna i nie życzę tego nikomu. Troszkę zachowujesz się nieodpowiedzialnie i tu Izka ma rację. Nie chcemy cie urazić ani przestraszyć, ale niestety prawda jest taka że coraz więcej kobiet ma problemy z ciąża itp. Dlatego należy być na pewne sygnały wyczulonym. Może zrób sobie jutro betę?? Będziesz miała przynajmniej 100% pewności :)

Atyde, a u ciebie były jakieś charakterystyczne objawy, iż była to ciąża pozamaciczna? Chętnie przeczytam może postawi mnie to do pionu.. Chyba, że to dla Ciebie trudny temat, to oczywiście zrozumiem Cię doskonale. :) Nie każda kobieta po takich przeżyciach potrafi o tym rozmawiać..

Wiem, że coraz trudniej kobietom zajść w ciąże... :( Faktycznie z tą betą to dobry pomysł, bo wtedy bym wiedziała na 100%. Jakby sie potwierdzilo, to ginekolog ma obowiazek mnie przyjac..

Dobra. Jutro wstaję o 5.30, ogarniam się, wsiadam do samochodu i na 7 jadę na pobieranie krwi. Jasną odpowiedź dostanę po paru godzinach, a daleko nie mam. Okaże się, że to ciąża to dzwonie do ginekolog mowie o swoich bolach i musi mnie przyjac, jesli nie to dzwonie do innego ginekologa, aby przyjął mnie prywatnie. Nie ma co zwlekać.
    Jak się okaże, że to nie ciąża to czekam cierpliwie do 9 kwietnia, nie umrę jak odczekam te parę dni.

Starania o pierwsze maleństwo <3
    Starania od 01.2019
    25lat
    4cs
    22.04 @
    4.04 - beta ujemna, wizyta u ginekologa, torbiel na lewym jajniku potwierdzona, - 24x44mm.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izka2503 wrote:
    Winter I Atyde widzę że wy cieszycie się urokami bycia w ciąży aż wam zazdroszczę.
    Ja leżę w łóżku jak śledź wstaje tylko na siku, nie mam ochoty na jedzenie, jadłam bym tylko lody i piła koktajle że swierzych owoców. Temperatura pojawia mi się nadal najgorzej jest wieczorami.
    W domu bajzel obiad nie zrobiony mój narzeczony spełnia każde moje zachcianki, ja bym najlepiej zasnęła na parę dni i obudziła się jak już zacznę drugi trymestr.

Ojej, odpoczywaj:* moze wypij wodę z imbirem, cytryną i miodem? Zbije gorączkę a przy okazji na dolegliwości typu mdłości też zadziała :)

izka2503 lubi tę wiadomość

• Atyde Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Winter86 wrote:
    Atyde a tak z innej beczki jeżeli chodzi o chwale ie się... u mnie rodzina najbliższą wie i z 5 koleżanek (poinformowała) tyle reszta się dowie pewnie już końcem kwietnia jak już mi brzuch bardziej się uwidoczni...
    Ja tam nie lubię się chwalić...

Aaaaaaaaaaaaaaa i oprócz Was😂😂😂 wiadomo krąg wątku 😁😁😉😉😉😉
    U mnie z moim brzuszkiem to już większość znajomych wie :) nie da się go bez kurtki ukryć :)

Zostałam mamą!
    Oliwia 🥰 27.09.2019r.

Zosia 🥰 17.05.2021r.
  • Atyde Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adelaa ciągle podbrzusze mnie bolało i zaczęłam plamic, zadzwoniłam do mojego lekarza i bez dyskusji skierował mnie do szpitala przez telefon, w szpitalu już na mnie czekali, i beta rosła prawidłowo więc myśleli że ciąża prawidłowa, później jajnik zaczął mnie boleć prawy no i na drugi dzień okazało się że ciąża pozamaciczna. Musisz mieć świadomość że każda kobieta inaczej ja przechodzi, niektóre czują się bardzo dobrze.. Ciąża to tak delikatna sprawa dlatego nie warto snuć domysłów, a warto działać żeby wszystko było wporzadku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2019, 18:44

Zostałam mamą!
    Oliwia 🥰 27.09.2019r.

Zosia 🥰 17.05.2021r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adelaa wrote:
    Mój mąż chciał się pochwalić w pracy, ponieważ powiedział mi, że on już jest tego pewny. Oczywiście zdążyłam również powiedzieć swojej rodzinie, że wyszedł mi pierwszy pozytywny test ciążowy ale nie mam jeszcze pewności, a mój F już tą pewność ma. Moja mama się zaśmiała i powiedziała, że bardzo się cieszy i ma nadzieję, że to ciąża i, że F mógł mi zostawić ten test.

A nawet jeśli się okaże, że nie jestem w ciąży i test pozytywny wyszedł ze względu na jakąś chorobę, to co? To jest koniec świata, że połowa się dowiedziała, a to się okazało, że np jakąś choroba mnie dotknęła?.....

Adela myślę, że dziewczynom nie chodzi o sam fakt udowodnienia że jesteś w ciąży czy też nie,Bo nie o to chodzi. Chcialybysmy po prostu podzielić radość z Tobą. Zrobiłaś test rano, okay, ale masz drugi test którego robić jednak nie chcesz, bo wolisz odczekać. To się wydało trochę dziwne, To tak jakbyś miała wątpliwości czy ta ciąża w ogóle jest. Sama pisałaś że wizyta rozwieje Twoje wątpliwości co do pozytywnego testu, czy oby na pewno to już ciąża czy jakaś choroba. Po czym okazuje się że Twój mąż zabrał test ze sobą do pracy, by pochwalić się kolegom. Niczego nie negujemy, bardzo chcemy tutaj sobie pomóc wzajemnie, nikt nie chciał na Ciebie naskoczyć i nikt nie zmusza Cię byś cokolwiek udowadniała. Wiesz sama dobrze jaki był wynik testu, a my możemy pogratulować jedynie i życzyć spokojnej ciąży. Nie zdziw się że dziewczyny to wszystko tak odebrały. Sama masz wątpliwości duże, ale za to pół firmy męża będzie wiedzieć. A jeśli to nie to,pomyśl że już większość słów Twoich jak i męża nie będzie wiarygodna po takich informacjach niepotwierdzonych.

• Atyde Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Winter86 wrote:
    Ale ale słabość mam do zegarków 😍 jak i kolczyków chociaż wolę kupować kolczyki tzw. Antyalergiczne ale drobne i z kamykiem... Ogólnie to wydaje na dzieci na dobre ciuchy sukienki etc. 😁😁😉
    Moja córcia zanim się urodziła miała już całą komode ubrań, także rozumiem :)

Zostałam mamą!
    Oliwia 🥰 27.09.2019r.

Zosia 🥰 17.05.2021r.
  • izka2503 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atyde wrote:
    Adelaa ciągle podbrzusze mnie bolało i zaczęłam plamic, zadzwoniłam do mojego lekarza i bez dyskusji skierował mnie do szpitala przez telefon, w szpitalu już na mnie czekali, i beta rosła prawidłowo więc myśleli że ciąża prawidłowa, później jajnik zaczął mnie boleć prawy no i na drugi dzień okazało się że ciąża pozamaciczna. Musisz mieć świadomość że każda kobieta inaczej ja przechodzi, niektóre czują się bardzo dobrze.. Ciąża to tak delikatna sprawa dlatego nie warto snuć domysłów, a warto działać żeby wszystko było wporzadku :)

A wiedziałaś który to tydzień? Byłaś wcześniej u lekarza zanim miałaś te objawy?

20.04.2019r.aniołek (*)

24.07.2019r. Test pozytywny

20.08.2019r. ❤️Bije,
    27.08.2019r. Wszystko ok,

Rosnij I Zostan z nami kruszynko 😘

1.02.2023r.test pozytywny
    3.03.2023r.aniołek(*)(zabieg łyżeczkowania )

13.04.2023r beta hcg 58,5
    15.04.2023r.beta hcg 189,10
    17.04.2023r.beta hcg 505,80
    22.04.2023r.beta hcg 5609,70
    Progesteron 9,28
    25.04.2023r.pęcherzyk 9mm 5t4d(luteina )
    04.04.2023r.Jest ❤️7t3dMały krwiaczek 0.5cm😞

On34lat
    Ona34lat
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nera - jak tam, żyjesz? 🙈

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza1990 wrote:
    Adela gratulacje 🤩
    Adaska piękna suknia będziesz ślicznie wyglądać w tym szczególnym dniu.

Iza objawy niedługo mina o będzie tylko lepiej chociaż te nie miłe dolegliwości też w pewnym sensie są mile bo potwierdzają że jesteś w ciąży

Witam nowe dziewczyny w grupie raźniej zapraszamy

Mery dziś idę na podanie zastrzyku i wezmę że sobą wyniki zobaczę co lekarz powie ...

Daj znać od razu 😘😘 bo chce wiedzieć czy dobrze rozumiem moją ginekolog 🤣

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nercia, jak się czujesz? Mnie przez ten okres strasznie się chce spać...wczoraj zasnelam na godzinę popołudniu i akurat wtedy się rozkręciło, a dzisiaj usypiam już od 18stej haha. Nie idę spać bo w nocy nie zasnę. Jutro kontrola u neurolog. Niby lepiej jest, ale z pracy już dzwonili czy jutro przyjdę bo w grafiku jestem... L4 jest do dzisiaj ale prosilam zeby przekazac info ze jutro bede wiedziec po wizycie.

• Atyde Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izka2503 wrote:
    A wiedziałaś który to tydzień? Byłaś wcześniej u lekarza zanim miałaś te objawy?
    To była bardzo wczesna ciąża, bo jak zaczęłam plamic to od razu dzwoniłam do lekarza, no a jak w niedziele trafiłam do szpitala to jeszcze nic nie widzieli na usg tylko betę robili która rosła prawidłowo, dopiero we środę zobaczyli że pozamaciczna, więc liczę koło 4-5 tygodnia. Napewno nie dłużej.

Zostałam mamą!
    Oliwia 🥰 27.09.2019r.

Zosia 🥰 17.05.2021r.
‹‹ 493 494 495 496 497 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ