Świeże staraczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMishi - to czekam na kolejne opinie 😉
Nercia - to jest ta nasza analiza, myślimy dużo a potem klops. Życzę żeby jednak Twój organizm Cię zaskoczył pozytywnie 😘
Ja mam takie straszne bóle brzucha jakich nie mam nigdy ☹️ No po prostu to jest nie do zniesienia 😭 -
A ja robiłam wczoraj zrobiłam test owulacyjny i byl negatywny.
Jedynie w poniedziałek co pozytyw (ten co wstawiałam).było w niedzielę, a jeszcze poprzednie w piątek.
Śluz był do dupy, teraz temperatura nisko wiec WĄTPIĘ szczerze mówiąc..👼🏻6tc 👼🏻9tc
28.05.2020⏸🍀
18.01.2021
💙Adaś 10:58, 50cm 2660g
💙Staś 11:00, 47cm 2330g
Spełniłam swoje największe marzenie. Zostałam mamą ♥️ -
listek’ wrote:Mishi - to czekam na kolejne opinie 😉
Nercia - to jest ta nasza analiza, myślimy dużo a potem klops. Życzę żeby jednak Twój organizm Cię zaskoczył pozytywnie 😘
Ja mam takie straszne bóle brzucha jakich nie mam nigdy ☹️ No po prostu to jest nie do zniesienia 😭
Ja listek w tym cyklu z otwartymi ramionami oczekuje na @ I szczerze - wolalabym nie mieć dwóch kresek w tym miesiącuW oczekiwaniu na czwarty cud ...
33lata
2.05.2016r-poronienie
-
adaska wrote:A ja robiłam wczoraj zrobiłam test owulacyjny i byl negatywny.
Jedynie w poniedziałek co pozytyw (ten co wstawiałam).było w niedzielę, a jeszcze poprzednie w piątek.
Śluz był do dupy, teraz temperatura nisko wiec WĄTPIĘ szczerze mówiąc..
Nawet jeśli się nie udało to przecież i tak staranka miałaś rozpocząć od czerwca 😊W oczekiwaniu na czwarty cud ...
33lata
2.05.2016r-poronienie
-
Ja bym chciała zacząć mierzyć temperaturę od następnego cyklu, ale u mnie raczej to się nie sprawdzi, bo jak mam pierwszą zmianę to wstaje o 3:45 a jak drugą zmianę to wstaje o 9, więc u mnie było by to kompletnie niewiarygodne
-
nick nieaktualny
-
Nera1986 wrote:Nawet jeśli się nie udało to przecież i tak staranka miałaś rozpocząć od czerwca 😊
"A dobra, spróbujemy. Może pyknie"😂
Narzeczony też mowił poprzednio, że jak nie wyjdzie to dopiero po ślubie, a widzę, że go to wciągnęło. Co więcej jest to 1 cs BEZ ŻADNYCH leków typu dupek i inne wspomagacze i tez byłam ciekawa jak to będzie.
👼🏻6tc 👼🏻9tc
28.05.2020⏸🍀
18.01.2021
💙Adaś 10:58, 50cm 2660g
💙Staś 11:00, 47cm 2330g
Spełniłam swoje największe marzenie. Zostałam mamą ♥️ -
nick nieaktualny
-
listek’ wrote:Nera - dlaczego? A może to i lepiej ze masz takie nastawienie 😉
Przede wszystkim dlatego odpusciłam ten miesiąc by nie siedzieć jak na szpilkach w święta i Sylwestra w obawie kiedy zacznie się poród a to moje czwarte by było i poród mógłby być jeszcze bardziej błyskawiczny niż z trzeciąW oczekiwaniu na czwarty cud ...
33lata
2.05.2016r-poronienie
-
Olaa..32 wrote:Ja bym chciała zacząć mierzyć temperaturę od następnego cyklu, ale u mnie raczej to się nie sprawdzi, bo jak mam pierwszą zmianę to wstaje o 3:45 a jak drugą zmianę to wstaje o 9, więc u mnie było by to kompletnie niewiarygodneW oczekiwaniu na czwarty cud ...
33lata
2.05.2016r-poronienie
-
listek’ wrote:Nerunia poproszę o szybki kurs mierzenia temperatury. Rano. Ta sama godzina. I to wszystko?
Chciałabym mierzyć w ustach - to pod jęzor mam go pchać?
i czy coś się stanie jak zacznę od jutra? (2 dc)
Polecam waginalny pomiar (jest najbardziej dokładny)W oczekiwaniu na czwarty cud ...
33lata
2.05.2016r-poronienie
-
Nera1986 wrote:Musiałabyś nastawiać budzik na ta sama godzinę i najwyżej dalej w kimę iść
-
W celu poczęcia dziecka:
Współżycie w fazie płodności, w dniach obecności śluzu płodnego (rozciągliwy, przejrzysty, dający odczucia: mokrości, śliskości, „naoliwienia”) i w pierwszym dniu po szczycie objawu śluzu, stwarza największe możliwości poczęcia dziecka.
WARUNKI MIERZENIA PODSTAWOWEJ TEMPERATURY CIAŁA
PODSTAWOWĄ TEMPERATURĘ CIAŁA MIERZYMY:
1. Po przynajmniej 3 godzinnym śnie (spoczynku),
2. Bezpośrednio po przebudzeniu się,
3. Przed wstaniem z łóżka,
4. Przez 5 minut (lub krócej – zależnie od rodzaju termometru),
5. W ustach pod językiem lub w pochwie lub w odbycie,
6. Przez cały cykl w tym samym miejscu i zawsze po tej samej stronie. Jeśli mierzymy waginalnie-należy umieścić termometr do momentu aż poczujemy opór bowiem temperatura śluzówki daje nam miarodajny pomiar
7. Przez cały cykl tym samym termometrem,
8. O tej samej porze (najlepiej miedzy 5:30 a 7:30)
CZYNNIKI, KTÓRE MOGĄ MIEĆ WPŁYW NA PTC:
1. Zmiana godziny pomiaru,
2. Zmiana termometru,
3. Dolegliwości chorobowe (katar, ból gardła itp.),
4. Zmiana klimatu,
5. Bezsenność,
6. Wypity poprzedniego dnia wieczorem alkohol,
7. Zdenerwowanie
W oczekiwaniu na czwarty cud ...
33lata
2.05.2016r-poronienie
-
Olaa..32 wrote:Ale jak wstaje o 3:45 to śpię może z 4-5 godzin, myślisz, że temperatura byłaby wtedy wiarygodna? 🤔W oczekiwaniu na czwarty cud ...
33lata
2.05.2016r-poronienie
-
Dziewczyny a czy miałyście styczność z tymi witaminami z conceive plus? Bo właśnie zauważyłam, że mają nie tylko żele, ale i witaminy dla kobiet jak i dla mężczyzn 🤔
-
Apropo żeli to obszukałam wszystkie strony internetowe i wszędzie wyprzedane 😂 A 75 ml nie chce kupować, bo jeżeli ma termin tylko 3 miesiące to tak naprawdę większa połowa pójdzie w kosz 🤔
-
Hej 😊 nie odzywałam się kilka dni bo jakoś nie miałam czasu. A dzisiaj takie kwiatki na wykresie... Dzisiaj mi wyznaczyło owulacje. Myślicie że będzie coś z tego? Boję się że za mało ❤️. Myślałam że cykl bezowulacyjny albo owulacja była wcześniej a moje pomiary były do kitu.