Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Świeże staraczki 2019
Odpowiedz

Świeże staraczki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2019, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babydust A powiedz mi proszę jak to jest z tym estradiolem? Ja kiedyś miałam dosyć wysoki wynik, a innym razem bardzo niski. Lekarka mówi że on świadczy o regularnych miesiączkach.. i popędzie seksualnym. Właśnie wyczytałam na stronie laboratorium, że jeśli jest wzrost poziomu estradiolu to może świadczyć o hiperstymulacji jajników, ciąży bądź chorobach związanych z jajnikami (nowotwór itp). Aż się boję.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2019, 11:15

• babydust1 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2019, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mery akurat sie na tym nie znam za bardzo
    moj estradiol w 3dc wyniosl 50 a norma 17-233 wiec myslalam ze na niskim poziomie jest a lekarz powiedzial ze wlasnie jest dosyc wysoki i swiadczy na moja niekorzysc :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2019, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a robilyscie drogie koleżanki rezerwę jajnikowa?
    ponoć tez jest ważnym badaniem w diagnostyce niepłodności

• OlaaM Autorytet

Wysłany: 19 maja 2019, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    listek’ wrote:

Ja jeszcze nie, ale jeśli nie uda się do września to wtedy robię już bardziej szczegółowe badania.

Synku, czekamy na Ciebie 💚

p19ucsqvrm65zofq.png
  • babydust1 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2019, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    listek’ wrote:
    no wlasnie mi lekarz teraz zlecil ale nie wiem jeszcze czy pojde.. w moim wieku to raczej pewne ze mam obnizona rezerwe + wysoki wynik fsh to potwierdza a badanie kosztuje ok 300zl i czeka sie 2 tyg ... co to ma zmienic nie wiem :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2019, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja tez chętnie dołączę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2019, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    babydust1 wrote:
    mery akurat sie na tym nie znam za bardzo
    moj estradiol w 3dc wyniosl 50 a norma 17-233 wiec myslalam ze na niskim poziomie jest a lekarz powiedzial ze wlasnie jest dosyc wysoki i swiadczy na moja niekorzysc :(

To ja miałam kiedyś wyższy od Twojego :O prawie dochodzący do końcówki tej normy..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2019, 16:11

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2019, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    U mnie czary mary dziś 10 dc , temperatura dzień w dzień taka sama 36.1
    Testy owu zdecydowanie negatywne ale , no właśnie ale jakoś zaraz po małpie zaczęłam sikac ja wiem może to był 4- dzień cyklu albo 3 i miałam zdecydowanie wyrazniejszy test ( może nawet i pozytyw ) teraz bladziochy.

Estrofem już biorę po 3 tabletki po 2 to moje endo nawet nie drgnelo...
    Czuje się jak swinia jakaś- opuchnieta ciągle bym jadła- jestem mega słaba nic mi się nie chce, zero życia tylko praca i leżeć

Jeśli chodzi o rezerwę to jak tylko poszłam do mojej lekarki od razu mnie skierowała wyszło mi 4 z hakiem- Może to świadczyć o pcos ale nie jest to potwierdzone bo jajniki na usg wyglądają dobrze

Jeśli chodzi o męskie nasienie - mogę zdecydowanie poleci ( sprawdzone ! )speman himalaya
    U nas tak wyniki podskoczyly ze bylismy w szoku .
    Ja z chłopem nie mam jako takich problemów to strasznie zdrowy facet - nie pije kawy alkoholu nie pali fajek je same zdrowe rzeczy , trenuje ( biega, basen czasem siłownia) uwielbia warzywa codziennie robi sobie soki bierze letnie prysznice - tak sam od siebie i to nie ze względu na plemniki A tak dla zdrowia normalnie ewenement - ja to już zupełnie inna historia jakby odwrotnosc jego :-P

• Atyde Autorytet

Wysłany: 19 maja 2019, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka przeważnie w związku przeciwieństwa się przyciągają :)

No właśnie co do zdrowego życia, kurcze pracuje w opiece i te moje panie niezadbane, alkoholizm itp a ledwo facet z nich zejdzie to już za w ciąży i najczęściej oczywiście ciążę totalnie bezproblemowe... A my się staramy, zdrowo jemy itp. I co?? I ja np miałam córkę z wadą serduszka i teraz w drugiej ( w sumie trzeciej) ciąży jem wszystko, nawet coli się napije i w macku jadłam pierwszy raz od 7 lat! I Oliwka ma serce jak dzwon zdrowe :)nie wiem, na prawdę nie wiem czemu tak jest i życie jest tak niesprawiedliwe...

Nasza kochana córeczka Jagódka
    20.02.2018r. - 01.03.2018r.

27.06. 2018r. - ciąża pozamaciczna

Zostałam mamą!
    Oliwia 🥰 27.09.2019r.

Zosia 🥰 17.05.2021r.
  • MisiaMonisia Autorytet

Wysłany: 19 maja 2019, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka32 wrote:
    Hej.
    U mnie czary mary dziś 10 dc , temperatura dzień w dzień taka sama 36.1
    Testy owu zdecydowanie negatywne ale , no właśnie ale jakoś zaraz po małpie zaczęłam sikac ja wiem może to był 4- dzień cyklu albo 3 i miałam zdecydowanie wyrazniejszy test ( może nawet i pozytyw ) teraz bladziochy.

Estrofem już biorę po 3 tabletki po 2 to moje endo nawet nie drgnelo...
    Czuje się jak swinia jakaś- opuchnieta ciągle bym jadła- jestem mega słaba nic mi się nie chce, zero życia tylko praca i leżeć

Jeśli chodzi o rezerwę to jak tylko poszłam do mojej lekarki od razu mnie skierowała wyszło mi 4 z hakiem- Może to świadczyć o pcos ale nie jest to potwierdzone bo jajniki na usg wyglądają dobrze

Jeśli chodzi o męskie nasienie - mogę zdecydowanie poleci ( sprawdzone ! )speman himalaya
    U nas tak wyniki podskoczyly ze bylismy w szoku .
    Ja z chłopem nie mam jako takich problemów to strasznie zdrowy facet - nie pije kawy alkoholu nie pali fajek je same zdrowe rzeczy , trenuje ( biega, basen czasem siłownia) uwielbia warzywa codziennie robi sobie soki bierze letnie prysznice - tak sam od siebie i to nie ze względu na plemniki A tak dla zdrowia normalnie ewenement - ja to już zupełnie inna historia jakby odwrotnosc jego :-P
    Anetka to ile dni trwa Twoja miesiaczka? Dwa?
    Bo piszesz ze robiłaś testy zaraz po @ w 3 albo 4 dniu cyklu?

Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣

Nasze Aniołki:
    👼 - 21.02.2014r. (10tc),
    👼 - 7.06.2020r. (CB).

Moja Kochana Mamusia (*) - 8.02.2020r. 🖤
    Mój Kochany Dziadziuś (*) - 7.06.2020r. 🖤
    Moja Kochana Molly 🐕
    - 17.03.2021r. 🖤

💊 Euthyrox N100

Starania od : luty 2019 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2019, 05:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaMonisia wrote:
    Anetka to ile dni trwa Twoja miesiaczka? Dwa?
    Bo piszesz ze robiłaś testy zaraz po @ w 3 albo 4 dniu cyklu?

Dokładnie tak , 3 dni to maks ... później plamienia - zresztą o ile ta miesiączke można nazwać miesiączka bo szału to raczej nie ma jest zwyczajnie skapa

• babydust1 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka ja tez mam takie krotkie juz od lat i wszyscy lekarze u ktorych bylam mowili ze to jest ok
    z tym ze u mnie endometrium mjest szersze bo w ciazowym cyklu mialam 15 mm przed owulacja teraz w sobote mialam 10 mm a dzisiaj owu
    staranka juz zakonczylam :P nie wiem czy uda mi sie meza jeszcze na przytulanki namowic haha bo byly calkiem intensywne :)

• MisiaMonisia Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka32 wrote:
    Dokładnie tak , 3 dni to maks ... później plamienia - zresztą o ile ta miesiączke można nazwać miesiączka bo szału to raczej nie ma jest zwyczajnie skapa
    O Boziu. ...zazdroszczę. U mnie trwa 7 dni i przez pierwsze 3-4 dni to leci ze mnie jak z kranu :/ Musze się zabezpieczać tamponami i grubymi podpaskami naraz!
    U mojej mamy miesiączki wyglądały tak samo.
    Jedyny plus to nic mnie nie boli.

Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣

Nasze Aniołki:
    👼 - 21.02.2014r. (10tc),
    👼 - 7.06.2020r. (CB).

Moja Kochana Mamusia (*) - 8.02.2020r. 🖤
    Mój Kochany Dziadziuś (*) - 7.06.2020r. 🖤
    Moja Kochana Molly 🐕
    - 17.03.2021r. 🖤

💊 Euthyrox N100

Starania od : luty 2019 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2019, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez juz jestem po owu.,staranka zakonczone wczoraj.Jestem zawiedziona bo maz ani razu nie zaproponowal tylko ja musialam sie upominac.Stresuje mnie to i dzisiaj czuje sie zrezygnowana.

• Ania 89 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie już ten dzień cyklu bez owu że już mam myśli że będzie bezowulacyjny. A jeszcze ciągle remonty i remonty i siły na to brak plus ten bałagan

43e007b402535b35389a1a34ce3b22f8.png
  • OlaaM Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mi się dzisiaj nie chce.
    Nie wiem jak ja przetrwam w pracy ten tydzień.
    Chciałabym już czerwiec i nowy cykl.

Kiedy jakieś testowanie?

p19ucsqvrm65zofq.png
  • adaska Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Nie udzielam się bo nie mam czasu ale podczytuje was czasami.
    Dzisiaj 15 dc. Raczej kolejny cykl bezowulacyjny. Chce mi się normalnie płakać ale tą sprawa zajmiemy się dopiero po ślubie do ktorego został miesiąc.
    Mam w domu opakowanie dupka i chyba wezmę od 16-25dc raczej nie zaszkodzi, prawda?

Temperatury u mnie to znowu góry i doliny. Nie mam siły...

👼🏻6tc 👼🏻9tc

28.05.2020⏸🍀
    18.01.2021
    💙Adaś 10:58, 50cm 2660g
    💙Staś 11:00, 47cm 2330g

Spełniłam swoje największe marzenie. Zostałam mamą ♥️
  • OlaaM Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adaska wrote:
    Cześć dziewczyny!
    Nie udzielam się bo nie mam czasu ale podczytuje was czasami.
    Dzisiaj 15 dc. Raczej kolejny cykl bezowulacyjny. Chce mi się normalnie płakać ale tą sprawa zajmiemy się dopiero po ślubie do ktorego został miesiąc.
    Mam w domu opakowanie dupka i chyba wezmę od 16-25dc raczej nie zaszkodzi, prawda?

Temperatury u mnie to znowu góry i doliny. Nie mam siły...

Kochana u mnie to samo....
    Skup się teraz na ślubie, a po ruszycie ze zdwojona siła i na pewno się uda !

adaska lubi tę wiadomość

p19ucsqvrm65zofq.png
  • Mishigami00 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, hej :)

Też mnie tu dawno nie było też jakoś nie mam czasu, ale podczytuje Was i trzymam za każdą kciuki <3

Dzisiaj mój 17dc Adaska podobnie mamy :D

W piatek byłam u gina i pęcherzyk miał 20x22 więc duży już :D Możliwe że już po owu w sb wieczorem kłuł mnie jajnik ale lewy, a w prawym był pęcherzyk nie wiem o co chodzi :p Ale tak sobie myślę, że mi gin nie sprawdzał lewego, albo były za małe ... Mam od jutra brać dupka przez 8dni i zobaczymy czy to coś da :D

A w środę jeszcze idę sprawdzić czy pękł pęcherzyk :D

TSh mam na szczęście dobre bo dokładnie 1,0006 mlU/l, prolaktyna w normie pozostaje czekać :P

Muszę się wybrać do endokrynologa bo mi coś nie pasuje w moim FT3 i Ft4 no ale to już w czerwcu pójdę :)

28lat
    12cs o pierwsze maleństwo

Cykle 26-28dni

1.11.2019 - Cień na teście ciążowym
    2.11.2019 - II kreseczki <3

4.11.2019 Beta Hcg: 188mIU/ml Progesteron 23,8ng/ml
    6.11.2019 Beta Hcg: 422,79mlU/ml Progesteron 26,5ng/ml

30.11 Fasolka ma 1,5cm serduszko bije :)

30.12 wygląda na synka 😉

29.02 na 98% dziewczynka😍❤

21.04 Znowu potwierdzona dziewczynka <3 Amelka <3

8p3os65g13wi1n9z.png
  • Ania 89 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AdaskA a robisz testy owu?

43e007b402535b35389a1a34ce3b22f8.png
‹‹ 666 667 668 669 670 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ