Świeże staraczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyBabydust A powiedz mi proszę jak to jest z tym estradiolem? Ja kiedyś miałam dosyć wysoki wynik, a innym razem bardzo niski. Lekarka mówi że on świadczy o regularnych miesiączkach.. i popędzie seksualnym. Właśnie wyczytałam na stronie laboratorium, że jeśli jest wzrost poziomu estradiolu to może świadczyć o hiperstymulacji jajników, ciąży bądź chorobach związanych z jajnikami (nowotwór itp). Aż się boję.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2019, 11:15
-
nick nieaktualny
-
listek’ wrote:a robilyscie drogie koleżanki rezerwę jajnikowa?
ponoć tez jest ważnym badaniem w diagnostyce niepłodności -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnybabydust1 wrote:mery akurat sie na tym nie znam za bardzo
moj estradiol w 3dc wyniosl 50 a norma 17-233 wiec myslalam ze na niskim poziomie jest a lekarz powiedzial ze wlasnie jest dosyc wysoki i swiadczy na moja niekorzysc
To ja miałam kiedyś wyższy od Twojegoprawie dochodzący do końcówki tej normy..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2019, 16:11
-
nick nieaktualnyHej.
U mnie czary mary dziś 10 dc , temperatura dzień w dzień taka sama 36.1
Testy owu zdecydowanie negatywne ale , no właśnie ale jakoś zaraz po małpie zaczęłam sikac ja wiem może to był 4- dzień cyklu albo 3 i miałam zdecydowanie wyrazniejszy test ( może nawet i pozytyw ) teraz bladziochy.
Estrofem już biorę po 3 tabletki po 2 to moje endo nawet nie drgnelo...
Czuje się jak swinia jakaś- opuchnieta ciągle bym jadła- jestem mega słaba nic mi się nie chce, zero życia tylko praca i leżeć
Jeśli chodzi o rezerwę to jak tylko poszłam do mojej lekarki od razu mnie skierowała wyszło mi 4 z hakiem- Może to świadczyć o pcos ale nie jest to potwierdzone bo jajniki na usg wyglądają dobrze
Jeśli chodzi o męskie nasienie - mogę zdecydowanie poleci ( sprawdzone ! )speman himalaya
U nas tak wyniki podskoczyly ze bylismy w szoku .
Ja z chłopem nie mam jako takich problemów to strasznie zdrowy facet - nie pije kawy alkoholu nie pali fajek je same zdrowe rzeczy , trenuje ( biega, basen czasem siłownia) uwielbia warzywa codziennie robi sobie soki bierze letnie prysznice - tak sam od siebie i to nie ze względu na plemniki A tak dla zdrowia normalnie ewenement - ja to już zupełnie inna historia jakby odwrotnosc jego -
Anetka przeważnie w związku przeciwieństwa się przyciągają
No właśnie co do zdrowego życia, kurcze pracuje w opiece i te moje panie niezadbane, alkoholizm itp a ledwo facet z nich zejdzie to już za w ciąży i najczęściej oczywiście ciążę totalnie bezproblemowe... A my się staramy, zdrowo jemy itp. I co?? I ja np miałam córkę z wadą serduszka i teraz w drugiej ( w sumie trzeciej) ciąży jem wszystko, nawet coli się napije i w macku jadłam pierwszy raz od 7 lat! I Oliwka ma serce jak dzwon zdrowe :)nie wiem, na prawdę nie wiem czemu tak jest i życie jest tak niesprawiedliwe...Nasza kochana córeczka Jagódka
20.02.2018r. - 01.03.2018r.
27.06. 2018r. - ciąża pozamaciczna
Zostałam mamą!
Oliwia 🥰 27.09.2019r.
Zosia 🥰 17.05.2021r. -
Anetka32 wrote:Hej.
U mnie czary mary dziś 10 dc , temperatura dzień w dzień taka sama 36.1
Testy owu zdecydowanie negatywne ale , no właśnie ale jakoś zaraz po małpie zaczęłam sikac ja wiem może to był 4- dzień cyklu albo 3 i miałam zdecydowanie wyrazniejszy test ( może nawet i pozytyw ) teraz bladziochy.
Estrofem już biorę po 3 tabletki po 2 to moje endo nawet nie drgnelo...
Czuje się jak swinia jakaś- opuchnieta ciągle bym jadła- jestem mega słaba nic mi się nie chce, zero życia tylko praca i leżeć
Jeśli chodzi o rezerwę to jak tylko poszłam do mojej lekarki od razu mnie skierowała wyszło mi 4 z hakiem- Może to świadczyć o pcos ale nie jest to potwierdzone bo jajniki na usg wyglądają dobrze
Jeśli chodzi o męskie nasienie - mogę zdecydowanie poleci ( sprawdzone ! )speman himalaya
U nas tak wyniki podskoczyly ze bylismy w szoku .
Ja z chłopem nie mam jako takich problemów to strasznie zdrowy facet - nie pije kawy alkoholu nie pali fajek je same zdrowe rzeczy , trenuje ( biega, basen czasem siłownia) uwielbia warzywa codziennie robi sobie soki bierze letnie prysznice - tak sam od siebie i to nie ze względu na plemniki A tak dla zdrowia normalnie ewenement - ja to już zupełnie inna historia jakby odwrotnosc jego
Bo piszesz ze robiłaś testy zaraz po @ w 3 albo 4 dniu cyklu?Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣
Nasze Aniołki:
👼 - 21.02.2014r. (10tc),
👼 - 7.06.2020r. (CB).
Moja Kochana Mamusia (*) - 8.02.2020r. 🖤
Mój Kochany Dziadziuś (*) - 7.06.2020r. 🖤
Moja Kochana Molly 🐕
- 17.03.2021r. 🖤
💊 Euthyrox N100
Starania od : luty 2019 r. -
nick nieaktualnyMisiaMonisia wrote:Anetka to ile dni trwa Twoja miesiaczka? Dwa?
Bo piszesz ze robiłaś testy zaraz po @ w 3 albo 4 dniu cyklu?
Dokładnie tak , 3 dni to maks ... później plamienia - zresztą o ile ta miesiączke można nazwać miesiączka bo szału to raczej nie ma jest zwyczajnie skapa -
Anetka ja tez mam takie krotkie juz od lat i wszyscy lekarze u ktorych bylam mowili ze to jest ok
z tym ze u mnie endometrium mjest szersze bo w ciazowym cyklu mialam 15 mm przed owulacja teraz w sobote mialam 10 mm a dzisiaj owu
staranka juz zakonczylamnie wiem czy uda mi sie meza jeszcze na przytulanki namowic haha bo byly calkiem intensywne
-
Anetka32 wrote:Dokładnie tak , 3 dni to maks ... później plamienia - zresztą o ile ta miesiączke można nazwać miesiączka bo szału to raczej nie ma jest zwyczajnie skapa
Musze się zabezpieczać tamponami i grubymi podpaskami naraz!
U mojej mamy miesiączki wyglądały tak samo.
Jedyny plus to nic mnie nie boli.Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣
Nasze Aniołki:
👼 - 21.02.2014r. (10tc),
👼 - 7.06.2020r. (CB).
Moja Kochana Mamusia (*) - 8.02.2020r. 🖤
Mój Kochany Dziadziuś (*) - 7.06.2020r. 🖤
Moja Kochana Molly 🐕
- 17.03.2021r. 🖤
💊 Euthyrox N100
Starania od : luty 2019 r. -
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny!
Nie udzielam się bo nie mam czasu ale podczytuje was czasami.
Dzisiaj 15 dc. Raczej kolejny cykl bezowulacyjny. Chce mi się normalnie płakać ale tą sprawa zajmiemy się dopiero po ślubie do ktorego został miesiąc.
Mam w domu opakowanie dupka i chyba wezmę od 16-25dc raczej nie zaszkodzi, prawda?
Temperatury u mnie to znowu góry i doliny. Nie mam siły...👼🏻6tc 👼🏻9tc
28.05.2020⏸🍀
18.01.2021
💙Adaś 10:58, 50cm 2660g
💙Staś 11:00, 47cm 2330g
Spełniłam swoje największe marzenie. Zostałam mamą ♥️ -
adaska wrote:Cześć dziewczyny!
Nie udzielam się bo nie mam czasu ale podczytuje was czasami.
Dzisiaj 15 dc. Raczej kolejny cykl bezowulacyjny. Chce mi się normalnie płakać ale tą sprawa zajmiemy się dopiero po ślubie do ktorego został miesiąc.
Mam w domu opakowanie dupka i chyba wezmę od 16-25dc raczej nie zaszkodzi, prawda?
Temperatury u mnie to znowu góry i doliny. Nie mam siły...
Kochana u mnie to samo....
Skup się teraz na ślubie, a po ruszycie ze zdwojona siła i na pewno się uda !adaska lubi tę wiadomość
-
Hej, hej
Też mnie tu dawno nie było też jakoś nie mam czasu, ale podczytuje Was i trzymam za każdą kciuki
Dzisiaj mój 17dc Adaska podobnie mamy
W piatek byłam u gina i pęcherzyk miał 20x22 więc duży jużMożliwe że już po owu w sb wieczorem kłuł mnie jajnik ale lewy, a w prawym był pęcherzyk nie wiem o co chodzi :p Ale tak sobie myślę, że mi gin nie sprawdzał lewego, albo były za małe ... Mam od jutra brać dupka przez 8dni i zobaczymy czy to coś da
A w środę jeszcze idę sprawdzić czy pękł pęcherzyk
TSh mam na szczęście dobre bo dokładnie 1,0006 mlU/l, prolaktyna w normie pozostaje czekać
Muszę się wybrać do endokrynologa bo mi coś nie pasuje w moim FT3 i Ft4 no ale to już w czerwcu pójdę
28lat
12cs o pierwsze maleństwo
Cykle 26-28dni
1.11.2019 - Cień na teście ciążowym
2.11.2019 - II kreseczki
4.11.2019 Beta Hcg: 188mIU/ml Progesteron 23,8ng/ml
6.11.2019 Beta Hcg: 422,79mlU/ml Progesteron 26,5ng/ml
30.11 Fasolka ma 1,5cm serduszko bije
30.12 wygląda na synka 😉
29.02 na 98% dziewczynka😍❤
21.04 Znowu potwierdzona dziewczynkaAmelka