X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Świeże staraczki 2019
Odpowiedz

Świeże staraczki 2019

Oceń ten wątek:
  • Nera1986 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    babydust1 wrote:
    Nera jaki ladny spadek masz dzisiaj :) trzymam kciuki :)
    jak dobrze pamietam poprzednie twoje cykle to raczej takie plaskie wykresy mialas :)
    Dobrze pamiętasz i najczęściej góry i doliny . Spadek dziś się pojawił. Jutro pewnie temperatura nie wróci na swoje miejsce.
    Również mam urodziny w czerwcu :)

W oczekiwaniu na czwarty cud ...
    33lata
    2.05.2016r-poronienie

o1489x0hv91qnmu5.png
  • babydust1 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj tam oj tam :) trzymam kciuki za temperature jutro :) nie musi wrocic na miejsce ale wzrosnac powinna :)
    7dpo taki spadek to pieknie wrozy :) testuj testuj bo to juz jest odchylenie od normy u ciebie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2019, 10:24

• Nera1986 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    babydust1 wrote:
    oj tam oj tam :) trzymam kciuki za temperature jutro :) nie musi wrocic na miejsce ale wzrosnac powinna :)
    Również trzymam kciuki <3

W oczekiwaniu na czwarty cud ...
    33lata
    2.05.2016r-poronienie

o1489x0hv91qnmu5.png
  • Ania 89 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Test owu już pozytywny według was?

Test pozytywny 12 marca❤️
    16 maja prenatalne wizyta ❤️🍀 wszystko dobrze☺️
    06.06 wizyta❤️🍀
    04.07 wizyta❤️🍀
    08.07 połówkowe Zdrowa dziewczynka ☺️🩷
    preg.png
  • Ania 89 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://zapodaj.net/9b9280512b8f6.jpg.html

06.06 wizyta❤️🍀
    04.07 wizyta❤️🍀
    preg.png
  • Cytrynka648 Ekspertka

Wysłany: 21 maja 2019, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewuszki:*
    Mam nadzieję, że wszystko u was w porządku i pogoda taka piękna jak u mnie. Niestety tylko pogoda. W miarę pozbierałam się po tym co się stało...
    Dzisiaj zrobiłam kontrolnie test, żeby zobaczyć czy beta już ładnie spadła. Lekarka powiedziała, że przy biochemicznej mogę się starać od razu a tu lipa bo test nadal wyraźnie pozytywny. :(
    Do lekarza jestem umówiona dopiero na 31 maja ale zastanawiam się czy nie iść wcześniej bo z tyłu głowy majaczy mi wizja pozamacicznej. :/
    Nie wiem co robić...
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/76ff5224f044.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2019, 11:45

Wiek 26 lat
    14.06.2015 - Leo ❤️👦🏼
    Pierworodny, nasza duma 😊
    26.03.2018 - usunięcie endometroizy z blizny po CC
    05.2019 - ciąża biochemiczna :(

03.01.2020 - Nikoś [*] 28 tc
    Czuwaj nad nami Maleńki 👼❤
    22.06.2023 - Felicja 👶🏻 ❤️ 38 tc (cesarskie cięcie) Tęczowy skarb, nasz roześmiany promyczek 🥰🌈
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2019, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza1990 wrote:
    Mery myślę tak jak Ola faceci też przeżywają to na swój sposób nie zawsze potrafią o tym mówić i czasami powiedzą coś głupiego A wcale tak nie myślą. Daj mu trochę czasu staraj się unikać trochę tematu dziecka s zobaczysz wszystko się ułoży. Trzymaj się mocno

Z tym że ja nie poruszam tematu dziecka. Wspomnialam tylko o badaniach na tarczycę, a on się strasznie oburzył. Rozczarowałam się strasznie tym, że powiedział stanowczo "Ja się nie staram". Przez miesiące brałam leki, chociaż dla uregulowania cyklu, żeby było dobrze. A on zmienił zdanie tylko dlatego, że z Mamą jest gorzej. Kiedy podejmowaliśmy decyzję to było jeszcze dobrze z nią, więc nie rozumiem takiego tłumaczenia.

• Ania 89 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodowa a co ma jedno z drugim wspólnego? Sam fakt że człowiek się nie zabezpiecza jest równoznaczne ze liczy się z ciążą. A też po to się ma faceta aby móc o wszystkim porozmawiać

06.06 wizyta❤️🍀
    04.07 wizyta❤️🍀
    preg.png
  • Ania 89 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cytrynka zawsze możesz iść na wizytę jak Cię to uspokoi. Już mi się wydaje że sporo czasu minęło. Może warto skontrolować

06.06 wizyta❤️🍀
    04.07 wizyta❤️🍀
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2019, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny chciałam Was bardziej doświadczonych zapytać .. dzisiaj mam 30 dc owulacja była 14 dnia dziś test pokazał cień cienia A beta z krwi 9.43 ... to chyba trochę za mało... pewnie nic z tego ...

• OlaaM Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlotka wrote:
    Witajcie dziewczyny chciałam Was bardziej doświadczonych zapytać .. dzisiaj mam 30 dc owulacja była 14 dnia dziś test pokazał cień cienia A beta z krwi 9.43 ... to chyba trochę za mało... pewnie nic z tego ...

Spokojnie, najważniejszy jest przyrost. Powtórz za dwa dni betę :) na pewno będzie dobrze!!

Synku, czekamy na Ciebie 💚

p19ucsqvrm65zofq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2019, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję bardzo już jedno poronilam także jeszcze z cieszeniem się zaczekan 😥

• babydust1 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlotka wrote:
    Szarlotka to troche malo to prawda :( ale nic nie jest przesadzone :) moze po prostu maluszek pozno sie implantowal :) sprawdz po 2 dniach co dalej :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2019, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania 89 wrote:
    Jagodowa a co ma jedno z drugim wspólnego? Sam fakt że człowiek się nie zabezpiecza jest równoznaczne ze liczy się z ciążą. A też po to się ma faceta aby móc o wszystkim porozmawiać

Ania, od samego początku wyczuwam w Twoich wypowiedziach sarkazm, więc wolałabym żebyś zachowała go dla siebie. To że się wygadalam nie oznacza, że nie przeprowadziłam rozmowy ze swoim partnerem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2019, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No też mi się wydaje że mało tylko co to może znaczyć

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2019, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Implantacja mogła być w sobotę bo.mialam plamienie

• Ania 89 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodowa absolutnie źle mnie zrozumiałaś. Bardziej chodziło mi o to że mój partner też niby chce niby nie. Także absolutnie nie ma tu sarkazmu. Faceci dziwni są i o to mi chodziło. Tak samo mój niby nie wie czy chce a sypiamy bez zabezpieczenia. A to jedno wyklucza drugie. Gdyby bardzo nie chciał to zabezpieczenie by było obowiązkowe. Jak Cię uraziłam to nie chciałam. Intencje miałam dobre:)

06.06 wizyta❤️🍀
    04.07 wizyta❤️🍀
    preg.png
  • Ania 89 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodowa chciałam Cię pocieszyć bo niedawno sama pisałam że mój partner jednak nie chce póki co kolejnego dziecka a sypiamy bez zabezpieczenia. Czyli nie jest tak że na pewno nie chce:) na pewno z Twoim jest tak samo tylko ma teraz ciezki czas. Także po burzy wyjdzie słońce:)

06.06 wizyta❤️🍀
    04.07 wizyta❤️🍀
    preg.png
  • Justyna27 Ekspertka

Wysłany: 21 maja 2019, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, dawno się nie udzielałam ale śledzę na bieżąco wasze losy😌. Mąż już nie może słuchać mojego gadania o owulacji, testach i tak dalej 😂 więc muszę się tu wyglądać. To tak naprawdę pierwszy nasz cykl starań na maksa i ciekawość mnie zżera czy wszystko pójdzie ok. Wczoraj byłam u gina, twierdzi, że wszystko ok. Z USG wywnioskował że owulacja ma być lada moment, także wczoraj nie obeszło się bez ❤️. Dziś skok temperatury więc chyba się już odbyła no i już zaczynam wariować 😵. Jak wytrwać do testowania!?
    Uff odrazu mi lepiej... 😌

Ona: 29lat On: 28
    Starania od: 4.2019
    3.2020 - Oligoasthenoteratozoospermia
    6.2020- lekka niedoczynność tarczycy, podejrzenie pcos
    8.9.2020- zamrożenie plemników
    22.10.20- Start 💉
    4.11.20- Punkcja: 8 oocytów, 5 dojrzałych, 4 zapłodniły się
    6.11.20- Transfer 2x dwudniowych zarodków
    13.11.20- cień cienia na teście 🍀
    20.11.20- 14dpt- HCG 521
    25.11.20- 18dpt- HCG 3000
    ckaiyx8dqf75en9n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2019, 00:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania 89 wrote:
    Jagodowa absolutnie źle mnie zrozumiałaś. Bardziej chodziło mi o to że mój partner też niby chce niby nie. Także absolutnie nie ma tu sarkazmu. Faceci dziwni są i o to mi chodziło. Tak samo mój niby nie wie czy chce a sypiamy bez zabezpieczenia. A to jedno wyklucza drugie. Gdyby bardzo nie chciał to zabezpieczenie by było obowiązkowe. Jak Cię uraziłam to nie chciałam. Intencje miałam dobre:)

Przepraszam, ale też wszystko przeżywam. Ostatnio jest naprawdę trudny czas. Mam takie samo zdanie tu niby nie chce a się nie zabezpiecza. Ja przez kilka miesięcy brałam antykoncepcję, rok temu przestałam brac, bo ona miała mi tylko cykl uregulować. A wiadomo jak to z tabletkami. Teraz nie mam zamiaru brać, zabezpieczać się w taki sposób. Wtedy się bardziej nakręcałam "zapomniałam to zapewne szanse na ciążę są większe". Nic, czuł presję z mojej strony, tylko ja mu nie dałam odczuć jej, więc nie wiem może po prostu ma gorszy czas i dlatego wszystko odbiera inaczej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2019, 00:26

‹‹ 668 669 670 671 672 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ