Świeże staraczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Nera1986 wrote:OlaaM - mam 3 dzieci z czego o 2 dowiedziałam się w 6/7tc ,a z trzecią dowiadują się w 4 tc przyznam ,że nie robiłam żadnych badań (dopiero po usłyszeniu serduszka )
Czy się wygłupie? -
nick nieaktualny
-
OlaaM wrote:Dziewczyny, a ja mam taki dylemat bo pod koniec sierpnia do 10 września mamy zaplanowany urlop we Włoszech i jeśli w staraniach sierpniowych by sie udało to wyjeżdżałabym na wakacje zaraz po pozytywnym teście/becie. No i teraz się martwię, ze to niebezpieczne tak wyjeżdżać, dodatkowo lot samolotem, krótki bo raptem 2h ale zawsze. No i myśle, czy by starań w sierpniu nie odłożyć na bok i dać sobie odpocząć, cieszyć się urlopem. Bo tak najpewniej bym rozmyślala czy wszystko ok. Poza tym, wróciłabym to już by był początek 7tc...
Może to głupie ale bardzo mnie to dręczy i nie wiem co zrobić.
Jedziemy ze znajomymi i tak dość ciężko by było się wytłumaczyć z odwołania wyjazdu...
Mój mąż jest bezproblemowy i uważa, ze nawet jeśli bym na początku sierpnia zaszła i lekarz by odradził wyjazd to po prostu nie jedziemy, a kasa przepada, trudno.
Dajcie znać. Czy któraś z Was była w podobnej sytuacji?
Teraz ostatni raz będę miała stymulację clostilbegyt, później pewnie gonal, który z tego co czytałam chyba lepiej wpływa na wzrost jajeczek.test robilam na 2 dzien po przylocie na Krete ... wszystko sie udalo bez problemu
corka ma teraz 4 latka
i to samo mnie meczy teraz18 czerwca zaraz po owu lece na kilka dni samolotem z dziecmi ... ale nie mam gwarancji ze sie uda wiec .. lece no co ma byc to bedzie
tym bardziej sie martwie ze teraz jestem o te 5 lat starsza i o 3 poronienia bogatsza
no ale co mam zrobic nie zamkne sie w domu tylko dlatego ze jestem po owu
a dziecmi musze sie zajac no bo kto
a przed wyjazdem zrobilam lepsze ubezpieczenie podrozne i obcykalam czy niedaleko jest jakis szpitalna szczescie nie byl potrzebny i na cale szczescie bylam za granica to mnie ominela schiza zwiazana z robieniem bety
ale ile kasy na testy w Grtecji wydalam to nie pytaj haha majatek ;P
-
OlaaM wrote:Hm, może jak człowiek mniej myśli to jest spokojniejszy. Chyba na kolejnej wizycie zapytam o to lekarza.
Czy się wygłupie?W oczekiwaniu na czwarty cud ...
33lata
2.05.2016r-poronienie
-
nick nieaktualnyHej
Ola ja po moich przygodach napewno bym się nie zdecydowała na nic ..
Będąc w szpitalu w Chorwacji oprócz mnie przez ten tydzień przywieźli dwie Polki
Obydwie ciążę stracily
Nietwierdze że to akurat przez podróż ( tylko ja byłam autem one były samolotem z biura podróży) mimo to ja bym napewno nie pojechała
A faktycznie zawsze można lekarza zapytać
Ja po pozytywnym teście wyjezdzalam , a ciążę straciłam 6t 6d czyli 7 tydzień.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2019, 04:59
-
Anetka32 wrote:Hej
Ola ja po moich przygodach napewno bym się nie zdecydowała na nic ..
Będąc w szpitalu w Chorwacji oprócz mnie przez ten tydzień przywieźli dwie Polki
Obydwie ciążę stracily
Nietwierdze że to akurat przez podróż ( tylko ja byłam autem one były samolotem z biura podróży) mimo to ja bym napewno nie pojechała
A faktycznie zawsze można lekarza zapytać
Ja po pozytywnym teście wyjezdzalam , a ciążę straciłam 6t 6d czyli 7 tydzień.
Anetka a przyjmowałas wtedy luteinę lub duphaston?
-
nick nieaktualny
-
Moja szwagierka przez podróż samolotem straciła ciążę w 16 tyg, zaczął się prod przed wczesny. Lekarz dał jej zgodę na podróż samolotem. Dlatego przezorny zawsze ubezpieczonyNasza kochana córeczka Jagódka
20.02.2018r. - 01.03.2018r.
27.06. 2018r. - ciąża pozamaciczna
Zostałam mamą!
Oliwia 🥰 27.09.2019r.
Zosia 🥰 17.05.2021r. -
nick nieaktualnyDziewczyny powiedzcie mi jak to jest z tymi objawami ?
Mnie to cycki prawie wogole nie bola , wczoraj dość często i długo rypal mnie brzuch dziś w sumie nic . Zero niczego
Pytam bo w poprzedniej ciąży miałam cycki jak kamienie broń Boże dotknąć, a brzuch mnie bolał od rana do nocy czasami tak że w nocy budzil
Tyle że ciąża źle się skończyła. -
nick nieaktualnyAnetka32 wrote:Dziewczyny powiedzcie mi jak to jest z tymi objawami ?
Mnie to cycki prawie wogole nie bola , wczoraj dość często i długo rypal mnie brzuch dziś w sumie nic . Zero niczego
Pytam bo w poprzedniej ciąży miałam cycki jak kamienie broń Boże dotknąć, a brzuch mnie bolał od rana do nocy czasami tak że w nocy budzil
Tyle że ciąża źle się skończyła.
Każda ciąża jest inna Anetko, nie martw się jeśli nie masz objawów, z czasem pewnie same przyjdą.
Winter86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyjagodowamery wrote:Dziewczyny. Dostaje pierd*olca z moim wykresem...
Temperaturę zmierzyłam tak jak zawsze, z tym że ja później jeszcze idę spać i nie zawsze ją wpisuje od razu... dzisiaj termometr oszalał. 37.03 znowu wysokacoś się pitoli...
Masz może jakieś testy w domu? Jeśli test będzie negatywny, to ja bym na Twoim miejscu szła do lekarza...
Temperatura coś mi za wysoka
Może akurat jednak -
nick nieaktualnyAnetka32 wrote:Dziewczyny powiedzcie mi jak to jest z tymi objawami ?
Tyle że ciąża źle się skończyła.
Anetko objawami w ogóle się nie przejmuj. Mnie teraz jednego dnia piersi bolą a drugiego w ogóle. Ba! To się nawet potrafi zmienić w ciągu dnia. Boli brzucha typowo okresowych tez nie miałam codziennie. Nawet jak byłam na pierwszej wizycie u gina to mu o tym mowilam. Bałam się ze nie mam mdlosci i inne objawy ustają. Powiedział mi ze martwić się mam kiedy ból brzucha jest bardzo silny albo kiedy krwawię żywa czerwona krwią i uwaga wymiotuje! Powiedział ze pozostałe objawy mogą być a nie muszau mnie brzuch się odzywał najczęściej przy aktywności (sprzątanie, spacery) a mdlosci pojawiły się w 9tc. Piersi do tej pory bolą jak im się przypomni. A przez większość czasu nie bolą w ogole 😁 a to już zaraz 14tc ukończony będzie 😁
-
nick nieaktualnyAnetka32 wrote:Masz może jakieś testy w domu? Jeśli test będzie negatywny, to ja bym na Twoim miejscu szła do lekarza...
Temperatura coś mi za wysoka
Może akurat jednak
Wątpię w to, że się udało. Zamówiłam w aptece internetowej testy strumieniowe i plytkowe po 3, i dodatkowo owulacyjne 7szt w opakowaniu. Z nadzieją na nowy cykl... Coś ta nadzieja mnie oszukuje i nadal czekam 🤣 w poniedziałek dopiero mają być wysłane ale będę śledzić jak to wygląda. Może przyjdą zanim wylece na wakacje 😅 ostatnio długo szły. -
nick nieaktualnyjagodowamery wrote:Wątpię w to, że się udało. Zamówiłam w aptece internetowej testy strumieniowe i plytkowe po 3, i dodatkowo owulacyjne 7szt w opakowaniu. Z nadzieją na nowy cykl... Coś ta nadzieja mnie oszukuje i nadal czekam 🤣 w poniedziałek dopiero mają być wysłane ale będę śledzić jak to wygląda. Może przyjdą zanim wylece na wakacje 😅 ostatnio długo szły.
No ja mam jakieś 40 testów ciazowych i 30 owulacyjnych i też miałam nadzieję na następny cykl
A kiedy urlop ? -
nick nieaktualnyMasia wrote:Anetko objawami w ogóle się nie przejmuj. Mnie teraz jednego dnia piersi bolą a drugiego w ogóle. Ba! To się nawet potrafi zmienić w ciągu dnia. Boli brzucha typowo okresowych tez nie miałam codziennie. Nawet jak byłam na pierwszej wizycie u gina to mu o tym mowilam. Bałam się ze nie mam mdlosci i inne objawy ustają. Powiedział mi ze martwić się mam kiedy ból brzucha jest bardzo silny albo kiedy krwawię żywa czerwona krwią i uwaga wymiotuje! Powiedział ze pozostałe objawy mogą być a nie musza
u mnie brzuch się odzywał najczęściej przy aktywności (sprzątanie, spacery) a mdlosci pojawiły się w 9tc. Piersi do tej pory bolą jak im się przypomni. A przez większość czasu nie bolą w ogole 😁 a to już zaraz 14tc ukończony będzie 😁
Pewnie to nie moje pierwsze takie pytanie
Fajnie że masz tak w miarę dobrze:-)
Pomijając mdłości:-P
-
Anetka32 wrote:Dziewczyny powiedzcie mi jak to jest z tymi objawami ?
Tyle że ciąża źle się skończyła.i to wszystko, później lekkie nudności
pierwsza ciąża bez komplikacji, druga też
Nasza kochana córeczka Jagódka
20.02.2018r. - 01.03.2018r.
27.06. 2018r. - ciąża pozamaciczna
Zostałam mamą!
Oliwia 🥰 27.09.2019r.
Zosia 🥰 17.05.2021r. -
nick nieaktualnyAnetka32 wrote:No ja mam jakieś 40 testów ciazowych i 30 owulacyjnych i też miałam nadzieję na następny cykl
A kiedy urlop ?
Dzisiaj mam wolne po trzech dniach zapieprzu... pracy na sklepie w temperaturze 27 stopni minimum... jutro idę i w sobotę na popołudnie. Później już zaczynam urlop do końca czerwcanie chciałabym wtedy jednak mieć @
bo to żaden urlop by był. A lecimy w takie piękne miejsce że aż szkoda
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2019, 09:16
-
nick nieaktualnyE no to fajnie się macie !
Mnie się trafiło akurat w taki upał i szczerze powiedziawszy czuje się trochę słabo.
Mąż wczoraj mówił kiedy jedziemy po klimatyzator do mieszkania - bo mieszkam na 4 piętrze i aktualnie mam w mieszkaniu 31 stopni A gdzie tam popołudnie mówię mu że dla mnie A o mnie to mogę już jechać A on mi na to w piątek kolejne badanie ? Mówię tak i dostałam odpowiedź to pojedziemy w poniedziałek- masakra z tymi chlopami
To że tylko dlatego że w ciąży jestem to co kupujemy A i jeszcze musi się upewnić
Poniekąd to moja wina bo po tych słabych testach już go nastawilam źle:-/ -
nick nieaktualnyjagodowamery wrote:Dzisiaj mam wolne po trzech dniach zapieprzu... pracy na sklepie w temperaturze 27 stopni minimum... jutro idę i w sobotę na popołudnie. Później już zaczynam urlop do końca czerwca
nie chciałabym wtedy jednak mieć @
bo to żaden urlop by był. A lecimy w takie piękne miejsce że aż szkoda
No to się chwal;-)
Gdzie to lecisz;-)
Ja jestem na l4 odrazu ze względu na miesniaki - bo je mam