X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Świeże staraczki 2019
Odpowiedz

Świeże staraczki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2019, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olaa..32 wrote:
    Tak, nadal jestem w szpitalu, dzisiaj powtórzyli bete i spadła, ale będą mi jeszcze jutro powtarzać, nie wiem po co, ale niech im będzie 🤦🏽‍♀️ Mniej już krwawię, brzuch o dziwo mocno nie bolał, tylko takie delikatne skurcze miałam, dzisiaj beta wynosiła 40 coś, więc na dniach powinna spaść już do zera. Za 2 tygodnie chce jechać do mojej ginki po plan działania i zaczniemy starania na nowo, myśle, że po pierwszej @ będziemy mogli się już starać, bo u mnie nie było zarodka, tylko sam pęcherzyk, więc ciąża musiała się zatrzymać gdzieś na 4 tygodniu, bo nawet pęcherzyka żółtkowego nie miałam.
    Czytałam, że kobiety szybko zachodziły w ciąże po poronieniu jeszcze przed pierwszą @, ciekawe to jest 🤔

Muszą sprawdzić czy spada prawidłowo żeby żadnych powikłań nie było.
    U mnie nawet po zabiegu beta nie spadała więc zdecydowali o drugim ( niestety ) . Najważniejsze że jesteś pod opieką
    Trzymaj się <3

• Ania 89 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie staranka były. Już pewnie kończą się dni płodne. Więc ten mój cykl będzie trwał 24 dni. Krótko ale bywało znacznie gorzej:)

Test pozytywny 12 marca❤️
    16 maja prenatalne wizyta ❤️🍀 wszystko dobrze☺️
    06.06 wizyta❤️🍀
    04.07 wizyta❤️🍀
    08.07 połówkowe Zdrowa dziewczynka ☺️🩷
    16 września 3 prenatalne:)
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2019, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masia wrote:
    Jagodowa już niedługo tez poczujesz! Masz moje słowo ❤️

Zanim to nastąpi, to trochę musi minąć :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2019, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania 89 wrote:
    A u mnie staranka były. Już pewnie kończą się dni płodne. Więc ten mój cykl będzie trwał 24 dni. Krótko ale bywało znacznie gorzej:)

A kiedy miałaś owulacje w którym dc ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2019, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olaa..32 wrote:
    Tak, nadal jestem w szpitalu, dzisiaj powtórzyli bete i spadła, ale będą mi jeszcze jutro powtarzać, nie wiem po co, ale niech im będzie 🤦🏽‍♀️ Mniej już krwawię, brzuch o dziwo mocno nie bolał, tylko takie delikatne skurcze miałam, dzisiaj beta wynosiła 40 coś, więc na dniach powinna spaść już do zera. Za 2 tygodnie chce jechać do mojej ginki po plan działania i zaczniemy starania na nowo, myśle, że po pierwszej @ będziemy mogli się już starać, bo u mnie nie było zarodka, tylko sam pęcherzyk, więc ciąża musiała się zatrzymać gdzieś na 4 tygodniu, bo nawet pęcherzyka żółtkowego nie miałam.
    Czytałam, że kobiety szybko zachodziły w ciąże po poronieniu jeszcze przed pierwszą @, ciekawe to jest 🤔

Znam nawet przypadek ze koleżanka zaszła po zabiegu odrazu, nie doczekała nawet pierwszej @. Co prawda dziewczynka urodziła się miesiąc za wcześnie ale praktycznie cała ciąża bezproblemowa, a córeczka śliczna i zdrowa :) natomiast u Ciebie sprawa wyglada lepiej bo zabiegu uniknęłas :) zapytaj jednak lekarza, bo mnie mój kazał czekać do pierwszej normalnej @ :)

• adaska Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki.

Dzisiaj nastrój do dupy. Najchętniej bym się schowała pod kołdra i została tam na długi czas. Taki sen zimowy.
    Moi rodzice nie mogą się dogadać w sprawie rozwodu i wczoraj byłam świadkiem ich kłótni.... Cały czas mam łzy w oczach.

Z obliczeń mi wyszło, ze @ powinna być planowo w piątek. Przy założeniu, ze owu (domniemana) była 27/28 dc przy fl 16 dniowej.
    Dzisiaj zauważyłam beżowy śluz. Albo infekcja albo się zaczyna.

👼🏻6tc 👼🏻9tc

28.05.2020⏸🍀
    18.01.2021
    💙Adaś 10:58, 50cm 2660g
    💙Staś 11:00, 47cm 2330g

Spełniłam swoje największe marzenie. Zostałam mamą ♥️
  • Atyde Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adaska jakie piękności masz na zdjęciu profilowym :) zakochałam się :) a co do śluzu to ja mam całą ciążę na przemian beżowy i przezroczysty :)

Anetka ja z Jagódka byłam w 9tc pierwszy raz u lekarza i normalnie becikowe dostałam :)

Ola byle to już minęło i do działania...

Nera to fajnie masz, że cię nie ciągnie do tych papierochow :)

Nera1986 lubi tę wiadomość

Nasza kochana córeczka Jagódka
    20.02.2018r. - 01.03.2018r.

27.06. 2018r. - ciąża pozamaciczna

Zostałam mamą!
    Oliwia 🥰 27.09.2019r.

Zosia 🥰 17.05.2021r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2019, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodzwonilam się w końcu do poradni. Wizyta 22 czyli to będzie 9t6d czyli się liczy skończone to będzie 9 ;-)
    Daj Boże siły dotrwać:-)

Adaska beżowy śluz to często jest na początku ciąży też 🤭🤭🤭😁😁😁😁✊✊✊✊✊
    Rozumiem że test dziś negatywny . Tylko że jak w piątek masz dostać to jeszcze mamy dwa dni i wszystko się może zdarzyć ... la la la la

• Atyde Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka32 wrote:
    Dodzwonilam się w końcu do poradni. Wizyta 22 czyli to będzie 9t6d czyli się liczy skończone to będzie 9 ;-)
    Daj Boże siły dotrwać:-)

Adaska beżowy śluz to często jest na początku ciąży też 🤭🤭🤭😁😁😁😁✊✊✊✊✊
    Rozumiem że test dziś negatywny . Tylko że jak w piątek masz dostać to jeszcze mamy dwa dni i wszystko się może zdarzyć ... la la la la
    To idealnie się wstrzelisz z tygodniem :) a ty chodzisz prywatnie czy na NFZ?? :)

Nasza kochana córeczka Jagódka
    20.02.2018r. - 01.03.2018r.

27.06. 2018r. - ciąża pozamaciczna

Zostałam mamą!
    Oliwia 🥰 27.09.2019r.

Zosia 🥰 17.05.2021r.
  • adaska Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edytko postanowiłam zmienić zdjęcie i zamiast mieć na nim psiaka z internetu pokazać swoją psią córcię :)

Anetka, tak. Dzisiaj Pink negatywny 🤷🏻‍♀️

👼🏻6tc 👼🏻9tc

28.05.2020⏸🍀
    18.01.2021

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2019, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atyde wrote:
    To idealnie się wstrzelisz z tygodniem :) a ty chodzisz prywatnie czy na NFZ?? :)

I tak i tak .
    Do położnej dzwoniłam na nfz , natomiast częściej bywałam u Pani Doktor prywatnie . Na nfz szłam jak miałam większą ilość recept- szczególnie luteiny
    Gdzie koszt na nfz to 10 zł A prywatnie 130

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2019, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adaska wrote:
    Edytko postanowiłam zmienić zdjęcie i zamiast mieć na nim psiaka z internetu pokazać swoją psią córcię :)

Anetka, tak. Dzisiaj Pink negatywny 🤷🏻‍♀️

Oj tam nie ma co myśleć przecież test napewno się pomylił;-)
    Clera już sobie zostaw na piątek 😁

• adaska Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka32 wrote:
    Oj tam nie ma co myśleć przecież test napewno się pomylił;-)
    Clera już sobie zostaw na piątek 😁
    W piątek to ja okres będę mieć 😂

👼🏻6tc 👼🏻9tc

28.05.2020⏸🍀
    18.01.2021

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2019, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adaska wrote:
    W piątek to ja okres będę mieć 😂

Jasne jasne 🤭😂🤔

• Ania 89 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://zapodaj.net/1a5f9df57885d.jpg.html

06.06 wizyta❤️🍀
    04.07 wizyta❤️🍀
    preg.png
  • Ania 89 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstawiłam lh ten na górze z wczoraj a ten na dole z dziś. Chyba z dziś bardziej pozytywny? Choć ten wczoraj też ładny i raz dwa ciemniały kreski. Dziś to równo testowa z kontrolną więc może dziś a najpóźniej owu. A w nocy były staranka;)

06.06 wizyta❤️🍀
    04.07 wizyta❤️🍀
    preg.png
  • Olaa..32 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masia wrote:
    Znam nawet przypadek ze koleżanka zaszła po zabiegu odrazu, nie doczekała nawet pierwszej @. Co prawda dziewczynka urodziła się miesiąc za wcześnie ale praktycznie cała ciąża bezproblemowa, a córeczka śliczna i zdrowa :) natomiast u Ciebie sprawa wyglada lepiej bo zabiegu uniknęłas :) zapytaj jednak lekarza, bo mnie mój kazał czekać do pierwszej normalnej @ :)
    Też chce poczekać do pierwszej @ i dopiero zacząć starania, nie chce, żeby później znowu było coś nie tak jak za wcześnie bym zaszła, myśle, że od sierpnia będę mogła zacząć się starać i mam nadzieje, że nie zajmie Nam to rok czasu jak do tej pory 😏

Masia lubi tę wiadomość

27.02.2025 - 39+3tc 49 cm i 2900g 👶🏻🩷

05.2024 - 6tc 👼🏻💔

02.11.21 - 38+4tc 54cm i 3120g 👶🏻💙

07.2019 - 6tc 👼🏻💔

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2019, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaaa28 wrote:
    Hej dziewczyny czy ktoraj z was miala przepisany duphoston na plamienia przed miesiaczkami?? A takze podczas staran? Dzis mija 4 dzien przyjmowania a od 3 dni widze u siebie delikatne krwawienie... Nie wiem czy to juz okres czy to normalne??
    Hej ja brałam ten lek na plamienia przed okresem ale nic mi nie pomogło i lekarz kazał odstawić.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2019, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj znowu mi się puściła krew z nosa 💁‍♀️ pewnie przemęczenie organizmu tym razem, po tych dwóch 11.5 w pracy.. :( dzisiaj popołudnie pracuje, o ile znowu mi nie będzie lecieć krew i nie wezmę urlopu na żądanie drugiego w tym miesiącu 💁‍♀️🤨 oczywiście żartuje bo i tak pójdę do pracy 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2019, 12:12

• Gosiaaa28 Znajoma

Wysłany: 10 lipca 2019, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Progesteronu nie badalam.. W Polsce bede dopiero jesienia wiec pewnie bede zmuszona tutaj
    Zrobic .. Piersi mnie jakos szczegolnie nie bola i innych objawow / skutkow tez nie man.. No i wczoraj po poludnniu mialam krwawienie i do tej pory znow nie. Moze jeszcze przyjme i zobacze co bedzie dalej chociaz w tym miesiacu owulke wyczulam na okolo 11 dzien cyklu.. Test owulacyjny wykonywalam i rowniez tak wskazywal.. Wiec byc moze ze powinnam szybciej zazyc dupka a nie tego 17 dnia..

‹‹ 798 799 800 801 802 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ