X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Świeże staraczki 2019
Odpowiedz

Świeże staraczki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2019, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olaa..32 wrote:
    Tak, nadal jestem w szpitalu, dzisiaj powtórzyli bete i spadła, ale będą mi jeszcze jutro powtarzać, nie wiem po co, ale niech im będzie 🤦🏽‍♀️ Mniej już krwawię, brzuch o dziwo mocno nie bolał, tylko takie delikatne skurcze miałam, dzisiaj beta wynosiła 40 coś, więc na dniach powinna spaść już do zera. Za 2 tygodnie chce jechać do mojej ginki po plan działania i zaczniemy starania na nowo, myśle, że po pierwszej @ będziemy mogli się już starać, bo u mnie nie było zarodka, tylko sam pęcherzyk, więc ciąża musiała się zatrzymać gdzieś na 4 tygodniu, bo nawet pęcherzyka żółtkowego nie miałam.
    Czytałam, że kobiety szybko zachodziły w ciąże po poronieniu jeszcze przed pierwszą @, ciekawe to jest 🤔

Muszą sprawdzić czy spada prawidłowo żeby żadnych powikłań nie było.
    U mnie nawet po zabiegu beta nie spadała więc zdecydowali o drugim ( niestety ) . Najważniejsze że jesteś pod opieką
    Trzymaj się <3

• Ania 89 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie staranka były. Już pewnie kończą się dni płodne. Więc ten mój cykl będzie trwał 24 dni. Krótko ale bywało znacznie gorzej:)

Inseminacja 1 marca
    Test pozytywny 12 marca🍀
    13.03 beta HCG-51🍀
    15.03 beta HCG-159🍀
    18.03 beta HCG-579🍀
    Pierwsze USG serduszkowe 1.04 🍀❤️
    1.04 jest ❤️🍀☺️
    13 kwietnia wizyta❤️🍀
    13 maja wizyta ❤️🍀
    16 maja prenatalne wizyta ❤️🍀
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2019, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masia wrote:
    Jagodowa już niedługo tez poczujesz! Masz moje słowo ❤️

Zanim to nastąpi, to trochę musi minąć :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2019, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania 89 wrote:
    A u mnie staranka były. Już pewnie kończą się dni płodne. Więc ten mój cykl będzie trwał 24 dni. Krótko ale bywało znacznie gorzej:)

A kiedy miałaś owulacje w którym dc ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2019, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olaa..32 wrote:
    Tak, nadal jestem w szpitalu, dzisiaj powtórzyli bete i spadła, ale będą mi jeszcze jutro powtarzać, nie wiem po co, ale niech im będzie 🤦🏽‍♀️ Mniej już krwawię, brzuch o dziwo mocno nie bolał, tylko takie delikatne skurcze miałam, dzisiaj beta wynosiła 40 coś, więc na dniach powinna spaść już do zera. Za 2 tygodnie chce jechać do mojej ginki po plan działania i zaczniemy starania na nowo, myśle, że po pierwszej @ będziemy mogli się już starać, bo u mnie nie było zarodka, tylko sam pęcherzyk, więc ciąża musiała się zatrzymać gdzieś na 4 tygodniu, bo nawet pęcherzyka żółtkowego nie miałam.
    Czytałam, że kobiety szybko zachodziły w ciąże po poronieniu jeszcze przed pierwszą @, ciekawe to jest 🤔

Znam nawet przypadek ze koleżanka zaszła po zabiegu odrazu, nie doczekała nawet pierwszej @. Co prawda dziewczynka urodziła się miesiąc za wcześnie ale praktycznie cała ciąża bezproblemowa, a córeczka śliczna i zdrowa :) natomiast u Ciebie sprawa wyglada lepiej bo zabiegu uniknęłas :) zapytaj jednak lekarza, bo mnie mój kazał czekać do pierwszej normalnej @ :)

• adaska Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki.

Dzisiaj nastrój do dupy. Najchętniej bym się schowała pod kołdra i została tam na długi czas. Taki sen zimowy.
    Moi rodzice nie mogą się dogadać w sprawie rozwodu i wczoraj byłam świadkiem ich kłótni.... Cały czas mam łzy w oczach.

Z obliczeń mi wyszło, ze @ powinna być planowo w piątek. Przy założeniu, ze owu (domniemana) była 27/28 dc przy fl 16 dniowej.
    Dzisiaj zauważyłam beżowy śluz. Albo infekcja albo się zaczyna.

👼🏻6tc 👼🏻9tc

28.05.2020⏸🍀
    18.01.2021
    💙Adaś 10:58, 50cm 2660g
    💙Staś 11:00, 47cm 2330g

Spełniłam swoje największe marzenie. Zostałam mamą ♥️
  • Atyde Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adaska jakie piękności masz na zdjęciu profilowym :) zakochałam się :) a co do śluzu to ja mam całą ciążę na przemian beżowy i przezroczysty :)

Anetka ja z Jagódka byłam w 9tc pierwszy raz u lekarza i normalnie becikowe dostałam :)

Ola byle to już minęło i do działania...

Nera to fajnie masz, że cię nie ciągnie do tych papierochow :)

Nera1986 lubi tę wiadomość

Nasza kochana córeczka Jagódka
    20.02.2018r. - 01.03.2018r.

27.06. 2018r. - ciąża pozamaciczna

Zostałam mamą!
    Oliwia 🥰 27.09.2019r.

Zosia 🥰 17.05.2021r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2019, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodzwonilam się w końcu do poradni. Wizyta 22 czyli to będzie 9t6d czyli się liczy skończone to będzie 9 ;-)
    Daj Boże siły dotrwać:-)

Adaska beżowy śluz to często jest na początku ciąży też 🤭🤭🤭😁😁😁😁✊✊✊✊✊
    Rozumiem że test dziś negatywny . Tylko że jak w piątek masz dostać to jeszcze mamy dwa dni i wszystko się może zdarzyć ... la la la la

• Atyde Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka32 wrote:
    Dodzwonilam się w końcu do poradni. Wizyta 22 czyli to będzie 9t6d czyli się liczy skończone to będzie 9 ;-)
    Daj Boże siły dotrwać:-)

Adaska beżowy śluz to często jest na początku ciąży też 🤭🤭🤭😁😁😁😁✊✊✊✊✊
    Rozumiem że test dziś negatywny . Tylko że jak w piątek masz dostać to jeszcze mamy dwa dni i wszystko się może zdarzyć ... la la la la
    To idealnie się wstrzelisz z tygodniem :) a ty chodzisz prywatnie czy na NFZ?? :)

Nasza kochana córeczka Jagódka
    20.02.2018r. - 01.03.2018r.

27.06. 2018r. - ciąża pozamaciczna

Zostałam mamą!
    Oliwia 🥰 27.09.2019r.

Zosia 🥰 17.05.2021r.
  • adaska Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edytko postanowiłam zmienić zdjęcie i zamiast mieć na nim psiaka z internetu pokazać swoją psią córcię :)

Anetka, tak. Dzisiaj Pink negatywny 🤷🏻‍♀️

👼🏻6tc 👼🏻9tc

28.05.2020⏸🍀
    18.01.2021

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2019, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atyde wrote:
    To idealnie się wstrzelisz z tygodniem :) a ty chodzisz prywatnie czy na NFZ?? :)

I tak i tak .
    Do położnej dzwoniłam na nfz , natomiast częściej bywałam u Pani Doktor prywatnie . Na nfz szłam jak miałam większą ilość recept- szczególnie luteiny
    Gdzie koszt na nfz to 10 zł A prywatnie 130

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2019, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adaska wrote:
    Edytko postanowiłam zmienić zdjęcie i zamiast mieć na nim psiaka z internetu pokazać swoją psią córcię :)

Anetka, tak. Dzisiaj Pink negatywny 🤷🏻‍♀️

Oj tam nie ma co myśleć przecież test napewno się pomylił;-)
    Clera już sobie zostaw na piątek 😁

• adaska Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka32 wrote:
    Oj tam nie ma co myśleć przecież test napewno się pomylił;-)
    Clera już sobie zostaw na piątek 😁
    W piątek to ja okres będę mieć 😂

👼🏻6tc 👼🏻9tc

28.05.2020⏸🍀
    18.01.2021

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2019, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adaska wrote:
    W piątek to ja okres będę mieć 😂

Jasne jasne 🤭😂🤔

• Ania 89 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://zapodaj.net/1a5f9df57885d.jpg.html

Inseminacja 1 marca
    Test pozytywny 12 marca🍀
    13.03 beta HCG-51🍀
    15.03 beta HCG-159🍀
    18.03 beta HCG-579🍀
    1.04 jest ❤️🍀☺️
    13 kwietnia wizyta❤️🍀
    13 maja wizyta ❤️🍀
    preg.png
  • Ania 89 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstawiłam lh ten na górze z wczoraj a ten na dole z dziś. Chyba z dziś bardziej pozytywny? Choć ten wczoraj też ładny i raz dwa ciemniały kreski. Dziś to równo testowa z kontrolną więc może dziś a najpóźniej owu. A w nocy były staranka;)

Inseminacja 1 marca
    Test pozytywny 12 marca🍀
    13.03 beta HCG-51🍀
    15.03 beta HCG-159🍀
    18.03 beta HCG-579🍀
    1.04 jest ❤️🍀☺️
    13 kwietnia wizyta❤️🍀
    13 maja wizyta ❤️🍀
    preg.png
  • Olaa..32 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masia wrote:
    Znam nawet przypadek ze koleżanka zaszła po zabiegu odrazu, nie doczekała nawet pierwszej @. Co prawda dziewczynka urodziła się miesiąc za wcześnie ale praktycznie cała ciąża bezproblemowa, a córeczka śliczna i zdrowa :) natomiast u Ciebie sprawa wyglada lepiej bo zabiegu uniknęłas :) zapytaj jednak lekarza, bo mnie mój kazał czekać do pierwszej normalnej @ :)
    Też chce poczekać do pierwszej @ i dopiero zacząć starania, nie chce, żeby później znowu było coś nie tak jak za wcześnie bym zaszła, myśle, że od sierpnia będę mogła zacząć się starać i mam nadzieje, że nie zajmie Nam to rok czasu jak do tej pory 😏

Masia lubi tę wiadomość

27.02.2025 - 39+3tc 49 cm i 2900g 👶🏻🩷

05.2024 - 6tc 👼🏻💔

02.11.21 - 38+4tc 54cm i 3120g 👶🏻💙

07.2019 - 6tc 👼🏻💔

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2019, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaaa28 wrote:
    Hej dziewczyny czy ktoraj z was miala przepisany duphoston na plamienia przed miesiaczkami?? A takze podczas staran? Dzis mija 4 dzien przyjmowania a od 3 dni widze u siebie delikatne krwawienie... Nie wiem czy to juz okres czy to normalne??
    Hej ja brałam ten lek na plamienia przed okresem ale nic mi nie pomogło i lekarz kazał odstawić.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2019, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj znowu mi się puściła krew z nosa 💁‍♀️ pewnie przemęczenie organizmu tym razem, po tych dwóch 11.5 w pracy.. :( dzisiaj popołudnie pracuje, o ile znowu mi nie będzie lecieć krew i nie wezmę urlopu na żądanie drugiego w tym miesiącu 💁‍♀️🤨 oczywiście żartuje bo i tak pójdę do pracy 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2019, 12:12

• Gosiaaa28 Znajoma

Wysłany: 10 lipca 2019, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Progesteronu nie badalam.. W Polsce bede dopiero jesienia wiec pewnie bede zmuszona tutaj
    Zrobic .. Piersi mnie jakos szczegolnie nie bola i innych objawow / skutkow tez nie man.. No i wczoraj po poludnniu mialam krwawienie i do tej pory znow nie. Moze jeszcze przyjme i zobacze co bedzie dalej chociaz w tym miesiacu owulke wyczulam na okolo 11 dzien cyklu.. Test owulacyjny wykonywalam i rowniez tak wskazywal.. Wiec byc moze ze powinnam szybciej zazyc dupka a nie tego 17 dnia..

‹‹ 798 799 800 801 802 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ