Świeże staraczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAdaska pokaż, bo ja znalazłam USG z 2018 roku, a dwa dni po usg dostałam miesiączkę (wiem bo prowadzę kalendarzyk od 2016 i zajrzałam jak to się ma) więc się zastanawiam jak wyglądają na usg policystyczne.
Wtedy byłam u innej Pani doktor tylko na usg, bo lekarz na nfz podejrzewal guza na jajniku, więc się przestraszyłam. Zrobiła mi usg i stwierdziła że ja normalnie miałam owulacje ale późną i ona nie widzi tu żebym miała PCO.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2019, 19:04
-
adaska wrote:Polubiłam przez przypadek 🙊
Ja mogę ci pokazać usg moich jajników ale nie pamietam ile wtedy miał (pamiętaj ze mam policystyczne)
-
Karolina. wrote:No właśnie nie miałam wizyty czy pękł czy nie
lekarz powiedział 13 lipca w dniu sprawdzenia wielkości pęcherzyków ( 2 pęcherzyki po prawej stronie)
Że dziś dajemy zastrzyk i potem ze mam brać luteine teraz biorę 3x dziennie i między 26 a 28 mam zrobić test a potem iść na krew i dopiero umówić się na wizytę aaaaa tutaj jak czytam to wszystko wygląda zupełnie inaczej
Ja na Twoim miejscu poszłabym we wskazanym terminie na betę zamiast katować się testami
Beta będzie pewna. Czytałam gdzieś, że dziewczynom będącym w ciąży testy ciążowe wychodziły negatywne a buty miały piękne
Trzymam kciuki 💚👼🏻6tc 👼🏻9tc
28.05.2020⏸🍀
18.01.2021
💙Adaś 10:58, 50cm 2660g
💙Staś 11:00, 47cm 2330g
Spełniłam swoje największe marzenie. Zostałam mamą ♥️ -
nick nieaktualnyKarolina jeśli dobrze myśle to zastrzyk miałaś 13, wiec gdzieś 15 była owulacja. Czyli dzisiaj jesteś 8dpo - na test może być za wcześnie. Mnie kreska bardzo delikatna wyszła 10dpo z porannego moczu. Poczekaj jeszcze dwa dni przynajmniej a najlepiej do terminu @. Nigdy nie wiadomo kiedy nastąpi zagnieżdżenie (u mnie 7/8dpo a np u Anetki był to prawdopodobnie 12dpo). A HCG wydziela się dopiero po zagnieżdżeniu
także nic straconego
-
nick nieaktualnyadaska wrote:
MOJE wyglądają o wiele gorzej z 2018 roku -
U Ciebie te pęcherzyki wydają się być większe, mogłam powiedzieć mojej ginekolog, żeby zmierzyła mi ten pęcherzyk, żebym wiedziała kiedy mniej więcej @ przylezie 🤔
-
jagodowamery wrote:Adaska pokaż, bo ja znalazłam USG z 2018 roku, a dwa dni po usg dostałam miesiączkę (wiem bo prowadzę kalendarzyk od 2016 i zajrzałam jak to się ma) więc się zastanawiam jak wyglądają na usg policystyczne.
Wtedy byłam u innej Pani doktor tylko na usg, bo lekarz na nfz podejrzewal guza na jajniku, więc się przestraszyłam. Zrobiła mi usg i stwierdziła że ja normalnie miałam owulacje ale późną i ona nie widzi tu żebym miała PCO.
Oto moje policystyczne serki szwajcarskie 😂
👼🏻6tc 👼🏻9tc
28.05.2020⏸🍀
18.01.2021
jagodowamery wrote:MOJE wyglądają o wiele gorzej z 2018 roku
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2019, 19:13
👼🏻6tc 👼🏻9tc
28.05.2020⏸🍀
18.01.2021
nick nieaktualnyadaska wrote:Bo to są w miarę aktualne zdjęcia z tego roku (po leczeniu i tabletkach). Wyżej wstawiłam ci starsze.
Czyli te "sery szwajcarskie" to stare zdjecie?
To u mnie i tak nie ma źle. Byłam w 33 dniu cyklu wtedy i dwa dni później 1.12.2018 była miesiączka. Zaraz wstawię zdjęcie -
jagodowamery wrote:Czyli te "sery szwajcarskie" to stare zdjecie?
To u mnie i tak nie ma źle. Byłam w 33 dniu cyklu wtedy i dwa dni później 1.12.2018 była miesiączka. Zaraz wstawię zdjęcie👼🏻6tc 👼🏻9tc
28.05.2020⏸🍀
18.01.2021
adaska wrote:Bo to są w miarę aktualne zdjęcia z tego roku (po leczeniu i tabletkach). Wyżej wstawiłam ci starsze z 2018
adaska lubi tę wiadomość
-
Olaa..32 wrote:Różnica jest kolosalna, leczenie jednak daje rezultaty, teraz tylko czekać na ten najważniejszy rezultat 🤰🏻
Nawet teraz jak patrzyłam na stare badania to TSH w połowie, czyli idealnie, FT3, FT4 tez ideolo.
Spinam poślady i lecę rano na badania. Nie ma lipya w piątek do mojego kochanego pana doktora 😍
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2019, 19:18
👼🏻6tc 👼🏻9tc
28.05.2020⏸🍀
18.01.2021
Masia wrote:Karolina jeśli dobrze myśle to zastrzyk miałaś 13, wiec gdzieś 15 była owulacja. Czyli dzisiaj jesteś 8dpo - na test może być za wcześnie. Mnie kreska bardzo delikatna wyszła 10dpo z porannego moczu. Poczekaj jeszcze dwa dni przynajmniej a najlepiej do terminu @. Nigdy nie wiadomo kiedy nastąpi zagnieżdżenie (u mnie 7/8dpo a np u Anetki był to prawdopodobnie 12dpo). A HCG wydziela się dopiero po zagnieżdżeniu
także nic straconego
Bardzo wam dziękuję za wszelkie odpowiedzi i moje wątpliwości
Wiem że jestem straszna panikara... ale to silniejsze ode mnie
W moim otoczeniu nie bardzo mam z kim o tym rozmawiać bo każda ma już dzieci bądź jest w ciąży a ja nie chcę chyba też komuś nie wiem "zagracac głowy" długo się zastanawiałam czy to napisać i w końcu się odwazylam i DZIĘKUJĘ ❤️
CZASEM małe słowa pomagają.
Niby tak dziś 8 dzień
Cholera wie po co robiłam test nie wiem sama
Może coś tam jeszcze wyjdzie posłucham się Was i lekarza i za parę dni zrobię kolejny i pójdę na krew
Wiem ze rzadko się udaje za 1 razem i nie powinno się o tym myśleć ale cały czas gdzieś tam z tyłu głowy to wszystko siedzi.
-
adaska wrote:Tak ♥️♥️♥️
Nawet teraz jak patrzyłam na stare badania to TSH w połowie, czyli idealnie, FT3, FT4 tez ideolo.
Spinam poślady i lecę rano na badania. Nie ma lipya w piątek do mojego kochanego pana doktora 😍
-
Olaa..32 wrote:Adaska coś czuje, że niedługo zagości u Ciebie mała fasoleczka 😁 Warunki ma idealne, żeby się rozgościć 😜
Czekam na prezent urodzinowy od męża 😂
Dobrze, że lekarza w piątek. Jak da zielone światło to cały weekend w łóżku spędzimy. Przerwa tylko na wyjście do toalety, jedzenie i wypuszczenie psiny 😂. Już mam naszykowany Conceive Plus, wino i plan na kolacje 😈👼🏻6tc 👼🏻9tc
28.05.2020⏸🍀
18.01.2021
nick nieaktualny
-
Zamówiłam testy owulacyjne cyfrowe z clearblue, bo po pierwszej @ już bym chciała zacząć staranka, a chciałabym zobaczyć czy po poronieniu owulacja mi się nie poprzesuwała, na monitoring jeszcze nie chce pójść, bo moja ginekolog powiedziała, że najlepiej jest odczekać 2 cykle, a ja czytałam, że dziewczyny po zabiegu już po 1 @ dostały zielone światło, a ja zabiegu nie miałam, wszystko wróciło do normy, więc nie widzę potrzeby czekać 2 cykle 😏 Coś czuje, że u mnie będą problemy z endometrium, w ciąży jak poszłam na wizytę to było bardzo cieniutkie, miało ponad 6 mm, muszę zacząć pić czerwone wino 🤔
-
Olaa..32 wrote:Progesteron pewnie podskoczył, bo fasolka się tam kluje 😁
Chyba po bretońsku 🤣86r.( 3 córki )
05.2016r. - poronienie
05.2023r -puste jajo płodowe
"Zwyciężca to po prostu marzyciel, który się nie poddał."
6.02- data cudownej nowiny
8.02- 35dc beta hcg 3283,00
28.05 - Moja maleńka 0,5 kg. Lili ❤
29.07 -1930g szczęścia ❤
15.09 - ok 3000❤
11.10 - termin porodu OM
Liliana ur. 30.09 o godz. 5:46 SN
3360g , 50cm ❤ -
adaska wrote:Ola... spełnienie marzeń ♥️
Czekam na prezent urodzinowy od męża 😂
Dobrze, że lekarza w piątek. Jak da zielone światło to cały weekend w łóżku spędzimy. Przerwa tylko na wyjście do toalety, jedzenie i wypuszczenie psiny 😂. Już mam naszykowany Conceive Plus, wino i plan na kolacje 😈