Świeże staraczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyOlaa..32 wrote:Zamówiłam testy owulacyjne cyfrowe z clearblue, bo po pierwszej @ już bym chciała zacząć staranka, a chciałabym zobaczyć czy po poronieniu owulacja mi się nie poprzesuwała, na monitoring jeszcze nie chce pójść, bo moja ginekolog powiedziała, że najlepiej jest odczekać 2 cykle, a ja czytałam, że dziewczyny po zabiegu już po 1 @ dostały zielone światło, a ja zabiegu nie miałam, wszystko wróciło do normy, więc nie widzę potrzeby czekać 2 cykle 😏 Coś czuje, że u mnie będą problemy z endometrium, w ciąży jak poszłam na wizytę to było bardzo cieniutkie, miało ponad 6 mm, muszę zacząć pić czerwone wino 🤔
Olcia a mogę potowarzyszyć? Moje miało niewiele więcej w marcu tego roku, bo tylko 7mm... dostałam na to estrofem, więc nie wiem czy coś zdziałał bo od tego cyklu zero leków. Wyjdzie w praniu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2019, 19:40
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyOlaa..32 wrote:Uda się szybciej niż myślisz ❤️ Ja też zakupiłam żel, ale inny, bo ten conceive to bardzo ciężko jest dostać, wszędzie praktycznie wyprzedany 😅
A w Twoim mieście znajduje się paczkomat? Bo mam stronę na której można zamówić- internetowa apteka. Wystarczy założyć konto i wpisać dane. Później sama wybierasz sposób dostawy czy przez kuriera, czy paczkomat. -
jagodowamery wrote:Olcia a mogę potowarzyszyć? Moje miało niewiele więcej w marcu tego roku, bo tylko 7mm... dostałam na to estrofem, więc nie wiem czy coś zdziałał bo od tego cyklu zero leków. Wyjdzie w praniu.
Jak pójdę na monitoring (ale to we wrześniu gdzieś) to zobaczymy ile będzie wynosił, a w jakim dc byłaś, że miało 7 mm? -
nick nieaktualnyOlaa..32 wrote:Jak pójdę na monitoring (ale to we wrześniu gdzieś) to zobaczymy ile będzie wynosił, a w jakim dc byłaś, że miało 7 mm?
Nie pamiętam ale wtedy raczej był bezowulacyjny cykl, bo jak miałam w lutym miesiączkę tak po 52 dniach przyszedł okres dopiero w kwietniu. Nawet wtedy nie byłam przed terminem miesiączki. Bo to było na początku marca, a okres był 09.02 i dopiero 02.04.kolejny -
jagodowamery wrote:A w Twoim mieście znajduje się paczkomat? Bo mam stronę na której można zamówić- internetowa apteka. Wystarczy założyć konto i wpisać dane. Później sama wybierasz sposób dostawy czy przez kuriera, czy paczkomat.
-
nick nieaktualnyOlaa..32 wrote:Niedaleko mojej miejscowości jest paczkomat, możesz podać nazwę tej apteki, na przyszłość będę wiedzieć 😊
OLMEDjak złożysz zamówienie na początku tygodnia to powinno być pod koniec tygodnia u Ciebie. Jak sprawdzalam kiedyś to był ten żel ale z krótką data.
-
Ja pamietam w marcu jak mi pęcherzyk rósł to endometrium miało 5mm (kilka dni później pregnyl był)
Myślicie ze za małe było?
Ola ja popijam winko. I biorę magnez z wit. B6 na Endo.
Powiem ci w piątek czy podziałało 😏Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2019, 19:48
👼🏻6tc 👼🏻9tc
28.05.2020⏸🍀
18.01.2021
💙Adaś 10:58, 50cm 2660g
💙Staś 11:00, 47cm 2330g
Spełniłam swoje największe marzenie. Zostałam mamą ♥️ -
nick nieaktualnyadaska wrote:Ja pamietam w marcu jak mi pęcherzyk rósł to endometrium miało 5mm (kilka dni później pregnyl był)
Powiem ci w piątek czy podziałało 😏
Za małe. Do zagnieżdżenia najmniej około 8mm jest dobre. -
jagodowamery wrote:Nie pamiętam ale wtedy raczej był bezowulacyjny cykl, bo jak miałam w lutym miesiączkę tak po 52 dniach przyszedł okres dopiero w kwietniu. Nawet wtedy nie byłam przed terminem miesiączki. Bo to było na początku marca, a okres był 09.02 i dopiero 02.04.kolejny
-
adaska wrote:Ja pamietam w marcu jak mi pęcherzyk rósł to endometrium miało 5mm (kilka dni później pregnyl był)
Powiem ci w piątek czy podziałało 😏
Magnez pomaga na endo? 🤔 Kurczę muszę kupić 🤨Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2019, 19:53
-
jagodowamery wrote:Nera...rozwaliłaś mnie 🤨😂86r.( 3 córki )
05.2016r. - poronienie
05.2023r -puste jajo płodowe
"Zwyciężca to po prostu marzyciel, który się nie poddał."
6.02- data cudownej nowiny
8.02- 35dc beta hcg 3283,00
28.05 - Moja maleńka 0,5 kg. Lili ❤
29.07 -1930g szczęścia ❤
15.09 - ok 3000❤
11.10 - termin porodu OM
Liliana ur. 30.09 o godz. 5:46 SN
3360g , 50cm ❤ -
jagodowamery wrote:Za małe. Do zagnieżdżenia najmniej około 8mm jest dobre.
Zwolnienie blokady:
Jeśli badania są dobre, branie lekow i wino zadziałają na endometrium, pęcherzyk urośnie (sam albo z pomocą lekow) później dostanę zastrzyk to może ... 😏
Wybaczcie😂 mam dzisiaj bardzo dobry humor i gadam głupoty 😁
👼🏻6tc 👼🏻9tc
28.05.2020⏸🍀
18.01.2021
adaska wrote:I teraz w mojej głowie jak w maszynie lotto 😂
Zwolnienie blokady:
Jeśli badania są dobre, branie lekow i wino zadziałają na endometrium, pęcherzyk urośnie (sam albo z pomocą lekow) później dostanę zastrzyk to może ... 😏
Ale to nie są wcale głupoty, bo może faktycznie tak może być, oj kochana sierpień jest Twój 😁 -
nick nieaktualnyHello
Ola - tak to może być cienkie endo . Miałam z tym ogromny problem i generalnie moje miesiaczki nadawały się na wkładkę . fajnie że tak szybko wracacie do " gry " organizm może jeszcze ciążowy być więc powinno pójść szybkopowodzenia kciuki!
Nera ja poproszę o fasolkę może być i po bretońsku ( niewiem jaka to pozycja- byle rosło) 😂😂 . Wykresik obiecujący;-)
Adaśka widzisz to się dobrze składa bo pewnie już doczytałas w ulotce że Ovarin jest też ( albo i głównie) dla kobiet z Pcos
Także do dzieła! Endo 5mm to niestety kiepskie endo , migdały wino magnez i myślę że i ovarin może pomóc:-)
Masia racja u mnie wykres pokazuje spadek 11dpo A 12dpo dość mocny ból podbrzusza trwający cały dzień- wszystko wskazuje na to że to było zagniezdzenie:-)
OlaM Cóż zrobić, trzeba to znieść- bo przecież jakie inne wyjście? To już nie odemnie zależy A od dziecka czy sobie poradzi z gadem -
Olaa..32 wrote:Ale to nie są wcale głupoty, bo może faktycznie tak może być, oj kochana sierpień jest Twój 😁👼🏻6tc 👼🏻9tc
28.05.2020⏸🍀
18.01.2021
nick nieaktualnyadaska wrote:I teraz w mojej głowie jak w maszynie lotto 😂
Zwolnienie blokady:
Oby tylko nie padła 6- stka ! 😂😂 -
To u mnie jest tak, ze jak endo ładne np. 8 czy 10 mm to pęcherzyka dominującego nie ma. Na poprawę endo od marca biorę dopochwowo estrofem i pomaga. Najmniej miałam 6mm w 11dc.
Smutno mi jakos... rok temu o tej porze nie pomyślałabym, ze będą takie problemy. Znajomym dzieci się rodzą, rosną a u nas nic. Już mamy żartobliwie ksywę „bezdzietni”...
Pamietam jeszcze jak w kwietniu mówiłam do męża ze jak sie do końca września nie uda to idziemy do Klinki Niepłodności... wtedy jak to mowilam to jednak w duchu wierzyłam, ze nie będzie to konieczne....
Niech ten miesiąc szybko zleci.
Chce już wrocic do starań. -
Anetka32 wrote:Hello
Ola - tak to może być cienkie endo . Miałam z tym ogromny problem i generalnie moje miesiaczki nadawały się na wkładkę . fajnie że tak szybko wracacie do " gry " organizm może jeszcze ciążowy być więc powinno pójść szybkopowodzenia kciuki!
Nera ja poproszę o fasolkę może być i po bretońsku ( niewiem jaka to pozycja- byle rosło) 😂😂 . Wykresik obiecujący;-)
Adaśka widzisz to się dobrze składa bo pewnie już doczytałas w ulotce że Ovarin jest też ( albo i głównie) dla kobiet z Pcos
Także do dzieła! Endo 5mm to niestety kiepskie endo , migdały wino magnez i myślę że i ovarin może pomóc:-)
Masia racja u mnie wykres pokazuje spadek 11dpo A 12dpo dość mocny ból podbrzusza trwający cały dzień- wszystko wskazuje na to że to było zagniezdzenie:-)
OlaM Cóż zrobić, trzeba to znieść- bo przecież jakie inne wyjście? To już nie odemnie zależy A od dziecka czy sobie poradzi z gadem