Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne szybsza miesiaczka czy krwawienie implantacyjne?
Odpowiedz

szybsza miesiaczka czy krwawienie implantacyjne?

Oceń ten wątek:
  • M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2021, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem tam gdybym miała innego lekarza to może już dawno bym to zrobiła a tak to się więcej na forum dowiaduje właśnie...

• Madzialena1 Koleżanka

Wysłany: 25 stycznia 2021, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to masz powód do zmiany na innego. W naszym wieku już trzeba poważnie podchodzić do tematu a nie że on na nic Cię nie kieruje. Zawsze jak zbadasz podstawy będziesz spokojniejsza

• M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2021, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdybym dzisiaj spala normalnie w nocy to pewnie bym poszła na badania bo czytałam że muszą być w 3dc to już bym z wynikami chociaż była to szybciej... Ale mówię mojemu że musi badania zrobi a on okej tylko gdzie 😂
    Trochę się wystraszyłam powiem Ci ale widzisz jak odrazu trafisz na konkretnego lekarza to odrazu inaczej...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2021, 20:31

• Madzialena1 Koleżanka

Wysłany: 25 stycznia 2021, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz gdzieś koło siebie jakaś klinike leczenia niepłodności? Badania nasienia tam zrobicie bez żadnej wizyty. No lekarz lekarzowi nie równy czasami....

• M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2021, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wawa albo Łódź bo Skierniewice czy Łowicz nie mogę znaleźć a raczej już wolę się wybrać dalej... Zresztą mój mąż często w wawie więc nic mu się nie stanie jak w czasie wolnym pojedzie :) a wy gdzie robiliście badania?

• Madzialena1 Koleżanka

Wysłany: 26 stycznia 2021, 04:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę do Gamety do Warszawy na Ursynowie. Wcześniej byłam w centrum Warszawy w Invicta ale nie polecam.
    No i dostałam @ ale jak chamsko. O 4 obudził mnie straszny ból, skurcze podbrzusza i lędźwi bardzo mocne do tego byłam cała spocona i chciało mi się wymiotować, biegnę do łazienki i już zalałam się krwią. Wzięłam jeden przeciwbolowy ale czuję że muszę brać zaraz drugi.... 😭😭😭 znowu mi się cykl skrócił

• M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2021, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To menda jedna musiała przyjść... Współczuję i rozumiem te bóle...właśnie się dziwiłam że o 4 piszesz...

• Madzialena1 Koleżanka

Wysłany: 26 stycznia 2021, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daj spokój o 4 mnie wzięło to od razu dwa prochy udało się zasnąć po 5 a o 6 powtórka.... i doceniam w takie dni zdalną pracę.
    A co do kliniki i badań nasienia to mimo wszystko mój powiedział że taki spokój i klimat miał w Invicta właśnie, ale tam nam się podejście lekarzy nie podobało, ale samo badanie można wykonać. U mnie w Gamecie tolerują badania z innych klinik i punktów

• M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2021, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dobrze ze chociaż udało się zasnąć....To cały czas będziesz na zdalnym? Ja dziś znowu się budziłam a rano miałam popuchniete i suche oczy i dłonie jakieś opuchnięte... No no scigne go niech tam robi i zapisuje się do jednego lekarza od koleżanki zobaczymy co powie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2021, 08:47

• Madzialena1 Koleżanka

Wysłany: 26 stycznia 2021, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no pewnie spróbuj warto się przebadać. Miałam zdalne od kwietnia do czerwca później okres wakacyjny normalnie w biurze i przeszłam już całkiem na zdalne. w biurze zostały osoby które nie muszą dojeżdżać kilkoma środkami komunikacji a ja muszę i pociagiem i metrem. Ale okazuje się że wszystko zdaje egzamin więc każdemu pasuje. Raz w miesiącu się pojawiam w biurze. Ja w czwartek jadę na krew zrobić znowu amh i fsh a po okresie cytologia i wymazy z pochwy... później razem krew i działamy :D

• M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2021, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dobrze tak w domku :) mi też to pasowało ale stwierdzili ze w pracy jestem bardziej potrzeba i dupa... No też cytologię muszę zrobić :) bo Rom zaraz minie :) trzymam kciuki żeby wszystko wyszło dobrze :)

• Madzialena1 Koleżanka

Wysłany: 26 stycznia 2021, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie i tak głównym narzędziem pracy był komputer i telefon więc dokupili mi tylko drukarkę ze skanerem zebym mogła przesyłać dokumenty w razie potrzeby i tak sobie siedzę w domowym biurze ;) dziękuję. A zapisałaś się już do lekarza? Kurde ale bolesna ta wredna @ w tym miesiącu :(

• M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2021, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i fajnie w domku nie płacisz za dojazdy :) właśnie napisałam i czekam na odpowiedź bo ona tak najszybciej odpowiada.... Ech to nie dobrze i przyszła jeszcze tam nagle... Ja to melisę pije wtedy i też pomaga

• M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2021, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam badanie i tam Tsh mam 1,6200 uIU/ml (0.2700-4200) to chyba mam w normie?

• Madzialena1 Koleżanka

Wysłany: 26 stycznia 2021, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak jest ok :) ja TSH też mam w normie ale za to już FSH powyżej i przeciwciała mega za wysokie co wskazuję na Hashimoto i usg potwierdziło że to początek... dlatego muszę co 3 miesiące sprawdzać FSH

• M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2021, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach rozumiem no nic pójdę na początku następnego cyklu resztę zbadać i tyle :) ale bierzesz leki na to?

• Madzialena1 Koleżanka

Wysłany: 26 stycznia 2021, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    najlepiej między 2dc a 5 dc to badać. Nie, jeszcze nie muszę. Na razie kontroluję co 3 m-c z krwi i co roku usg. wiesz co mogę Ci później napisać co ja miałam w której fazie robione jak chcesz

• M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2021, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tak czytałam co i jak najlepiej robić... Pójdę do tej gin jak mi odpisze i się może coś więcej dowiem i będę działać chociaż brak mi sił i chyba bym chwilowo odpuściła ale znowu szkoda trącić czasu

Ogólnie to wkurzona jestem na siebie bo tak naprawdę nie mam nic sprawdzone dokładnie..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2021, 14:15

• Madzialena1 Koleżanka

Wysłany: 26 stycznia 2021, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dlugo miałam jedynie drożność i podstawowe hormony sprawdzone a mąż tylko zwykłe nasienie i mówili że jestem zdrowa i na pewno zajdę w ciążę aż po tylu latach dopiero w tamtym roku trafiłam na dobrych lekarzy z dobrego szpitala i ktoś się za mnie wziął w końcu

• M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2021, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No zobaczymy pójdę i się przekonam czy coś dalej pokieruje

‹‹ 16 17 18 19 20 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ