X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne szybsza miesiaczka czy krwawienie implantacyjne?
Odpowiedz

szybsza miesiaczka czy krwawienie implantacyjne?

Oceń ten wątek:
  • M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2021, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem tam gdybym miała innego lekarza to może już dawno bym to zrobiła a tak to się więcej na forum dowiaduje właśnie...

• Madzialena1 Koleżanka

Wysłany: 25 stycznia 2021, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to masz powód do zmiany na innego. W naszym wieku już trzeba poważnie podchodzić do tematu a nie że on na nic Cię nie kieruje. Zawsze jak zbadasz podstawy będziesz spokojniejsza

• M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2021, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdybym dzisiaj spala normalnie w nocy to pewnie bym poszła na badania bo czytałam że muszą być w 3dc to już bym z wynikami chociaż była to szybciej... Ale mówię mojemu że musi badania zrobi a on okej tylko gdzie 😂
    Trochę się wystraszyłam powiem Ci ale widzisz jak odrazu trafisz na konkretnego lekarza to odrazu inaczej...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2021, 20:31

• Madzialena1 Koleżanka

Wysłany: 25 stycznia 2021, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz gdzieś koło siebie jakaś klinike leczenia niepłodności? Badania nasienia tam zrobicie bez żadnej wizyty. No lekarz lekarzowi nie równy czasami....

• M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2021, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wawa albo Łódź bo Skierniewice czy Łowicz nie mogę znaleźć a raczej już wolę się wybrać dalej... Zresztą mój mąż często w wawie więc nic mu się nie stanie jak w czasie wolnym pojedzie :) a wy gdzie robiliście badania?

• Madzialena1 Koleżanka

Wysłany: 26 stycznia 2021, 04:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę do Gamety do Warszawy na Ursynowie. Wcześniej byłam w centrum Warszawy w Invicta ale nie polecam.
    No i dostałam @ ale jak chamsko. O 4 obudził mnie straszny ból, skurcze podbrzusza i lędźwi bardzo mocne do tego byłam cała spocona i chciało mi się wymiotować, biegnę do łazienki i już zalałam się krwią. Wzięłam jeden przeciwbolowy ale czuję że muszę brać zaraz drugi.... 😭😭😭 znowu mi się cykl skrócił

• M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2021, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To menda jedna musiała przyjść... Współczuję i rozumiem te bóle...właśnie się dziwiłam że o 4 piszesz...

• Madzialena1 Koleżanka

Wysłany: 26 stycznia 2021, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daj spokój o 4 mnie wzięło to od razu dwa prochy udało się zasnąć po 5 a o 6 powtórka.... i doceniam w takie dni zdalną pracę.
    A co do kliniki i badań nasienia to mimo wszystko mój powiedział że taki spokój i klimat miał w Invicta właśnie, ale tam nam się podejście lekarzy nie podobało, ale samo badanie można wykonać. U mnie w Gamecie tolerują badania z innych klinik i punktów

• M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2021, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dobrze ze chociaż udało się zasnąć....To cały czas będziesz na zdalnym? Ja dziś znowu się budziłam a rano miałam popuchniete i suche oczy i dłonie jakieś opuchnięte... No no scigne go niech tam robi i zapisuje się do jednego lekarza od koleżanki zobaczymy co powie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2021, 08:47

• Madzialena1 Koleżanka

Wysłany: 26 stycznia 2021, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no pewnie spróbuj warto się przebadać. Miałam zdalne od kwietnia do czerwca później okres wakacyjny normalnie w biurze i przeszłam już całkiem na zdalne. w biurze zostały osoby które nie muszą dojeżdżać kilkoma środkami komunikacji a ja muszę i pociagiem i metrem. Ale okazuje się że wszystko zdaje egzamin więc każdemu pasuje. Raz w miesiącu się pojawiam w biurze. Ja w czwartek jadę na krew zrobić znowu amh i fsh a po okresie cytologia i wymazy z pochwy... później razem krew i działamy :D

• M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2021, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dobrze tak w domku :) mi też to pasowało ale stwierdzili ze w pracy jestem bardziej potrzeba i dupa... No też cytologię muszę zrobić :) bo Rom zaraz minie :) trzymam kciuki żeby wszystko wyszło dobrze :)

• Madzialena1 Koleżanka

Wysłany: 26 stycznia 2021, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie i tak głównym narzędziem pracy był komputer i telefon więc dokupili mi tylko drukarkę ze skanerem zebym mogła przesyłać dokumenty w razie potrzeby i tak sobie siedzę w domowym biurze ;) dziękuję. A zapisałaś się już do lekarza? Kurde ale bolesna ta wredna @ w tym miesiącu :(

• M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2021, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i fajnie w domku nie płacisz za dojazdy :) właśnie napisałam i czekam na odpowiedź bo ona tak najszybciej odpowiada.... Ech to nie dobrze i przyszła jeszcze tam nagle... Ja to melisę pije wtedy i też pomaga

• M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2021, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam badanie i tam Tsh mam 1,6200 uIU/ml (0.2700-4200) to chyba mam w normie?

• Madzialena1 Koleżanka

Wysłany: 26 stycznia 2021, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak jest ok :) ja TSH też mam w normie ale za to już FSH powyżej i przeciwciała mega za wysokie co wskazuję na Hashimoto i usg potwierdziło że to początek... dlatego muszę co 3 miesiące sprawdzać FSH

• M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2021, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach rozumiem no nic pójdę na początku następnego cyklu resztę zbadać i tyle :) ale bierzesz leki na to?

• Madzialena1 Koleżanka

Wysłany: 26 stycznia 2021, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    najlepiej między 2dc a 5 dc to badać. Nie, jeszcze nie muszę. Na razie kontroluję co 3 m-c z krwi i co roku usg. wiesz co mogę Ci później napisać co ja miałam w której fazie robione jak chcesz

• M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2021, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tak czytałam co i jak najlepiej robić... Pójdę do tej gin jak mi odpisze i się może coś więcej dowiem i będę działać chociaż brak mi sił i chyba bym chwilowo odpuściła ale znowu szkoda trącić czasu

Ogólnie to wkurzona jestem na siebie bo tak naprawdę nie mam nic sprawdzone dokładnie..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2021, 14:15

• Madzialena1 Koleżanka

Wysłany: 26 stycznia 2021, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dlugo miałam jedynie drożność i podstawowe hormony sprawdzone a mąż tylko zwykłe nasienie i mówili że jestem zdrowa i na pewno zajdę w ciążę aż po tylu latach dopiero w tamtym roku trafiłam na dobrych lekarzy z dobrego szpitala i ktoś się za mnie wziął w końcu

• M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2021, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No zobaczymy pójdę i się przekonam czy coś dalej pokieruje

‹‹ 16 17 18 19 20 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ