X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Te olane .
Odpowiedz

Te olane .

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2013, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    200 wrote:
    A my wróciliśmy właśnie z Zakopca. Kurcze, jak wyjechałam na Gubałówkę, to miałam kołatanie serca i zawroty głowy... Może jednak wyjdzie dobrze test za dwa dni :D

My jedziemy 19 stycznia na tydzien do Zakopca- tylko martwi mnie brak sniegu. Fjanie byloby jednak poczuc ten zimowy klimat chociaz tydzien:) ogolnie jak?Podobalo sie? My pierwszy raz :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2013, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielona herbate to i ja pije... I to z 3 razy dziennie potrafie:/jakos sie od niej uzaleznilam, ale pije w saszetkach-bioactive, malinowa..

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2013, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karmelek wrote:
    ja mam w domu 5 termometrow i wszystkie maja jedno miejsce po przecinku, teraz sprawdzilam bo moze jednak zaczne tempke mierzyc od tego cyklu??

a wy gdzie mierzycie? w ustach czy w pochwie? latwiej by mi bylo w ustach ale nie wiem czy to bedzie takie miarodajne ?!
    ja w ustach mierzę. ale podobno najbardziej miarodajne jest niestety w odbycie :P

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2013, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Landrynka wrote:
    A gdzie tego Dziurawca można kupić ? I jaka cena ?
    kupisz w aptece w saszetkach niecałe 5zł. lub sypanego ok.2zł ;)

stardust no do d** to sobie termometru nie włożę :D heheh głupia sama się do siebie uśmiałam :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2013, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam dziewczyny(wracajac do tematu zwiazanego z ta niby przyjaciolka co strzelila "focha":)) na to,ze jej przyjaciolka zaszla w ciaze.
    To ja dzis sie milo zaskoczylam. Pisalam kiedys na watku o tym,ze z rodzina to tylko na zdjeciach- nie zmienilam jednak zdania i wiem,ze roznie bywa. Ale dzisiaj zagadalam do mojej siostry ciotecznej z ktora kiedys utrzymywalam lepszy kontakt, ale ona wyszla za maz(ma tyle lat co ja) i kontakt ucichl, w sumie nawet mijamy na rodzinnych swietach. Ona jest w 8-9 tyg ciazy, tez starali troszke (dzis dowiedzialam,ze od lipca) widzialam ja na facebooku ,ze jest dostepna i tak pomysle,ze zagadam co mi szkodzi- to z mojej strony dobry gest ,ze wyciagam reke i zapytam sie jak sie czuje:) pogadalsmy chwilke i zeszlo sie na temat moich staran. I troszke mnie wsparla, spodziewalam sie,ze poczuje od niej wlasnie takiego "focha" bo od dziecinstwa bylo cos takiego,ze kuzynki zazdroscily i jak jedna miala lepiej to zaraz dziwne akcje, jakies dziwne nieporozumienia. Ale przyjela mnie w miare milo, trzyma za nas kciuki. Dala pare rad, opowiedziala troszke o swoich staraniach. Powiedziala,ze codziennie odmawa rozaniec, modlila wczesniej o fasolke dla nich, i powiedziala,ze za nas pomodli zeby nam sie udalo:) i ze zyczy nam tego z calego serca i ze cieszylaby sie jakby dla jej dzidziusia byl rowiesnik:)) tak sobie pozniej skojarzylam,ze miedzy mna a nia mimo tego samego rocznika jest 6 miesiecy roznicy(ona starsza o te 6) i tak jakos by sie fajnie zgralo:)

Jackie lubi tę wiadomość

• aniulkab86 Ekspertka

Wysłany: 29 grudnia 2013, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kupiłam herbatę z dziurawca w aptece z Herbapolu za 4zł

bfars8fw0g28yjry.png

b3c1882628645acb65def862c735147f.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stardust racja że w odbycie ale ja osobiście bym się nie odważyła ale jak komu wygodnie :)
    My jedziemy na ferie do Zakopanego i mam nadzieje że nasypie śniegu żeby poczuć ten góralski , zimowy klimat :) Kocham Góry i do Zakopanego jeździmy co rok :)

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    ja w ustach mierzę. ale podobno najbardziej miarodajne jest niestety w odbycie :P

ja tez w ustach.. jakos tak mi wygodniej:) duzo osob tez poleca w ustach, zreszta jak i w pochwie-zdania sa podzielone

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2013, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Landrynka wrote:
    Stardust racja że w odbycie ale ja osobiście bym się nie odważyła ale jak komu wygodnie :)
    My jedziemy na ferie do Zakopanego i mam nadzieje że nasypie śniegu żeby poczuć ten góralski , zimowy klimat :) Kocham Góry i do Zakopanego jeździmy co rok :)

nasz to pierwszy wyjazd do Zakopanego. Bardzo bym chciala,zeby do tego czasu troszke nasypalo:)

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2013, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    200 wrote:
    A my wróciliśmy właśnie z Zakopca. Kurcze, jak wyjechałam na Gubałówkę, to miałam kołatanie serca i zawroty głowy... Może jednak wyjdzie dobrze test za dwa dni :D
    czemu nie jutro?..

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2013, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miska to fajnie się twoja kuzynka zachowała :) miło z jej strony ...
    W Zakopanym jest pięknie szczególnie zimą :) Nie martw się na pewno nasypie :)

Karmelku to i ja może sobie jutro kupię tą herbatkę .

• stardust87 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karmelek wrote:
    a widzisz tego nie wiedziałam, ale ona mi bardzo ładnie na skóre wpływa. A ten dziurawiec co ma robić oprócz tego że na trawienie jest dobry?! :)
    podobno uspokaja i działa pozytywnie na poziom hormonów. ja przeczytałam chyba u Papi77, że i ona i jej siostra jeden cykl z dziurawcem i zaszły. Więc nic do stracenia nie miałam. Chociaż mi z tym trawieniem to słabo - nie mogłam się przez niego załatwić :P więc przestałam w połowie cyklu.

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Landrynka wrote:
    Miska to fajnie się twoja kuzynka zachowała :) miło z jej strony ...
    W Zakopanym jest pięknie szczególnie zimą :) Nie martw się na pewno nasypie :)

Karmelku to i ja może sobie jutro kupię tą herbatkę .

a ta herbatka dokladnie na co pomaga?Moze bede w rossmanie to ja kupie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2013, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaka nazwa tej herbaty i jaka firma dziewczyny?:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2013, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stardust to jest nadzieja w tej herbatce :)
    A mam pytanie czy któraś brała może CASTAGNUS ? Możecie coś o tych tabletkach powiedzieć ?

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2013, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karmelek wrote:
    Stardust a ty jakie masz przeważnie cykle bo widze że na teście 29dc miałaś minus a 30 już plus?!

200 trzymam kciuki! :)

jacki raczej to po prostu @ się zbliża, ale póki jej nie zobaczę jakaś iskierka nadziei jeszcze jest ;)
    wiesz, ja 29dc miałam też pozytywny test tylko, że po czasie. Bo zrobiłam rano, poczekałam 5 minut i nic się nie pojawiło więc poszłam spać. A jak wstałam po 3 godzinach to na tym teście były wyraźne dwie kreski. Ale że producent pisał, żeby nie brać pod uwagę wyniku po czasie dłuższym niż 5 minut to wpisałam sobie minusa. A dziś się pojawiła już w przeciągu chyba 3 minut druga kreska. A cykle mam różne. zanim straciłam ciążę miałam nawet 40 dniowe. po zabiegu skróciły mi się do 28, a ten jakiś dłuższy się zrobił..

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2013, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Landrynka wrote:
    A gdzie tego Dziurawca można kupić ? I jaka cena ?
    w aptece każdej pewnie. jakieś 5-7zł chyba. Nie wiem, bo mąż kupował, ale jakoś tak tanio. Tylko pamiętajcie, ŻEBY WASI PANOWIE NIE PILI. Bo podobno niszczy plemniki.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2013, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A już właśnie tak myślałam żeby z Moim pić . Dobrze że to napisałaś

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2013, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    w aptece każdej pewnie. jakieś 5-7zł chyba. Nie wiem, bo mąż kupował, ale jakoś tak tanio. Tylko pamiętajcie, ŻEBY WASI PANOWIE NIE PILI. Bo podobno niszczy plemniki.

moj nie lubi takich "wynalazkow" i herbaty nie pije w ogole. jedynie do kolacyjki,buleczki:)

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2013, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Landrynka wrote:
    ja też bym chyba nie dała rady :P jakoś tak mnie na samą myśl zaciska ;)

‹‹ 130 131 132 133 134 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ