X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Te olane .
Odpowiedz

Te olane .

Oceń ten wątek:
  • Katha81 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jackie wrote:
    maz mial isc 13 na badania ale on przezywal ze tyle dni bez seksu ze moze mogloby sie udac wiec przystalam na to by poszedl oddac to nasienie 20 jak juz bd po moich plodnych.

Jackie, trzymam kciuki za Was i za badania. My czekamy na wyniki i musze przyznac ze dla nas jest to bardzo stresujace...

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja idę robić placki ziemniaczane mezulkowi. Zagladne do was pozniej<3

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jackie wrote:
    Katha jak to wyglada powiedz mi bo na to tez czeka na dniach.
    właśnie gdzie to można zrobić? Za ile? Trzeba skierowanie? Od jakiego lekarza?

Katha81 lubi tę wiadomość

• karmelek Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurka wchodzę od rana i tyle już tu zapisane, aż się pogubiłam co komu i dlaczego :)

to na początek powiem dzień dobry! :)

jackie przytulam mocno co by się humor trochę poprawił ;)

Jackie, Katha81, natasza82 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karmelek wrote:
    kurka wchodzę od rana i tyle już tu zapisane, aż się pogubiłam co komu i dlaczego :)

to na początek powiem dzień dobry! :)

jackie przytulam mocno co by się humor trochę poprawił ;)

kochana <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaR88 wrote:

skierowanie to dal mi moj ginekolog do poradni andrologicznej
    zadzwonilam i nie musialam sie zapisywac w pon i sr w warszawie mozna oddac kozt 100 tylko babka mi pow ze 8 dni bez sesksu .
    a wszedzie ze od do 5 nie wiecej nie mniej i wez ich zrozum.

• Katha81 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jackie wrote:
    Katha jak to wyglada powiedz mi bo na to tez czeka na dniach.

u nas wygladalo to tak: 5 dni abstynecji, potem z samego rana na czczo maz musil oddac nasienie. Otrzymal pojemniczek kilka dni wczesnie i wykonal 'zadanie' w domu po czym w ciagu 30 minut musial oddac do laboratorium. Jesli mieszkacie daleko od laboratorium to pewnie bedzie musial to zrobic na miejscu. Ok godziny 12 mielismy wyzyte u lekarza. Wynikow jeszcze niebylo ale przeprowadzil z nami rozmowe...ogolne pytanie o zdrowie (rowniez moje) i zbadal prostate itd. nastepnie pobrano mu krew do zbadania hormonow.

No i potem byly swieta i poradnia miala urlop do wczoraj. I wkurza mnie ze to tak dlugo trwa bo chodze poddenerwowana i moj maz tez. Nawet sie od tamtej pory nie przytulalismy :( Maz chce najpierw znac wyniki...

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jackie wrote:
    skierowanie to dal mi moj ginekolog do poradni andrologicznej
    zadzwonilam i nie musialam sie zapisywac w pon i sr w warszawie mozna oddac kozt 100 tylko babka mi pow ze 8 dni bez sesksu .
    a wszedzie ze od do 5 nie wiecej nie mniej i wez ich zrozum.
    tylko mój nie chce isc:( wstydzi się czy coś. A jak wygląda takie badanie wiesz moze?

• Katha81 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaR88 wrote:

ja dostalam skierowanie od mojej ginki

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katha81 wrote:
    u nas wygladalo to tak: 5 dni abstynecji, potem z samego rana na czczo maz musil oddac nasienie. Otrzymal pojemniczek kilka dni wczesnie i wykonal 'zadanie' w domu po czym w ciagu 30 minut musial oddac do laboratorium. Jesli mieszkacie daleko od laboratorium to pewnie bedzie musial to zrobic na miejscu. Ok godziny 12 mielismy wyzyte u lekarza. Wynikow jeszcze niebylo ale przeprowadzil z nami rozmowe...ogolne pytanie o zdrowie (rowniez moje) i zbadal prostate itd. nastepnie pobrano mu krew do zbadania hormonow.

No i potem byly swieta i poradnia miala urlop do wczoraj. I wkurza mnie ze to tak dlugo trwa bo chodze poddenerwowana i moj maz tez. Nawet sie od tamtej pory nie przytulalismy :( Maz chce najpierw znac wyniki...
    mój maz nawet nie chce słyszeć o takim bafaniu:(

• Katha81 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaR88 wrote:
    tylko mój nie chce isc:( wstydzi się czy coś. A jak wygląda takie badanie wiesz moze?

niema sie czego wstydzic. Moj sam chcial isc ale teraz sie tym bardzo przejmuje..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2014, 11:15

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    Witam Was dziewczyny :)
    mam dziś 7 dpo i żadnych objawów ciąży u sie bie nie widze tylko biały śluz... nadzieje jeszcze mam ale z każdym dniem coraz miejsze i aż chciałoby sie testowac :(
    efe6e97802c97898fa51e5ed247e1f0f.png
    ja nie miałam żadnych ale to żadnych objawów.. nadal nie mam.. nic się nie martw na zapas :)

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katha81 wrote:
    niema sie czego wstadzic. Moj sam chcial isc ale teraz sie tym bardzo przejmuje..
    ile placiliscie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no lece bo maz w łóżku umrze z glodu:D

Katha81 lubi tę wiadomość

• Katha81 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaR88 wrote:
    ile placiliscie?

u nas kasa chorych pokryla koszty, bo mialam skierowanie od mojego ginekologa. Ale ja mieszkam zagranica wiec niewiem jak to wyglada w Polsce.

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzialenka wrote:
    Dziewczyny czy jest możliwe, ze gin nie zauważył owu?? Bo mi nic nie pasuje.l Zawsze mam wszystko książkowo. Od dwóch dni nieziemski ból piersi, wczoraj znaczące kłócie jajnika. A gin na monitoringu mówi,że nic tu nie widzi, tylko mały pęcherzyk 7mm. A dzis temp. do góry. Kurka nic nie rozumiem ;/ Poza tym dzień dobry z rana :)
    ja nie mam pojęcia czy mógł nie zauważyć. w sumie po owulacji to tylko płyn w okolicy jajnika zostaje. ja byłam jakoś 1-2 dni po owulacji i było go widać, ale może on z czasem zanika.. nie wiem. ale Ci powiem, że moja kuzynka zaszła w ciążę w cyklu, w którym gin jej powiedział, że nie będzie owulacji. :)

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaR88 wrote:
    podziwiam Cię to musi być ciężki kierunek. Wiesz co Ci powiem ze teraz na to klniesz ale jak skończysz to będzie Ci brakować nauki sesji i tej mobilizacji przed nią. Wiem po sobie :D
    też to mam. w pierwszym semestrze po studiach nie mogłam sobie miejsca znaleźć... czegoś bym się pouczyła, jakieś koło napisała.. projekt zrobiła :P

AniaR88 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katha81 wrote:
    czesc dziewczyny,
    witam Was po swiatecznej przerwie. Jak tam staranka w nowym Roku?
    Ja musze przyznac ze u mnie chyba nic w tym cyklu nie wyjdzie. Po badaniach nasienia mojego meza wogole stracilismy ochote na seks :(
    chyba przez ten stres, bo nadal czekamy na wyniki :(

pozdrawiam :)

w takim razie będe Ci tu mocno kibicować i mocno zaciskać kciuki! :)

• Griszanka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy moze ktoras z Was umiala by mi pomoc? Dzisiaj zglupialam do reszty. Wg moich obserwacji owulke mialam 31.12/01.01, choc ovufr jeszcze jej nie oznaczylo. W kazdym razie po dwoch dniach wyzszych temp dzisiaj temp spadla, no i do tego pojawilo sie plamienie z samego rana, to byl bardziej rozowy sluz, a pozniej rozowy sluz z niteczkami krwi. Wiecie co moze sie ze mna dziac? Ja juz zglupialam do reszty...

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katha81 wrote:
    niema sie czego wstydzic. Moj sam chcial isc ale teraz sie tym bardzo przejmuje..
    pewnie się stresuje, że coś nie tak będzie. Każdy by się denerwował, jakby na tak ważne wyniki czekał.. Bądź wsparciem dla niego, bo faceci może nie pokazują tego, ale też bardzo przeżywają, że nie udaje im się dać kobiecie dziecka..

‹‹ 187 188 189 190 191 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ