X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Te olane .
Odpowiedz

Te olane .

Oceń ten wątek:
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka wrote:
    Czy moze ktoras z Was umiala by mi pomoc? Dzisiaj zglupialam do reszty. Wg moich obserwacji owulke mialam 31.12/01.01, choc ovufr jeszcze jej nie oznaczylo. W kazdym razie po dwoch dniach wyzszych temp dzisiaj temp spadla, no i do tego pojawilo sie plamienie z samego rana, to byl bardziej rozowy sluz, a pozniej rozowy sluz z niteczkami krwi. Wiecie co moze sie ze mna dziac? Ja juz zglupialam do reszty...
    może to plamienie implantacyjne? przy implantacji spada temp. Ale to może być też późniejsza owulacja, bo też może dawać plamienia i wtedy spada temp. Na jakiej podstawie określiłaś, że owulacja była 31?..
    Bo tak myślę, że 3dpo to trochę za szybko na implantację.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2014, 11:30

Nusia1989 lubi tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katha81 wrote:
    niema sie czego wstydzic. Moj sam chcial isc ale teraz sie tym bardzo przejmuje..
    wcale się nie dziwie że mąż się przejmuję, na pewno się boi że wyniki mogą okazać się złe.. może boi się że będziesz miała do niego żal, albo sam może uznać że nie jest "prawdziwym mężczyzną"... wiesz faceci wbrew pozorom sami potrafią nawkręcać sobie różnych głupot, mimo iż mówią że to domena kobiet ;)

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle dzień dobry dziewczynki :) Ja dziś byłam na badaniach krwi - pakiet dla kobiet w ciąży.. Masakra jakaś, 250zł nie moje.
    I 5 strzykawek krwi mi pobrali.. Oby było warto :P

Katha81 lubi tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka wrote:
    Czy moze ktoras z Was umiala by mi pomoc? Dzisiaj zglupialam do reszty. Wg moich obserwacji owulke mialam 31.12/01.01, choc ovufr jeszcze jej nie oznaczylo. W kazdym razie po dwoch dniach wyzszych temp dzisiaj temp spadla, no i do tego pojawilo sie plamienie z samego rana, to byl bardziej rozowy sluz, a pozniej rozowy sluz z niteczkami krwi. Wiecie co moze sie ze mna dziac? Ja juz zglupialam do reszty...
    no właśnie może to dziś masz owu?

• Katha81 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    pewnie się stresuje, że coś nie tak będzie. Każdy by się denerwował, jakby na tak ważne wyniki czekał.. Bądź wsparciem dla niego, bo faceci może nie pokazują tego, ale też bardzo przeżywają, że nie udaje im się dać kobiecie dziecka..

wiem, musze to wytrzymac i go wspierac :) dam rade
    dzieki za wsparcie :) buzka

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • Katha81 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    A w ogóle dzień dobry dziewczynki :) Ja dziś byłam na badaniach krwi - pakiet dla kobiet w ciąży.. Masakra jakaś, 250zł nie moje.

ojej 5 strzykawek :) napewno warto :P

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust ja też dzisiaj byłam na badaniach... zrobiłam sobie morfologie, mocz, kiłe, toxoplazmoze, glukoze, alloprzeciwciała, hcv, różyczka, żelazo i tsh :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    W wyniki kiedy bedziesz mieć??

PS Wróciłam :D cieszycie sie?? :P

• Sylvka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaR88 wrote:
    W wyniki kiedy bedziesz mieć??

PS Wróciłam :D cieszycie sie?? :P

Oczywiście!:)

Mam pytanie do dziewczyn, których panowie wykonywali badanie nasienia. Po jakim okresie czasu zalecil lekarz? Mi gin powiedziala, ze daje nam jeszcze 3 miesiace prob, czyli w sumie po 10 miesiacach by wychodzilo..

AniaR88, Katha81 lubią tę wiadomość

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jackie wrote:
    fajnie ze jestem ignorowana...
    dobrej nocy.
    ja tez bylam wczoraj ignorowana :/

• karmelek Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina23 wrote:
    ja tez bylam wczoraj ignorowana :/
    jest tu nas tak dużo że znów zaczynam się gubić :)
    miłego dnia! uciekam do pracy!
    buziaki!! <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was dziewczyny :)
    Milego dnia zycze :*

Nusia1989, Kasiula09, Katha81, natasza82 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina23 wrote:
    Witam was dziewczyny :)
    Milego dnia zycze :*

witaj Ewelinko :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia1989 wrote:
    witaj Ewelinko :)
    Hej jak sie czujesz??

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina23 wrote:
    Hej jak sie czujesz??

dobrze, a Ty? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia1989 wrote:
    dobrze, a Ty? :)
    ja nie moglam spac humor mam jakis do dupy :/ chyba owulka bo i prawy jajnik daje znac tempka dzis znow spadla wiec na bank owulka dobrze zadowolona jestem bo bede miala wkoncu krotszy cykl a nie po 40pare dni

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was dziewczynki :) zaraz Was nadrobię
    Wczoraj poszłam bez pożegnania, więc wybaczcie.
    Jackie, zawsze po gorszym dniu wychodzi słoneczko.
    Brakuje nam Twojego optymizmu i tryskającej radości :) Głowka do góry!

I mam prośbę do Was dziewczyny, zerknijcie na mój wykres. Nie znam jeszcze tak bardzo, ale po wpisaniu dzisiejszej temperatury ovu podzielił mi wykres na czerwone, przerywane linie - co to znaczy?? Byłabym wdzięczna :*

• Phatka Znajoma

Wysłany: 3 stycznia 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)

Jestem tu zupełnie nowa. Trafiłam przypadkiem :)

W grudniu podczas zupełnie rutynowej wizyty u ginekologa zostałam skierowana na badanie usg... niestety okazało się, że moje jajniki nie pracują tak jak powinny i z całą pewnością będziemy mieć problem z zajściem w ciążę. Diagnoza mnie załamała, postanowiliśmy skonsultować ją z innym ginekologiem- niestety w pełni potwierdził poprzednią diagnozę. Wiemy, że jeżeli chcemy mieć dzieciątko kiedykolwiek, musimy zacząć starania jak najwcześniej... Decyzję podjęliśmy w Nowy Rok. Pragniemy dziecka i podejmujemy działania... Mamy świadomość, że może to być długa walka... być może bez rezultatów, jednakże będziemy walczyć.

Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swojego grona :)

Pozdrawiam,
    P.

stardust87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miska0811 wrote:
    Witam Was dziewczynki :) zaraz Was nadrobię
    Wczoraj poszłam bez pożegnania, więc wybaczcie.
    Jackie, zawsze po gorszym dniu wychodzi słoneczko.
    Brakuje nam Twojego optymizmu i tryskającej radości :) Głowka do góry!

I mam prośbę do Was dziewczyny, zerknijcie na mój wykres. Nie znam jeszcze tak bardzo, ale po wpisaniu dzisiejszej temperatury ovu podzielił mi wykres na czerwone, przerywane linie - co to znaczy?? Byłabym wdzięczna :*
    Czesc :)
    Wyznaczyl Ci owulacje :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phatka wrote:
    Witajcie :)

Jestem tu zupełnie nowa. Trafiłam przypadkiem :)

W grudniu podczas zupełnie rutynowej wizyty u ginekologa zostałam skierowana na badanie usg... niestety okazało się, że moje jajniki nie pracują tak jak powinny i z całą pewnością będziemy mieć problem z zajściem w ciążę. Diagnoza mnie załamała, postanowiliśmy skonsultować ją z innym ginekologiem- niestety w pełni potwierdził poprzednią diagnozę. Wiemy, że jeżeli chcemy mieć dzieciątko kiedykolwiek, musimy zacząć starania jak najwcześniej... Decyzję podjęliśmy w Nowy Rok. Pragniemy dziecka i podejmujemy działania... Mamy świadomość, że może to być długa walka... być może bez rezultatów, jednakże będziemy walczyć.

Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swojego grona :)

Pozdrawiam,
    P.
    Witam Pewnie ze przyjmiemy :) <3
    Kochana trzymam kciuki zeby jak najszybciej sie udalo nie mozemy sie poddawac tylko walczyc o nasze marzenia <3

‹‹ 188 189 190 191 192 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ