X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Te olane .
Odpowiedz

Te olane .

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lece do sklepu kochane spokojnie mi tu za 20 minut jestem zebym kolejne 20 minut nie siedziala i nadrabiala :P

natasza82, 00monika00 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    dobrze ze wróciłas, nudniej było bez ciebie tu :) mnie jajniki przez 2 ostatnie dni nie bolały ale dzis zaczął znów lewy jak sprzątałam.
    i mam śluz biały , mleczny , kremowy. A jak u ciebie ?

Mnie wczoraj znowu ciągnęło ale mniej, za to głowę mi rozwalał ból.
    dzisiaj lewy na przemiennie z prawym jajnikiem mnie trochę bolą, odczuwam delikatne bóle jak na @.
    Śluz podobny do płodnego. Ja nie wiem, albo natura głupieje ale ja:)

XxMoniaXx lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia1989 wrote:
    Aż mi się słabo zrobiło :P
    no tak wyglada nasza szyjka :D

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    00monika00 wrote:
    hej dziewczyny:)
    próbowałam Was kochane nadrobić ale nie ogarniam ilości stron zapisanych:)
    dwa dni mnie nie bylo i nie jestem w stanie;)
    Ominęło mnie coś ciekawego??

xXMoniaxX, jak twoje jajniki??? Bolą?
    Ewelinka, a u Ciebie jak? Po prochach przeszło i zdaję się, że miałaś do lekarza iść?
    Stardust, 200, dba, Nusia jak się czujecie??:)
    Jackie, jak humor? Już wróciła małżeńska sielanka czy dalej "na kosie"?:)
    Wszytkim innym ladies buziaki przesyłam:*

No i znowu dłłłuuuuugi weekend!:D:D:D
    chyba nie dasz rady nadrobić :P ja nie byłam 4h raptem i czytałam chyba przez ponad godzinę :P
    Ja się czuję w porządku, trochę mam problemy ze snem nad ranem, budzę się ok 5 i zasnąć już nie mogę. No i trochę mnie brzuch pobolewa, co mnie martwi trochę, bo myślałam, że to normalne we wczesnej ciąży, a wyczytałam dziś że od razu na to się dupka dostaje, albo nospę albo coś..

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina23 wrote:
    ojc przepraszam :)
    spoko, spoko:):)
    trzeba być twardym a nie mientkim;P:P:P jak mawiam klasyk:P

Ewelina23 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    00monika00 wrote:
    dzisiaj lewy na przemiennie z prawym jajnikiem mnie trochę bolą, odczuwam delikatne bóle jak na @.

Czyżby owulacja obustronna? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    chyba nie dasz rady nadrobić :P ja nie byłam 4h raptem i czytałam chyba przez ponad godzinę :P
    Ja się czuję w porządku, trochę mam problemy ze snem nad ranem, budzę się ok 5 i zasnąć już nie mogę. No i trochę mnie brzuch pobolewa, co mnie martwi trochę, bo myślałam, że to normalne we wczesnej ciąży, a wyczytałam dziś że od razu na to się dupka dostaje, albo nospę albo coś..
    A co na to lekarz?? Bo napewno byłaś, prawdaaaa????

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    00monika00 wrote:
    ja nie wiem co toz nami będzie . A moge zapytać dlaczego nie udostępniasz wykresu ? chciałam sobie porównać :P

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2014, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia1989 wrote:
    Czyżby owulacja obustronna? :)

to dobrze, czy źle?

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teraz mi przyszła taka ochota na słodycze że masakra. musiałam cos slodkiego otworzyć :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    teraz mi przyszła taka ochota na słodycze że masakra. musiałam cos slodkiego otworzyć :)
    oj, oj:):)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:

Pierwsze dni i tygodnie ciąży to intensywny rozwój i wzrost Twojego dziecka. Cały twój organizm reaguje na obecność tej małej istotki w twoim brzuchu, a szczególnie domek dziecka – macica. Staje się ona przytulnym mieszkaniem na całe 9 miesięcy. Ale żeby maluszkowi było wygodnie, musi rosnąć razem z nim. I ty to czujesz! Rosnąca macica rozciąga trzymające ją więzadła, zaczyna uciskać na inne narządy leżące w pobliżu, np. pęcherz moczowy. Teraz centrum twojego organizmu jest właśnie tutaj – w dole brzucha. To tutaj, pod wpływem zmian hormonalnych, dopływa najwięcej krwi, przez co narządy są obrzmiałe i bardzo tkliwe.
    Możesz mieć wrażenie pełności w jamie brzusznej; uczucie „ciągnięcia”, szczególnie w pachwinach, lekkie skurcze macicy – podobne jak na miesiączkę, ale raczej bezbolesne. Objawy napięcia przedmiesiączkowego i ciąży są bardzo podobne – a to dlatego, że w obu przypadkach wzrasta gwałtownie poziom gestagenów, odpowiedzialnych za skurcze macicy, złe samopoczucie, bolące piersi, rozdrażnienie :)

natasza82 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:

smacznego slodkiego:)

• XxMoniaXx Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i zaś kilka cm w pasie potem... :(

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • natasza82 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia1989 wrote:
    Pierwsze dni i tygodnie ciąży to intensywny rozwój i wzrost Twojego dziecka. Cały twój organizm reaguje na obecność tej małej istotki w twoim brzuchu, a szczególnie domek dziecka – macica. Staje się ona przytulnym mieszkaniem na całe 9 miesięcy. Ale żeby maluszkowi było wygodnie, musi rosnąć razem z nim. I ty to czujesz! Rosnąca macica rozciąga trzymające ją więzadła, zaczyna uciskać na inne narządy leżące w pobliżu, np. pęcherz moczowy. Teraz centrum twojego organizmu jest właśnie tutaj – w dole brzucha. To tutaj, pod wpływem zmian hormonalnych, dopływa najwięcej krwi, przez co narządy są obrzmiałe i bardzo tkliwe.
    Możesz mieć wrażenie pełności w jamie brzusznej; uczucie „ciągnięcia”, szczególnie w pachwinach, lekkie skurcze macicy – podobne jak na miesiączkę, ale raczej bezbolesne. Objawy napięcia przedmiesiączkowego i ciąży są bardzo podobne – a to dlatego, że w obu przypadkach wzrasta gwałtownie poziom gestagenów, odpowiedzialnych za skurcze macicy, złe samopoczucie, bolące piersi, rozdrażnienie :)

Też już tak pragne!!!:)

AniaR88 lubi tę wiadomość

iv09hdgenu0skffm.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie. dopiero 20ego idę :( bo do mojej gin to trzeba prawie miesiąc wcześniej się zapisywać. Ale oprócz tego, że czasem mnie poboli (i to dość delikatnie - nawet w 1/4 nie tak mocno jak w czasie @) to nic mi nie dolega. Ani nie plamię.. i progesteron też mam w normie.. a poprzedniej ciąży nie poroniłam więc może przesadzam. Jak zacznie mnie coś niepokoić to od razu polecę na badanie gdzie indziej.

00monika00 lubi tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miałam takie ciągoty nawet jak wiedziałam, że w danym cyklu nie ma szans nawet na nadzieję, więc w zachcianki już nie wierzę, póki co;)

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to jest głupie ... ale jakbym jutro rano miała mdłości to byłabym najszczęśliwsza na świecie :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    00monika00 wrote:
    ja miałam takie ciągoty nawet jak wiedziałam, że w danym cyklu nie ma szans nawet na nadzieję, więc w zachcianki już nie wierzę, póki co;)
    ja tez w zachcianki nie wierzę :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    nie. dopiero 20ego idę :( bo do mojej gin to trzeba prawie miesiąc wcześniej się zapisywać. Ale oprócz tego, że czasem mnie poboli (i to dość delikatnie - nawet w 1/4 nie tak mocno jak w czasie @) to nic mi nie dolega. Ani nie plamię.. i progesteron też mam w normie.. a poprzedniej ciąży nie poroniłam więc może przesadzam. Jak zacznie mnie coś niepokoić to od razu polecę na badanie gdzie indziej.

grunt to rozsądne podejście:*

stardust87 lubi tę wiadomość

‹‹ 208 209 210 211 212 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ