X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Te olane .
Odpowiedz

Te olane .

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lece do sklepu kochane spokojnie mi tu za 20 minut jestem zebym kolejne 20 minut nie siedziala i nadrabiala :P

natasza82, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    dobrze ze wróciłas, nudniej było bez ciebie tu :) mnie jajniki przez 2 ostatnie dni nie bolały ale dzis zaczął znów lewy jak sprzątałam.
    i mam śluz biały , mleczny , kremowy. A jak u ciebie ?

Mnie wczoraj znowu ciągnęło ale mniej, za to głowę mi rozwalał ból.
    dzisiaj lewy na przemiennie z prawym jajnikiem mnie trochę bolą, odczuwam delikatne bóle jak na @.
    Śluz podobny do płodnego. Ja nie wiem, albo natura głupieje ale ja:)

XxMoniaXx lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia1989 wrote:
    Aż mi się słabo zrobiło :P
    no tak wyglada nasza szyjka :D

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    00monika00 wrote:
    hej dziewczyny:)
    próbowałam Was kochane nadrobić ale nie ogarniam ilości stron zapisanych:)
    dwa dni mnie nie bylo i nie jestem w stanie;)
    Ominęło mnie coś ciekawego??

xXMoniaxX, jak twoje jajniki??? Bolą?
    Ewelinka, a u Ciebie jak? Po prochach przeszło i zdaję się, że miałaś do lekarza iść?
    Stardust, 200, dba, Nusia jak się czujecie??:)
    Jackie, jak humor? Już wróciła małżeńska sielanka czy dalej "na kosie"?:)
    Wszytkim innym ladies buziaki przesyłam:*

No i znowu dłłłuuuuugi weekend!:D:D:D
    chyba nie dasz rady nadrobić :P ja nie byłam 4h raptem i czytałam chyba przez ponad godzinę :P
    Ja się czuję w porządku, trochę mam problemy ze snem nad ranem, budzę się ok 5 i zasnąć już nie mogę. No i trochę mnie brzuch pobolewa, co mnie martwi trochę, bo myślałam, że to normalne we wczesnej ciąży, a wyczytałam dziś że od razu na to się dupka dostaje, albo nospę albo coś..

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina23 wrote:
    ojc przepraszam :)
    spoko, spoko:):)
    trzeba być twardym a nie mientkim;P:P:P jak mawiam klasyk:P

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    00monika00 wrote:
    dzisiaj lewy na przemiennie z prawym jajnikiem mnie trochę bolą, odczuwam delikatne bóle jak na @.

Czyżby owulacja obustronna? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    chyba nie dasz rady nadrobić :P ja nie byłam 4h raptem i czytałam chyba przez ponad godzinę :P
    Ja się czuję w porządku, trochę mam problemy ze snem nad ranem, budzę się ok 5 i zasnąć już nie mogę. No i trochę mnie brzuch pobolewa, co mnie martwi trochę, bo myślałam, że to normalne we wczesnej ciąży, a wyczytałam dziś że od razu na to się dupka dostaje, albo nospę albo coś..
    A co na to lekarz?? Bo napewno byłaś, prawdaaaa????

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    00monika00 wrote:
    ja nie wiem co toz nami będzie . A moge zapytać dlaczego nie udostępniasz wykresu ? chciałam sobie porównać :P

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2014, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia1989 wrote:
    Czyżby owulacja obustronna? :)

to dobrze, czy źle?

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teraz mi przyszła taka ochota na słodycze że masakra. musiałam cos slodkiego otworzyć :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    teraz mi przyszła taka ochota na słodycze że masakra. musiałam cos slodkiego otworzyć :)
    oj, oj:):)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:

Pierwsze dni i tygodnie ciąży to intensywny rozwój i wzrost Twojego dziecka. Cały twój organizm reaguje na obecność tej małej istotki w twoim brzuchu, a szczególnie domek dziecka – macica. Staje się ona przytulnym mieszkaniem na całe 9 miesięcy. Ale żeby maluszkowi było wygodnie, musi rosnąć razem z nim. I ty to czujesz! Rosnąca macica rozciąga trzymające ją więzadła, zaczyna uciskać na inne narządy leżące w pobliżu, np. pęcherz moczowy. Teraz centrum twojego organizmu jest właśnie tutaj – w dole brzucha. To tutaj, pod wpływem zmian hormonalnych, dopływa najwięcej krwi, przez co narządy są obrzmiałe i bardzo tkliwe.
    Możesz mieć wrażenie pełności w jamie brzusznej; uczucie „ciągnięcia”, szczególnie w pachwinach, lekkie skurcze macicy – podobne jak na miesiączkę, ale raczej bezbolesne. Objawy napięcia przedmiesiączkowego i ciąży są bardzo podobne – a to dlatego, że w obu przypadkach wzrasta gwałtownie poziom gestagenów, odpowiedzialnych za skurcze macicy, złe samopoczucie, bolące piersi, rozdrażnienie :)

natasza82 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:

smacznego slodkiego:)

• XxMoniaXx Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i zaś kilka cm w pasie potem... :(

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • natasza82 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia1989 wrote:
    Pierwsze dni i tygodnie ciąży to intensywny rozwój i wzrost Twojego dziecka. Cały twój organizm reaguje na obecność tej małej istotki w twoim brzuchu, a szczególnie domek dziecka – macica. Staje się ona przytulnym mieszkaniem na całe 9 miesięcy. Ale żeby maluszkowi było wygodnie, musi rosnąć razem z nim. I ty to czujesz! Rosnąca macica rozciąga trzymające ją więzadła, zaczyna uciskać na inne narządy leżące w pobliżu, np. pęcherz moczowy. Teraz centrum twojego organizmu jest właśnie tutaj – w dole brzucha. To tutaj, pod wpływem zmian hormonalnych, dopływa najwięcej krwi, przez co narządy są obrzmiałe i bardzo tkliwe.
    Możesz mieć wrażenie pełności w jamie brzusznej; uczucie „ciągnięcia”, szczególnie w pachwinach, lekkie skurcze macicy – podobne jak na miesiączkę, ale raczej bezbolesne. Objawy napięcia przedmiesiączkowego i ciąży są bardzo podobne – a to dlatego, że w obu przypadkach wzrasta gwałtownie poziom gestagenów, odpowiedzialnych za skurcze macicy, złe samopoczucie, bolące piersi, rozdrażnienie :)

Też już tak pragne!!!:)

iv09hdgenu0skffm.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie. dopiero 20ego idę :( bo do mojej gin to trzeba prawie miesiąc wcześniej się zapisywać. Ale oprócz tego, że czasem mnie poboli (i to dość delikatnie - nawet w 1/4 nie tak mocno jak w czasie @) to nic mi nie dolega. Ani nie plamię.. i progesteron też mam w normie.. a poprzedniej ciąży nie poroniłam więc może przesadzam. Jak zacznie mnie coś niepokoić to od razu polecę na badanie gdzie indziej.

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miałam takie ciągoty nawet jak wiedziałam, że w danym cyklu nie ma szans nawet na nadzieję, więc w zachcianki już nie wierzę, póki co;)

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to jest głupie ... ale jakbym jutro rano miała mdłości to byłabym najszczęśliwsza na świecie :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    00monika00 wrote:
    ja miałam takie ciągoty nawet jak wiedziałam, że w danym cyklu nie ma szans nawet na nadzieję, więc w zachcianki już nie wierzę, póki co;)
    ja tez w zachcianki nie wierzę :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    nie. dopiero 20ego idę :( bo do mojej gin to trzeba prawie miesiąc wcześniej się zapisywać. Ale oprócz tego, że czasem mnie poboli (i to dość delikatnie - nawet w 1/4 nie tak mocno jak w czasie @) to nic mi nie dolega. Ani nie plamię.. i progesteron też mam w normie.. a poprzedniej ciąży nie poroniłam więc może przesadzam. Jak zacznie mnie coś niepokoić to od razu polecę na badanie gdzie indziej.

grunt to rozsądne podejście:*

stardust87 lubi tę wiadomość

‹‹ 208 209 210 211 212 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jakie witaminy warto suplementować w ciąży?

Ciąża to okres, w którym organizm kobiety potrzebuje zwiększonej ilości składników odżywczych. Właściwa suplementacja witamin wspiera rozwój dziecka i chroni zdrowie przyszłej mamy. Zanim jednak sięgniemy po jakiekolwiek preparaty, konieczna jest konsultacja z lekarzem prowadzącym ciążę, który dobierze suplementację dostosowaną do indywidualnych potrzeb.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ