Te olane .
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyXxMoniaXx wrote:dobrze ze wróciłas, nudniej było bez ciebie tu mnie jajniki przez 2 ostatnie dni nie bolały ale dzis zaczął znów lewy jak sprzątałam.
i mam śluz biały , mleczny , kremowy. A jak u ciebie ?
Mnie wczoraj znowu ciągnęło ale mniej, za to głowę mi rozwalał ból.
dzisiaj lewy na przemiennie z prawym jajnikiem mnie trochę bolą, odczuwam delikatne bóle jak na @.
Śluz podobny do płodnego. Ja nie wiem, albo natura głupieje ale ja:)XxMoniaXx lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
00monika00 wrote:hej dziewczyny:)
próbowałam Was kochane nadrobić ale nie ogarniam ilości stron zapisanych:)
dwa dni mnie nie bylo i nie jestem w stanie;)
Ominęło mnie coś ciekawego??
xXMoniaxX, jak twoje jajniki??? Bolą?
Ewelinka, a u Ciebie jak? Po prochach przeszło i zdaję się, że miałaś do lekarza iść?
Stardust, 200, dba, Nusia jak się czujecie??
Jackie, jak humor? Już wróciła małżeńska sielanka czy dalej "na kosie"?
Wszytkim innym ladies buziaki przesyłam:*
No i znowu dłłłuuuuugi weekend!:D:D
Ja się czuję w porządku, trochę mam problemy ze snem nad ranem, budzę się ok 5 i zasnąć już nie mogę. No i trochę mnie brzuch pobolewa, co mnie martwi trochę, bo myślałam, że to normalne we wczesnej ciąży, a wyczytałam dziś że od razu na to się dupka dostaje, albo nospę albo coś.. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny00monika00 wrote:Mnie wczoraj znowu ciągnęło ale mniej, za to głowę mi rozwalał ból.
dzisiaj lewy na przemiennie z prawym jajnikiem mnie trochę bolą, odczuwam delikatne bóle jak na @.
Śluz podobny do płodnego. Ja nie wiem, albo natura głupieje ale ja:)
Czyżby owulacja obustronna? -
nick nieaktualnystardust87 wrote:chyba nie dasz rady nadrobić ja nie byłam 4h raptem i czytałam chyba przez ponad godzinę
Ja się czuję w porządku, trochę mam problemy ze snem nad ranem, budzę się ok 5 i zasnąć już nie mogę. No i trochę mnie brzuch pobolewa, co mnie martwi trochę, bo myślałam, że to normalne we wczesnej ciąży, a wyczytałam dziś że od razu na to się dupka dostaje, albo nospę albo coś.. -
00monika00 wrote:Mnie wczoraj znowu ciągnęło ale mniej, za to głowę mi rozwalał ból.
Śluz podobny do płodnego. Ja nie wiem, albo natura głupieje ale ja:) -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnystardust87 wrote:chyba nie dasz rady nadrobić ja nie byłam 4h raptem i czytałam chyba przez ponad godzinę
Ja się czuję w porządku, trochę mam problemy ze snem nad ranem, budzę się ok 5 i zasnąć już nie mogę. No i trochę mnie brzuch pobolewa, co mnie martwi trochę, bo myślałam, że to normalne we wczesnej ciąży, a wyczytałam dziś że od razu na to się dupka dostaje, albo nospę albo coś..
Pierwsze dni i tygodnie ciąży to intensywny rozwój i wzrost Twojego dziecka. Cały twój organizm reaguje na obecność tej małej istotki w twoim brzuchu, a szczególnie domek dziecka – macica. Staje się ona przytulnym mieszkaniem na całe 9 miesięcy. Ale żeby maluszkowi było wygodnie, musi rosnąć razem z nim. I ty to czujesz! Rosnąca macica rozciąga trzymające ją więzadła, zaczyna uciskać na inne narządy leżące w pobliżu, np. pęcherz moczowy. Teraz centrum twojego organizmu jest właśnie tutaj – w dole brzucha. To tutaj, pod wpływem zmian hormonalnych, dopływa najwięcej krwi, przez co narządy są obrzmiałe i bardzo tkliwe.
Możesz mieć wrażenie pełności w jamie brzusznej; uczucie „ciągnięcia”, szczególnie w pachwinach, lekkie skurcze macicy – podobne jak na miesiączkę, ale raczej bezbolesne. Objawy napięcia przedmiesiączkowego i ciąży są bardzo podobne – a to dlatego, że w obu przypadkach wzrasta gwałtownie poziom gestagenów, odpowiedzialnych za skurcze macicy, złe samopoczucie, bolące piersi, rozdrażnienienatasza82 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Nusia1989 wrote:Pierwsze dni i tygodnie ciąży to intensywny rozwój i wzrost Twojego dziecka. Cały twój organizm reaguje na obecność tej małej istotki w twoim brzuchu, a szczególnie domek dziecka – macica. Staje się ona przytulnym mieszkaniem na całe 9 miesięcy. Ale żeby maluszkowi było wygodnie, musi rosnąć razem z nim. I ty to czujesz! Rosnąca macica rozciąga trzymające ją więzadła, zaczyna uciskać na inne narządy leżące w pobliżu, np. pęcherz moczowy. Teraz centrum twojego organizmu jest właśnie tutaj – w dole brzucha. To tutaj, pod wpływem zmian hormonalnych, dopływa najwięcej krwi, przez co narządy są obrzmiałe i bardzo tkliwe.
Możesz mieć wrażenie pełności w jamie brzusznej; uczucie „ciągnięcia”, szczególnie w pachwinach, lekkie skurcze macicy – podobne jak na miesiączkę, ale raczej bezbolesne. Objawy napięcia przedmiesiączkowego i ciąży są bardzo podobne – a to dlatego, że w obu przypadkach wzrasta gwałtownie poziom gestagenów, odpowiedzialnych za skurcze macicy, złe samopoczucie, bolące piersi, rozdrażnienie
Też już tak pragne!!!AniaR88 lubi tę wiadomość
-
nie. dopiero 20ego idę bo do mojej gin to trzeba prawie miesiąc wcześniej się zapisywać. Ale oprócz tego, że czasem mnie poboli (i to dość delikatnie - nawet w 1/4 nie tak mocno jak w czasie @) to nic mi nie dolega. Ani nie plamię.. i progesteron też mam w normie.. a poprzedniej ciąży nie poroniłam więc może przesadzam. Jak zacznie mnie coś niepokoić to od razu polecę na badanie gdzie indziej.
00monika00 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnystardust87 wrote:nie. dopiero 20ego idę bo do mojej gin to trzeba prawie miesiąc wcześniej się zapisywać. Ale oprócz tego, że czasem mnie poboli (i to dość delikatnie - nawet w 1/4 nie tak mocno jak w czasie @) to nic mi nie dolega. Ani nie plamię.. i progesteron też mam w normie.. a poprzedniej ciąży nie poroniłam więc może przesadzam. Jak zacznie mnie coś niepokoić to od razu polecę na badanie gdzie indziej.
grunt to rozsądne podejście:*
stardust87 lubi tę wiadomość