X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Te olane .
Odpowiedz

Te olane .

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    to jest głupie ... ale jakbym jutro rano miała mdłości to byłabym najszczęśliwsza na świecie :)

nie wiem czy pisałam, ale na sylwestra mi się zrobiło strasznie źle..
    tańczyłam i nagle zrobiło mi się strasznie słabo, masakra! z trudem doszłam do stolika..
    ee, pisałam to już chyba...

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    nie. dopiero 20ego idę :( bo do mojej gin to trzeba prawie miesiąc wcześniej się zapisywać. Ale oprócz tego, że czasem mnie poboli (i to dość delikatnie - nawet w 1/4 nie tak mocno jak w czasie @) to nic mi nie dolega. Ani nie plamię.. i progesteron też mam w normie.. a poprzedniej ciąży nie poroniłam więc może przesadzam. Jak zacznie mnie coś niepokoić to od razu polecę na badanie gdzie indziej.

bedzie wszystko dobrze:*

00monika00, stardust87 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    00monika00 wrote:
    tańczyłam i nagle zrobiło mi się strasznie słabo, masakra! z trudem doszłam do stolika..

w ktorym dniu cyklu jestes teraz Monia?

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    00monika00 wrote:
    pisałaś :) ja czytałam :) a który dzien jestes po owulacji ?

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia1989 wrote:
    Pierwsze dni i tygodnie ciąży to intensywny rozwój i wzrost Twojego dziecka. Cały twój organizm reaguje na obecność tej małej istotki w twoim brzuchu, a szczególnie domek dziecka – macica. Staje się ona przytulnym mieszkaniem na całe 9 miesięcy. Ale żeby maluszkowi było wygodnie, musi rosnąć razem z nim. I ty to czujesz! Rosnąca macica rozciąga trzymające ją więzadła, zaczyna uciskać na inne narządy leżące w pobliżu, np. pęcherz moczowy. Teraz centrum twojego organizmu jest właśnie tutaj – w dole brzucha. To tutaj, pod wpływem zmian hormonalnych, dopływa najwięcej krwi, przez co narządy są obrzmiałe i bardzo tkliwe.
    Możesz mieć wrażenie pełności w jamie brzusznej; uczucie „ciągnięcia”, szczególnie w pachwinach, lekkie skurcze macicy – podobne jak na miesiączkę, ale raczej bezbolesne. Objawy napięcia przedmiesiączkowego i ciąży są bardzo podobne – a to dlatego, że w obu przypadkach wzrasta gwałtownie poziom gestagenów, odpowiedzialnych za skurcze macicy, złe samopoczucie, bolące piersi, rozdrażnienie :)
    ale tzn, że mam się nie martwić? :P Bo w sumie u mnie to takie kłucie jest, chwilowe. co jakiś czas , nie bez przerwy. mam nadzieję, że wszystko w porządku. A Ciebie Nusia boli brzuch?

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Kaśka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    nie. dopiero 20ego idę :( bo do mojej gin to trzeba prawie miesiąc wcześniej się zapisywać. Ale oprócz tego, że czasem mnie poboli (i to dość delikatnie - nawet w 1/4 nie tak mocno jak w czasie @) to nic mi nie dolega. Ani nie plamię.. i progesteron też mam w normie.. a poprzedniej ciąży nie poroniłam więc może przesadzam. Jak zacznie mnie coś niepokoić to od razu polecę na badanie gdzie indziej.
    a mogę spytać do kogo chodzisz do jakiej ginki :P

konie82.gif
    f2w3rjjg1da4lr23.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    to jest głupie ... ale jakbym jutro rano miała mdłości to byłabym najszczęśliwsza na świecie :)
    to wcale nie jest głupie :)

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    00monika00 wrote:
    pisałaś, ale co z tego, że pisałaś? Pisz ile chcesz kochana, chętnie poczytamy :) a nóż którejś umknęło :)

00monika00 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    00monika00 wrote:
    to dobrze, czy źle?

Przy podwójnej owulacji można mieć bliźniaki :)

00monika00, AniaR88 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miska0811 wrote:
    w ktorym dniu cyklu jestes teraz Monia?

23 dzień cyklu
    a owulacja teoretycznie 7 dni temu, ale ja sobie trochę poleciałam w kulki z testami owu i trochę z temp.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia1989 wrote:
    tak, tak, tak:):):):)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia1989 wrote:
    a ja chyba bym chciała :)

natasza82 lubi tę wiadomość

• Kaśka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaR88 wrote:
    a ja chyba bym chciała :)
    wiem że to okrutne co napiszę ale chyba lepiej pojedynczo dzidziusie rodzić bo usłyszłam takie zdanie że każda ciąża mnoga jest z góry patologiczna :/
    coś o tym wiem bo straciłam swoje maleństwa w 23 tc i do dziś nie mogę w to uwierzyć ;(

konie82.gif
    f2w3rjjg1da4lr23.png
  • Kaśka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i znowu ryczę kurde przepraszam za ponurość na tym wesołym wątku.

konie82.gif
    f2w3rjjg1da4lr23.png
  • natasza82 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja siostra też dwie dziewczynki w sierpniu ubiegłego roku w 22 tc strasznie to przeżyła:(
    a teraz jest w ciąży pojedynczej z dziewczynka i ma rodzić lada dzień już się nie mogę doczekać :)

iv09hdgenu0skffm.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka wrote:
    wiem że to okrutne co napiszę ale chyba lepiej pojedynczo dzidziusie rodzić bo usłyszłam takie zdanie że każda ciąża mnoga jest z góry patologiczna :/
    coś o tym wiem bo straciłam swoje maleństwa w 23 tc i do dziś nie mogę w to uwierzyć ;(
    wszystko co inne to patologia. Organizm jest "zaprogramowany" na jedna ciaze. Tak wiec wiem i zdjae sobie sprawe z tego, że ciąza mnoga to wieksze ryzyko zarówno dla matki jak i dla maluchów. Zazwyczaj rodza sie jako wczesniaki z waga niewiele ponad 2500 g. Wiem bo prace magisterska o tym napisalam tak wiec waga dlugośc apgar ponad 4000 tego przeanalizowałam z 2 lat u nas w szpitalu :)

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka wrote:

nawet nie chce myslec co czulas i co do tej pory czujesz....
    przytulam...
    Wracajac do tematu blizniat to ja jednak chcialabym pojedynczo:)

• Milcia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro mi, że straciłaś ciążę. Ale będzie jeszcze dobrze. czasem płacz bardzo pomaga.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka wrote:
    to moja wina :( przepraszam :* :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka wrote:

za co przepraszasz kochana??
    to nie jest wątek tylko dla "ochów i achów", tu jest samo życie i każdy ma prawo wyrażać swoje emocje, szczególnie jak Ci jest źle..
    jesteśmy tu razem, dla siebie:*:*:*
    przytulas:)

natasza82, Kaśka lubią tę wiadomość

‹‹ 209 210 211 212 213 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ