Te olane .
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyXxMoniaXx wrote:to jest głupie ... ale jakbym jutro rano miała mdłości to byłabym najszczęśliwsza na świecie
nie wiem czy pisałam, ale na sylwestra mi się zrobiło strasznie źle..
tańczyłam i nagle zrobiło mi się strasznie słabo, masakra! z trudem doszłam do stolika..
ee, pisałam to już chyba... -
nick nieaktualnystardust87 wrote:nie. dopiero 20ego idę
bo do mojej gin to trzeba prawie miesiąc wcześniej się zapisywać. Ale oprócz tego, że czasem mnie poboli (i to dość delikatnie - nawet w 1/4 nie tak mocno jak w czasie @) to nic mi nie dolega. Ani nie plamię.. i progesteron też mam w normie.. a poprzedniej ciąży nie poroniłam więc może przesadzam. Jak zacznie mnie coś niepokoić to od razu polecę na badanie gdzie indziej.
bedzie wszystko dobrze:*00monika00, stardust87 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
00monika00 wrote:nie wiem czy pisałam, ale na sylwestra mi się zrobiło strasznie źle..
tańczyłam i nagle zrobiło mi się strasznie słabo, masakra! z trudem doszłam do stolika..
ee, pisałam to już chyba...ja czytałam
a który dzien jestes po owulacji ?
-
Nusia1989 wrote:Pierwsze dni i tygodnie ciąży to intensywny rozwój i wzrost Twojego dziecka. Cały twój organizm reaguje na obecność tej małej istotki w twoim brzuchu, a szczególnie domek dziecka – macica. Staje się ona przytulnym mieszkaniem na całe 9 miesięcy. Ale żeby maluszkowi było wygodnie, musi rosnąć razem z nim. I ty to czujesz! Rosnąca macica rozciąga trzymające ją więzadła, zaczyna uciskać na inne narządy leżące w pobliżu, np. pęcherz moczowy. Teraz centrum twojego organizmu jest właśnie tutaj – w dole brzucha. To tutaj, pod wpływem zmian hormonalnych, dopływa najwięcej krwi, przez co narządy są obrzmiałe i bardzo tkliwe.
Możesz mieć wrażenie pełności w jamie brzusznej; uczucie „ciągnięcia”, szczególnie w pachwinach, lekkie skurcze macicy – podobne jak na miesiączkę, ale raczej bezbolesne. Objawy napięcia przedmiesiączkowego i ciąży są bardzo podobne – a to dlatego, że w obu przypadkach wzrasta gwałtownie poziom gestagenów, odpowiedzialnych za skurcze macicy, złe samopoczucie, bolące piersi, rozdrażnienieBo w sumie u mnie to takie kłucie jest, chwilowe. co jakiś czas , nie bez przerwy. mam nadzieję, że wszystko w porządku. A Ciebie Nusia boli brzuch?
-
stardust87 wrote:nie. dopiero 20ego idę
bo do mojej gin to trzeba prawie miesiąc wcześniej się zapisywać. Ale oprócz tego, że czasem mnie poboli (i to dość delikatnie - nawet w 1/4 nie tak mocno jak w czasie @) to nic mi nie dolega. Ani nie plamię.. i progesteron też mam w normie.. a poprzedniej ciąży nie poroniłam więc może przesadzam. Jak zacznie mnie coś niepokoić to od razu polecę na badanie gdzie indziej.
-
00monika00 wrote:nie wiem czy pisałam, ale na sylwestra mi się zrobiło strasznie źle..
ee, pisałam to już chyba...a nóż którejś umknęło
00monika00 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
AniaR88 wrote:a ja chyba bym chciała
coś o tym wiem bo straciłam swoje maleństwa w 23 tc i do dziś nie mogę w to uwierzyć ;( -
nick nieaktualnyKaśka wrote:wiem że to okrutne co napiszę ale chyba lepiej pojedynczo dzidziusie rodzić bo usłyszłam takie zdanie że każda ciąża mnoga jest z góry patologiczna
coś o tym wiem bo straciłam swoje maleństwa w 23 tc i do dziś nie mogę w to uwierzyć ;( -
nick nieaktualnyKaśka wrote:wiem że to okrutne co napiszę ale chyba lepiej pojedynczo dzidziusie rodzić bo usłyszłam takie zdanie że każda ciąża mnoga jest z góry patologiczna
coś o tym wiem bo straciłam swoje maleństwa w 23 tc i do dziś nie mogę w to uwierzyć ;(
nawet nie chce myslec co czulas i co do tej pory czujesz....
przytulam...
Wracajac do tematu blizniat to ja jednak chcialabym pojedynczo:) -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKaśka wrote:i znowu ryczę kurde przepraszam za ponurość na tym wesołym wątku.
za co przepraszasz kochana??
to nie jest wątek tylko dla "ochów i achów", tu jest samo życie i każdy ma prawo wyrażać swoje emocje, szczególnie jak Ci jest źle..
jesteśmy tu razem, dla siebie:*:*:*
przytulas:)natasza82, Kaśka lubią tę wiadomość