X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Te olane .
Odpowiedz

Te olane .

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    to jest głupie ... ale jakbym jutro rano miała mdłości to byłabym najszczęśliwsza na świecie :)

nie wiem czy pisałam, ale na sylwestra mi się zrobiło strasznie źle..
    tańczyłam i nagle zrobiło mi się strasznie słabo, masakra! z trudem doszłam do stolika..
    ee, pisałam to już chyba...

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    nie. dopiero 20ego idę :( bo do mojej gin to trzeba prawie miesiąc wcześniej się zapisywać. Ale oprócz tego, że czasem mnie poboli (i to dość delikatnie - nawet w 1/4 nie tak mocno jak w czasie @) to nic mi nie dolega. Ani nie plamię.. i progesteron też mam w normie.. a poprzedniej ciąży nie poroniłam więc może przesadzam. Jak zacznie mnie coś niepokoić to od razu polecę na badanie gdzie indziej.

bedzie wszystko dobrze:*

00monika00, stardust87 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    00monika00 wrote:
    tańczyłam i nagle zrobiło mi się strasznie słabo, masakra! z trudem doszłam do stolika..

w ktorym dniu cyklu jestes teraz Monia?

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    00monika00 wrote:
    pisałaś :) ja czytałam :) a który dzien jestes po owulacji ?

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia1989 wrote:
    Pierwsze dni i tygodnie ciąży to intensywny rozwój i wzrost Twojego dziecka. Cały twój organizm reaguje na obecność tej małej istotki w twoim brzuchu, a szczególnie domek dziecka – macica. Staje się ona przytulnym mieszkaniem na całe 9 miesięcy. Ale żeby maluszkowi było wygodnie, musi rosnąć razem z nim. I ty to czujesz! Rosnąca macica rozciąga trzymające ją więzadła, zaczyna uciskać na inne narządy leżące w pobliżu, np. pęcherz moczowy. Teraz centrum twojego organizmu jest właśnie tutaj – w dole brzucha. To tutaj, pod wpływem zmian hormonalnych, dopływa najwięcej krwi, przez co narządy są obrzmiałe i bardzo tkliwe.
    Możesz mieć wrażenie pełności w jamie brzusznej; uczucie „ciągnięcia”, szczególnie w pachwinach, lekkie skurcze macicy – podobne jak na miesiączkę, ale raczej bezbolesne. Objawy napięcia przedmiesiączkowego i ciąży są bardzo podobne – a to dlatego, że w obu przypadkach wzrasta gwałtownie poziom gestagenów, odpowiedzialnych za skurcze macicy, złe samopoczucie, bolące piersi, rozdrażnienie :)
    ale tzn, że mam się nie martwić? :P Bo w sumie u mnie to takie kłucie jest, chwilowe. co jakiś czas , nie bez przerwy. mam nadzieję, że wszystko w porządku. A Ciebie Nusia boli brzuch?

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Kaśka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    nie. dopiero 20ego idę :( bo do mojej gin to trzeba prawie miesiąc wcześniej się zapisywać. Ale oprócz tego, że czasem mnie poboli (i to dość delikatnie - nawet w 1/4 nie tak mocno jak w czasie @) to nic mi nie dolega. Ani nie plamię.. i progesteron też mam w normie.. a poprzedniej ciąży nie poroniłam więc może przesadzam. Jak zacznie mnie coś niepokoić to od razu polecę na badanie gdzie indziej.
    a mogę spytać do kogo chodzisz do jakiej ginki :P

konie82.gif
    f2w3rjjg1da4lr23.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    to jest głupie ... ale jakbym jutro rano miała mdłości to byłabym najszczęśliwsza na świecie :)
    to wcale nie jest głupie :)

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    00monika00 wrote:
    pisałaś, ale co z tego, że pisałaś? Pisz ile chcesz kochana, chętnie poczytamy :) a nóż którejś umknęło :)

00monika00 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    00monika00 wrote:
    to dobrze, czy źle?

Przy podwójnej owulacji można mieć bliźniaki :)

00monika00, AniaR88 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miska0811 wrote:
    w ktorym dniu cyklu jestes teraz Monia?

23 dzień cyklu
    a owulacja teoretycznie 7 dni temu, ale ja sobie trochę poleciałam w kulki z testami owu i trochę z temp.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia1989 wrote:
    tak, tak, tak:):):):)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia1989 wrote:
    a ja chyba bym chciała :)

natasza82 lubi tę wiadomość

• Kaśka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaR88 wrote:
    a ja chyba bym chciała :)
    wiem że to okrutne co napiszę ale chyba lepiej pojedynczo dzidziusie rodzić bo usłyszłam takie zdanie że każda ciąża mnoga jest z góry patologiczna :/
    coś o tym wiem bo straciłam swoje maleństwa w 23 tc i do dziś nie mogę w to uwierzyć ;(

konie82.gif
    f2w3rjjg1da4lr23.png
  • Kaśka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i znowu ryczę kurde przepraszam za ponurość na tym wesołym wątku.

konie82.gif
    f2w3rjjg1da4lr23.png
  • natasza82 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja siostra też dwie dziewczynki w sierpniu ubiegłego roku w 22 tc strasznie to przeżyła:(
    a teraz jest w ciąży pojedynczej z dziewczynka i ma rodzić lada dzień już się nie mogę doczekać :)

iv09hdgenu0skffm.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka wrote:
    wiem że to okrutne co napiszę ale chyba lepiej pojedynczo dzidziusie rodzić bo usłyszłam takie zdanie że każda ciąża mnoga jest z góry patologiczna :/
    coś o tym wiem bo straciłam swoje maleństwa w 23 tc i do dziś nie mogę w to uwierzyć ;(
    wszystko co inne to patologia. Organizm jest "zaprogramowany" na jedna ciaze. Tak wiec wiem i zdjae sobie sprawe z tego, że ciąza mnoga to wieksze ryzyko zarówno dla matki jak i dla maluchów. Zazwyczaj rodza sie jako wczesniaki z waga niewiele ponad 2500 g. Wiem bo prace magisterska o tym napisalam tak wiec waga dlugośc apgar ponad 4000 tego przeanalizowałam z 2 lat u nas w szpitalu :)

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka wrote:

nawet nie chce myslec co czulas i co do tej pory czujesz....
    przytulam...
    Wracajac do tematu blizniat to ja jednak chcialabym pojedynczo:)

• Milcia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro mi, że straciłaś ciążę. Ale będzie jeszcze dobrze. czasem płacz bardzo pomaga.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka wrote:
    to moja wina :( przepraszam :* :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka wrote:

za co przepraszasz kochana??
    to nie jest wątek tylko dla "ochów i achów", tu jest samo życie i każdy ma prawo wyrażać swoje emocje, szczególnie jak Ci jest źle..
    jesteśmy tu razem, dla siebie:*:*:*
    przytulas:)

natasza82, Kaśka lubią tę wiadomość

‹‹ 209 210 211 212 213 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ