Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Te olane .
Odpowiedz

Te olane .

Oceń ten wątek:
  • Katha81 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2013, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3. Kasia tez tu jest :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2013, 20:31

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • Katha81 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka wrote:
    tak jeszcze doskakuję bo tu kanapeczki dla M na jutro i kolacyjka bo niedługo wraca :) a tak z innej beczki masz pomysł co kupić swojemu na Święta?

no zobacz, w podobny temat trafilysmy :) hehe

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • Kasiula09 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i ja jestem chwilowo :)

Czarna94 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Kaśka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2013, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witamy !! nie wiem może jakieś ambitne lego czy to już przeżytek :P

konie82.gif
    f2w3rjjg1da4lr23.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2013, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katha ja mam 2 bratanice i też mam zawsze problem z prezentami bo one wszystko mają. 4-letnia dostanie w tym roku ode mnie puzzle, bo nie jestem fanką drogich prezentów ;P
    Kaśka też zawsze mam z tym problem :P Może jakieś perfumy, albo zegarek? Ja jak nic nie wymyślę to zawsze mam alternatywę: książki ;) On kocha książki i zawsze się z nich cieszy najbardziej :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2013, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to się zebrałyśmy 4 Kaśki :D

Katha81 lubi tę wiadomość

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2013, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uff... doczytałam :)
    Ja z moim też mam problem..

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • storczyk Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia 2013, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skonczyłam :) własnie jakos tu cicho dziś?

mnie tez sie wszyscy pytaja: "kiedy u was?" "co sie nic nie staracie?" itd itp. a mi na jezyk sie cisnie a g....ucio was to obchodzi! no bo ile razy mozna sie pytac o to samo? wkurzam sie bo kazdy mysli ze to taka prosta sprawa... a jeszcze bardziej działaja mi dziweczyny ktore sa w ciazy a nie dbaja o nia i np.(jak moja kolezanka) pali papierochy we mnie to az sie krew gotuje!! bo ona ma fasolke i pali a ja nie pije nie pale biore tabletki staram sie a tu jak zawsze wielkie rozczarowanie....:(

czuje ze i w tym cyklu tez nic z tego a i ta moja temp jakas dziwna....

uwo9skjov1t98887.png
    klz9zbmhnb3g5bbo.png

bfaregz2tz4ll0xg.png
  • Kaśka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2013, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde mój właśnie nie lubi czytać tylko filmy by oglądał, zegarek ma nowy perfumy też najlepiej to dwie kreseczki by się nadawały ale testuje po Nowym Roku w sumie w jego urodziny :)

konie82.gif
    f2w3rjjg1da4lr23.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2013, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    storczyk wrote:

mnie tez sie wszyscy pytaja: "kiedy u was?" "co sie nic nie staracie?" itd itp. a mi na jezyk sie cisnie a g....ucio was to obchodzi! no bo ile razy mozna sie pytac o to samo? wkurzam sie bo kazdy mysli ze to taka prosta sprawa... a jeszcze bardziej działaja mi dziweczyny ktore sa w ciazy a nie dbaja o nia i np.(jak moja kolezanka) pali papierochy we mnie to az sie krew gotuje!! bo ona ma fasolke i pali a ja nie pije nie pale biore tabletki staram sie a tu jak zawsze wielkie rozczarowanie....:(

Kochana taka niesprawiedliwość jest niestety nieunikniona. Przytulam Cię na pocieszenie :) Mnie na szczęście o to nie pytają. Tylko teść się ostatnio dość często o wnuka dopomina. Nawet instruował ostatnio mojego męża kiedy możemy zacząć się starać. Tak jakby to jemu było o tym decydować.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2013, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka wrote:
    kurde mój właśnie nie lubi czytać tylko filmy by oglądał, zegarek ma nowy perfumy też najlepiej to dwie kreseczki by się nadawały ale testuje po Nowym Roku w sumie w jego urodziny :)

No to powiem Ci że masz zagadkę :P A może jakaś gra na komputer? Czy na konsolę jeśli posiadacie? Mężczyźni to jak dzieci, zawsze się z takich rzeczy cieszą :D

• Katha81 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2013, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    storczyk wrote:

no wlasnie tak to jest, moja kierowniczka ktora jest w ciazy moze nie pali ale pije duzo kawy, coca coli i dzien w dzien je jakies dziwne dania w plastikowych pojemniczkach ktore zalewa wrzatkiem albo tylko mc donald itp. Wogole nie dba o odzywianie a mnie to wkurza bo ja bym wszystko zdrowiutenkie jadla zeby tylko dzidzius mial dobrze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2013, 20:44

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • Kaśka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2013, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    storczyk wrote:

a bo ten rok jak dla mnie był do bani na początku szło wszystko dobrze nie miałam problemu żeby zajść pierwszy cykl i strzał w 10 potem okazało się że podwójny byłam przeszczęśliwa i mówiłam sobie 13 to moja liczba OM też 13 na marginesie i w ogóle super się czułam w ciąży i wszystó było cudownie do 22 tc a potez jeden dzień i wszystko stracone koszmar. Niech ten Rok już się skończy w Nowym będzie lepiej dziewczynki trzymam za wszystkie kciuki :)

konie82.gif
    f2w3rjjg1da4lr23.png
  • Katha81 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2013, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka wrote:
    tak jeszcze doskakuję bo tu kanapeczki dla M na jutro i kolacyjka bo niedługo wraca :) a tak z innej beczki masz pomysł co kupić swojemu na Święta?

ja w tym roku kupuje mojemu taka fajna pikowana kamizelke, wiem ze bedzie sie cieszyc :)

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2013, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowy Rok na pewno będzie dla nas wszystkich lepszy :)

weronika86 lubi tę wiadomość

• Katha81 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2013, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka wrote:
    a bo ten rok jak dla mnie był do bani na początku szło wszystko dobrze nie miałam problemu żeby zajść pierwszy cykl i strzał w 10 potem okazało się że podwójny byłam przeszczęśliwa i mówiłam sobie 13 to moja liczba OM też 13 na marginesie i w ogóle super się czułam w ciąży i wszystó było cudownie do 22 tc a potez jeden dzień i wszystko stracone koszmar. Niech ten Rok już się skończy w Nowym będzie lepiej dziewczynki trzymam za wszystkie kciuki :)

ojej, przykro mi! ja tez juz chce aby ten rok sie skonczyl!!!

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • storczyk Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia 2013, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katha81 wrote:
    no wlasnie tak to jest, moja kierowniczka ktora jest w ciazy moze nie pali ale pije duzo kawy, coca coli i dzien w dzien je jakies dziwne dania w plastikowych pojemniczkach ktore zalewa wrzatkiem albo tylko mc donald itp. Wogole nie dba o odzywianie a mnie to wkurza bo ja bym wszystko zdrowiutenkie jadla zeby tylko dzidzius mial dobrze :)

nogdy sie z tym nie pogodze ale widocznie tak musi byc z gory ustalone co komu pisane...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2013, 20:49

uwo9skjov1t98887.png
    klz9zbmhnb3g5bbo.png

bfaregz2tz4ll0xg.png
  • Kaśka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katha81 wrote:
    ja w tym roku kupuje mojemu taka fajna pikowana kamizelke, wiem ze bedzie sie cieszyc :)
    fajnie podoba mi się ale mój jest ciężki do ubrania haha chyba kupię sobie i ubiorę nową bieliznę i będę jego prezencikiem dwa w jednym :P

Katha81, weronika86 lubią tę wiadomość

konie82.gif
    f2w3rjjg1da4lr23.png
  • stardust87 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ta pełnia to mnie dziś wykończy. Ledwo żyję, zła jakaś.. zdegustowana..
    I w nocy spać pewnie nie będę, bo nigdy w pełnie nie śpię (i w okolicy).

A z innej beczki to czytałam dziś artykuł w nowym Cosmo: 100 sposobów, żeby czuć się seksownie. Uderzyło mnie to, że ja się tak od jakiegoś czasu w ogóle nie czuję. Odkąd zaszłam w ciążę (na początku czerwca) i później ją straciłam w ogóle o siebie nie dbam. Tzn oczywiście myję się, maluję itd., ale jestem cholernie niezadowolona ze swojego wyglądu. Wcześniej byłam dość aktywna, dużo chudsza i jędrniejsza. Lubiłam się ładnie ubrać, psiknąć rano pięknymi perfumami, chociaż pracuję u siebie w domu... A teraz? Zakładam dżinsy, szary sweter, włosy w kucyk wiążę. Na swoje ciało patrzeć nie mogę, bo odkąd tzw. "wymioty ciężarnych" położyły mnie do łóżka tak przestałam w ogóle ćwiczyć. A bo to przed owulką, a bo to po owulce. Wszystko się wokół tego jaja kręciło (a nawet nie wiem czy ono było). Ćwiczyłam tylko przez te 4-5 dni kiedy @ była. W żadne spodnie się w tej chwili nie mieszczę - nigdy nie ważyłam tyle co teraz :O
    I stwierdziłam: KONIEC! Wzięłam długą, gorącą kąpiel. Zrobiłam peeling całego ciała, nałożyłam maskę na włosy, wypumeksowałam pięty, zaraz pomaluję paznokcie. A jutro, jeśli temperatura nie pójdzie w górę, wracam do Chodakowskiej. Bo już mam dosyć patrzenia na taką siebie - zupełnie mi nie znaną. Chce patrzeć w lustro z uśmiechem na twarzy. Bo jakie są szanse, że taka nieszczęśliwa zajdę w ciążę? Myślę, że żadne...
    O, to sobie pogadałam ;) Ale już skończyłam :)

weronika86, Milcia, Magdzialenka lubią tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2013, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka wrote:
    fajnie podoba mi się ale mój jest ciężki do ubrania haha chyba kupię sobie i ubiorę nową bieliznę i będę jego prezencikiem dwa w jednym :P

To Ty nic nie kupuj tylko kokardkę na sobie zawiąż :D

‹‹ 28 29 30 31 32 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ