X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Te olane .
Odpowiedz

Te olane .

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2014, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natasza82 wrote:
    mi sie nie chce iśc do pracy...ja dzisiaj odczuwam ale lekko ból owulacyjny i prawy jajnik

no właśnie chyba te bóle moje które trwają pare dni to owulacyjne.
    No,ale dobrze że chociaż czuć...,że coś się dzieje..:)

natasza82 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2014, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina23 wrote:
    Ja caly czas czuje jakniki z przewaga na prawy
    :*

Ewelina23 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natasza82 wrote:
    ale za to zalało mnie śluzem jak jeszcze nigdy, teraz ciekawe, czy to żelik, wit B6 czy dziurawiec :)
    Hehe . Ja w tamtym cyklu sie doszukiwalam . Bo od 2 cykli mam piekny rozciagliwy sluz co nigdy go nie mialam

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natasza82 wrote:
    ale za to zalało mnie śluzem jak jeszcze nigdy, teraz ciekawe, czy to żelik, wit B6 czy dziurawiec :)

oo,to widać, że któreś napewno pomaga na ten śluzik..
    Miałam kupić tego dziurawca i pić..Nie wiem czmu nie kupiłam.
    Ja narazie jeśli chodzi o śluz to jestem średnio zadowolona. Narazie do tej pory aż go tak dużo nie było ...:/np. wczoraj czułam już suchosc..

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2014, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, ja w ubiegłym cyklu..jakoś tydzień przed spodziewaną @ miałam małą nadzieję..bo mnie zalewało właśnie śluzem... Co byłam w wc to za mną ciągnęło:) byłam w szoku. Bo jak to jak zwykle musiałam doszukać się objawów----> google :)

Cassie lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lece kochane bede pozniej :-*

00monika00 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :*:*

Ja nadal czekam na wyznaczenie owulki chociaz temp poszla w góre

00monika00, natasza82, Cassie lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina23 wrote:

:*będę czekać

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaR88 wrote:
    Cześć :*:*

Ja nadal czekam na wyznaczenie owulki chociaz temp poszla w góre

hej Aniu...
    Wyznaczy Ci napewno niedługo..:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina23 wrote:
    :*:*

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miska0811 wrote:
    hej Aniu...
    Wyznaczy Ci napewno niedługo..:)
    mam nadzieje bo wg mnie byla ona wczoraj

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki:)
    dzisiaj w pracy będzie ciężko, po dłuższym weekendzie to masakra;)

xXMoniaXx,
    u mnie bez entuzjazmu, dostałam niby @ ale strasznie słaby, dzisiaj mdli mnie bardzo ale to pewnie hormony.. Podejrzewam że moje cykle są bezowulacyjne i gdzieś czytałam, że jak cykl jest bez owu to i @ słaba. Ale nie wiem czy to reguła, dzisiaj idę do lekarza to zapytam i zapytam też czy mogę dostać jakieś tabletki na owulację bo inaczej starania się to istny koszmar.
    A jak u Ciebie? Coś się ruszyło?;)
    Trzymam kciuki:*

Miłego dnia kobietki!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2014, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miska0811 wrote:
    Wiecie co, ja w ubiegłym cyklu..jakoś tydzień przed spodziewaną @ miałam małą nadzieję..bo mnie zalewało właśnie śluzem... Co byłam w wc to za mną ciągnęło:) byłam w szoku. Bo jak to jak zwykle musiałam doszukać się objawów----> google :)

wujek google wszystko wie!:)):))

Miska0811, Cassie lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaR88 wrote:
    mam nadzieje bo wg mnie byla ona wczoraj

a jak to wyliczać? Czy według swoich obserwacji?

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    00monika00 wrote:
    hej dziewczynki:)
    dzisiaj w pracy będzie ciężko, po dłuższym weekendzie to masakra;)

xXMoniaXx,
    u mnie bez entuzjazmu, dostałam niby @ ale strasznie słaby, dzisiaj mdli mnie bardzo ale to pewnie hormony.. Podejrzewam że moje cykle są bezowulacyjne i gdzieś czytałam, że jak cykl jest bez owu to i @ słaba. Ale nie wiem czy to reguła, dzisiaj idę do lekarza to zapytam i zapytam też czy mogę dostać jakieś tabletki na owulację bo inaczej starania się to istny koszmar.
    A jak u Ciebie? Coś się ruszyło?;)
    Trzymam kciuki:*

Miłego dnia kobietki!!

Miłego!! Daj znać jak po wizycie!

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miska0811 wrote:
    a jak to wyliczać? Czy według swoich obserwacji?
    tak. ja co 2 cykl mam 28 dni i co 2 ok 31 teraz jest ten krótszy i owu zazwyczaj jak sama jeszcze bez owu sie obserwowalam byla 15/15 dzień (to jest wczoraj/dzis) a w tych dluższych 16/17 dc

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaR88 wrote:
    tak. ja co 2 cykl mam 28 dni i co 2 ok 31 teraz jest ten krótszy i owu zazwyczaj jak sama jeszcze bez owu sie obserwowalam byla 15/15 dzień (to jest wczoraj/dzis) a w tych dluższych 16/17 dc

aha:) chciałabym mieć też tak w miare regularnie. Zawsze lepiej co nieco obliczyć, zaobserwować. A jak cykle wariują to szlak trafia..

AniaR88, Cassie lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kobietki jest tu ktoś jeszcze ?
    Ja mam trochę doła bo wczoraj miałam temp. 36.2 a dziś 36.1
    Przebudziłam się przed 7 i zmierzyłam sb z ciekawości o 6:30 wyszła mi 36.0 ale położyłam sie i zmierzyłam o 7 bo zawsze o tej mierzę i wyszła mi 36.1 a jak zmierzyłam sb drugi raz to już 36.0 ale pisałam pierwszą bo tak się powinno robić . Ale od następnego cyklu kupuję nowy termometr z dwoma miejscami po przecinku .
    I badałam sb szyjkę rano . Mam tak średnio nie za nisko nie za wysoko , co do miękkości też taka średnia ( o ile dobrze sprawdzam ) i chyba zamknięta . I śluz mam biały i nierozciągliwy taki wodnisty .
    Nie da rady was nadgonić ale postaram się potem :*

AniaR88 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Landrynka wrote:
    Przebudziłam się przed 7 i zmierzyłam sb z ciekawości o 6:30 wyszła mi 36.0 ale położyłam sie i zmierzyłam o 7 bo zawsze o tej mierzę i wyszła mi 36.1 a jak zmierzyłam sb drugi raz to już 36.0 ale pisałam pierwszą bo tak się powinno robić . Ale od następnego cyklu kupuję nowy termometr z dwoma miejscami po przecinku .
    I badałam sb szyjkę rano . Mam tak średnio nie za nisko nie za wysoko , co do miękkości też taka średnia ( o ile dobrze sprawdzam ) i chyba zamknięta . I śluz mam biały i nierozciągliwy taki wodnisty .

Cześć Landrneczko:*
    jak wodnisty to chyba dobrze..
    A z temperaturką troszkę jeszcze cierpliwości. Odskoczy...:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Landrynka wrote:
    hej :*
    Ja od tego cyklu mam termometr 0,01 i jestem zadowolona wiec polecam :)

Miska0811 lubi tę wiadomość

‹‹ 314 315 316 317 318 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ