X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Te olane .
Odpowiedz

Te olane .

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miska0811 wrote:
    zerkne jeszcze raz:) tylko Cassie powiedz mi jak myslisz, jesli cykle mialam 31 dniowe i nagle od 2 miesiecy z 31 na 37 dniowe to jaka moge srednia wyliczyc np jesli chcialabym podac ilosc dni w tym kalkulatorze.
    Przepraszam,ze Ci zawracam takim pytaniem. To skomplikowane,alemoze Ty cos doradzisz:)

Ale za co Ty przepraszasz ;) szalona ;)

Ja bym wpisala 34-35 dni.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2014, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natasza prezent super :)

natasza82 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2014, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie wrote:
    Ale za co Ty przepraszasz ;) szalona ;)

Ja bym wpisala 34-35 dni.

tez tak sobie szacowałam. Wg tego kalkulatora raczej marne szanse zeby sie udalo:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miska popatrz na Twoj wykres, od dnia owulacji dodaj 14 dni i to powinien byc termin nastepnej @ faza lutealna zazwyczaj jest stala 12-16dni od dnia owulacji i widze ze owuf Ci ja zaznaczyl

pomiedzy 19-21.01 powinnas dostac @ (oby nie przyszla)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2014, 18:41

Miska0811 lubi tę wiadomość

• Katha81 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2014, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natasza82 wrote:
    dziewczyny fajny prezent dla siostry córeczki ?
    http://www.haftlandia.pl/oferta/kocyk

sliczny :)

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie wrote:
    Miska popatrz na Twoj wykres, od dnia owulacji dodaj 14 dni i to powinien byc termin nastepnej @ faza lutealna zazwyczaj jest stala 12-16dni od dnia owulacji i widze ze owuf Ci ja zaznaczyl

hmmm....teoretycznie masz rację:) ciekawa jestem jak się sprawdzi:) w najgorszym wypadku bede miec "czerwony" urlop:)oj nie dobrze..:)

Cassie lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie wrote:

dziękuję za wyjaśnienie:*
    ps. a faza lutealna może trwać dłużej niż 16 dni?

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka25 wrote:
    Może, ale nie powinna, bo to chyba niedobrze. Ale w każdym cyklu powinna trwać mniej więcej tyle samo.
    Dziewczyny, teścik mnie kusi... termin @ na środę, testowanie na czwartek... ale chyba nie wytrzymam przez ten skok... Zobaczę jaka jutro temp. będzie i jeśli mi się spodoba, to chyba zrobię test...

lepiej zaczekac troszke Kochana:)
    zobacze jak to bedzie w tym cyklu.
    Bede miec i tak wizyte u gin to sie wszystkiego dowiem i czemu taka przyczyna gdybym pfu pfu miala faze dluzsza niz norme

olka25 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miska tak jak Olka mowi moze ale nie powinna.

Olka to bede trzymala mocno kciuki &&&&

olka25 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2014, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie wrote:
    Miska tak jak Olka mowi moze ale nie powinna.

Olka to bede trzymala mocno kciuki &&&&

dzięki dziecwzyny za wyjasnienie:)
    W takim razie moze zmienie termin testowania? Tylko nie wiem na kiedy.
    W sobote na niedziele o 2 w nocy wyjezdzamy to bedzie 18/19 stycznia. Na 19 stycznia mam planowaną @. Muszę przemyśleć sprawe:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka w Polsce kupowalam bobo test i nie pamietam nazwy ale na opakowaniu jest Monika Mrozek z dzidziusiem.

Ja mam dwa testy z poprzedniego cyklu i specjalnie mi sie nie spieszy zeby ich uzyc ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka25 wrote:
    No niby wiem, że lepiej poczekać, ale aż mnie nosi. Mam w szafie test taki z allegro, dodany w gratisie do owulacyjnych, to go może jutro zrobię. Później poczekam, czy w środę będzie @. Jeśli nie, to kupię porządny test i zrobię w czwartek :) Jakiej firmy testy Wy kupujecie?

no chyba,ze tak:) nie dziwie sie,bo mnie tez kusilo poprzednio i wydalam niezla sumke za testy.
    Ja z tego co pamietam to Pink test, Bobo test, Amil, i jeszcze jeden jakis ,aa i z Monika Brozozwska ale nie pamietam nazwy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2014, 18:57

olka25 lubi tę wiadomość

• natasza82 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2014, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miska0811 wrote:
    W sobote na niedziele o 2 w nocy wyjezdzamy to bedzie 18/19 stycznia. Na 19 stycznia mam planowaną @. Muszę przemyśleć sprawe:)
    faktyczne wypada w dzień wyjazdu... to może zrób jak dojedziecie na miejsce :)

iv09hdgenu0skffm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2014, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miska0811 wrote:
    EEE to ty powinnas testowac zaraz po mnie :D

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miska moze zrob tak jak ja: poczekaj do 35dc i potem test.
    Ja mam termin @ na 17wg moich wyliczen 19 wg ovuf. Nigdy nie mialam dluzszych przerw pomiedzy @ niz 35dni wiec 35dc zrobie test o ile temp bedzie na w miare wiarygodnym poziomie ;)

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka25 wrote:
    Ja uciekam dziewczyny, bo muszę się do pracy na jutro przygotować. Jutro dam znać, co z tym moim testowaniem ;) Buziaki dla wszystkich!!!

pa:)

olka25 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie wrote:
    Miska moze zrob tak jak ja: poczekaj do 35dc i potem test.
    Ja mam termin @ na 17wg moich wyliczen 19 wg ovuf. Nigdy nie mialam dluzszych przerw pomiedzy @ niz 35dni wiec 35dc zrobie test o ile temp bedzie na w miare wiarygodnym poziomie ;)

chcialabym zeby wczesnie w miare sie wyjasnilo ok 32 dc, bo mam ten wyjazd. Napewno trafi sie piwo albo winko- juz znajoma mi uswiadomila,ze bedziemy wieczorkiem pic winko. Nie chce zeby bylo cos nie tak.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natasza82 wrote:
    faktyczne wypada w dzień wyjazdu... to może zrób jak dojedziecie na miejsce :)

zastanawiam sie wlasnie zeby zrobic 20.01 rano z porannego moczu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi ten clo pieknie cykl skrocil na 29 dniowe normalnie sie ciesze bo jak sie nie uda to szybciej zaczne nowy cykl

Cassie lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2014, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina23 wrote:
    mi ten clo pieknie cykl skrocil na 29 dniowe normalnie sie ciesze bo jak sie nie uda to szybciej zaczne nowy cykl

naprawde Ewelinko masz komfortowa sytuacje:) tez bym chciala miec jak w zegarku,prosciej by bylo.

‹‹ 544 545 546 547 548 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ