X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Testowanie - Czerwiec 2017
Odpowiedz

Testowanie - Czerwiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    My od wczoraj w Krakowie u znajomych. Totalny chillout.
    Dziś wysoki progesteron dał mi podpalić. Straszne mdłości miałam i zaczynają mnie boleć piersi.
    Dobuska u mnie też 8 dpo. Ja testuje w poniedziałek żeby wiedzieć co i jak bo idę do gina.

Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowa_Panna wrote:
    Hej!
    My od wczoraj w Krakowie u znajomych. Totalny chillout.
    Dziś wysoki progesteron dał mi podpalić. Straszne mdłości miałam i zaczynają mnie boleć piersi.
    Dobuska u mnie też 8 dpo. Ja testuje w poniedziałek żeby wiedzieć co i jak bo idę do gina.
    Ja dzień po Tobie:)

• Doti87 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahh jaki miły dzisiaj dzionek :-) fajny seksik, miła drzemka, potem spacer z rodzinką po zoo i teraz młody śpi a my do sąsiadów na grilla....

Miłego wieczoru kochane :-*

A jutro rano mam monitoring, trzymać kciuki żeby te 3 pęcherzyki ruszyły i ładnie urosły!!

SusannaDean a kiedy ty miałaś owulacje? Bo podobna wielkość pęcherzyków miałaś co ja.. Wczoraj miałam 11dc i miały około 13mm to myślę że pewnie sobota będą Pekac..

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2017, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie wg testów już po owu :D w sumie miałam wczoraj bóle wiec by się zgadzało :D teraz czekac jako będzie efekt:)
    Ja dziś pojechałam do koleżanki później resztę dnia spędziłam na działce, teraz syn śpi mąż wstawia pranie a ja sobie leżę i odpoczywam :D
    Jakieś podle choróbsko mnie rozkłada, gardło boli i oddychać nie mogę :(

• Marlena88 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się urlopuje i tez sie wyluzowałam. Nawet w tym cyklu zreztgnowalismy z zaplanowanych wizyt u gina. Chce wyluzować z tym na maxa. nie bylam na monitoringu ale podejrzewam ze ovu była dzis rano. W sumie by sie zgadzało patrząc na ostatnie cykle. Zobaczymy..
    Z forum tez wyluzowałam bo inaczej znów bym fiksowała wiec sorki ale nie jestem na bieżąco :)

początek starań sierpień 2014
    początek leczenia sierpień 2015- bromergon, cyclo-progynova, clo, ovarin, suplementy. Jajowody drożne.
    Lipiec 2017 ruszamy z duphastonem
    Październik 2017 aromek-duphaston
    Co dalej???
  • meggi90 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chatte wrote:
    Meggi czy Ty tez jak chodzisz to czujesz takie jakby lekkie rozpieranie w brzuchu? Mam dopiero 5 tydzien a ja mam wrażenie ze rosnie mi brzuch:p Ale mysle ze to przez zmianę perystaltyki jelit, wzdęcia no i zatrzymywanie wody. Mam nadzieje ze to minie bo cała jestem jakas opuchnięta...
    Stoję, leżę i czuję jak się wszystko rozciaga. I mam wrażenie że rósne. w sobote jade po sukiebke na wesele ktore mam 1 lipca. I mam wrazenie ze tak sie rozciagam ze za te dwa tygodnie nie wejde w kieckie ;-) tak wiem nienormalna jestem :-)

Jesteśmy małżeństwem od 20.06.2015
    xnw4skjo49k4p9mf.png
    ckaidqk3t2grx5um.png
  • Chatte Ekspertka

Wysłany: 15 czerwca 2017, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meggi90 wrote:
    Stoję, leżę i czuję jak się wszystko rozciaga. I mam wrażenie że rósne. w sobote jade po sukiebke na wesele ktore mam 1 lipca. I mam wrazenie ze tak sie rozciagam ze za te dwa tygodnie nie wejde w kieckie ;-) tak wiem nienormalna jestem :-)

A to jednak nie jestem sama;)

Dobuska test 7 dpo to bym sie zdziwiła gdyby był pozytywny;) przecież moze dopiero dzisiaj jest zagnieżdżanie a moze dopiero bedzie jutro i beta jest jeszcze zerowa:) Trzymam kciuki:)

Ja dopiero wstałam obudzona przez telefon po tym jak położyłam sie kilka godz temu na drzemkę :p mam nadzieje ze w nocy bede normalnie spała bo cos czuje ze od 4.00 bede miała poranek :D

thgfs65g0z0leut3.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chatte ja to wszystko wiem, ale mózg mi się jakby skurczył:P

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2017, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam owulacje w 20 dc a w 12 dc na uag 2 pecherzyki po 10 mm i 8 mm takze jest kilka dni i pekaja ;)

Ja dzis miedzy 9-14 mialam takie zle samopoczucie i spac mi sie chcialo czulam sie jak na kacu i normalnie niedobrze mi bylo potem takie lekki pobolewania brzucha, piersi dzis nie za bardzo normalne sa.
    Nie chce isc na bete mam totalnie wywalone przynajmniej w tym tygodniu nie wiem co o tym myslec ha ha
    Ogolem czuje sie inaczej ale sie boje aaaaaa WAZNE dziewczyny zawsze mialam spuvhniete lydki i stopy,kostki dzis po 2 zastrzykach clexanu ja mialam luzne sandaly i super nieopuchniete kostki... Mialam zastoje limfatyczne nie bylo zlego przeplywu jak mialam badanie doppler ale seita mi ze nie mialam tak a tu clexane i od razu krazenie lepsze!!! Mysle ze to wszystko moze sie udac!

dobuska lubi tę wiadomość

• Chatte Ekspertka

Wysłany: 15 czerwca 2017, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobuska to normalne, my wszystkie tak na prawdę mamy "fisia" ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2017, 22:19

thgfs65g0z0leut3.png
  • Chatte Ekspertka

Wysłany: 15 czerwca 2017, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean wrote:
    Ja mialam owulacje w 20 dc a w 12 dc na uag 2 pecherzyki po 10 mm i 8 mm takze jest kilka dni i pekaja ;)

Ja dzis miedzy 9-14 mialam takie zle samopoczucie i spac mi sie chcialo czulam sie jak na kacu i normalnie niedobrze mi bylo potem takie lekki pobolewania brzucha, piersi dzis nie za bardzo normalne sa.
    Nie chce isc na bete mam totalnie wywalone przynajmniej w tym tygodniu nie wiem co o tym myslec ha ha
    Ogolem czuje sie inaczej ale sie boje aaaaaa WAZNE dziewczyny zawsze mialam spuvhniete lydki i stopy,kostki dzis po 2 zastrzykach clexanu ja mialam luzne sandaly i super nieopuchniete kostki... Mialam zastoje limfatyczne nie bylo zlego przeplywu jak mialam badanie doppler ale seita mi ze nie mialam tak a tu clexane i od razu krazenie lepsze!!! Mysle ze to wszystko moze sie udac!

Powtarzałas test? U Ciebie wyszły dwie kreski, pewnie ciemnieją, kiedy sprawdzasz?;)

thgfs65g0z0leut3.png
  • Meginka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena88 wrote:
    A ja się urlopuje i tez sie wyluzowałam. Nawet w tym cyklu zreztgnowalismy z zaplanowanych wizyt u gina. Chce wyluzować z tym na maxa. nie bylam na monitoringu ale podejrzewam ze ovu była dzis rano. W sumie by sie zgadzało patrząc na ostatnie cykle. Zobaczymy..
    Z forum tez wyluzowałam bo inaczej znów bym fiksowała wiec sorki ale nie jestem na bieżąco :)
    No i bardzo dobrze ;) ja w tym cyklu totalnie wyłączyłam ovu. Nawet razu nie zajrzałam ;) luz luz luz i są 2 kreseczki <3

Marlena88 lubi tę wiadomość

2013💙👶
    2017 cb
    2018❤👶
    2022 cb
    04.02 ⏸
    24.02 wizyta(6+3)-mamy ❤
    17.03 kolejna wizyta
    preg.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chatte to prawda. Czasem mniej, czasem więcej, ale ciągle te myśli gdzieś błądzą.

Susanna mocno trzymam kciuki!

• Doti87 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to jestem ciekawa co u mnie jutro będzie, ale myślę że weekend pewnie będą Pekac ale zobaczymy :-)

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2017, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powtórzę test za parę dni ta kreska wczorajsza była cieniem mocniejszym niż ta z 9 dpo, jutro dopiero termin @ więc może w niedzielę zatestuję, nie myślę na razie iść na betę :)

Najbardziej mnie ciekawi czy wiecie co moze znaczyc to ze mi krążenie to clexane poprawia? to dobry znak, nie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2017, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Używała któraś tego nowego testu elektronicznego pink?

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2017, 00:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesia wrote:
    Nie szkoda Ci kasy na taki bajer? :) Siknij na starego poczciwego :) A z 15 zł oszczędzisz hehe

Agnesia lubi tę wiadomość

• Doti87 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet.nie wiedziałam że jest jakiś elektryczny :-D :-D aż lukne z ciekawości :-)

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesia wrote:
    Nawet nie wiedziałam że taki jest ;) musze obejrzeć :D

Eee szkoda ze on tylko tak i nie pokazuje. Gdybym miała zaszaleć to bym tego clearblue co tygodnie pokazuje zamówiła ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2017, 08:10

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • Chatte Ekspertka

Wysłany: 16 czerwca 2017, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean wrote:

Najbardziej mnie ciekawi czy wiecie co moze znaczyc to ze mi krążenie to clexane poprawia? to dobry znak, nie?

A jak to odczuwasz ze masz lepsze krążenie? Clexane nie jest raczej lekiem poprawiającym krążenie bo jest to heparyna ktora jest lekiem przeciwzakrzepowym. Zapobiega tworzeniu sie skrzepów i zatorów hamując proces krzepnięcia krwi- co moze u Ciebie powodować krwawienie z nosa. Jesli masz wskazania do stosowania heparyny w ciąży i lekarz zalecił Ci jej przyjmowanie to jak najbardziej bierz. Jesli nie to skonsultuj sie z lekarzem bo moze ona powodować krwotoki także z macicy...

thgfs65g0z0leut3.png
‹‹ 62 63 64 65 66 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ