TESTOWANIE- SIERPIEN 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Marlena88 wrote:no ledwo zaczął się cykl a ja już siedzę jak na szpilkach i do szuflady tylko zaglądam, a pod koniec cykl rączki będą swędzieć do testowaniaNajpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same.
-
kurcze a ja właśnie daleko mam i zawsze stołek w tyłek pali żeby podjechać, ale to że daleko to mnie trochę hamujepoczątek starań sierpień 2014
początek leczenia sierpień 2015- bromergon, cyclo-progynova, clo, ovarin, suplementy. Jajowody drożne.
Lipiec 2017 ruszamy z duphastonem
Październik 2017 aromek-duphaston
Co dalej???
-
Ja mam 6 ciążowych. Na razie czekają, ale znając siebie pewnie niedługo zaczną kusić. Zwłaszcza że owu tuż tuż
-
O Ellka, widzę że mamy dzieciaczki w podobnym wieku, moja córka 11 sierpnia skończy roczek. Karmisz jeszcze piersią? Uregulowały Ci się cykle po porodzie? Ja okres dostałam dopiero w kwietniu, 8 miesięcy po porodzie i poczatkowo był po 2tyg, potem po 3, nastepnie dwa ładnie po 28-29 dniach a teraz miałam aż 37 dni mam nadzieję że mam chociaż owulkę :p
-
Sanka, córeczka też z sierpnia? Fajnie
Niestety piersią nie karmię już od dawna. Co do cykli, teraz jestem 3 po odstawieniu tabletek anty, trochę mi się wydłużyły, ale są podobnej długości, o ile można wnioskować po dwóch cyklach
-
To życzę powodzenia! Ja poprzednio brałam tabletki, w pierwszym cyklu po odstawieniu nie próbowaliśmy, w drugim chyba jeszcze owulka nie wróciła a w trzecim zaskoczyło. Także Tobie życzę takiego samego scenariusza
Ellka lubi tę wiadomość
-
Sanka, dziękuję ja od wczoraj nie mierze temperatury, bo tylko bym się doszukiwala nie wiadomo czego, Tak że teraz jestem wyluzowana może to pomoże
Sanka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyRene wrote:znając siebie to moge nie wytrzymać.Mam już kupiony zapas testów ciążowych i mam plan zacząć od około 10 dnia po ovu
jak długie masz cykle?
HopeandFaid tulę mocno,Oby to już był ostatni cykl starań -
nick nieaktualny
-
Kochane, czy któraś korzystała z Was z ziół ojca Sroki nr 3? Jakoś mi tu mignęły na forum kilka razy i tak dumam, czy warto próbować ....
Sanka, odrobinkę się wtrącę w Twoją rozmowę z Ellką, napiszę jak u mnie było z cyklem po porodzie. ja synka karmiłam 14 mies, ale okres dostałam po 7 mies. Pierwsze dwa cykle były dziwne, tzn raz wyjątkowo krótki a raz długi a później piękne cykle co 28-29 dni. Ostatni, własnie tez lipcowy wydłużył się do 32dni, ale też czułam, ze owulacja się przesunęła ( wyjątkowo stresujący miesiąc). Co ciekawe, przed obiema ciążami miałam nieregularne cykle, bolesne miesiączki, a teraz ogromna poprawa.Jagna 15.04.2018 -
MysiaMarysia, ja co prawda nie piłam jeszcze, ale mam zamiar od nowego cyklu;) Moim zdaniem ziółka nie powinny zaszkodzić, a mogą pomóc
-
Ellka wrote:Ja mam 6 ciążowych. Na razie czekają, ale znając siebie pewnie niedługo zaczną kusić. Zwłaszcza że owu tuż tuż
-
Ewi, ja teraz krócej się staram, bo dopiero 3 cykl i może przez to widok bieli na teście nie jest aż tak dołujący jak u tych starających się dłużej
-
MysiaMarysia wrote:Kochane, czy któraś korzystała z Was z ziół ojca Sroki nr 3? Jakoś mi tu mignęły na forum kilka razy i tak dumam, czy warto próbować ....
Sanka, odrobinkę się wtrącę w Twoją rozmowę z Ellką, napiszę jak u mnie było z cyklem po porodzie. ja synka karmiłam 14 mies, ale okres dostałam po 7 mies. Pierwsze dwa cykle były dziwne, tzn raz wyjątkowo krótki a raz długi a później piękne cykle co 28-29 dni. Ostatni, własnie tez lipcowy wydłużył się do 32dni, ale też czułam, ze owulacja się przesunęła ( wyjątkowo stresujący miesiąc). Co ciekawe, przed obiema ciążami miałam nieregularne cykle, bolesne miesiączki, a teraz ogromna poprawa. -
Potrzebuję Waszej porady w sprawie badania nasienia. W klinice, którą bierzemy pod uwagę, są dwa typy - zwykłe i komputerowe. Spytałam o różnicę i odpisali mi:
Klinika wrote:Jesli to badanie pierwszy raz to wystarczy podstawowe, komputerowe jest wykonywane gdy podejrzewa się określone nieprawidlowości i jest droższe.
Wynik badania przesiewowego jest po ok 1,5 godziny, na wynik badania komputerowego trzeba czekać 1-2 dni.
Co wybrać? Różnica między badaniami to 50zł, więc bez tragedii. To jest pierwsze badanie, ale może warto je zrobić od razu, skoro pewnie w tym podstawowym nie będzie informacji o tym, ile żyją plemniki?
Tyle że wtedy wyniki po 2 dniach...
Dziewczynka Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo -
mi88 wrote:Potrzebuję Waszej porady w sprawie badania nasienia. W klinice, którą bierzemy pod uwagę, są dwa typy - zwykłe i komputerowe. Spytałam o różnicę i odpisali mi:
Co wybrać? Różnica między badaniami to 50zł, więc bez tragedii. To jest pierwsze badanie, ale może warto je zrobić od razu, skoro pewnie w tym podstawowym nie będzie informacji o tym, ile żyją plemniki?
Tyle że wtedy wyniki po 2 dniach...
Mój mąż robił od razu pełne. Na to podstawowe szkoda wydawać pieniędzy skoro nie wykrywa wszystkiego. A tak jak piszesz jest trochę droższe, dwa dni poczekacie ale macie pełną informację za jednym badaniem i jednym wydatkiem
mi88 lubi tę wiadomość
22.06.2020 Luiza :*
XII 2018 poronienie zatrzymane; Łucja - 10tc [*]
Hashimoto od 2007
Starania od XII 2015
jajowody drożne, histeroskopia ok
Mąż - morfologia 6%
AMH 8,07; 3 x UIU
X 2018 elektrokauteryzacja jajnika, usunięcie ognisk endometriozy
mthfr hetero, kwas metylowany i wit prenatalne