X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne TESTOWANIE- SIERPIEN 2017
Odpowiedz

TESTOWANIE- SIERPIEN 2017

Oceń ten wątek:
  • staraczka24 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena88 wrote:
    no ledwo zaczął się cykl a ja już siedzę jak na szpilkach i do szuflady tylko zaglądam, a pod koniec cykl rączki będą swędzieć do testowania :)
    Ja mam jeszcze 2 i apteke pod nosem haha

Naj­piękniej­szych chwil w życiu nie zap­la­nujesz. One przyjdą same.
  • Marlena88 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze a ja właśnie daleko mam :) i zawsze stołek w tyłek pali żeby podjechać, ale to że daleko to mnie trochę hamuje :)

początek starań sierpień 2014
    początek leczenia sierpień 2015- bromergon, cyclo-progynova, clo, ovarin, suplementy. Jajowody drożne.
    Lipiec 2017 ruszamy z duphastonem
    Październik 2017 aromek-duphaston
    Co dalej???
  • staraczka24 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Otoz to...

Naj­piękniej­szych chwil w życiu nie zap­la­nujesz. One przyjdą same.
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 6 ciążowych. Na razie czekają, ale znając siebie pewnie niedługo zaczną kusić. Zwłaszcza że owu tuż tuż ;)

Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • Kreatorka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Test beta dzisiaj negatywny, więc dopisuję się do sierpnia!
    Może to będzie wreszcie ten szczęśliwy miesiąc? Byłoby super rodzić na majówkę, nie? ;)

Szczęście po prawie dwóch latach starań... Niech trwa! <3
    #30 lat #hashimoto #wegemama
    relgljue1y3bkinw.png
  • Sanka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Ellka, widzę że mamy dzieciaczki w podobnym wieku, moja córka 11 sierpnia skończy roczek. Karmisz jeszcze piersią? Uregulowały Ci się cykle po porodzie? Ja okres dostałam dopiero w kwietniu, 8 miesięcy po porodzie i poczatkowo był po 2tyg, potem po 3, nastepnie dwa ładnie po 28-29 dniach a teraz miałam aż 37 dni :/ mam nadzieję że mam chociaż owulkę :p

16udrjjgntojuwbl.png
    7cs - szczęśliwy! 14dpo-202,3 16dpo-607,4
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanka, córeczka też z sierpnia? :) Fajnie :)
    Niestety piersią nie karmię już od dawna. Co do cykli, teraz jestem 3 po odstawieniu tabletek anty, trochę mi się wydłużyły, ale są podobnej długości, o ile można wnioskować po dwóch cyklach ;)

Lista Staraczek
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • Sanka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To życzę powodzenia! Ja poprzednio brałam tabletki, w pierwszym cyklu po odstawieniu nie próbowaliśmy, w drugim chyba jeszcze owulka nie wróciła a w trzecim zaskoczyło. Także Tobie życzę takiego samego scenariusza ;)

Ellka lubi tę wiadomość

16udrjjgntojuwbl.png
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanka, dziękuję :-) ja od wczoraj nie mierze temperatury, bo tylko bym się doszukiwala nie wiadomo czego, Tak że teraz jestem wyluzowana ;-) może to pomoże ;-)

Sanka lubi tę wiadomość

Lista Staraczek
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2017, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene wrote:
    znając siebie to moge nie wytrzymać.Mam już kupiony zapas testów ciążowych i mam plan zacząć od około 10 dnia po ovu
    jak długie masz cykle?
    HopeandFaid tulę mocno,Oby to już był ostatni cykl starań:-)
    Ja też zamierzam testować od 10 dpo - jutro zamierzam zrobić zapas testów :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2017, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justysbp wrote:
    Ja to najchętniej zaczęłabym robić testy już dziś :P
    Ale obiecałam sobie, że na spokojnie, wytrzymam :)
    Ja też a to dopiero u mnie 6 dpo :D

justysbp lubi tę wiadomość

• MysiaMarysia Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, czy któraś korzystała z Was z ziół ojca Sroki nr 3? Jakoś mi tu mignęły na forum kilka razy i tak dumam, czy warto próbować ....

Sanka, odrobinkę się wtrącę w Twoją rozmowę z Ellką, napiszę jak u mnie było z cyklem po porodzie. ja synka karmiłam 14 mies, ale okres dostałam po 7 mies. Pierwsze dwa cykle były dziwne, tzn raz wyjątkowo krótki a raz długi a później piękne cykle co 28-29 dni. Ostatni, własnie tez lipcowy wydłużył się do 32dni, ale też czułam, ze owulacja się przesunęła ( wyjątkowo stresujący miesiąc). Co ciekawe, przed obiema ciążami miałam nieregularne cykle, bolesne miesiączki, a teraz ogromna poprawa.

Jagna <3 15.04.2018
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MysiaMarysia, ja co prawda nie piłam jeszcze, ale mam zamiar od nowego cyklu;) Moim zdaniem ziółka nie powinny zaszkodzić, a mogą pomóc ;)

Lista Staraczek
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellka wrote:
    Ja mam 6 ciążowych. Na razie czekają, ale znając siebie pewnie niedługo zaczną kusić. Zwłaszcza że owu tuż tuż ;)
    To ja chyba jestem dziwna bo mam jeden tet ciążowy kupiony w lutym i do tej pory nie użyty nawet wtedy kiedy cykl.mi sie wydłużył.po 5 nie udanych razach chyba odpuściłam juz. Za bardzo cierpię gdy sie nakręcam

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi, ja teraz krócej się staram, bo dopiero 3 cykl i może przez to widok bieli na teście nie jest aż tak dołujący jak u tych starających się dłużej

Lista Staraczek
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • Enii Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje Drogie wpiszcie mnie na 14 sierpnia :)

💗5 💗
    km5shdge5oahi2o2.png
  • Sanka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MysiaMarysia wrote:
    Kochane, czy któraś korzystała z Was z ziół ojca Sroki nr 3? Jakoś mi tu mignęły na forum kilka razy i tak dumam, czy warto próbować ....

Sanka, odrobinkę się wtrącę w Twoją rozmowę z Ellką, napiszę jak u mnie było z cyklem po porodzie. ja synka karmiłam 14 mies, ale okres dostałam po 7 mies. Pierwsze dwa cykle były dziwne, tzn raz wyjątkowo krótki a raz długi a później piękne cykle co 28-29 dni. Ostatni, własnie tez lipcowy wydłużył się do 32dni, ale też czułam, ze owulacja się przesunęła ( wyjątkowo stresujący miesiąc). Co ciekawe, przed obiema ciążami miałam nieregularne cykle, bolesne miesiączki, a teraz ogromna poprawa.
    To widzę że podobnie jak u mnie :) ja wciąż karmię (w dzień ze 2-3 razy i w nocy właściwie tak samo, więc jest tych karmień jeszcze sporo) i mam nadzieję że będę miała w tym cyklu owulację. Przyznam że w poprzednich cyklach nie obserwowałam siebie, decyzja o drugim bobasie zapadła w niedzielę ;)

16udrjjgntojuwbl.png
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016
  • Necia124 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Może niektóre coś mnie kojarzą... staramy się i staramy i coś nie może zaskoczyć. Ten cykl jest pierwszy z clo i 3 sierpnia się okaże czy pęcherzyki rosną czy nie. Mam ogromną nadzieję na pozytywne testowanie w sierpniu.

ty0qs6r.png
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potrzebuję Waszej porady w sprawie badania nasienia. W klinice, którą bierzemy pod uwagę, są dwa typy - zwykłe i komputerowe. Spytałam o różnicę i odpisali mi:
    Klinika wrote:
    Jesli to badanie pierwszy raz to wystarczy podstawowe, komputerowe jest wykonywane gdy podejrzewa się określone nieprawidlowości i jest droższe.
    Wynik badania przesiewowego jest po ok 1,5 godziny, na wynik badania komputerowego trzeba czekać 1-2 dni.

Co wybrać? Różnica między badaniami to 50zł, więc bez tragedii. To jest pierwsze badanie, ale może warto je zrobić od razu, skoro pewnie w tym podstawowym nie będzie informacji o tym, ile żyją plemniki?
    Tyle że wtedy wyniki po 2 dniach...

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • SylwiaLu Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi88 wrote:
    Potrzebuję Waszej porady w sprawie badania nasienia. W klinice, którą bierzemy pod uwagę, są dwa typy - zwykłe i komputerowe. Spytałam o różnicę i odpisali mi:

Co wybrać? Różnica między badaniami to 50zł, więc bez tragedii. To jest pierwsze badanie, ale może warto je zrobić od razu, skoro pewnie w tym podstawowym nie będzie informacji o tym, ile żyją plemniki?
    Tyle że wtedy wyniki po 2 dniach...

Mój mąż robił od razu pełne. Na to podstawowe szkoda wydawać pieniędzy skoro nie wykrywa wszystkiego. A tak jak piszesz jest trochę droższe, dwa dni poczekacie ale macie pełną informację za jednym badaniem i jednym wydatkiem :)

mi88 lubi tę wiadomość

22.06.2020 Luiza :*
    XII 2018 poronienie zatrzymane; Łucja - 10tc [*]
    Hashimoto od 2007
    Starania od XII 2015
    jajowody drożne, histeroskopia ok
    Mąż - morfologia 6%
    AMH 8,07; 3 x UIU :(
    X 2018 elektrokauteryzacja jajnika, usunięcie ognisk endometriozy
    mthfr hetero, kwas metylowany i wit prenatalne
‹‹ 15 16 17 18 19 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ