Forum Starając się - ogólne TESTOWANIE- SIERPIEN 2017
Odpowiedz

TESTOWANIE- SIERPIEN 2017

Oceń ten wątek:
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2190 731

    Wysłany: 5 sierpnia 2017, 19:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casteam jakiego żelu? :) ja od 8 miesięcy na luzie się staram nie mierze temperatury nie sprawdzam ovu i tak nic nie wychodzi. Zapisałam się do innego lekarza, czekam na wizytę, mam nadzieję że mi zleci badania. Bo poprzedni powiedział że trzeba się starać :o

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7, 6,39 (02.2021)
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-12.4%
    INL 10-zbyt nisko
    PAI-1

    Suple ona. Pregna start, resweratrol euthyrox 75, witamina Do 2000, nać, colostrum

    Suple On. Witamina C 500,

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych Hba (02.2021) 45%,
  • Necia124 Autorytet
    Postów: 1154 572

    Wysłany: 5 sierpnia 2017, 20:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellka wrote:
    A i lepiej śpię. Wcześniej potrafiłam budzić się wcześnie bardzo żeby tylko nie zaspac na mierzenie ;-)
    Jezu mam to samo. Myślałam że tylko ja taka nienormalne jestem :p A jednak nie.

    ty0qs6r.png
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2190 731

    Wysłany: 5 sierpnia 2017, 20:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casteam przepraszam już doczytałam jaki żel uzylas :)

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7, 6,39 (02.2021)
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-12.4%
    INL 10-zbyt nisko
    PAI-1

    Suple ona. Pregna start, resweratrol euthyrox 75, witamina Do 2000, nać, colostrum

    Suple On. Witamina C 500,

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych Hba (02.2021) 45%,
  • Ellka Autorytet
    Postów: 2387 768

    Wysłany: 5 sierpnia 2017, 21:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Necia, to już wiesz że mamy podobnie ;-)

    Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 5 sierpnia 2017, 22:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaNl wrote:
    Ja zawsze wstaje o 5 mierze i idę dalej spać ...
    Ja też mierze o 5,ale tez dlatego że o tej godzinie wstaje do pracy ☺

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 5 sierpnia 2017, 22:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    casteam wrote:
    Wiem ze latwo pisac jak juz sie zobaczylo dwie kreski ale wyluzujcie troche. Ja bralam leki ale usunelam konto po tym jak watek lipcowy zostal zdominowwny przez wiadomo kogo. Ja bralam suple, odstawilam Bromergon i po prostu sie staralam. Jedynie odwalilo mi jak zobaczylam test owu. Nigdy nie mialam tak pozytywnego testu. Bolal mnie strasznie brzuch i mysle ze podwyzszona prolaktyna byla powodem niepowodzen. No i uzylam tego magicznego zelu :)
    Conceive plus użyłaś?

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 5 sierpnia 2017, 22:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo ja używam ,juz od ok. 7 miesiecy.U mnie bez powodzeń,no ale chociaż mąż zadowolony jest z tego ;)

  • Necia124 Autorytet
    Postów: 1154 572

    Wysłany: 5 sierpnia 2017, 23:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja ja też używam w tym cyklu. Zawsze miałam problem właśnie z poślizgiem a z nim jest bajka.

    ty0qs6r.png
  • Migotkaes Nowa
    Postów: 5 14

    Wysłany: 5 sierpnia 2017, 23:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) może Wy mi pomożecie :) zrobiłam dzisiaj dwa testy ciążowe paskowe kupione na allegro. Pierwszy z porannego moczu druga kreska była ledwo widoczna (tylko pod światło) teraz zrobiłam drugi i druga kreska jest troszkę ciemniejsza ale nadal słabo widoczna :/ i teraz nie wiem czy te paskowe mają to do siebie że pokazują druga slaba kreskę mimo braku ciąży? Może go zalałam? Już sama nie wiem :( jutro rano zrobię innej firmy ale błagam zinterpretujcie ten test bo oszaleje :( jest to mój 12 dpo :)
    http://www.tinypic.pl/0j00t218jm9f

  • moniśka... Autorytet
    Postów: 950 1084

    Wysłany: 6 sierpnia 2017, 02:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    wg mnie pozytywny, powtorz rano test kreska powinna byc bardziej widoczna

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 6 sierpnia 2017, 05:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaes wrote:
    Hej dziewczyny :) może Wy mi pomożecie :) zrobiłam dzisiaj dwa testy ciążowe paskowe kupione na allegro. Pierwszy z porannego moczu druga kreska była ledwo widoczna (tylko pod światło) teraz zrobiłam drugi i druga kreska jest troszkę ciemniejsza ale nadal słabo widoczna :/ i teraz nie wiem czy te paskowe mają to do siebie że pokazują druga slaba kreskę mimo braku ciąży? Może go zalałam? Już sama nie wiem :( jutro rano zrobię innej firmy ale błagam zinterpretujcie ten test bo oszaleje :( jest to mój 12 dpo :)
    http://www.tinypic.pl/0j00t218jm9f
    Jest bladzioch.Kup sobie lepszy test np.z bobotestu ,albo pink test .

  • Migotkaes Nowa
    Postów: 5 14

    Wysłany: 6 sierpnia 2017, 07:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadzieja73 wrote:
    Jest bladzioch.Kup sobie lepszy test np.z bobotestu ,albo pink test .

    Właśnie zrobiłam Pink Test i tez jest słaba kreska http://www.tinypic.pl/gvucp5v17x9s
    No nic polecę dzisiaj na betę i zobaczymy :)

    Truskaweczka250, jagodowa91, moniśka..., Aga26, MałaMi90, s1985, Agusia_pia lubią tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 6 sierpnia 2017, 08:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak znam Rene ;) widzialam ja na watku na BBF i wpisywala mnie na liste staraczek w lipcu ;)

    Uzylam zelu Kinderwunsch. To zel w aplikatorach, mozna kupic w niemieckim DM.
    Mam tez kilka saszetek Conceive ale uzylam go tylko raz i to chyba w maju bylo :)
    Jako ze slabo bylo u mnie ze sluzem to w szczesliwym cyklu uzylam tego zelu tylko raz ale mojemu facetowi to sie nie odpowiadal a i ja mialam takie srednie odczucia :)

    W ogole wczoraj powiedzialam chlopakowi :) kupilam takie male skarpeteczki z napisem I ❤️ Dad ;) nie mogl uwierzyc :)) a jeszcze bardziej mnie zdziwil jak wieczorem dal mi prezent - dostalam charms do bransoletki z Pandory w ksztalcie wozka!!! Tak sie zastanawiam kiedy on to zamowil ;) musial znaaaacznie wczesniej ;) ale niespodzianka sie udala :) i jego i moja ;)

    Moj facet skonczyl w lipcu 35 lat, ja za 25 dni skoncze 33 lata - tak to najpiekniejszy i najlepszy prezent urodzinowy ever!

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2017, 07:54

    wszamanka, MamaNl, Truskaweczka250, jagodowa91, Magdzia85F, MałaMi90, yvonneSW, Rene, Carolline lubią tę wiadomość

  • Truskaweczka250 Autorytet
    Postów: 1573 1225

    Wysłany: 6 sierpnia 2017, 08:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey dziewczynki ;) Ja od 6 nie śpię obudziłam sie na mierzenie..tzn budzik mnie obudził i spać już nie mogłam więc wstałam zaparzyłam sobie kawę kuchenkę umyłam :P ogarnęłam kuchnię, później kawkę na balkonie w samotności wypiłam bo mąż i córka śpią :)
    wczoraj liczyłam że dzisiaj mi tempka skoczy a tu tak spadła że niższa niż po @ i juz sama nie wiem czy wgl ten pęcherzyk pęknie, jutro idę popołudniu na monitoring ale coś czuję że nic z tego nie będzie ;(

    Casteam Gratuluję Tak ten miesiąc jest bardzo hojny w testy<3 może coś w tym jest że to miesiąc Maryjny.

    Carolline lubi tę wiadomość

    25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • SylwiaLu Autorytet
    Postów: 505 429

    Wysłany: 6 sierpnia 2017, 08:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casteam aż łezka się w oku kręci jak się czyta.super :)

    22.06.2020 Luiza :*
    XII 2018 poronienie zatrzymane; Łucja - 10tc [*]
    Hashimoto od 2007
    Starania od XII 2015
    jajowody drożne, histeroskopia ok
    Mąż - morfologia 6%
    AMH 8,07; 3 x UIU :(
    X 2018 elektrokauteryzacja jajnika, usunięcie ognisk endometriozy
    mthfr hetero, kwas metylowany i wit prenatalne
  • jagodowa91 Autorytet
    Postów: 899 455

    Wysłany: 6 sierpnia 2017, 08:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kobitki! Migotka po cichu gratuluje ;) Casteam bardzo miły obrót spraw :) fajnie się czyta takie rzeczy!! <3

    'Porażki to szczeble sukcesu'
    Zosieńka 05.10.2010 <3 moje Szczęście!
    Aniołki <3 [*] 08.2009 21tc [*] 05.2017 6tc
  • jagodowa91 Autorytet
    Postów: 899 455

    Wysłany: 6 sierpnia 2017, 08:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka nie mów hop! Wszystko przed Tobą, cykl się jeszcze nie skończył ;) tempka nie musi być książkowa, każdy organizm inny..

    Truskaweczka250 lubi tę wiadomość

    'Porażki to szczeble sukcesu'
    Zosieńka 05.10.2010 <3 moje Szczęście!
    Aniołki <3 [*] 08.2009 21tc [*] 05.2017 6tc
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 6 sierpnia 2017, 09:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!!! Casteams mój Mąż za kilka dni 31 urodziny i też dobry prezent. Jak będzie wszystko dobrze, to w kwietniu ślub mieliśmy i dzidziusia (w kwietniu też była strata pierwszej ciąży).

    Mnie piersi urosły dosłownie przez jeden dzień. Przy tym, jak schudłam to teraz będą się bardzo w oczy rzucać. W nocy bardzo kiepsko spalam do tego nie mogę jeść, bo mam takie wzdęcia i bóle żołądka i jelit, że szok.

    Faktycznie co ciąża, to inna.

    Dziewczyny trzymam kciuki!!!! Wizytę mam dopiero 21.08.

  • Truskaweczka250 Autorytet
    Postów: 1573 1225

    Wysłany: 6 sierpnia 2017, 09:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagodowa91 wrote:
    Truskaweczka nie mów hop! Wszystko przed Tobą, cykl się jeszcze nie skończył ;) tempka nie musi być książkowa, każdy organizm inny..
    No fakt :) nie nastawiam się, ale boje sie ze nie wychodziło przez problemy w owulacją :( jutro się okaże szkoda że dopiero po 17 będę cały dzień myślała..

    25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • Idzianna Autorytet
    Postów: 331 139

    Wysłany: 6 sierpnia 2017, 09:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F!! Gratulacje!! Casteams, gratulacje! Więcej nie doczytałam, ale wszystkim zafasolkowanym gratuluję serdecznie :)

    Magdzia85F, jagodowa91 lubią tę wiadomość

    PCOS
    suplementacja: folik i wit. D3
    Mąż - morfologia 1%, poza tym ok, suplementacja Fertilman Plus
‹‹ 51 52 53 54 55 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Jak obliczyć dni płodne?

Czy starając się zajść w ciążę powinnaś wiedzieć kiedy występuje owulacja i kiedy są dni płodne? Czy nie wystarczy zadbać o to, żeby kochać się regularnie przez cały cykl i prędzej czy później i tak zajdziesz w ciążę? Nie zawsze. Każdego cyklu masz zaledwie 20% szans na zajście w ciążę, a pary z obniżoną płodnością mają ich dużo mniej. Warto wiedzieć jak obliczyć dni płodne i poznać wady i zalety każdej z metod.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Układ immunologiczny a problemy z płodnością, czyli czym jest niepłodność immunologiczna

Układ immunologiczny, czyli inaczej odpornościowy ma niebagatelny wpływ na płodność. Niekiedy czynniki immunologiczne mogą być bezpośrednią przyczyną niepłodności. Czy problemy z implantacją zarodka albo nawracającymi poronieniami mogą być wywołane przez czynniki immunologiczne? W jakich przypadkach rozważyć konsultację ze specjalistą - immunologiem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego