Forum Starając się - ogólne TESTOWANIE- SIERPIEN 2017
Odpowiedz

TESTOWANIE- SIERPIEN 2017

Oceń ten wątek:
  • Ellka Autorytet
    Postów: 2387 768

    Wysłany: 11 sierpnia 2017, 23:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa to przepraszam:*
    O ten rozbójnik;p a co by sobie spakował jakby musiał ogarnąć sam???

    Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • Sońkaa Autorytet
    Postów: 582 256

    Wysłany: 11 sierpnia 2017, 23:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Białe buły i to co leży pierwsze w lodówce pod ręką, np. parówki :P

    A tak ma kotleciki, sałatkę, banana i nektarynkę ;)

    10 cs szczęśliwy <3

    ckaiyx8d0qvwe3ub.png
  • Ellka Autorytet
    Postów: 2387 768

    Wysłany: 11 sierpnia 2017, 23:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    I musi zjeść :-P

    Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • Ellka Autorytet
    Postów: 2387 768

    Wysłany: 11 sierpnia 2017, 23:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znikam. Dobranocki :-*

    Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • pilik Autorytet
    Postów: 4089 7320

    Wysłany: 11 sierpnia 2017, 23:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sońka to co Ty możesz?! Ojejku! Byłyśmy... ja teraz Was podczytuje tylko z doskoku bo testować nie mogę. Dzisiaj/jutro owu a tu działać nie można :( skręca mnie w środku i już czekam żeby te kilka dni minęło co by mnie nie kusiło...!!!
    Idę w przyszły piątek pobrać krew na progesteron i estradiol, polecacie coś jeszcze zbadać przy problemach z utrzymanie ciąży? Bo wychodzi, że z zajściem nie ma problemu... a druga sprawa - biorę oeparol i generalnie powinno się go brać do owulacji, ale skoro cykl nie jest staraniom to może mogę go brać cały cykl?
    A tymczasem lampka wina i kilka migdałów ;)...

    ds022el.png

    u4uGp2.png
  • mi88 Autorytet
    Postów: 1826 2128

    Wysłany: 11 sierpnia 2017, 23:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    pilik, wiesiołka nie powinno się po owulacji ze względu na mikroskurcze macicy, które mogą przeszkodzić w zagnieżdżeniu - na zdrowy rozum więc można :)

    qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • Sońkaa Autorytet
    Postów: 582 256

    Wysłany: 11 sierpnia 2017, 23:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też myślę, że jak się nie starasz to można. Ten mój cały glucophage też podobno pomaga utrzymać ciążę jak ma się problemy z insuliną, badalas glukozę?
    No właśnie teraz to niewiele mogę, nabiał, mięso i warzywa najlepiej. Ale jem też owoce, innych cukrów nie, mam ksilitol, ale mi nie smakuje.
    Moja przyjaciółka ma ten sam problem co Ty, od początku jest teraz na lekach, sporo tego ma, ale już jej minął 5 miesiąc, więc da się :-*

    10 cs szczęśliwy <3

    ckaiyx8d0qvwe3ub.png
  • mi88 Autorytet
    Postów: 1826 2128

    Wysłany: 12 sierpnia 2017, 00:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sońkaa, jak ty musisz uważać na cukier, to może zobacz sobie przepisy na słodycze w diecie Montignaca? Tam się pilnuje tego, żeby insulina nie skakała. Na przykład lody możesz zrobić :D

    Mój mąż od tygodnia wraca z pracy koło 2-3 w nocy, bo kończą jakiś projekt. Jestem zła, bo każdy wieczór siedzę sama, a mam z nim parę tematów do obgadania - i nigdy nie ma czasu. Teraz też siedzi, i mówi, że pewnie nad ranem wróci :/

    qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • mi88 Autorytet
    Postów: 1826 2128

    Wysłany: 12 sierpnia 2017, 00:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellka, jeśli chodzi o szydełko, to mi się bardzo podobają np. takie rzeczy: http://www.intensywniekreatywna.pl/wp-content/uploads/2014/05/colorncream2.png
    (nie wiem, jak się tu wrzuca obrazki normalnie :( )

    Jak byłam mała, dużo robiłam na drutach i haftowałam, ale szydełka nigdy nie ogarnęłam. Ale planuję się nauczyć, może jak zajdę w ciążę :)

    qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • Pysia89 Autorytet
    Postów: 504 301

    Wysłany: 12 sierpnia 2017, 07:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

    Mąż mnie po 6 obudzil chrapaniem a mnie zemdlilo...
    Jak to ja dlugo nie zastanawiając się zlokalikowalam testy ukryte w ubraniach...
    Nie wytrzymałam i zrobiłam.
    I jest taki cień cienia :)))) zaraz obudziłam M i mówię chyba się udało,zobacz czy nie mam zwidów.Potwierdzil że coś widzi :))))

    To jest ten test o czułości 10. A może za wcześnie jeszcze się cieszyć...bo przecież @ ma termin na środę.

    mi88, Magdzia85F, s1985, Necia124, jagodowa91, yvonneSW, Aga26, Sońkaa, Rene lubią tę wiadomość

  • mi88 Autorytet
    Postów: 1826 2128

    Wysłany: 12 sierpnia 2017, 07:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysia, 10dpo to już może być coś widać. Super :D Dobra passa wraca :)

    qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1814 577

    Wysłany: 12 sierpnia 2017, 07:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysia gratulacje ;) ja niestety spadam na wrzesień ;( wyszedł negatyw.

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono

    Badanie na październik Kiry-czekam na wyniki

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe
  • Pysia89 Autorytet
    Postów: 504 301

    Wysłany: 12 sierpnia 2017, 07:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi 88 Malami90 dziękuję :* chodź może za szybko się cieszę to radość ogromną :)))

    Malami90 a może za wcześnie testowalas?

  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1814 577

    Wysłany: 12 sierpnia 2017, 07:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Termin miałam 2 dni temu.

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono

    Badanie na październik Kiry-czekam na wyniki

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 12 sierpnia 2017, 07:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuś1988 wrote:
    Cześć melduje że @ dziś przyszła,nici z testowania...czekamy na kolejny cykl:)
    Przykro mi! Trzymam kciuki za kolejne starania!!!!

  • Ellka Autorytet
    Postów: 2387 768

    Wysłany: 12 sierpnia 2017, 07:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysia, super wieści :-* gratulacje :-)
    MalaMi, tule :-*

    Pysia89 lubi tę wiadomość

    Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • Ellka Autorytet
    Postów: 2387 768

    Wysłany: 12 sierpnia 2017, 07:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi, a takie dziergane kocyki :-) zrobiłam kiedyś z.kwadratów lekki taki, potem pokażę :-)

    Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 12 sierpnia 2017, 07:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90 wrote:
    Termin miałam 2 dni temu.
    Trzymaj się!!! Na pewno następnym razem się uda!!!

  • s1985 Autorytet
    Postów: 6110 5585

    Wysłany: 12 sierpnia 2017, 08:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysia89 wrote:
    Hej

    Mąż mnie po 6 obudzil chrapaniem a mnie zemdlilo...
    Jak to ja dlugo nie zastanawiając się zlokalikowalam testy ukryte w ubraniach...
    Nie wytrzymałam i zrobiłam.
    I jest taki cień cienia :)))) zaraz obudziłam M i mówię chyba się udało,zobacz czy nie mam zwidów.Potwierdzil że coś widzi :))))

    To jest ten test o czułości 10. A może za wcześnie jeszcze się cieszyć...bo przecież @ ma termin na środę.
    Gratuluje pokaż testa:-)

    Pysia89 lubi tę wiadomość

    2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • Bluecat Ekspertka
    Postów: 237 91

    Wysłany: 12 sierpnia 2017, 08:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)

    Pysia, gratki :) Pokaż test ;)

    U mnie dziś temp w górę.

    Mini89, casteam, Rene, Pysia89 lubią tę wiadomość

    https://ovufriend.pl/graph/57e739b00683b84812df3506191a8272
‹‹ 94 95 96 97 98 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego