🌞 Testujemy w czerwcu 🌞
-
WIADOMOŚĆ
-
jagodowaaa wrote:Ewelinka, jestem z Tobą. Ja jeszcze czekam na okres, ale dzisiaj spadek temperatury do 36.87, test rano negatywny. Wrzuciłam do kosza po 5 minutach. Nie było sensu się dopatrywać nawet cienia. Smutno i przykro, ale może po nowym roku się uda.. Trzymam za Ciebie kciuki mocno!
Trzymam kciuki, dopóki @ nie przyszła to trzeba wierzyć ❤️
Przepłakałam cała noc, najgorzej ze siedzę sama w domu, ale staram skupić się na pracy chociaż jest ciężko
Czas się zmotywować do działania z invitro, wizyta umówiona, drugie badanie nasienia tez, androlog. Liczę, ze najpóźniej we wrześniu uda nam się podejść do ivf.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2022, 10:02
-
Ola111 wrote:Jutro masz wizytę ale może masz możliwość zadzwonić do ginekologa ?? Jeśli tak to zadzwoń, może będzie kazał zapobiegawczo wziąść duphaston.
Ja też miałam plamienia w 1 ciąży
Nie wiem o co chodzi. Testy pozytywne były, dzisiaj negatywny. A z plamienia zrobiło się krwawienie. Idę dziś do ginekologa, ale nie wiem czy się nie wygłupie troche -
milaa wrote:Nie wiem o co chodzi. Testy pozytywne były, dzisiaj negatywny. A z plamienia zrobiło się krwawienie. Idę dziś do ginekologa, ale nie wiem czy się nie wygłupie troche
W którym dc test wyszedł pozytywny ? Kreseczka była wyraźna??
Ile dni okres się spóźnił? -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca, 15:26
natkurka lubi tę wiadomość
19.10.23 kontrolna cytologia - wyniki za 3 tygodnie.
15.11.23 - stwierdzono obecność nieprawidłowych komórek nabłonkowych.
Komórki nabłonka płaskiego: LSIL - zmiany śródnabłonkowe stopnia niskiego obejmujące koilocytozę (HPV) i możliwość CIN1 (dysplazji małego stopnia).
Grupa PAP III. 😪 Lek albothyl, ponowna cytologia za 6 miesięcy. Lek przerwany z powodu reakcji alergicznej.
04.04 - 09.04.24 oddział neurologiczny. Pobyt w szpitalu z powodu omdlenia i drgawek z dnia 07.02.24
10.04.24 - kontrolna wizyta ginekolog + cytologia, czas oczekiwania na wynik 3tyg.
29.04.24 - Wizyta endokrynolog
09.05.24 - Wizyta kontrolna oddział endokrynologii ginekologicznej.
27.05.24 - kolposkopia z pobraniem wycinków, wyłyżeczkowanie. Wyniki za 4-6tyg.
08.07.24 - zabieg konizacji szyjki macicy
🔴 Od sierpnia 2023 brak starań. 🔴 -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca, 15:26
Ewelina9 lubi tę wiadomość
19.10.23 kontrolna cytologia - wyniki za 3 tygodnie.
15.11.23 - stwierdzono obecność nieprawidłowych komórek nabłonkowych.
Komórki nabłonka płaskiego: LSIL - zmiany śródnabłonkowe stopnia niskiego obejmujące koilocytozę (HPV) i możliwość CIN1 (dysplazji małego stopnia).
Grupa PAP III. 😪 Lek albothyl, ponowna cytologia za 6 miesięcy. Lek przerwany z powodu reakcji alergicznej.
04.04 - 09.04.24 oddział neurologiczny. Pobyt w szpitalu z powodu omdlenia i drgawek z dnia 07.02.24
10.04.24 - kontrolna wizyta ginekolog + cytologia, czas oczekiwania na wynik 3tyg.
29.04.24 - Wizyta endokrynolog
09.05.24 - Wizyta kontrolna oddział endokrynologii ginekologicznej.
27.05.24 - kolposkopia z pobraniem wycinków, wyłyżeczkowanie. Wyniki za 4-6tyg.
08.07.24 - zabieg konizacji szyjki macicy
🔴 Od sierpnia 2023 brak starań. 🔴 -
Ola111 wrote:W którym dc test wyszedł pozytywny ? Kreseczka była wyraźna??
Ile dni okres się spóźnił?
W 32dniu cyklu robiłam pierwszy test. Wyszedł pozytywny i w 33 dniu też robilam - nawet dwa. Cykle mam 28 dniowe, dlatego zrobiłam test.
A od wczoraj wieczora krwawie -
milaa wrote:Nie wiem o co chodzi. Testy pozytywne były, dzisiaj negatywny. A z plamienia zrobiło się krwawienie. Idę dziś do ginekologa, ale nie wiem czy się nie wygłupie troche
Na pewno się nie wygłupisz. To istotna podstawa do badania, okres się spóźnił, testy pozytywne A teraz negatywne. Bycmoze przepisze leki aby sytuacja się nie powtórzyła w następnym cyklunatkurka lubi tę wiadomość
-
A mam do Was takie pytanie. Jestem już po owulacji i pobolewa mnie podbrzusze, czuje kłucie w obu jajnikach. Miałyście kiedyś podobnie? Jak nie przestanie, to będę musiała zapisać się do lekarza, bo nie jest to zbyt miłe uczucie.Mama x 2. Staramy się o trzecie dziecko (czerwiec- piąty cykl starań).
👧 10.2016 ❤️
👧 01.2019 ❤️
👧/🧑 ??? -
raskar90 wrote:A mam do Was takie pytanie. Jestem już po owulacji i pobolewa mnie podbrzusze, czuje kłucie w obu jajnikach. Miałyście kiedyś podobnie? Jak nie przestanie, to będę musiała zapisać się do lekarza, bo nie jest to zbyt miłe uczucie.
Mnie zaczęło kuć i ciagnec tydzień przed terminem miesiaczki. Zawsze zwiastowało to miesiączkę a tym razem było inaczej. Staram się nie myśleć negatywnie i czekać cierpliwie ba dzisiejsza wizytę. Czy mam zabrac zrobione testy na wizytę? -
raskar90 wrote:A mam do Was takie pytanie. Jestem już po owulacji i pobolewa mnie podbrzusze, czuje kłucie w obu jajnikach. Miałyście kiedyś podobnie? Jak nie przestanie, to będę musiała zapisać się do lekarza, bo nie jest to zbyt miłe uczucie.
A jestes pewna ze jestes juz po owu? Ja w kazdym cyklu mam bolacy jajnik. Takie klocie uciazliwe, przez dwa dni to czuje ale nie jakos bardzo zebym musiala brac leki.
Bylam na monitoringu cyklu jakos 1 dzien po ustaniu bolu jajnikow i sie okazalo ze owulacji jeszcze nie bylo wiec w sumie moze jestes jeszcze przed owu?❤Starania od: Maj 2022:
05.08.2022 - ⏸
05.08.22 beta 49,99 mlU/ml
08.08.2022 beta 237,7 mlU/ml
27.04.2023🤱💙 -
milaa wrote:Mnie zaczęło kuć i ciagnec tydzień przed terminem miesiaczki. Zawsze zwiastowało to miesiączkę a tym razem było inaczej. Staram się nie myśleć negatywnie i czekać cierpliwie ba dzisiejsza wizytę. Czy mam zabrac zrobione testy na wizytę?
Myślę, że nie zaszkodzi zabrać. Ja w zeszłym miesiącu miałam podobną sytuację i najprawdopodobniej była to ciąża biochemiczna. Testy pozytywne ( 4 różne testy, choć kreska jasna), później negatyw, z krwi też negatyw i przyszedł okres ale do lekarza leć koniecznieMama x 2. Staramy się o trzecie dziecko (czerwiec- piąty cykl starań).
👧 10.2016 ❤️
👧 01.2019 ❤️
👧/🧑 ??? -
natkurka wrote:A jestes pewna ze jestes juz po owu? Ja w kazdym cyklu mam bolacy jajnik. Takie klocie uciazliwe, przez dwa dni to czuje ale nie jakos bardzo zebym musiala brac leki.
Bylam na monitoringu cyklu jakos 1 dzien po ustaniu bolu jajnikow i sie okazalo ze owulacji jeszcze nie bylo wiec w sumie moze jestes jeszcze przed owu?
Tak, już po. Też zawsze czuję jak mam owu, mam bolący jeden jajnik i to jest takie specyficzne uczucie. A teraz kłują mnie oba i ogólnie boli podbrzusze.Mama x 2. Staramy się o trzecie dziecko (czerwiec- piąty cykl starań).
👧 10.2016 ❤️
👧 01.2019 ❤️
👧/🧑 ??? -
raskar90 wrote:Myślę, że nie zaszkodzi zabrać. Ja w zeszłym miesiącu miałam podobną sytuację i najprawdopodobniej była to ciąża biochemiczna. Testy pozytywne ( 4 różne testy, choć kreska jasna), później negatyw, z krwi też negatyw i przyszedł okres ale do lekarza leć koniecznie
Dziękuję Ci bardzo, dziś o 19:30 wizyta u ginekologa. Napiszę do was po wizycie. -
milaa wrote:W 32dniu cyklu robiłam pierwszy test. Wyszedł pozytywny i w 33 dniu też robilam - nawet dwa. Cykle mam 28 dniowe, dlatego zrobiłam test.
A od wczoraj wieczora krwawie
A jak obfite krwawienia? Może to wcale nie @ a krwiak? Wizyta jak najbardziej wskazana, nie będziesz analizować sama co i jak tylko lekarz zobaczy, wyjaśni i będziesz spokojniejsza1 𝑐𝑦𝑘𝑙 𝑠𝑡𝑎𝑟𝑎𝑛 - styczeń 2022 ⚪
❌ przerwane starania od lutego do maja 2022 ❌
2 𝑐𝑦𝑘𝑙 𝑠𝑡𝑎𝑟𝑎𝑛 - czerwiec 2022 -
Ja w pierwszej ciąży tak miałam, myślałam że to późna owulacja a tu wyszedł mały brzdąc. Czasami ból jajników to pierwszy objaw ciąży1 𝑐𝑦𝑘𝑙 𝑠𝑡𝑎𝑟𝑎𝑛 - styczeń 2022 ⚪
❌ przerwane starania od lutego do maja 2022 ❌
2 𝑐𝑦𝑘𝑙 𝑠𝑡𝑎𝑟𝑎𝑛 - czerwiec 2022 -
jagodowaaa wrote:Różyczka ja miałam wczoraj ból piersi popołudniu, a wieczorem już przestały boleć, więc cuda na kiju 🤔 Temperatura spadła dzisiaj, ale nie mam plamienia jak to zazwyczaj było po odstawieniu Primolut, na dwa dni po. Termin według jednego kalendarzyka na dzisiaj. Następny pokazuje (Ten tutaj), że okres jutro. Owulacja była potwierdzona 08.06, że wystąpiła jakiś czas temu. Według testów była 30.05. Ale nastawiam się niestety, że okres przyjdzie.
U mnie plany do września, później przerwa (czeka mnie zmiana pracy, miejsca zamieszkania), więc nie chciałabym zajść od razu w ciążę. Dlatego może po nowym roku się uda.
Trzymam kciuki za Ciebie!
Ja czuje dzisiaj mega mocne mrowienie w piersiach i ogólnie jestem osłabiona. Okres powinnam mieć dzisiaj lub jutro. Tylko ze zaczęłam czuć ból jak na okres i obawiam się ze jednak przyjdzie
Dziękuje kochana, również dalej trzymam kciuki! ❤️ -
okruszek wrote:A jak obfite krwawienia? Może to wcale nie @ a krwiak? Wizyta jak najbardziej wskazana, nie będziesz analizować sama co i jak tylko lekarz zobaczy, wyjaśni i będziesz spokojniejsza
Dzisiaj idę na 19:30. Staram się uspokoi i czekać cierpliwie. Bo stres nic mi nie pomoże.
Dam wam znać wieczorem dziewczyny.
Dziękuję za pomoc i wsparcieOla111, okruszek lubią tę wiadomość
-
milaa wrote:Dzisiaj idę na 19:30. Staram się uspokoi i czekać cierpliwie. Bo stres nic mi nie pomoże.
Dam wam znać wieczorem dziewczyny.
Dziękuję za pomoc i wsparcie
W takim razie czekamy na informację, mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze❤Starania od: Maj 2022:
05.08.2022 - ⏸
05.08.22 beta 49,99 mlU/ml
08.08.2022 beta 237,7 mlU/ml
27.04.2023🤱💙