Testujemy w kwietniu
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie dzisiaj rano 12 dc test bardzo negatywny nawet ten FSh musi być niski bo wyskakuje mi puste kółko 🙄 Ale dzisiaj pojawiło się już troszkę śluzu.
Pije olej z wiesiołka z oilnini chyba się przeniosę na tabletki bo ten olej G** daje 🤪
Możecie mi polecić jakieś porządne kapsułki z wiesiołkiem ? -
Żelka1990 wrote:Ile jesteś dni po owulacji kochana?
-
Żelka1990 wrote:U mnie dzisiaj rano 12 dc test bardzo negatywny nawet ten FSh musi być niski bo wyskakuje mi puste kółko 🙄 Ale dzisiaj pojawiło się już troszkę śluzu.
Pije olej z wiesiołka z oilnini chyba się przeniosę na tabletki bo ten olej G** daje 🤪
Możecie mi polecić jakieś porządne kapsułki z wiesiołkiem ?
Osz kurde, a ja właśnie z Olini kupiłam na kolejny cykl. 😅 -
Żelka1990 wrote:Juleczko ja ci napisze w poniedziałek wieczorem co i jak u mnie ok? Bo ja mam ten cykl jakis dziwny wiec zapytam lekarza czego mam się spodziewać.
Pewnie, będę czekać ☺️https://www.suwaczki.com/tickers/atdc3e5erotnsvky.png
https://www.suwaczki.com/tickers/2nn3skjouf04tpy1.png
👩🏼 ’99 r.
03.07.2018 - Mikołaj 🧒🏼💙
21.09.2021 - Ignaś 👼🏼🤍
09.02.2022 - Aniołek 👼🏼🤍
03.04.2022 - ⏸🌈
13.04.2022 - 🔘 8mm 😍
25.04.2022 - 👶🏼 0,74cm i ❤️ (6+6 z om, 6+4 z usg)
16.05.2022 - 👶🏼 3,16cm (9+6) ❤️
MTHFR (hetero)
PAI-1 (homo)
💊 Euthyrox N50, acard 75, duphaston, pregna , neoparin 0,4 -
Akataa wrote:Ciężko stwierdzić, apka OvuFriend twierdzi, że 11, inna, że 17 (więc już na bank miałabym okres). Mam udostępniony wykres jak coś. 🙂
-
Zelka, dziewczyny na forum polecają Oeparol w kapsułkach, ja łykam akurat taki zwykły Gal ale chyba to nie ma znaczenia większego bo olej to olej a na mnie tez lepiej działa siemie lniane, przed pierwsza ciąża łykałam wiesiołka i miałam potop śluzu płodnego o zarąbistej jakosci 😆
-
Hania007 wrote:Dosyć spora rozbieżność🧐 może wpisane objawy nie były wystarczające i wyznaczyła na podstawie historycznych cykli?
-
Witam się i ja i dołączam do testowania. Teoretycznie @ powinna przyjść 31, ale w tym cyklu owu przesunięta ze 2 dni, więc proszę o wpisanie na 1 kwietnia.
To nasz 20cs. Mamy już 2,5 córeczkę 🙂 z 2cs. Hashimoto jest, ale nic nie biorę bo TSH na razie ok.
Rok temu poronienie zatrzymane. W tamtym miesiącu trafiłam do fajnego lekarza i zaczynamy poważną diagnostykę. Prawdopodobnie mam na lewym jajniku wodniak, więc czeka mnie usunięcie jajowodu i drożność drugiego (niech tylko będzie drożny 🙏) . Trzymam mocno kciuki za nas wszystkie 🌻👩: 29lat
🙋: 31lat
08.19- Córeczka ❤
07.20- starania o 2 Bobo
02.21- 👼 8tc
👩
Hashimoto
TSH ✅
Anty Tpo❌
Anty Tg❌
Prolaktyna✅
FSH✅
LH✅
Testosteron✅
Estriadol✅
Progesteron✅
USG- podejrzenie wodniak w lewym jajowodzie (do potwierdzenia)
marzec-maj '22 -monitoring
planowane HSG
🙋 nie badany -
Żelka1990 wrote:Trzymam mocno kciuki!!!!
Długo o synka się staraliście?
Moja córeczka jest z marca 2019
Synek na totalnym braku pilnowania cykli już przy 2 cs bez zabezpieczenia się pojawił 😆🙈Jak otworzyłam swoją działalność i miałam rozkręcać biznes a w zamian na starcie go zawiesiłam😊Dowiedziałam się o ciąży podczas choroby jak mi lekarz przypisał antybiotyk i powiedziałam że się nie zabezpieczamy i skierował na bete.Jakie to żyćko ma swoje scenariusze 😊
A teraz jak człowiek by chciał 2 bobo to nie wychodzi 🤷♀️
To trzymam mocne kciuki za rodzeństwo dla Naszym 3 latków 😊mój z lipca;)👩 31 l.
👱 31 l.
👫17 lat👰♀️🤵 2018
👶 synek 2019
Staramy się o rodzeństwo od 12.2021🍀
11.2022 - 1 wizyta w klinice bezpłodności
U Męża słabe wyniki nasienia
19.01 - badanie Sono Hsg - oba jajowody drożne 🙏🍀
14 cs ten szczęśliwy 😍❤️
1.02 - ⏸️ w 9dpo
2.02 - bHCG: 15,58 U/l 🥺😍
6.02 - bHCG: 170,6 U/l🍀🤞(przyrost 233%)
06.03- pierwsza wizyta USG🤞🍀
06.03- 1.87 cm Bobasa z bijącym serduszkiem❤🍀🤰
20.03 - 3.64 cm człowieczka 🥰
13.04 - prenatalne - niskie ryzyka,7.91 cm zdrowego Robaczka🤰
17.04 - chyba będzie drugi synek🙈💙🤩
23.05 - połówkowe - 320 g zdrowego chłopczyka 🥰
-
Akataa wrote:W tej drugiej apce mogę sobie wybrać metodę wyliczania owulki i w zależności, jaką wybiorę, to pokazuje co innego. Wyznaczyła mi nawet owulację w 30 dc. 🙃 Po prostu miałam w tym cyklu spore wahania temp. i stąd rozbieżności. Wyliczenia z OvuFriend wyglądają w miarę sensownie biorąc pod uwagę, że cykl mógł mi się wydłużyć (po poronieniu wciąż się nie wyregulowały, wcześniej moja norma to 29-32 dni, poprzedni miał 34). Także czekam, ale dla pewności kupiłam inne testy i rano jeszcze siknę, co mi tam. 😅
-
Akataa wrote:Będzie co będzie, niepotrzebnie się tylko nakręcam. 😒
Powiem wam dziewczyny, ze ja to już zapomniałam jak to było przy staraniach o 1 dziecko. Wtedy nie jadłam żadnych wiesiołkow ani nie prowadziłam pomiarów temperatury. Dwa razy zrobiłam testy owulacyjne. W cyklu którym zaszłam w ciaze i urodziłam coreczke to testy ovu wychodziły negatywne! Ale śluz wskazywał owu w moje urodziny i się udało. Ale tez 2 dni po ovulacji wylecieliśmy na wakajki i ja serio totalnie się odstresowalam. I już tam na wakacjach mój organizm mi mówił ze jestem w ciąży. Bardzo szybko.
Ale przy ciąży biochemicznej przy becie 12 już miałam objawy i to mnie skłoniło by zrobić test a potem betę.
Teraz 11 miesięcy zero ciąży nic. Jajowody drożne w zeszłym cyklu była drożność i oba drożne ale szczerze nie wiem czy ja w to wierze. Zaczynam wątpić, ze drożne a ani jednej ciąży. -
Akataa wrote:Będzie co będzie, niepotrzebnie się tylko nakręcam. 😒
-
Żelka1990 wrote:A może to cykl bezowulacyjny ?
Powiem wam dziewczyny, ze ja to już zapomniałam jak to było przy staraniach o 1 dziecko. Wtedy nie jadłam żadnych wiesiołkow ani nie prowadziłam pomiarów temperatury. Dwa razy zrobiłam testy owulacyjne. W cyklu którym zaszłam w ciaze i urodziłam coreczke to testy ovu wychodziły negatywne! Ale śluz wskazywał owu w moje urodziny i się udało. Ale tez 2 dni po ovulacji wylecieliśmy na wakajki i ja serio totalnie się odstresowalam. I już tam na wakacjach mój organizm mi mówił ze jestem w ciąży. Bardzo szybko.
Ale przy ciąży biochemicznej przy becie 12 już miałam objawy i to mnie skłoniło by zrobić test a potem betę.
Teraz 11 miesięcy zero ciąży nic. Jajowody drożne w zeszłym cyklu była drożność i oba drożne ale szczerze nie wiem czy ja w to wierze. Zaczynam wątpić, ze drożne a ani jednej ciąży. -
Z tego mojego mierzenia temp nic nie będzie . OVU mi wyznaczyło owulacje na wczoraj. A te pomiary 3 ostatnie dramat bo mnie córka wybudzala. Dzisiaj o 4 pobudka bo siku chciała potem już do nas spac wiec to spanie było słabe zmierzyłam temp teraz o odbija po dwóch dniach spadku 🙄🙄🙄
Test ovulacyjny tez musiałam robić o 4 rano dalej negatywny całkowicie. Nawet wzrostu FSH nie ma. Oby do jutra 🙄 się dowiem czy już zakończyć obserwacje czy jeszcze jakaś szansa jest.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2022, 07:09
-
Hi hi 🤭 no i właśnie dlatego ja nie mierze temperatury. Kupiłam termometr owu, ale ani razu,u nie użyłam. Pomyślałam chwilę i stwierdziłam, że przecież ja się co noc budzę i to po parę razy 🙉 jak nie na siku to córka przychodzi👩: 29lat
🙋: 31lat
08.19- Córeczka ❤
07.20- starania o 2 Bobo
02.21- 👼 8tc
👩
Hashimoto
TSH ✅
Anty Tpo❌
Anty Tg❌
Prolaktyna✅
FSH✅
LH✅
Testosteron✅
Estriadol✅
Progesteron✅
USG- podejrzenie wodniak w lewym jajowodzie (do potwierdzenia)
marzec-maj '22 -monitoring
planowane HSG
🙋 nie badany -
juicelike wrote:Hi hi 🤭 no i właśnie dlatego ja nie mierze temperatury. Kupiłam termometr owu, ale ani razu,u nie użyłam. Pomyślałam chwilę i stwierdziłam, że przecież ja się co noc budzę i to po parę razy 🙉 jak nie na siku to córka przychodzi
W przyszłym cyklu będę mierzyć o 5 rano😀 tylko zastanawiam się czy nadal w pochwie. Bo dzisiaj o tej 4 rano musiałam tez wyjąc kubeczek, bo inaczej bym nie zmierzyła 😂 -
Żelka1990 wrote:Haniu No my już zaczęliśmy tę diagnostykę.
-
Dziewczyny to ze się budżecie nic nie zmienia bo nudzicie się i w pierwszej i w drugiej fazie wiec i tak wykres szacunkowy wyjdzie. Wystarczy jedynie godzina odpoczynku i w miarę stała pora mierzenia, dodatkowo temp można korygować jak mierzy się w innej godzinie. Ja mam cycoholika na pokładzie (budzi się jeszcze do 8 razy w nocy, średnio 3-5, a wykres mam zawsze CZYTELNY)😉
Aaa i polecam mierzyć w pochwie, bardziej stabilna temperatura i można gadać a wynik nie jest przekłamanych🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2022, 07:38