Testujemy w kwietniu
-
WIADOMOŚĆ
-
Zgłaszam się z niedoczynnością, niedawno minęły nam 2 lata niezbyt szczęśliwego związku. 😉 U mnie do tego wole guzkowe, prawdopodobnie to guzy mnie wpędzają w niedoczynność, aczkolwiek lekką, biorę Euthyrox 25, a raz w tyg. 1,5 tabletki. Tydzień temu robiłam biopsję guza i czekam na wyniki.
Ja z zajściem w ciążę akurat nie miałam problemu, ale cały czas pilnuję TSH by było poniżej 2. Niestety tamtą ciążę straciłam, ale raczej nie przez niedoczynność, dzień przed jeszcze byłam u endokrynologa i TSH miałam ok 1,5. Przed ciążą fajnie mi obniżała TSH Ashwagandha, ale w ciąży musiałam odstawić i zwiększyć dawkę leku.Blond27 lubi tę wiadomość
-
Dzisiaj testowałam, nadal nie ma ani @ ani bejbik. Mam 32 dzień cykli, nie wiem, co jest grane z moim cyklem tym razem.... 🥴
Hania, ja nawet nie mogę znaleźć ustawień. Czy ja mam jakąś inną aplikacje, czy co kurde. Przy społeczności mam tylko forum, przyjaciółki, wykresy i coś tam jeszcze, ale to nie jest to, żeby dopisać te stopki.Blond27 lubi tę wiadomość
👩❤️👨 Starania od 01.2021 r.
Clostilbegyt od 01.2022 r.
Metformina od 03.2022 r.
👩' 96 r.
▪️PCOS
▪️prolaktyna ⬆️
▪️ amh ⬆️
🧔' 96 r.
▪️zdrowy koń 🐎 -
Akataa wrote:Zgłaszam się z niedoczynnością, niedawno minęły nam 2 lata niezbyt szczęśliwego związku. 😉 U mnie do tego wole guzkowe, prawdopodobnie to guzy mnie wpędzają w niedoczynność, aczkolwiek lekką, biorę Euthyrox 25, a raz w tyg. 1,5 tabletki. Tydzień temu robiłam biopsję guza i czekam na wyniki.
Ja z zajściem w ciążę akurat nie miałam problemu, ale cały czas pilnuję TSH by było poniżej 2. Niestety tamtą ciążę straciłam, ale raczej nie przez niedoczynność, dzień przed jeszcze byłam u endokrynologa i TSH miałam ok 1,5. Przed ciążą fajnie mi obniżała TSH Ashwagandha, ale w ciąży musiałam odstawić i zwiększyć dawkę leku.
Jeżeli mogę zapytać to dlaczego niezbyt szczęśliwego?
U nas już 10 lat 🙂
Co do tarczycy u mnie na szczęście czysto, a u Ciebie wynik będzie dobry trzymam kciuki. ✊
U mnie było chwilę tak że sama dieta pomogła i TSH było na granicy 2,7 ale później od nowa winda do góry na 5,7 😒🔸 Niedoczynność tarczycy (Euthyrox 100 i 75)
🔸14 cykl starań o pierwszego maluszka 👶 -
lisia.kita wrote:Jeżeli mogę zapytać to dlaczego niezbyt szczęśliwego?
U nas już 10 lat 🙂
Co do tarczycy u mnie na szczęście czysto, a u Ciebie wynik będzie dobry trzymam kciuki. ✊
U mnie było chwilę tak że sama dieta pomogła i TSH było na granicy 2,7 ale później od nowa winda do góry na 5,7 😒
Nieszczęśliwy bo odkąd mam niedoczynność, mimo TSH w normie, czasem czuję się jakbym miała tak z 30 lat więcej. Najbardziej uciążliwe jest zmęczenie po przebudzeniu, mam mega problem żeby wstać z łóżka, mimo snu 8h. Co najdziwniejsze, gdy byłam w ciąży problem ten nagle zniknął, wstawałam wypoczęta jak nigdy, przed budzikiem. -
Karolina__ wrote:Dzisiaj testowałam, nadal nie ma ani @ ani bejbik. Mam 32 dzień cykli, nie wiem, co jest grane z moim cyklem tym razem.... 🥴
Hania, ja nawet nie mogę znaleźć ustawień. Czy ja mam jakąś inną aplikacje, czy co kurde. Przy społeczności mam tylko forum, przyjaciółki, wykresy i coś tam jeszcze, ale to nie jest to, żeby dopisać te stopki.
Ustawienia powinny być pod tą listą, nad przyciskiem "wyloguj", z lewej są "wiadomości" z prawej "ustawienia" (sprawdzam na telefonie, nie wiem jak na kompie).
Co do rozregulowanego cyklu, przybijam piątkę, u mnie 35 dc... 🙈 -
Akataa wrote:Ustawienia powinny być pod tą listą, nad przyciskiem "wyloguj", z lewej są "wiadomości" z prawej "ustawienia" (sprawdzam na telefonie, nie wiem jak na kompie).
Co do rozregulowanego cyklu, przybijam piątkę, u mnie 35 dc... 🙈
No to idziemy z cyklem łeb w łeb. 😁👩❤️👨 Starania od 01.2021 r.
Metformina od 03.2022 r.
👩' 96 r.
▪️PCOS
▪️prolaktyna ⬆️
▪️ amh ⬆️
🧔' 96 r.
▪️zdrowy koń 🐎 -
Karolina__ wrote:Ja też na telefonie, ale serio tego nie mam. Jak wchodzę jakby na swoj profil to nie mam ani ustawień, ani wiadomości. Jest tylko wyloguj. Nie mogę zmienić a nicka, ani nic zmodyfikować. Nie wiem, co jest grane.
No to idziemy z cyklem łeb w łeb. 😁 -
Akataa wrote:Aaa chyba wiem w czym problem Nie wchodź w ustawienia z apki, musisz wejść na forum bezpośrednio z przeglądarki wpisując adres ovufriend.pl/forum. Wtedy u góry powinnaś mieć ikonkę menu (3 poziome kreski), pewnie będziesz się musiała zalogować i wtedy w tym samym menu powinnaś widzieć te ustawienia. Jak wchodzisz na forum z aplikacji to rzeczywiście tego nie ma.
Jeszcze zrobię małe edit - dzisiaj 33 dzień cyklu (błąd w obliczeniach) 🙈Akataa lubi tę wiadomość
Metformina od 03.2022 r.
👩' 96 r.
▪️PCOS
▪️prolaktyna ⬆️
▪️ amh ⬆️
🧔' 96 r.
▪️zdrowy koń 🐎 -
Hania007 wrote:Julka,🥺 nie wyobrażam sobie nawet co myślisz czuć😭 nie wiem nawet co napisać, tule Cię wirtualnie❤️😞
Co do postu. Musisz edytować swoj pierwszy post. Wypisać daty np od 20.03
20.03 -
21.03 -
22.03 -
23.03 -
24.03 -
25.03 -
Itd i zrobić jakaś mini legendę np 🐒 - małpa , 🐝 - owulacja, ⏸ - 2 kreski itd a my się będziemy wpisywać na konkretne daty. W sensie Ty nas wpiszesz😆 nie będziemy musiały ciagle pytać o to kto gdzie i kiedy🙈 może ze się nie chcesz w to bawić to rozumiem i mogę pod swoim zrobić tylko będzie nieco niżej😉
Jeśli chodzi o dodanie tzw. Stopki to wchodzicie w ustawienia i w trzeciej zakładce od lewej „społeczność” na dole jest „twój podpis na forum” - tuż nad awatarem. Tam można dowolnie wpisywać co się chce 😁
Wezmę się za to dziś wieczorem na spokojnie 🙈
Akataa ja właśnie tez przy tym mam mnóstwo guzków w tym jeden niepokojący, w kwietniu mam usg kontrolne i jeśli się powiększy to tez biopsja mnie czekaHania007 lubi tę wiadomość
https://www.suwaczki.com/tickers/atdc3e5erotnsvky.png
https://www.suwaczki.com/tickers/2nn3skjouf04tpy1.png
👩🏼 ’99 r.
03.07.2018 - Mikołaj 🧒🏼💙
21.09.2021 - Ignaś 👼🏼🤍
09.02.2022 - Aniołek 👼🏼🤍
03.04.2022 - ⏸🌈
13.04.2022 - 🔘 8mm 😍
25.04.2022 - 👶🏼 0,74cm i ❤️ (6+6 z om, 6+4 z usg)
16.05.2022 - 👶🏼 3,16cm (9+6) ❤️
MTHFR (hetero)
PAI-1 (homo)
💊 Euthyrox N50, acard 75, duphaston, pregna , neoparin 0,4 -
Julka, musisz chyba na kompie lub w przeglądarce bo w aplikacji tez nie mam ustawień😕
-
Julka99 wrote:Wezmę się za to dziś wieczorem na spokojnie 🙈
Akataa ja właśnie tez przy tym mam mnóstwo guzków w tym jeden niepokojący, w kwietniu mam usg kontrolne i jeśli się powiększy to tez biopsja mnie czekaJulka99 lubi tę wiadomość
Metformina od 03.2022 r.
👩' 96 r.
▪️PCOS
▪️prolaktyna ⬆️
▪️ amh ⬆️
🧔' 96 r.
▪️zdrowy koń 🐎 -
Akataa ja właśnie tez przy tym mam mnóstwo guzków w tym jeden niepokojący, w kwietniu mam usg kontrolne i jeśli się powiększy to tez biopsja mnie czeka
Eh, paskudztwa jedne i jeszcze niewiadomo skąd to się bierze. Trzymam kciuki, żeby obyło się bez biopsji. Choć nawet jeśli, samo badanie nieprzyjemne, ale do przeżycia, ważne żeby wynik był dobry. 🫂Julka99 lubi tę wiadomość
-
Jeśli mogę to i ja dołączę 🤞 cóż opis w stopce, staramy się od czerwca, świadomie od października. Mam potwierdzone monitoringiem dwa razy owulację, hormony w normie. Mąż nasienie ma niby wszystko w normie tylko morfologia 3% ale lekarz widząc wynik powiedział, że ok 👌 ....
Owulacja wg apki była wczoraj zobaczymy co z tego wyjdzie w tym cyklu 😌☺
My jesteśmy razem 11 lat, po ślubie 4 lata 💙Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2022, 15:36
Karolina__ lubi tę wiadomość
Ona&On: 1993 r.
Starania od : czerwca 2021 r.
30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
12.05.2022 r. - poronienie zatrzymane, zabieg w 9tc [*]🦋👼
21.02.23 - ⏸🤭🙏
09.11.2023 - 3500 g / 56 cm Franka 💙 nagła CC.
Termin porodu ➡️ OM: 02/11; USG: 07/11 ✊ -
Akataa ja właśnie tez przy tym mam mnóstwo guzków w tym jeden niepokojący, w kwietniu mam usg kontrolne i jeśli się powiększy to tez biopsja mnie czekaJulka99 lubi tę wiadomość
-
Blond27 wrote:Jeśli mogę to i ja dołączę 🤞 cóż opis w stopce, staramy się od czerwca, świadomie od października. Mam potwierdzone monitoringiem dwa razy owulację, hormony w normie. Mąż nasienie ma niby wszystko w normie tylko morfologia 3% ale lekarz widząc wynik powiedział, że ok 👌 ....
My jesteśmy razem 11 lat, po ślubie 4 lata 💙Blond27 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny wczoraj na koc wzięłam dwie tabletki aspiryny czy ona może coś poprzestawiać w cyklu? Mam dzisiaj 11 dzień cyklu, poza tym, że jakoś podobam się sobie w lusterku to nic się nie dzieje.
Prowadzicie swoje wykresy? Ja mam swój udostępniony na głównej . -
Co do tarczycy ja biorę Leteox 75/100 . Ostatnio miałam chyba 0,19 . Ale. Ede powtarzała wyniki strasznie mi włosy lecą ostatnio i ogólnie czuje się jakbym nie miała na nic ochoty.
A co do guzków ja miałam dużego guza na tarczycy usunięty w wieku 22 lat razem z płatem tarczycy. -
Żelka1990 wrote:Dziewczyny wczoraj na koc wzięłam dwie tabletki aspiryny czy ona może coś poprzestawiać w cyklu? Mam dzisiaj 11 dzień cyklu, poza tym, że jakoś podobam się sobie w lusterku to nic się nie dzieje.
Prowadzicie swoje wykresy? Ja mam swój udostępniony na głównej . -
Hania007 wrote:Aspiryna nic nie zmieni przynajmniej nie powinna. Ja brałam przed pierwsza ciąża acard czyli kwas Acetylosalicylowy który jest w aspiryna i nic nie zmieniało. A co wydłuża się cykl? Ja Prowadzę wykres i mam udostępniony
-
Blond27 wrote:Jeśli mogę to i ja dołączę 🤞 cóż opis w stopce, staramy się od czerwca, świadomie od października. Mam potwierdzone monitoringiem dwa razy owulację, hormony w normie. Mąż nasienie ma niby wszystko w normie tylko morfologia 3% ale lekarz widząc wynik powiedział, że ok 👌 ....
My jesteśmy razem 11 lat, po ślubie 4 lata 💙
Dziwne, że skoro wszystko u Was w porządku. A może to już psychika? Często się słyszy, że jak ktoś odpuści i wtedy jest Kinder niespodzianka. No, ale jak tu odpuścić...👩❤️👨 Starania od 01.2021 r.
Metformina od 03.2022 r.
👩' 96 r.
▪️PCOS
▪️prolaktyna ⬆️
▪️ amh ⬆️
🧔' 96 r.
▪️zdrowy koń 🐎