X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne 🌺 Testujemy w maju 🌺
Odpowiedz

🌺 Testujemy w maju 🌺

Oceń ten wątek:
  • Slowmotion Koleżanka

Wysłany: 9 maja 2022, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Implantacja niby od 6 dnia jest możliwa No ale nie nakręcam się. Może to......(w sumie nie wiem co)
    Dobrej nocy dziewczyny! Oby jutrzejszy dzień przyniósł nam duzo dobrych wieści 🤞

Asia28000, Żelka1990, Księżna, Ewiwi lubią tę wiadomość

18.01.2021 cudowna 👶 18cs
    Luty 2022- Projekt rodzeństwo
    👩‍🦰 33
    👩‍🦲41
    Lipiec: ovitrelle + duphaston, progesteron 22,6 ❌
    Sierpień: badanie nasienia morfologia 2%❌ prędkość ❌ ruch postępowy ❌ żywotność ✅
    19.08.22
    10dpo ⏸
    11dpo beta 21
    13dpo beta 93
    15 dpo beta 336
    Kropeczek ❤
  • Nowa staraczka Przyjaciółka

Wysłany: 9 maja 2022, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa staraczka wrote:
    Kochane moje powiedzcie mi w takim razie. .z takim progesteronem spisać cykl na straty ?
    Podbije :)

• Slowmotion Koleżanka

Wysłany: 9 maja 2022, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodam tylko jeśli chodzi o dong, że ma przeciwskazania jak każdy lek czy tez ziolo Np przeciwskazaniem są przebyte poronienia

👩‍🦰 33
    👩‍🦲41
    Sierpień: badanie nasienia morfologia 2%❌ prędkość ❌ ruch postępowy ❌ żywotność ✅
    19.08.22
    10dpo ⏸
    11dpo beta 21
    13dpo beta 93
    15 dpo beta 336
    Kropeczek ❤
  • Asia28000 Przyjaciółka

Wysłany: 9 maja 2022, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny obserwowałam dziś, trzymam za Was kciukasy ✊
    Niech Bety rosną 💗

Ja dziś 1dc, na który już czekałam. Bo znacie to, kiedy już wiem ze cykl stracony czekam tylko na kolejny bo to nowa szansa 🌸

Mąż miał jechać na delegacje na drugi koniec polski, wypadał cały tydzień gdzie będzie owu i zdecydowaliśmy ze musimy postarać się na 1000% i odwoła ten wyjazd.
    Wiec teraz odliczanie do owu, będę sikać od 7dc 😅

Jestem pozytywnie nastawiona, zamówiłam dziś kolejne testy owu i akurat ten sam sprzedający miał żel wspomagający poczęcie. Czy któraś z was próbowała?

Księżna lubi tę wiadomość

• Asia28000 Przyjaciółka

Wysłany: 9 maja 2022, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa staraczka wrote:
    Kochane moje powiedzcie mi w takim razie. .z takim progesteronem spisać cykl na straty ?

Hej, 7 dni przed miesiączka to ile dni po owulacji? Jak długa masz fl ?

Dla porównania w tym cyklu mój progesteron 2 dni przed miesiączka czyli 11 dni po owulacji wynosił 3,61.

• Nowa staraczka Przyjaciółka

Wysłany: 9 maja 2022, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia28000 wrote:
    Hej, 7 dni przed miesiączka to ile dni po owulacji? Jak długa masz fl ?

Dla porównania w tym cyklu mój progesteron 2 dni przed miesiączka czyli 11 dni po owulacji wynosił 3,61.
    Badany 7/8 dni po owulacji, owulacja sprawdzona testami i na usg byłam około 3/4 dni po owulacji to progesteron był 2.5...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2022, 22:33

• Księżna Ekspertka

Wysłany: 9 maja 2022, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Westie wrote:
    Dziewczyny,zabijcie mnie! Testowanie mam 11.05,w nocy spać do 5:30 nie mogłam bo myślałam,czytałam i się nakręcałam... Wyczytałam, że testy owulacyjne czasami mogą pokazywać ciążę. I oczywiście co zrobiłam? Test owulacyjny! Druga kreska wyszla wyraźna ale nie tak intensywna jak testowa,trochę jej brakowało. No i oczywiście,głupia ja, nakręcam się znowu. Dzisiaj 28 dc. Zróbcie coś ze mną 😭 Bo sama się zadręczę 😕

Ja tez tak zrobilam w poprzednim cyklu, tez zrobilam sobie nadzieję, a przyszedł okres. Ja się doczytałam, ze to naturalne, ze lh jeszcze raz podnosi się na chwilę przed okresem. Testy owu pokazują ciążę, ale kiedy robi się je nie wcześniej niż w terminie spodziewanej miesiączki lub później.

• Księżna Ekspertka

Wysłany: 9 maja 2022, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żelka1990 wrote:
    Kurczę jak na złość! Dzisiaj nie mam tych wyników badan a dzisiaj mnie przestały bolec piersi🙈🙈🙈 w ogóle wydaje mi się ze dzisiaj mnie puściły wszystkie objawy. A jutro mam termin okresu 🫥🫥🫥

🤞🤞🤞🤞🤞🤞🤞

Ja w pierwszej ciąży nie miałam żadnych objawów do 9 tygodnia, a wiedziałam, że jestem w ciąży, bo zaczęłam też z OF. A potem🙈do 14 tygodnia leżałam i umierałam. 😅 Także różnie może być. Teraz tez mi od 2 dni odpuściły bole, a okres za 4 dni i piersi wrażliwych tez nie mam, a zawsze po owu mam i to podobno pierwsze objawy tez ciąży, także z tym tez różnie jest. Moze lekko cięższe są. Temp. poszla w górę. Jutro 12dpo robie pierwszy test z pierwszego moczu, bo testowałam juz, ale z drugiego moczu i jeden pozytywny, a drugi negatywny. Trzymajcie kciuki.

Żelka1990 lubi tę wiadomość

• Nat. Koleżanka

Wysłany: 10 maja 2022, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wybaczcie, nie przeczytałam dzisiejszych wiadomości.. ale brzuch mnie tak boli, że musiałam odpuścić ten temat z głowy. Poczytam jutro :)

A u mnie wyczekany 1dc.. tak wyczekany, bo ten cykl to jakaś masakra pod katem samopoczucia i chciałam już nowy.. teraz czekam aż @ minie i brzuch przestanie w końcu boleć.

• Żelka1990 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2022, 06:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa staraczka wrote:
    Badany 7/8 dni po owulacji, owulacja sprawdzona testami i na usg byłam około 3/4 dni po owulacji to progesteron był 2.5...
    W kwietniu robiłam proga 3 dpo miałam 9,7 wartość a 8 dpo miałam 22.99 wartość.
    W przyszłym cyklu zbadaj proga 7 dpo

age.png
    age.png
  • Slowmotion Koleżanka

Wysłany: 10 maja 2022, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny w nowym dniu. Milego dnia dla wszystkich!☀️⚘
    Niedlugo wybieram się na badanie progesteronu ale kusi mnie dodatkowo zrobić betę. Mysle jednak że 7 dni po domniemanej owu to szaleństwo, prawda?

Żelka, Marcysia jak dzis wasze nastroje?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2022, 06:24

👩‍🦰 33
    👩‍🦲41
    19.08.22
    10dpo ⏸
    11dpo beta 21
    13dpo beta 93
    15 dpo beta 336
    Kropeczek ❤
  • Żelka1990 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2022, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slowmotion wrote:
    Niedlugo wybieram się na badanie progesteronu ale kusi mnie dodatkowo zrobić betę. Mysle jednak że 7 dni po domniemanej owu to szaleństwo, prawda?

Jeszcze nie rób bety!
    Ja się boje okropnie CP wiec mój nastrój okropny. Ja mam wykupione wakacje i lecimy 21 maja jeśli cokolwiek jest nie tak to nie polecę. Mam nadzieje, ze mój mąż chociaż poleci bo 13 tys to jest ogromna kwota.
    Wczoraj się naczytałam o takich małych przyrostach bety i u każdej dziewczyny się kończyło albo poronieniem w dalszym tyg albo ciąża ektopowa.
    Wczoraj jeszcze myślałam ze może to CB u mnie i na dniach okres a dzisiaj duży skok temp

age.png
    age.png
  • Slowmotion Koleżanka

Wysłany: 10 maja 2022, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zrobiłam. Nie chce i nie będę się nakrecac.
    Bardzo Ci współczuję tej sytuacji i tego co przeżywasz obecnie. Najgorsza jest chyba niepewnosc. A dodatkowo te wakacje 😔 pewnie w Twojej sytuacji robiłabym dokladnie to samo. Niestety tez tak mam, że analizuje. Przytulam Cie wirtualnie i mam nadzieje, ze skonczy się to dobrze!!🤗
    Kiedy będzie wiadomo cos więcej?

👩‍🦰 33
    👩‍🦲41
    19.08.22
    10dpo ⏸
    11dpo beta 21
    13dpo beta 93
    15 dpo beta 336
    Kropeczek ❤
  • Księżna Ekspertka

Wysłany: 10 maja 2022, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Księżna wrote:
    Ja w pierwszej ciąży nie miałam żadnych objawów do 9 tygodnia, a wiedziałam, że jestem w ciąży, bo zaczęłam też z OF. A potem🙈do 14 tygodnia leżałam i umierałam. 😅 Także różnie może być. Teraz tez mi od 2 dni odpuściły bole, a okres za 4 dni i piersi wrażliwych tez nie mam, a zawsze po owu mam i to podobno pierwsze objawy tez ciąży, także z tym tez różnie jest. Moze lekko cięższe są. Temp. poszla w górę. Jutro 12dpo robie pierwszy test z pierwszego moczu, bo testowałam juz, ale z drugiego moczu i jeden pozytywny, a drugi negatywny. Trzymajcie kciuki.

No i negatywny wyszedl...nie rozumiem. Temp.w górze.😔

• Marcysia1990 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2022, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slowmotion wrote:

Cześć Dziewczyny 😊
    Mam wynik bety, jest przyrost! ❤️
    419dd7a18128.jpg

Chyba faktycznie te wyniki wyszły tak rozbieżne przez różne labo 🙈 czekam jeszcze na proga . Tyle stresu było przez weeekend 🙈

Nutka85, Slowmotion, Olaola, Żelka1990, Jo88 lubią tę wiadomość

01.2023 Synuś ❤️ 1cs
    age.png

Czekamy na drugiego Synusia ❤️
    preg.png

10.2024 💔 cb 6tc (2cs)

26.12 ⏸️ (2cs)
    13.01 6+0 jest ❤️ CRL 3mm
    27.02 12+3 USG I Trymestr 🩺 ryzyka niskie
    13.03 14+3 będzie synuś 👶🏻❤️
    TP 8.09.2025
  • Slowmotion Koleżanka

Wysłany: 10 maja 2022, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcysia1990 wrote:
    Cześć Dziewczyny 😊
    419dd7a18128.jpg

Chyba faktycznie te wyniki wyszły tak rozbieżne przez różne labo 🙈 czekam jeszcze na proga . Tyle stresu było przez weeekend 🙈
    Mamy to! A to wszystko przez inne labo 🙈 to będzie dla innych dziewczyn przestroga zeby wykonywać zawsze w tym samym laboratorium. Możesz już odetchac. Gratuluje :)

Anati lubi tę wiadomość

👩‍🦰 33
    👩‍🦲41
    19.08.22
    10dpo ⏸
    11dpo beta 21
    13dpo beta 93
    15 dpo beta 336
    Kropeczek ❤
  • Żelka1990 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2022, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slowmotion wrote:
    Nie zrobiłam. Nie chce i nie będę się nakrecac.
    Bardzo Ci współczuję tej sytuacji i tego co przeżywasz obecnie. Najgorsza jest chyba niepewnosc. A dodatkowo te wakacje 😔 pewnie w Twojej sytuacji robiłabym dokladnie to samo. Niestety tez tak mam, że analizuje. Przytulam Cie wirtualnie i mam nadzieje, ze skonczy się to dobrze!!🤗
    Kiedy będzie wiadomo cos więcej?
    No i właśnie nie wiem. Nic nie wiem. Dzisiaj powtórzę betę i proga. Ale jeśli nie będzie przyrostu minimum 250% to się nie uspokoję. Bo te beta tak czy siak musi nadrobić. Dzis jej 4+4 myślałam ze pod koniec tygodnia zrobie wizytę na sprawdzenie lokalizacji pęcherzyka. Ale beta jeśli nie będzie ponad 1500 to i tak nic nie zrobie bo lekarze będą czekać aż znajda ten pecherzyk gdzie kolwiek on jest. Z tak małymi przyrostami to mogę pomarzyć o wyjeździe to najbardziej mnie stresuje. I tłumaczenie całej rodzinie co jest grane. Ja jie umiem z moja rodzina rozmawiać o moich niepowodzeniach lepiej mi się rozmawia z obcymi ludźmi.

age.png
    age.png
  • Żelka1990 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2022, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcysia1990 wrote:
    Cześć Dziewczyny 😊
    419dd7a18128.jpg

Zdecydowanie błąd pierwszego labolatorium bym obstawiała!!!
    Super !!!
    Gratulacje

age.png
    age.png
  • Marcysia1990 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2022, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet nie błąd, oni powiedzieli mi że mają swoje przeliczenia i porównywanie przyrostów z innym labo nie ma sensu. Dobrze że się wyjaśniło, co się nastresowalam w ten weekend to moje 🙈 Oby teraz tylko wytrzymać jakoś do wizyty 19.05.🤞

Mam też wynik proga 23,60 ng/ml , jak na moje to wynik chyba ok 🤔

Żelka a konsultowałas to z gin? Może skoro jest przyrost to nie ma się co zastanawiać nad tym . Mi powiedzieli wczoraj w tej pierwszej prywatnej klinice że najważniejsze że wynik jest w normie dla danego tygodnia. Ta beta może urosnąć z dnia na dzień. Ja mam dziś 4tc+5.

01.2023 Synuś ❤️ 1cs
    age.png

Czekamy na drugiego Synusia ❤️
    preg.png

10.2024 💔 cb 6tc (2cs)

26.12 ⏸️ (2cs)
    13.01 6+0 jest ❤️ CRL 3mm
    27.02 12+3 USG I Trymestr 🩺 ryzyka niskie
    13.03 14+3 będzie synuś 👶🏻❤️
    TP 8.09.2025
  • Żelka1990 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2022, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcysia1990 wrote:
    Nawet nie błąd, oni powiedzieli mi że mają swoje przeliczenia i porównywanie przyrostów z innym labo nie ma sensu. Dobrze że się wyjaśniło, co się nastresowalam w ten weekend to moje 🙈 Oby teraz tylko wytrzymać jakoś do wizyty 19.05.🤞

Mam też wynik proga 23,60 ng/ml , jak na moje to wynik chyba ok 🤔

Żelka a konsultowałas to z gin? Może skoro jest przyrost to nie ma się co zastanawiać nad tym . Mi powiedzieli wczoraj w tej pierwszej prywatnej klinice że najważniejsze że wynik jest w normie dla danego tygodnia. Ta beta może urosnąć z dnia na dzień. Ja mam dziś 4tc+5.
    Ja dzisiaj mam 4+4. Jestem już po becie.
    Ale cycki mi zwiotczały mam wrażenie🤔🤔

Mój ginekolog napisał mi, ze wg niech jest prawidłowy przyrost, ze nie i każdej kobiety będą przyrosty idealne co 48h 100%. Ale wg mnie ogóle wartości tej bety co do tygodnia ciąży są niskie

age.png
    age.png
‹‹ 42 43 44 45 46 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ