🌺 Testujemy w maju 🌺
-
WIADOMOŚĆ
-
A mi aplikacja przesunela dzien spodziewanej miesiączki na 12 maja więc testuje dzień później niż zamierzałam. Ale niestety opuściła mnie nadzieja. Piersi przestały mnie boleć, brzuch dokucza jak przed okresem (mam tak od owulacji). Zastanawia mnie tylko położenie szyjki macicy-jest wysoko a chyba przed okresem powinna być nisko 🤔
-
Żelka1990 wrote:Dzisiaj u mnie 17 dpo 4+4 tydz ciąży
Beta przyrosła ale dalej są to po prostu słabe przyrosty No niby w normie. Ale nie czarujmy się ewidentnie coś tutaj nie jest dobrze.
Progesteron miałam 27,6 później 26 a dzisiaj już 17,60.
Na szczęście się udalo umówić wizytę na te sobotę , bo ja najchętniej już bym była w szpitalu żeby sprawdzić No ale z taka beta to nic kompletnie widać nie będzie.
We czwartek zrobie kolejny przyrost bety i proga.
Dramat ile kasy na to wydałam 🙈🙈
Jest mi bardzo, zle z tym wszystkim. Wręcz mam pewność ze ja na ten urlop nie polecę przez to mam jeszcze większy stres ☹️.
I szczerze ja wiem, ze ta ciąża jeśli nie jest CP to i tak się zatrzyma, niestety nie znalazłam żadnej pozytywnej histori opisanej, która dawałaby mi nadzieje. I może jestem zwyrolem. Ale jestem zmęczona tym ze tyle staran a jak się w końcu udało jestem w takiej sytuacji, ze nawet będę mojemu małemu dziecku niszczyć ten normalny świat, który ma obiecany. Ona się tak bardzo nie może doczekać tych wakacji ☹️ I na prawdę ale ułożyłoby mi gdyby ta betę zaczęła spadać a nie rosnąć w ten sposób ☹️☹️😭😭😭 możecie mnie nie zrozumieć i stwierdzić ze jestem jakimś zwyrolem ale nie wyobrażam sobie by stracić ciaze później. Tym samym tracąc prawdopodobnie szanse na kolejna ciaze.
Podczas histeroskopi lekarz mi powiedział i zaznaczył, jak bardzo ważne jest dla mnie znalezienie lokalizacji pęcherzyka ciążowego w 5 tyg ciąży by nie dopuścić do tego by macica była lezeczkowana bo jest za duże prawdopodobieństwa pęknięcia macicy i jej straty jeśli w ogóle przeżyje ☹️☹️
Hej Żelka mam nadzieje ze wystrzeli beta.
Nie znam się aż tak na przyrostach, ale skoro wyczytalas ze są za małe to pewnie tak jest…
Oby sytuacja się jak najszybciej wyjaśniła bo niepewność przynosi za duża ilość stresu 🥺
-
Westie wrote:A mi aplikacja przesunela dzien spodziewanej miesiączki na 12 maja więc testuje dzień później niż zamierzałam. Ale niestety opuściła mnie nadzieja. Piersi przestały mnie boleć, brzuch dokucza jak przed okresem (mam tak od owulacji). Zastanawia mnie tylko położenie szyjki macicy-jest wysoko a chyba przed okresem powinna być nisko 🤔
Ja to tej szyjki nigdy znaleźć nie mogę hahahhahaha podziwiam was ze ogarniacie
-
Cześć, proszę wpisać mi niestety ciąże pozamaciczna w jajowodzie...
Wczoraj wyszłam ze szpitala, naszczescie obyło się bez zabiegu... poronienie trąbkoweOna👱♀️ 26
AMH 2.0
-Witamina D
-Kwas foliowy
-Inozytol
-Euthyrox 75
-NAC
-KoenzymQ10
-Resveratrol
-Probiotyk OmniBiotic10
On🧔 27
-Witamina D, C,E
-Kwas foliowy
-L-karnityna
-Resveratrol
-Koenzym Q10
Starania o pierwszego 👶 od 12.2021
05.05.2022-->II niestety CP w jajowodzie, poronienie trąbkowe...💔
maj-->lipiec przerwa w staraniach, czekanie na HSG
29.07.2022-->HSG, oba jajowody drożne, wszystko okej, lekarz daje zielone światło
03.2023-->kolejna CP💔, metotreksat, teoretycznie podziałał beta spadała ale jajowód nie wytrzymał, kilka dni po wyjściu ze szpitala krwotok wewnetrzny i usunięcie lewego jajowodu...
19. 04. 2024--> pierwsza wizyta u M.P.
Czerwiec 2024--> histeroskopia, wycięcie zrostów (adenomioza)
23.08.2024--> początek 1 stymulacji 😍1 procedura IVF--> 0 blastocyst💔
21.11.2024-->początek 2 stymulacji ❤️ -
Westie wrote:A mi aplikacja przesunela dzien spodziewanej miesiączki na 12 maja więc testuje dzień później niż zamierzałam. Ale niestety opuściła mnie nadzieja. Piersi przestały mnie boleć, brzuch dokucza jak przed okresem (mam tak od owulacji). Zastanawia mnie tylko położenie szyjki macicy-jest wysoko a chyba przed okresem powinna być nisko 🤔
Mam podobnie. Aplikacja mi zmieniła mocno dzień owulacji, cykl mi ustawiła na 37 dni! (Najdłuższy miałam 33). Wg moich obliczeń i przypuszczeń co do owu to testować powinnam w piątek, a zgodnie z nowymi danymi z OF 6 dni później! I do dziś kłuje mnie jajnik lewy i czasami pobolewanbrzuchnna okres, ale to trawa już od kilku dniu po owulacji...
Tak, przy okresie się obniża, ale z tego co kojarze to może to być szybko (tzn rano może być wysoko, a wieczorem już niżej). Ale to tylko teoria, dopiero się uczę różnicować kiedy to wyżej, kiedy niżej 🤣 -
Żelka dzieciaku nie zadręczaj sie juz tym tak 😒
Wiem, że to tylko słowa ale jestem z Toba całym ❤18.01.2021 cudowna 👶 18cs
Luty 2022- Projekt rodzeństwo
👩🦰 33
👩🦲41
Lipiec: ovitrelle + duphaston, progesteron 22,6 ❌
Sierpień: badanie nasienia morfologia 2%❌ prędkość ❌ ruch postępowy ❌ żywotność ✅
19.08.22
10dpo ⏸
11dpo beta 21
13dpo beta 93
15 dpo beta 336
Kropeczek ❤ -
SandraH.97 wrote:Cześć, proszę wpisać mi niestety ciąże pozamaciczna w jajowodzie...
Wczoraj wyszłam ze szpitala, naszczescie obyło się bez zabiegu... poronienie trąbkowe18.01.2021 cudowna 👶 18cs
👩🦰 33
👩🦲41
Sierpień: badanie nasienia morfologia 2%❌ prędkość ❌ ruch postępowy ❌ żywotność ✅
19.08.22
10dpo ⏸
11dpo beta 21
13dpo beta 93
15 dpo beta 336
Kropeczek ❤ -
Hej, dziewczyny wczoraj już nie miałam siły napisać. Cały czas nie dawało mi spokoju ta beta i ten progesteron. Zdiagnozowałem się na CP i bałam się strasznie. Pojechałam wieczorem na IP do szpitala uniwersyteckiego nasciemnialam ze mnie boli bardzo i zostałam zbadana. I w lewym jajowodzie znalazła lekarka ring 😭😭😭😭jest jeszcze pusty wiec nie mogą potwierdzić na 100% miałam do wyboru zostać na oddziale lub stacjonarnie się zgłosić dzisiaj i właśnie jadę na kolejne USG i badania do szpitala.
-
Żelka1990 wrote:Hej, dziewczyny wczoraj już nie miałam siły napisać. Cały czas nie dawało mi spokoju ta beta i ten progesteron. Zdiagnozowałem się na CP i bałam się strasznie. Pojechałam wieczorem na IP do szpitala uniwersyteckiego nasciemnialam ze mnie boli bardzo i zostałam zbadana. I w lewym jajowodzie znalazła lekarka ring 😭😭😭😭jest jeszcze pusty wiec nie mogą potwierdzić na 100% miałam do wyboru zostać na oddziale lub stacjonarnie się zgłosić dzisiaj i właśnie jadę na kolejne USG i badania do szpitala.18.01.2021 cudowna 👶 18cs
👩🦰 33
👩🦲41
19.08.22
10dpo ⏸
11dpo beta 21
13dpo beta 93
15 dpo beta 336
Kropeczek ❤ -
slowmotion wrote:Czy to znaczy że to najprawdopodobniej cp? O kurcze Żelka trzymaj się tam dzielnie!
Kompletnie nie rozumiem dlaczego. W lutym miałam badana drożność oba jajowody drożne. 3 Msc później właśnie w jajowodzie się lokalizuje nosz…
Od samego początku miałam złe przeczucia. Niestety ale ja mam cholernie dobra intuicje, to samo przeczucie miałam z pierwsza ciąża ze coś jest nie tak ale tamta się okazała bardzo szybko CB z córka w ciąży od pierwszej kreseczki wiedziałam, ze się udaWiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2022, 07:09
-
Żelka1990 wrote:Na to wyglada, nie ma nigdzie pęcherzyka jest tylko charakterystyczny ring w jajowodzie. Lewym z niego mam owulacje bo prawy śpi nie działa jest po prostu policystyczny. Jak mi usuną lewy jajowod to po moich marzeniach.
Kompletnie nie rozumiem dlaczego. W lutym miałam badana drożność oba jajowody drożne. 3 Msc później właśnie w jajowodzie się lokalizuje nosz…
Od samego początku miałam złe przeczucia. Niestety ale ja mam cholernie dobra intuicje, to samo przeczucie miałam z pierwsza ciąża ze coś jest nie tak ale tamta się okazała bardzo szybko CB z córka w ciąży od pierwszej kreseczki wiedziałam, ze się uda -
StaraniowaOna wrote:Żelka bardzo mi przykro Ja w mojej jedynej a zarazem wcześnie utraconej ciazy miałam przyrosty bety ,nieprawidłowe ale jednak.Tez wtedy wolałam żeby był spadek jak już wiedziałam że coś jest nie tak.Ty b wcześnie zatestowalas i poszłaś na badanie i zobacz dzięki temu lekarze są na bieżąco z Twoja sytuacja, jesteś pod ich opieka.Wierze ze jeśli nie tym razem to następnym uda wam się!
Kompletnie nie rozumiem czemu od razu wspomniała o operacji. Dzisiaj mam nadzieje ze będzie na tyle miły lekarz ze będę mogła wypytać. Chociaż ta lekarka wczoraj tez była miła ale bała się zrobić mi jaka kolwiek nadzieje. -
Sandra bardzo mi przykro - trzymaj się.
Żelka też mi cholernie przykro trzymalam za Ciebie kciuki.
Ja dzisiaj testowalam 17 dni po zastrzyku i biel vizira 😭 zatestuje jeszcze w piątek tak jak kazała gin, ale już się nawet nie łudzę 😞🔸 Niedoczynność tarczycy (Euthyrox 100 i 75)
🔸14 cykl starań o pierwszego maluszka 👶 -
lisia.kita wrote:Sandra bardzo mi przykro - trzymaj się.
Żelka też mi cholernie przykro trzymalam za Ciebie kciuki.
Ja dzisiaj testowalam 17 dni po zastrzyku i biel vizira 😭 zatestuje jeszcze w piątek tak jak kazała gin, ale już się nawet nie łudzę 😞
Też się już nie łudzę,mimo że @ jeszcze nie przyszla. Ale jakby coś było to by test wykazał. Teraz siedzę i się zastanawiam dlaczego nie wyszło.. Miałam bardzo wyraźne objawy dni płodnych,pozytywny test owulacyjny, no wszystko. Teraz tak pomyślalam ze moze dlatego ze w tym cyklu rzadko uprawialismy seks,moze przez to jakość nasienia byla słaba? Ehhhh,teraz będę się zadręczała 😕 -
Hej, obserwowałam wątek, ale nie udzielałam się za bardzo. 🥺 W poniedziałek negatywna beta i dziś biel na teście, mam nadzieję, że coś jeszcze z tego będzie. Mam bardzo długie cykle i może jeszcze za wcześnie było... Miałam wielkie nadzieje, bo pojawiło się krwawienie implantacyjne w sobotę...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2022, 10:24
Córka z 2023
6 miesięcy starań
Kwiecień 2024 druga runda starań 🤱
Czerwiec 2024 ciąża biochemiczna -
Natt wrote:Hej, obserwowałam wątek, ale nie udzielałam się za bardzo. 🥺 W poniedziałek negatywna beta i dziś biel na teście, mam nadzieję, że coś jeszcze z tego będzie. Mam bardzo długie cykle i może jeszcze za wcześnie było... Miałam wielkie nadzieje, bo pojawiło się krwawienie implantacyjne w sobotę...
Jeszcze nic straconego. Mi tez w 11 dpi nic się nie pokazywało. Zawsze późniejNatt lubi tę wiadomość
-
Westie wrote:A mi aplikacja przesunela dzien spodziewanej miesiączki na 12 maja więc testuje dzień później niż zamierzałam. Ale niestety opuściła mnie nadzieja. Piersi przestały mnie boleć, brzuch dokucza jak przed okresem (mam tak od owulacji). Zastanawia mnie tylko położenie szyjki macicy-jest wysoko a chyba przed okresem powinna być nisko 🤔Szczęśliwa mężatka od 2017💍
Zdrowy tryb życia 💪
Starania od dobrych ładnych paru lat...🤔
Uwielbiamy:
Góry,rowery, spacery,bieganie,zwierzątka,natura 💞🔥🤭
Suple:
🥛Inofem
💊Mio inozytol
💊Folain-Metafolin
💊 Duphaston od 14-20dc
💊DHEA Eliot
💊Prenatal uno
💊Magnez