Torunianki :)
-
WIADOMOŚĆ
-
O Iwaniszewskiej nie slyszalam,do Wojnowskiego chodze i jestem zadowolona.niestety terminy bardzo odlegle nawet prywatnie.masz tak szybko?ja sie zapisywalam tydz temu i mam na sierpien dopiero!!;( wiec zapisalam sie jeszcze do Radziszewskiej.tez ma dobre opiniePCOS?, IO?, niedoczynnosc tarczycy (TSH juz w normie),problem z plemnikami. Walczymy!
3 lata starań
4x IUI nieudane
I IVF - beta <1
II IVF -
Obecnie 26 tydz ciąży -
nick nieaktualny
-
Cytologia nie wykrywa chlamydi. Przynajmniej tak mi mówiono u lekarza. Chlamydia jest wykrywana przez badanie krwi. Prywatnie jest to badanie dosyć drogie albo chcieli na mnie zarobić? Ale po co by kłamali, że cytologia chlamydi nie wykryje.... Bez sensu
Najgorsze jest to, że chlamydia często przebiega bezobjawowo.... -
Kurcze, wiesz ze mi tez to przyszło ostatnio do głowy..W ogole dla mnie jest to dziwne ze jak mowilam lekarzowi ze sie staramy o dziecko to nie dal mi skierowania na zadne badanie...ani na chlamydie ani na toksoplazmoze. jutro ide na monitoring, zagadam - ciekawe czy mi da jakies skierowanie..PCOS?, IO?, niedoczynnosc tarczycy (TSH juz w normie),problem z plemnikami. Walczymy!
3 lata starań
4x IUI nieudane
I IVF - beta <1
II IVF -
Obecnie 26 tydz ciąży -
Magda lena wrote:Cytologia nie wykrywa chlamydi. Przynajmniej tak mi mówiono u lekarza. Chlamydia jest wykrywana przez badanie krwi. Prywatnie jest to badanie dosyć drogie albo chcieli na mnie zarobić? Ale po co by kłamali, że cytologia chlamydi nie wykryje.... Bez sensu
Najgorsze jest to, że chlamydia często przebiega bezobjawowo....
Kochana mnie właśnie chlamydia wyszła w cytologii miałam ją jakieś 7 lat temuTova33 lubi tę wiadomość
-
Ha... Czyli koniecznie cytologia następnym razem. Ta wredna pielęgniarka od Kocha powiedziała że skoro miałam robioną w grudniu 2013 to jeszcze jest ważna. Na szczęście Koch powiedział, że zrobimy następnym razem. Każde świństwo należy wykluczyć
-
Tova jeśli cytologię robiłaś w grudniu 2013 to już jest przeterminowana i trzeba powtórzyć. Nie sugeruj się każdą opinią dziewczyn na ovu bo każda to inna beczka inny przypadek i to wprowadza w kołomyję. Kieruj się tym co powie lekarz skontroluj jeszcze estradiol bo odpowiada za przyrost endometrium może jakieś winko na przyrost luteinę chyba można brać ale nie wiem czy to nie w drugiej fazie cyklu może i można brać od początku. Co do lh-fsh to powinno teoretycznie być zbliżone do 1 ale Jackowski np mówił żeby się tak tym stosunkiem nie sugerować każdy gin mówi co innego. A robiłaś inne hormony prolaktynę prg ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2015, 22:16
-
misia79 wrote:Kochana mnie właśnie chlamydia wyszła w cytologii miałam ją jakieś 7 lat temu
To w takim razie po co te drogie badanie z krwi na obecność chlamydi? Nie rozumiem. Jeśli kobieta jest zarażona chlamydią to będzie to jasno napisane na wyniku cytologii?
U mnie na ostatniej cytologi tylko wykryto komórki bakteryjne, ale nazwy tych bakterii nie ma.
-
Kochana chlamydia wyjdzie w cytologii jestem żywym przykładem na to dostałam antybiotyk dwie tabletki jednorazowo i było dobrze ale zapytam mojego gina o tę chlamydię bo to mnie aż dziwi owszem wyjdzie we krwi to wszystko prawda ale w cytologii też a wykrywanie chlamydii we krwi obecnie kosztuje między 150 a 170 zł zależy gdzie się robi. Dużo.
Nie miałaś nazwy bakterii na wyniku ? sprawdź dobrze powinno zawsze pisaćWiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2015, 10:32
-
nick nieaktualnyHej
U mnie też wyszła chlamydia w cytologii 3 lata temu. Było wszystko opisane na wyniku. Tak jak misia79 dostałam dwie tabletki dla siebie i męża i po sprawie.
Ja chodziłam do Gbiorczyka przez 4 lata i przestałam jak mnie potraktował przy ciąży którą poroniłam. Nie polecam ogólnie. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny