Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Torunianki :)
Odpowiedz

Torunianki :)

Oceń ten wątek:
  • Pazyfae Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Iwaniszewskiej nie slyszalam,do Wojnowskiego chodze i jestem zadowolona.niestety terminy bardzo odlegle nawet prywatnie.masz tak szybko?ja sie zapisywalam tydz temu i mam na sierpien dopiero!!;( wiec zapisalam sie jeszcze do Radziszewskiej.tez ma dobre opinie

PCOS?, IO?, niedoczynnosc tarczycy (TSH juz w normie),problem z plemnikami. Walczymy!
    3 lata starań
    4x IUI nieudane
    I IVF - beta <1
    II IVF - <3 <3
    Obecnie 26 tydz ciąży
  • sayuri Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 00:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może ktoś akurat zrezygnował, nie wiem. Prywatnie idę. Pewnie zleci jeszcze badania szczegółowe tarczycy. On robi USG na miejscu? czy trzeba gdzieś indziej iść?
    PS. W życiu nie przypuszczałam, że będę borykać się z takimi problemami...

• Pazyfae Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    On nie robi u siebie usg.

PCOS?, IO?, niedoczynnosc tarczycy (TSH juz w normie),problem z plemnikami. Walczymy!
    3 lata starań
    4x IUI nieudane
    I IVF - beta <1
    II IVF - <3 <3
    Obecnie 26 tydz ciąży
  • sayuri Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli zapewne pierwsza wizyta będzie jedynie rozmową i zaleceniem wykonania mnóstwa badań :/

• Magda lena Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a bierzecie pod uwagę Chlamydię? Naczytałam się o tym świństwie i w sumie jest możliwe, że to brzydactwo przeszkadza w zafasolkowaniu. Ciekawe czy lekarz da skierowanie na potwierdzenie/wykluczenie tego badziewa jak poproszę...

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wystarczy że zrobisz cytologie. Jeśli była by chlamydia to wyjdzie w wyniku. Jest bardzo prosta do wyleczenia ale faktycznie może naszkodzić jak jej się nie wyleczy.

• Magda lena Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cytologia nie wykrywa chlamydi. Przynajmniej tak mi mówiono u lekarza. Chlamydia jest wykrywana przez badanie krwi. Prywatnie jest to badanie dosyć drogie :( albo chcieli na mnie zarobić? Ale po co by kłamali, że cytologia chlamydi nie wykryje.... Bez sensu :(
    Najgorsze jest to, że chlamydia często przebiega bezobjawowo....

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Pazyfae Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, wiesz ze mi tez to przyszło ostatnio do głowy..W ogole dla mnie jest to dziwne ze jak mowilam lekarzowi ze sie staramy o dziecko to nie dal mi skierowania na zadne badanie...ani na chlamydie ani na toksoplazmoze. jutro ide na monitoring, zagadam - ciekawe czy mi da jakies skierowanie..

3 lata starań
    4x IUI nieudane
    I IVF - beta <1
    II IVF - <3 <3
    Obecnie 26 tydz ciąży
  • misia79 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena wrote:
    Cytologia nie wykrywa chlamydi. Przynajmniej tak mi mówiono u lekarza. Chlamydia jest wykrywana przez badanie krwi. Prywatnie jest to badanie dosyć drogie :( albo chcieli na mnie zarobić? Ale po co by kłamali, że cytologia chlamydi nie wykryje.... Bez sensu :(
    Najgorsze jest to, że chlamydia często przebiega bezobjawowo....

Kochana mnie właśnie chlamydia wyszła w cytologii miałam ją jakieś 7 lat temu

Tova33 lubi tę wiadomość

• Tova33 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha... Czyli koniecznie cytologia następnym razem. Ta wredna pielęgniarka od Kocha powiedziała że skoro miałam robioną w grudniu 2013 to jeszcze jest ważna. Na szczęście Koch powiedział, że zrobimy następnym razem. Każde świństwo należy wykluczyć ;-)

jnmq43r83wkg2ahp.png
    MICHAŁEK
    zrz6wn15l66uy1jq.png
  • misia79 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tova jeśli cytologię robiłaś w grudniu 2013 to już jest przeterminowana i trzeba powtórzyć. Nie sugeruj się każdą opinią dziewczyn na ovu bo każda to inna beczka inny przypadek i to wprowadza w kołomyję. Kieruj się tym co powie lekarz skontroluj jeszcze estradiol bo odpowiada za przyrost endometrium może jakieś winko na przyrost luteinę chyba można brać ale nie wiem czy to nie w drugiej fazie cyklu może i można brać od początku. Co do lh-fsh to powinno teoretycznie być zbliżone do 1 ale Jackowski np mówił żeby się tak tym stosunkiem nie sugerować każdy gin mówi co innego. A robiłaś inne hormony prolaktynę prg ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2015, 22:16

• Magda lena Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia79 wrote:
    Kochana mnie właśnie chlamydia wyszła w cytologii miałam ją jakieś 7 lat temu

To w takim razie po co te drogie badanie z krwi na obecność chlamydi? Nie rozumiem. Jeśli kobieta jest zarażona chlamydią to będzie to jasno napisane na wyniku cytologii?
    U mnie na ostatniej cytologi tylko wykryto komórki bakteryjne, ale nazwy tych bakterii nie ma.

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale to ciekawostka jak Ci lekarze nas leczą. Wyraźnie mi powiedziano, że chlamydię wykrywa tylko badanie krwi :(

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • misia79 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana chlamydia wyjdzie w cytologii jestem żywym przykładem na to dostałam antybiotyk dwie tabletki jednorazowo i było dobrze ale zapytam mojego gina o tę chlamydię bo to mnie aż dziwi owszem wyjdzie we krwi to wszystko prawda ale w cytologii też a wykrywanie chlamydii we krwi obecnie kosztuje między 150 a 170 zł zależy gdzie się robi. Dużo.
    Nie miałaś nazwy bakterii na wyniku ? sprawdź dobrze powinno zawsze pisać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2015, 10:32

• AnaR Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam:) czy któraś z Was leczyła się u dr Gbiorczyka??

geeky-2017-12-21.jpg
    nzjdqqmzsy5sbehi.png
    Uleczka 29.01.2016
  • misia79 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z naszej grupy raczej nikt

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    U mnie też wyszła chlamydia w cytologii 3 lata temu. Było wszystko opisane na wyniku. Tak jak misia79 dostałam dwie tabletki dla siebie i męża i po sprawie.
    Ja chodziłam do Gbiorczyka przez 4 lata i przestałam jak mnie potraktował przy ciąży którą poroniłam. Nie polecam ogólnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w czwartek idę pierwszy raz do Łojko skonsultować mój przypadek :). Jestem bardzo ciekawa tej wizyty.

• Torunianka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to może ktoś chodzi prywatnie do Weiss ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety nie słyszałam nic o takim lekarzu.

‹‹ 214 215 216 217 218 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ