X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Torunianki :)
Odpowiedz

Torunianki :)

Oceń ten wątek:
  • toca81 Przyjaciółka

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczynki :)

Ja przy pierwszych staraniach (2010/2011) również chodziłam do Dr Wojtynka. Ogólnie dobrze wpsominam ale nie wiem jak radzi sobie z niepłodnością. Były badania hormonów, badania meża, stymulacja owulacji i nic. Następnym krokiem miało być HSG. Niestety pan doktor mnie troche nastraszył, że na Bielanach nie poleca. A w Matopacie było troche drogo więc badania nie wykonałam. Pożniej pojawiło się troche problemów i starania odłożyliśmy.
    Od początku roku znowu zaczeliśmy się starać, bardziej na własną ręke. W końcu w czerwcu koleżanka poleciła mi OF. I bardzo się z tego ciesze ponieważ dzięki forum i wam mam większą wiedze na ten temat :D
    W poniedziałek jestem zapisana do Dr Wojtynka, idę po skierownie na HSG (dowiedziałam się że na Bielanach nie jest tak strasznie). Oprócz tego badania na własną ręke i myślę że wizyta w Poradni Rozrodczości.
    Zobaczymy co z tego wyjdzie :D

Miłego dnia :)
    Ja niestety sama w domu bo mąż w pracy cały dzień! Taki koniec urlopu :/

Kaśka, misia79 lubią tę wiadomość

• misia79 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna1220 wrote:
    Hej, hej! :)
    Ja tez z Torunia :) jestem w trakcie 7-ego miesiaca starań niestety dwa poronienia :(

Lekarz twierdzi, że narazie żadnych badań nie potrzeba, a wy jak sądzicie? do jakich lekarzy chodzicie?

P.S.Fajnie, że są tutaj Torunianki :)
    Miło nam Cię poznac :-)

• misia79 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna1220 wrote:
    Pierwsze poronienie biochemiczne, drugi 2 cykle temu 5 tc - to akurat z stresu bo miałam go wtedy bardzo dużo i po prostu o siebie nie dbałam, oczywiście nie wiedząc jeszcze o ciąży :(

Jestem z Wrzosów,rocznik 89' mężatka od 2 miesięcy:) Musze poczytać trochę stron wstecz, żeby się o was czegoś dowiedzieć
    :)

Chodzę do dr. Wojtynka co do badań nie miałam kompletnie żadnych chociaż sama się o nie pytałam to mówił, że progesteronu nie ma co badać bo nie wiadomo jaki bym miała w ciąży i i tak nie ma porównania... sama nie wiem bo się na tym nie znam, a widziałam, że dziewczyny i bez poronień miały sporo badań. Myślałam już nawet nad zmiana lekarza ale się przyzwyczaiłam już do dr. Wojtynka ;/
    Kochanie musisz porobic badanie szczególnie dlatego że miałaś poronienia ale ogólnie dopóki nie minie około roku od starań to nikt poważnie Cię nie potraktuje tak jest z tymi lekarzami ale możesz poprosic o zlecenie na badania i sama na własną rękę :-) I dużo wiary w siebie :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2014, 18:51

• misia79 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna1220 wrote:
    Rah dziękuje :)
    Powiedz mi proszę gdzie takie badania wykonam? i jak to wygląda cenowo? bo musiałabym poczekać do wypłaty za pewne :)

Kaśka - też same pozytywne opinie o nim słyszałam dlatego chodzę do niego już od dłuższego czasu i mam nadzieje, że zmieniać go nie będę musiała :)

A wy długo się juz staracie?
    W miarę niedrogo jest w citomedzie robią wszystki badania hormonalne albo w przychodni uniwersyteckiej też jest w miarę z cenami

• misia79 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro cały dzień w pracy :-(

• misia79 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwka wrote:
    A jednak witam się i ja...wiecie że w Bydgoszczy też mają internet!!! :P
    Chłopaki pojechali do Biskupina a ja latam jeszcze w piżamie....nie znam Bydzi i się zastanawiam gdzie tu jechać i gdzie mogę iść na samotny obiad...ktoś coś poleci?
    justyna1220 witamy witamy i czekamy na Twoją historię.
    Ps. misia79 kolega mówi że szczęście mu przynieśliśmy bo pierwszy raz od dwóch lat nie wezwali go na dyżur. Milusiego weekendu <3

A widzisz no to super widocznie ta impreza była Wam przeznaczona :-)

• rah Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo Misia wstała :) ale lipa dzien przespać i noc pracować :(

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • misia79 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no takie życie na szczęście tych nocek nie ma dużo i planuję zmienic pracę :-)

• misia79 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie dostałam urlopu we wrześniu :-(

• Kaśka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia79 wrote:
    nie dostałam urlopu we wrześniu :-(
    uuuuu lipa :-(

konie82.gif
    f2w3rjjg1da4lr23.png
  • Kaśka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dziś dzień w biegu odwiedziny i nadrabianie zaległości towarzyskich :-)
    ale miło zleciał, na koniec miałam pod opieką 4 - latkę sąsiadki idzie się zmęczyć i doceniam na razie spokój co nie oznacza że nie chciałąbym mieć już takiego szkraba :-)

misia79 lubi tę wiadomość

konie82.gif
    f2w3rjjg1da4lr23.png
  • rah Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my mielismy jechać nad jeziorko, ale jakaś choroba nas dopadła:/ ja sie jeszcze jakos w miarę czuje, ale On....i pewnie nici z nadziei w tym cyklu, bo bez seksu ciezko miec nadzieje ;)

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • misia79 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rah wrote:
    A my mielismy jechać nad jeziorko, ale jakaś choroba nas dopadła:/ ja sie jeszcze jakos w miarę czuje, ale On....i pewnie nici z nadziei w tym cyklu, bo bez seksu ciezko miec nadzieje ;)
    UUU to współczuję złego samopoczucia życzę jednak mimo to udanego wyjazdu w razie co :-)
    A jak nie to chociaż miłego dzionka :-)

• misia79 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkim Wam życzę miłego dzionka ja cały dzień w pracy pewnie znów zląduję na 20.30 buziaki :-)

Kaśka lubi tę wiadomość

• rah Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie dopiero ok. wtorku pojedziemy...
    Misiu, Tobie rownież miłego dzionka i szybkiej pracy!:)

misia79, Kaśka lubią tę wiadomość

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
  • Kaśka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka jest tu ktoś ??
    ale pogoda się zrobiła a miałam na rowerek wyskoczyć, nie narzekam w sumie bo było w zamian małe serduszkowanie <3 takie na luzie i spontanie cudnie a te w dni płodne nie są takie fajne chociaż się człowiek stara to i tak spięty jest chociaż trochę.
    Miłego dzionka <3

Iwka lubi tę wiadomość

konie82.gif
    f2w3rjjg1da4lr23.png
  • misia79 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze 4.5 godz i do domku :-) :-)

Kaśka, Iwka lubią tę wiadomość

• Rudziutka7 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    toca81 wrote:
    Cześć Dziewczynki :)

Ja przy pierwszych staraniach (2010/2011) również chodziłam do Dr Wojtynka. Ogólnie dobrze wpsominam ale nie wiem jak radzi sobie z niepłodnością. Były badania hormonów, badania meża, stymulacja owulacji i nic. Następnym krokiem miało być HSG. Niestety pan doktor mnie troche nastraszył, że na Bielanach nie poleca. A w Matopacie było troche drogo więc badania nie wykonałam. Pożniej pojawiło się troche problemów i starania odłożyliśmy.
    Od początku roku znowu zaczeliśmy się starać, bardziej na własną ręke. W końcu w czerwcu koleżanka poleciła mi OF. I bardzo się z tego ciesze ponieważ dzięki forum i wam mam większą wiedze na ten temat :D
    W poniedziałek jestem zapisana do Dr Wojtynka, idę po skierownie na HSG (dowiedziałam się że na Bielanach nie jest tak strasznie). Oprócz tego badania na własną ręke i myślę że wizyta w Poradni Rozrodczości.
    Zobaczymy co z tego wyjdzie :D

Miłego dnia :)
    Ja niestety sama w domu bo mąż w pracy cały dzień! Taki koniec urlopu :/
    Witaj! Ja też miałam HSG na Bielanach i nie narzekam. Opieka na tym oddziale jest super. Laparoskopię w lutym też dobrze wspominam. Tzn. samej operacji nie pamiętam, ale opieka przed i po w porządku.

Iwka lubi tę wiadomość

83c27385cd.png
  • misia79 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również jestem zadowolona z opieki na tym oddziale leżałam tam 4 dni i nie narzekam :-)

Iwka lubi tę wiadomość

• misia79 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak obecnie jest na porodówce ? Jak z opieką po porodzie i podczas porodu ? Bo ja jakby co to i tak bym rodziła w Toruniu ja mam tylko jedną koleżankę która rodziła na Bielanach i była zadowolona tylko że ona rodziła 5 lat temu i miała bardzo łatwy poród dwa parcia i maluch był na świecie na szwy zapłaciła i podano jej znieczulenie a jak jest teraz ?
    Pozdrawiam ja już w domku odpoczywam :-)

Iwka lubi tę wiadomość

‹‹ 27 28 29 30 31 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ