Torunianki :)
-
WIADOMOŚĆ
-
misia79 wrote:Rudziutka7 wrote:My jutro mykamy na ślub brata mojego męża - szwagra?, a teraz muszę zająć się właśnie paznokciami, żeby jakoś wyglądać!
Dobranoc![/QUOTIwka lubi tę wiadomość
-
misia79 wrote:Miłej zabawy Kochana a propo ja nie śpię ale Wam życzę słodkich senków Dobranoc
Misia nocny marek? Ja zasnęłam dość szybko. Mąż wymasował plecki, posmarował voltarenem, a dziś wstałam z bólem brzucha... tempka spadła znacznie, więc już wiedziałam. Ledwo doszłam do kibelka... Poleciało...
Zaczynam więc nowy cykl! Ostatni w tym roku z szansą na fasolkę! Jak nie to zobaczymy co przyniesie nowy rok.
Lecę się przygotowywać do imprezy. To nie będzie wielkie wesele, raczej przyjęcie rodzinne, ale pobawić się można, żeby wyluzować!
Ściskamrah, Iwka lubią tę wiadomość
-
Hej laseczki
Ja już w domku po pracy wpadłam życzyc Wam udanego dnia przesyłam pozytywną energię i dużo uśmiechu Wy zaczynacie dzień a ja wskakuję pod kołderkę
Rudziutka7 życzę super imprezy wybaw się i zapomnij choc na chwilę o szarej rzeczywistości
Rudziutka7, Iwka lubią tę wiadomość
-
Hej, hej!
Ja tez z Torunia jestem w trakcie 7-ego miesiaca starań niestety dwa poronienia
Lekarz twierdzi, że narazie żadnych badań nie potrzeba, a wy jak sądzicie? do jakich lekarzy chodzicie?
P.S.Fajnie, że są tutaj Toruniankimisia79 lubi tę wiadomość
-
Misiu kolorowych! nie śpij za duzo bo piękne słońce dzisiaj jest
Rudziutka, mimo wszystko udanej imprezy! A co do cykli, to zobacz jak odpoczniesz psychiczne
Witaj Justynko! opowiesz nam cos wiecej o sobie? Skąd te poronienia? W ktorym tygodniu? Do jakiego lekarza chodzisz i tak Ci powiedział? Badania, testowanie itp. sa stresujące, ale z drugiej strony chyba dobrze wiedzieć na czym sie stoi.
A jakies w ogole badania krwi robiłaś? Progesteron, prolaktyna, estradiol, tsh?Iwka, misia79 lubią tę wiadomość
-
A jednak witam się i ja...wiecie że w Bydgoszczy też mają internet!!!
Chłopaki pojechali do Biskupina a ja latam jeszcze w piżamie....nie znam Bydzi i się zastanawiam gdzie tu jechać i gdzie mogę iść na samotny obiad...ktoś coś poleci?
justyna1220 witamy witamy i czekamy na Twoją historię.
Ps. misia79 kolega mówi że szczęście mu przynieśliśmy bo pierwszy raz od dwóch lat nie wezwali go na dyżur. Milusiego weekendurah, misia79 lubią tę wiadomość
-
Pierwsze poronienie biochemiczne, drugi 2 cykle temu 5 tc - to akurat z stresu bo miałam go wtedy bardzo dużo i po prostu o siebie nie dbałam, oczywiście nie wiedząc jeszcze o ciąży
Jestem z Wrzosów,rocznik 89' mężatka od 2 miesięcy:) Musze poczytać trochę stron wstecz, żeby się o was czegoś dowiedzieć
Chodzę do dr. Wojtynka co do badań nie miałam kompletnie żadnych chociaż sama się o nie pytałam to mówił, że progesteronu nie ma co badać bo nie wiadomo jaki bym miała w ciąży i i tak nie ma porównania... sama nie wiem bo się na tym nie znam, a widziałam, że dziewczyny i bez poronień miały sporo badań. Myślałam już nawet nad zmiana lekarza ale się przyzwyczaiłam już do dr. Wojtynka ;/Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2014, 10:53
misia79 lubi tę wiadomość
-
Gratuluje mężatko!
Troche racji w tym jest, ze np. od razu po poronieniu mogą skakać hormony. Ale jezeli juz masz jakies pojęcie o swoich cyklach, wiesz kiedy masz owu itp, to ja bym nawet na własną rękę zrobiła badania.
2-3 dzien cyklu:
FSH, LH, estradiol, prolaktyna
Ok. 7 dzien po owulacji:
Progesteron
Obojętnie kiedy:
TSH, testosteron, morfologiaKaśka, misia79 lubią tę wiadomość
-
hej dziewczyny
dziś trochę pospałam dopiero co śniadanko zjadłam a teraz kawusia i błogie pól godz a potem sprzątanie i szara rzeczywistość
a tak na serio ogarnę i pojedę rowerkiem do moich dziewczynek bo pogoda sprzyja
witaj justyna będzie dobrze rozgość się u nas
a dr Wojtynek słyszałam że jest spoko koleżance ciąże prowadziłmisia79 lubi tę wiadomość
-
Rah dziękuje
Powiedz mi proszę gdzie takie badania wykonam? i jak to wygląda cenowo? bo musiałabym poczekać do wypłaty za pewne
Kaśka - też same pozytywne opinie o nim słyszałam dlatego chodzę do niego już od dłuższego czasu i mam nadzieje, że zmieniać go nie będę musiała
A wy długo się juz staracie?misia79 lubi tę wiadomość
-
Justyna o mnie poczytasz w moim pamiętniku
Odnośnie badan, odpłatnie robię je tutaj:
http://www.vitalabo.com.pl
Idziesz do Matopatu i zaraz przy wejściu, po prawej stronie, jest rejestracja. Tam mówisz co chcesz i płacisz.
Wyniki sa tego samego dnia do odczytania na ich stronie. Na stronie jest tez cennik.misia79 lubi tę wiadomość