Torunianki :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny gdzie w Toruniu można wykonać inseminację ? Jaki jest koszt i jak trzeba się do niej przygotować?Starania od maja 2018.
Czekam na II kreseczki
06/19- histeroskopia- usunięcie dwóch polipów
09/19 - dwie kreski na teście
18/09-Beta hcg 1388 😊
20/09- Beta hcg 3497 🙂 -
gibonek wrote:A u CB widzę że udaje się... Zajść w ciążę tylko gdzieś leży problem...?Monisia 1992 wrote:Dziewczyny gdzie w Toruniu można wykonać inseminację ? Jaki jest koszt i jak trzeba się do niej przygotować?2013 Córka
04.2017 poronienie zatrzymane 9tc
12.2017 ciąża pozamaciczna, zachowany jajowód
09.2018 poronienie samoistne 5tc
"Domine, exaudi orationem meam"
2019 Córeczka -
hej hej, długo mnie nie było i dziś przypomniałam sobie o forum, a tu ktoś o nas pyta jak miło ))
Ja się czuję odpukać lepiej - mdłości, wymioty powoli mijają. jest mega zmęczenie, w pracy zostałam przesunięta na spokojniejsze miejsce, a ostatnio na usg nasze maleństwo bardzo intensywnie fikało koziołki i coś ma między nogami, kolejne spotkanie 28 grudnia
A u Was? Coś nowego? -
gozomalta wrote:hej hej, długo mnie nie było i dziś przypomniałam sobie o forum, a tu ktoś o nas pyta jak miło ))
Ja się czuję odpukać lepiej - mdłości, wymioty powoli mijają. jest mega zmęczenie, w pracy zostałam przesunięta na spokojniejsze miejsce, a ostatnio na usg nasze maleństwo bardzo intensywnie fikało koziołki i coś ma między nogami, kolejne spotkanie 28 grudnia
A u Was? Coś nowego?2013 Córka
2019 Córeczka -
Gratulacje Arashe, piękny prezent na Święta A teraz życzę Ci nudnych 9 mcy
Arashe lubi tę wiadomość
2013 Córka
2019 Córeczka -
To trzymam kciuki za Was, wszystko na spokojnie my jesteśmy po badaniach prenatalnych, wszystko ok. Jesteśmy w 14 tygodniu, ten suwaczek to jakiś dziwny mam i źle datę pokazuje. Płeć będziemy znać pod koniec stycznia dopiero
Arashe lubi tę wiadomość
-
Gozomalta, Arashe życzę Wam pięknego 2019 roku, radosnego spotkania z Waszymi dzieciaczkami, gdy już się uroczą, a wszystkim toruniankom nadal niebłogosławionym stosunkowo udanego 2019 roku i II kresek jak najszybciej.Wszystkiego najlepszego Dziewczyny
Arashe lubi tę wiadomość
2013 Córka
2019 Córeczka -
Dobry wieczór. Mam pytanie straram się o dziecko 8 miesięcy bez rezultatu. Występują u mnie plamienia w środku cyklu które trwaja od 2-4 dni. Pojawiają się razem z płodnym śluzem. Od 11 do 14 DC . Później jest przerwa i znowu plamienie w 18 DC albo w 21 DC . Badałam progesteron prolaktynę i TSH wszystko jest ok. Na USG też jest wszystko ok . Przepisał mi pan luteinę ale ona nie pomaga . Co może być przyczyną?
Jakiego polecicie mi lekarza z Torunia który pomoże mi zajść w ciążę? Chodzę do doktora Gbuorczyka ale nie wiem czy to dobry wybór ...Starania od maja 2018.
Czekam na II kreseczki
06/19- histeroskopia- usunięcie dwóch polipów
09/19 - dwie kreski na teście
18/09-Beta hcg 1388 😊
20/09- Beta hcg 3497 🙂 -
nick nieaktualnyMonisia 1992 wrote:Dziewczyny gdzie w Toruniu można wykonać inseminację ? Jaki jest koszt i jak trzeba się do niej przygotować?
Hej hej w citomedzie - ja płaciłam 1000 zł ( w tym wizyty) + leki do stymulacji i leki po insemnacji
hej hej Dziewczyny jakiś dobry lekarz od niepłodności w Toruniu? -
Pixi86 wrote:Hej hej w citomedzie - ja płaciłam 1000 zł ( w tym wizyty) + leki do stymulacji i leki po insemnacji
hej hej Dziewczyny jakiś dobry lekarz od niepłodności w Toruniu?2013 Córka
2019 Córeczka -
nick nieaktualnyMonisia 1992 wrote:Ile można mieć w maksie inseminacji ?
Monisia1992 ponoć od 4 do 6. Aczkolwiek mój powiedział, że 4ry.
AnnaZ - dzięki ogromne, popatrzę w takim razie w internecie i umówię się, być może do jednego z nich. Przeraża mnie to ewentualne jeżdżenie w tę i z powrotem- ale czego się nie robi. Z jednej strony nie chcę popadać w paranoję ( męczą mnie już te wizyty, jestem po dwóch nieudanych IUI - do tego multum leków do stymulacji i podtrzymania. Wydawałoby się, że z mężem jesteśmy zdrowi - metformina działa, czyli jajniki pracują. No ale, może faktycznie wszystko siedzi w głowie - może nie ginekolog mi potrzebny haha .
Ogromna strata ... ale najważniejsze, że Tobie jeszcze udało się dostać i skonsultować. Do, którego teraz się zapisałaś lekarza?
-
Pixi, głowa na pewno ma ogromne znaczenie i chyba to prawda, że im bardziej chcesz to tym bardziej nie wychodzi.Ale nie można się tym usprawiedliwiać i trzeba szukać przyczyny.Moze wcale nie będzie trzeba jeździć w tę i z powrotem.Mi śp.prof. Dębski powiedział, co mam robić dalej, ustalił leki, napisał wytyczne dla mojego lekarza i powiedział, że ewentualną ciążę poprowadzi mój ginekolog na jego wytycznych.Ja nie planuję już dalej konsultować.Prof. zalecił odczekać 2 cykle że staraniami, żeby nasycić organizm acardem i teraz wracam do intensywnych starań.Żałuję tylko, że traciłam czas i kasę wcześniej, zamiast od razu jechać do prof.Ale chyba tak przede wszystkim to się też uczepilam tego, że mi dał nadzieję, że będzie dobrze.
2013 Córka
2019 Córeczka -
nick nieaktualny
-
joanien1104 wrote:Cześć, chciałabym się z Wami przywitać.
Asia, 29 lat, staramy się o pierwsze dziecko od maja 2018. W listopadzie dowiedziałam się, że niestety mam PCOS.
Trochę czarno to wszystko widzę.2013 Córka
2019 Córeczka